Navigaattorin valinta

Nykyajan ihmisen elämää on täysin mahdoton kuvitella ilman GPS-navigaattoria. Nämä ihmelaitteet ovat todellinen löytö matkailijoille ja niille, jotka arvostavat aikaansa eivätkä halua viettää sitä vaelellen suurkaupunkien loputtomissa labyrinteissä. Navigaattorit yhdistävät GPS-vastaanottimen ja tietokoneen toiminnot. Vastaanotin keskittyy satelliittisignaalien käsittelyyn, tietokone on mukana niiden dekoodauksessa. Useimpia kuluttajanavigaattoreita tukee Navstar-järjestelmä, jonka oikeudet omistaa Yhdysvaltain puolustusministeriö. Navstar-satelliitit sijaitsevat 20180 km:n etäisyydellä. Navstarin pääkilpailija on Glonass-järjestelmä. Tämän järjestelmän satelliittikonstellaatio ja sen käyttöoikeudet kuuluvat Venäjän puolustusministeriölle. Glonass-satelliitit sijaitsevat kolmessa tasossa 19 100 kilometrin etäisyydellä. Eurooppalaiset, kiinalaiset ja intialaiset yritykset ovat järjestelmiensä kehittämisvaiheessa. Navigaattorin valitsemisesta keskustellaan edelleen.
Navigaattorityypit
GPS-navigaattorityyppien joukossa on meri-, lento-, yleis-, moottoripyörä-, polkupyörä- ja automalleja. Ehkä autonavigaattorit ovat suosituimpia kansalaisten keskuudessa, joten kysymys autonavigaattorin valitsemisesta on nykyään erittäin suosittu. Tämän tyyppisessä navigaattorissa on äänimoottori, joka ehdottaa reittiä, reitinlaskentatoiminto ja mahdollisuus ladata kaupunkikarttoja.
Navigaattorit on myös jaettu kahteen suureen ryhmään - itsenäisiin ja paikallaan oleviin. Itsenäinen ei vaadi ulkoista tietokonetta toimiakseen. Niissä on näyttö, joka heijastaa tarvittavat tiedot. Nämä laitteet saavat virtansa sisäänrakennetusta suuren kapasiteetin akusta. Autoon suunnitellut navigaattorit ovat paikallaan. Ne latautuvat tupakansytyttimestä.
Navigaattorin suunnittelu
Mihin muuhun kiinnittää huomiota, kuinka valita GPS-navigaattori itse? Älä huoli, koska laite on suunniteltu melko yksinkertaisesti. Laite sisältää itse vastaanottimen lisäksi prosessorin, RAM-muistin, näytöllä varustetun kotelon ja akun. GPS-vastaanottimen nopeus riippuu navigaattoriin sisäänrakennetun prosessorin tehosta. Mitä tehokkaampi se on, sitä nopeammin se suorittaa tehtävänsä (reitin laskenta, kartan lataus jne.). Tehoparametri mitataan megahertseinä. Taajuusosoitin vaihtelee välillä 266 - 600 MHz. Muista kiinnittää huomiota tähän vaihtoehtoon.
prosessori
Prosessoria kutsutaan piirisarjaksi, joka suorittaa laskelmia koordinaattien määrittämiseksi. Hän on myös vastuussa signaalin vastaanottamisesta. Suosituimmat sirut nykyään ovat SiRF Star III, SiRF Atlas III ja SiRF Atlas IV ja SiRF 3i. Uusimpien sukupolvien navigaattorit käyttävät prosessoripiiriin sisäänrakennettua laitteistografiikkakiihdytintä. Se on tarpeen sellaisen videon näyttämiseen, jota ei ole sovitettu navigointilaitteeseen, ja luoda 3D-malleja erilaisista rakennuksista, jotka näkyvät navigointikartoissa.
WAAS/EGNOS-järjestelmät toimivat navigointiprosessoreissa. Ne on suunniteltu parantamaan koordinaattien määrityksen tarkkuutta. Nykyaikaisilla prosessoreilla on kyky tehdä korjauksia näihin järjestelmiin. Järjestelmän korjaukset toimivat kuitenkin vain niissä pisteissä, joissa on niitä lähettäviä tukiasemia.
Toinen SiRF-piirisarja - Centrality Atlas III - on vähitellen saamassa suosiota navigaattoreiden käyttäjien keskuudessa. Niiden virrankulutus on suhteellisen alhainen, lisäksi ne tukevat noin 51 kanavaa. Seuraamalla satelliitteja tarkasti nämä piirisarjat käyttävät signaalejaan sijainninmääritykseen. Nykyään nämä sirumallit ovat kuitenkin huomattavasti huonompia kuin SiRF Star Atlas IV ja SiRF 3i+, jotka tukevat jopa 64 rinnakkaista kanavaa.
Aloitusaika
Jokaisen mallin alkamisaika voi olla erilainen. Heillä on niin sanottu kylmä, lämmin ja kuuma työn aloitus.
Kylmäkäynnistys. Jos GPS on pois päältä pitkäksi aikaa, kylmäkäynnistysprosessi käynnistää sen uudelleen käyttämällä osaa laitteen muistiin tallennetuista tiedoista. Vaikka tiedot ovat hieman vanhentuneita, niitä voidaan silti käyttää siirtymiseen toimintatilaan. Kylmäkäynnistysaika voi kestää 100 - 300 sekuntia.
Lämmin aloitus. Prosessi, joka alkaa, kun laite sammutetaan lyhyeksi ajaksi. Itse käynnistysaika on suhteellisen lyhyt verrattuna samaan kylmäkäynnistykseen - 1 - 60 sekuntia. Samalla GPS-vastaanotin tallentaa muistiinsa kaikki tiedot satelliiteista, järjestelmän ajasta ja koordinaateista. Vastaanottimen palauttaminen tavalliseen tilaan kestää vain muutaman kymmenen sekunnin.
Kuuma aloitus. Lähes hetkellinen GPS-palautustila, joka soveltuu satelliittisignaalin katoamisesta johtuvan virran katkeamisen jälkeen. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun löydät itsesi tunnelista. Kun tällainen tapaus tapahtuu, vaikka yhteys satelliitin kanssa katkeaa, luotettavat tiedot sijainnin koordinaateista säilyvät. Se säilyy tallennettuna edellisestä koordinaattipaikasta. Kuuma käynnistysaika kestää yleensä enintään kymmenen sekuntia. Mitä pienempi tämä ilmaisin, sitä tarkemmin vastaanottimesi seuraa tiettyä reittiä.
Sijaintitietosi päivitetään usein. Tämä parametri on yhtä suuri kuin indikaattori alueella 0,1 - 10 kertaa / s. Suurin osa malleista päivittää sijaintitietonsa joka sekunti. Vastaanottimen johtava ilmaisin tälle parametrille on 10 päivitystä sekunnissa.
Navigaattorien työ liittyy erittäin tiiviisti mobiiliverkkoihin. Yleisimpiä niistä on vain kaksi, nämä ovat GSM ja 3G. Mobiiliverkkoja käytetään sijainnin laskemiseen mahdollisimman tarkasti ja nopeasti. Vuorovaikutus mobiiliverkkojen kanssa laajentaa laitteen ominaisuuksia. Näitä ominaisuuksia ovat satelliittien sijainnin kartan lataaminen suhteessa maastoon, käyttäjän ajan ja sijainnin määrittäminen. Tämä vaihtoehto on toteutettu käyttämällä GPRS-yhteyttä Internetin kautta.
Koordinaattien tarkkuuskorjaukset
Tämä vaihtoehto on saatavana melkein kaikissa nykyaikaisissa navigaattorimalleissa. Puhumme erityisjärjestelmien muutoksista, jotka lisäävät koordinaattien tarkkuutta. Järjestelmät ovat nimeltään WAAS ja EGNOS. Vaihtoehto on kuitenkin toteutettu vain alueilla, joilla on tukiasemia, jotka pystyvät välittämään näitä muutoksia. Sirun koordinaattien laskemiseen käytetty aika vastaa aikaa, joka radioaalloilla kuluu matkaan satelliitista ohjainsirulle.
EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Services) -järjestelmä luotiin erityisesti parantamaan satelliittiryhmän navigointilaitteiden tarkkuutta. Järjestelmä toimii Euroopan alueella. Venäjällä järjestelmän käyttö on valitettavasti lähes mahdotonta. Poikkeuksena ovat Leningradin, Smolenskin, Pihkovan ja Novgorodin alueet sekä Karjalan tasavalta. Näille alueille asennetaan tukiasemia, joiden koordinaatit tiedetään etukäteen. Asemat vastaanottavat tietoja satelliiteista ja niiden koordinaateista. Tämän seurauksena asemat laskevat virheen, joka on relevantti tietylle ajalle ja paikalle. Virheen ilmenemiseen on useita syitä: viiveet ionosfäärissä, huonot sääolosuhteet, virheet satelliittien suorassa sijainnissa ja jotkut muut.
WAAS (Wide Area Augmentation System) -järjestelmä on samanlainen toimintaperiaate kuin EGNOS. Järjestelmä korjaa satelliitista vastaanotetut tiedot. Tätä prosessia ohjaavat tukiasemat. Asemat korjaavat tiedot erityiskorjauksilla, kun taas asemat itse asennetaan suoraan WAAS-palvelualueille. Järjestelmä ei koske Venäjän federaation alueita, vaan se toimii Yhdysvaltojen sisällä.
Näyttö
Näyttö on osa navigaattoria, jota ilman et yksinkertaisesti voinut saada selville mitään, et koordinaattejasi, et muita tietoja. Näyttö näyttää kaikki tarvittavat tiedot sijainnista ja simuloi myös alueen karttaa. Lisäksi näytöllä seuraat reitin lentorataa. Kaikki nykyaikaiset mallit, jotka julkaistaan kodinkonemarkkinoilla tänään, on varustettu värinäytöillä. Näytön koko voi olla jopa 7 tuumaa. Pienin koko on 3,5 tuumaa. Luonnollisesti suuri näytön lävistäjä tarjoaa maksimaalisen mukavuuden GPS-vastaanotinta käytettäessä. Tärkeä näyttöparametri on näytön tarkkuus. Pikselien lukumäärän mukaan tämän parametrin arvo vaihtelee välillä 320 - 800 yksikköä. Jos käyttäjä katsoo näyttöä usein kaukaa, näytön koolla voi olla tärkeä rooli lopullisessa ostopäätöksessä.
Suurin osa malleista on varustettu kosketusnäytöllä. Tämän valmistajien päätöksen sanelevat turvatoimenpiteet. Nyt autoa ajaessasi vietät vähintään huomiosi navigaattoriin. Siirtääksesi kartan haluamaasi paikkaan, sinun tarvitsee vain pyyhkäistä sormella näytön poikki.
Lisäksi kosketusnäyttö helpottaa laitteesi multimediatoimintojen suorittamista. Tarvittavat painikkeet näkyvät automaattisesti näytöllä riippumatta laitteen toimintatilasta, olipa kyseessä sitten navigointi tai tiedostojen toisto. Voit myös säätää kirkkaustasoa ja näytön taustavalon aikaa GPS-navigaattorissa. Kirkas, valaistu näyttö on erittäin kätevä kuljettajille, jotka seuraavat reittiä, myös yöllä. Näytön taustavalo lisää näytöllä näkyvän kuvan kirkkautta ja mahdollistaa GPS:n käytön pimeässä.
Navigaattorin muisti
Navigaattorien sisäänrakennettu muisti mahdollistaa yhden tai useamman kartan lataamisen laitteeseen samanaikaisesti. Suoraan ladattavien karttojen määrään vaikuttaa laitteen sisäisen muistin määrä. Näin ollen mitä enemmän karttoja ladataan samanaikaisesti, sitä parempi on GPS-vastaanottimesi suorituskyky. Useita laitteita voidaan päivittää lisäämällä sisäisen muistin määrää. Tämä parametri on erittäin tärkeä, jos laite ei voi ladata sisältöä irrotettavilta muistikorteilta. Kaikki GPS-navigaattorit on varustettu erityisillä muistikorttipaikoilla. Voit käyttää GPS-laitteesi muistia muun muassa mediatiedostojen tallentamiseen.
Ohjelmisto
Navigaattoreita, kuten mitä tahansa markkinoilla olevaa tekniikkaa, päivitetään jatkuvasti. Tämä johtuu korkeasta kilpailusta. Kilpailu ei koske vain itse GPS-vastaanottimia, vaan myös erilaisia niihin liittyviä tuotteita. Esimerkiksi ohjelmisto. Navigaattoriohjelmistojen valmistajien joukossa on kymmeniä kilpailevia yrityksiä. Puhumme tämän pitkän luettelon suosituimmista ohjelmistoista.
Navitel. Ohjelmisto venäläiseltä yritykseltä, jolla on kaikki tarvittavat toiminnot ja tarpeellisin sisältö. Navitelin avulla voit laskea reitit optimaalisesti. Navitel, joka on tärkeä, tukee mahdollisuutta ladata tietoja liikenneruuhkien olemassaolosta tai poissaolosta.
Tähän mennessä Navitel tukee Venäjän federaation kaupunkien karttoja.
Garmin. Navigointilaitteiden markkinoiden lippulaivan ohjelmistoa pidetään yhtenä maailman parhaista. Garmin-ohjelmisto sisältää kartat kaikista maailman kaupungeista ja maista. Tämän yrityksen ohjelmistot erottuvat korkeimmasta sisällöstä ja kyvystä työskennellä korkean teknologian tuotteiden kanssa. Puheentunnistusjärjestelmä, varkaudenestojärjestelmä, Googlen synkronointijärjestelmä - kaikkea tätä tukee Garminin ohjelmisto. Garminin ohjelmisto on ehkä paras valinta maailmassa matkustaville.
kaupungin opas. Ohjelmisto, jonka pääominaisuus on päivittäisten kaupunkikarttojen ja liikennetilanteen päivittäminen. Kartat päivittyvät myös päivittäin automaattisesti. Liikennetilanteessa se tarkoittaa muun muassa erilaisia liikennemerkkejä, nopeusrajoituksia, liikenneruuhkia. Lisäksi City Guide on myös kellon ympäri toimiva tietopalvelu. Tiedotuspalveluihin kuuluu tiedottaminen liikenneruuhkista ja reittivaihtoehdoista. City Guide toimii kaikilla tunnetuilla alustoilla. Niiden joukossa ovat sinulle tuttuja ios, Android, Windows Mobile.
Sygic on ohjelmisto, joka kuuluu innovatiiviseen ohjelmistoon GPS-navigointiohjelmistojen maailmassa. Sygic Mobile Maps mobiililaitteille toimii suosituilla nykyaikaisilla alustoilla. Niitä ovat Windows Mobile, Symbian, Linux, Ios ja muut. Lisäksi ohjelmistossa on venäjänkielinen käyttöliittymä ja äänikomennot.
"Progorod". Ohjelmisto, joka on suunniteltu toimimaan pääasiassa Venäjän kaupungeissa. Siinä on erittäin yksityiskohtaisia karttoja alueesta. Progorod on suunniteltu GLONASS-satelliittien kanssa työskenteleville navigaattoreille. Progorodin sisältö on vaikuttava. Progorod-ohjelmiston kattamien siirtokuntien määrä on 33 tuhatta, ja alueita on noin viisikymmentä. Progorod-ohjelmiston karttoihin sisältyvä tieverkko sisältää 800 tuhatta kilometriä. Progorod tukee Windows Mobile -alustaa ja autonavigaattoreita - PND, sarja klassisia GPS-vastaanottimien malleja.
IGO on Moskovan, Pietarin ja Euroopan tieverkkoihin suunniteltu ohjelmisto. IGO:n erottuva ominaisuus on erityinen näppäimistö. Näppäimistö jättää aktiiviseksi vain ne näppäimet, kun kirjoitat kadunnimiä, jotka ovat mahdollisia jo syötettyjen merkkien yhdistelmällä.
TomTom on ohjelma, joka löytyy sekä alkuperäisistä navigaattoreista että kolmannen osapuolen laitteista. Yksi ominaisuuksista on mahdollisuus ladata uusimmat tiedot sääasemista.
Autosputnik on venäläinen ohjelma, joka kattaa yli 200 kaupunkia Venäjällä, Ukrainassa, Armeniassa, Valko-Venäjällä, Kazakstanissa ja useilla Euroopan alueilla. Autosputnik-ohjelman avulla voit etsiä osoitteita tietäen vain talon, rakennuksen tai rakennuksen numeron. Mahdollistaa osoitteiden etsimisen talonumeroiden lisäksi myös rakennusten ja rakennusten perusteella. Lisäksi "Autosputnikin" avulla voit rakentaa reitin ottaen huomioon liikenneruuhkat.
Navteq on ohjelma, joka tarjoaa tällä hetkellä navigointia Moskovassa ja Moskovan alueella, Pietarissa ja Leningradin alueella sekä Euroopassa.
Kortit
Navigaattorivalmistajat huolehtivat pääsääntöisesti laitteilleen tarvittavista ohjelmistoista jo etukäteen. Sisäänrakennetut kartat ja esiasennetut ohjelmistot tekevät navigaattorista täysin käyttövalmiina, kun se on vielä myymälässä.
Jos sinun on ladattava sisältöä ja asennettava ohjelmia tietyiltä valmistajilta, voit ostaa ja asentaa kaiken tämän helposti. GPS-vastaanottimen tarkimmat alueen kartat on vielä ostettava erikseen tai ladattava muistiin mistä tahansa sopivasta flash-mediasta. Lataus tapahtuu asianmukaisten flash-korttien, patruunoiden ja liitäntöjen kautta.
Laitteeseen asennetuissa kartoissa käyttäjä voi määrittää reittipisteitä, jotka toimivat määränpään merkkeinä. Useimmissa tapauksissa nämä ovat erilaisia lepopaikkoja. Jos matkustajat ovat laatineet reitin etukäteen, reittipisteet katsotaan reitin avainpisteiksi ja ne liittyvät mahdollisiin muutoksiin kulkusuunnissa, pysäköintipaikoissa, yöpymisissä, risteyksissä, nähtävyyksissä, joissa he haluaisivat käydä.
Reitit
Kuinka saada reittiohjeet navigaattorin avulla? Reitti on joukko reittipisteitä, jotka sijaitsevat peräkkäin polun tärkeimmillä osilla. Yksi reitti voi sisältää enintään 50 reittipistettä. Nykyaikainen GPS-vastaanottimien malli tukee noin 20 reittiä. Kun navigaattoria vaihdetaan itsenäisesti, käyttäjää seurataan reitin varrella pisteestä toiseen.
Tässä tapauksessa käyttäjä liikkuu suhteessa vain kahteen pisteeseen - alkuun ja loppuun. Pienistä osista koostuva reitti on tieverkon monimutkaisuuden vuoksi tarkempi. Itse asiassa lähes kaikilla alueilla liikenne voi tavalla tai toisella olla vaikeaa useista syistä. Niitä voivat olla tietyöt, liikenneruuhkat, merkinnät ja paljon muuta.
Reittien luomistapoja
Automaattinen sukupolvi. Menetelmä, jota pidetään kätevimpänä ja tehokkaimpana. Se on saatavana useimmissa nykyaikaisissa navigaattorimalleissa. Käyttäjä asettaa päätepisteen. Ja navigaattori laskee reitin automaattisesti. Tätä menetelmää tukee "autorouting"-toiminto. Autorouting on autorouting. Lisäksi automaattisen reititystoiminnon toteuttamiseksi on tarpeen ladata navigaattoriin karttoja, joissa on ajantasaiset liikennetiedot.
tallennettu kappale. Kuljettuaan tietyn polun käyttäjä muuntaa sen reitiksi. Tallennettua reittiä käytetään myöhemmillä matkoilla tällä polulla.
Syötä reittipisteet manuaalisesti. Käyttäjä valitsee itsenäisesti kartalta tarvitsemansa paikat ja lisää pisteitä. Voit valita omat pisteiden nimet.
Lataa PC:ltä. Voit ladata reittipisteitä henkilökohtaiselta tietokoneeltasi laitteen muistiin reitin varrella. Koottu etukäteen.
Valitse pisteet luettelosta. Jos reittipisteiden luettelo on valmisteltu etukäteen, käyttäjällä on mahdollisuus muuttaa reittipisteiden järjestystä lisäämällä tai poistamalla niitä.
Jos et halua missata tarvitsemaasi kohtaa. Määritä mukautettu hälytys. Hälytys kuuluu, kun lähestyt valitsemaasi pistettä. Lisäksi navigaattori arvioi jäljellä olevan etäisyyden pisteeseen ja sen saavuttamiseen tarvittavan ajan. Navigaattori myös zoomaa karttaa helpottaakseen auton ohjaamista. Kun haluttu kohta on saavutettu, laite siirtyy seuraavaan pisteeseen määrittämäsi luettelon mukaan.
Kappaleet
GPS-navigaattoreissa jäljet ovat tietty pistesarja, joka kuvastaa kulkemaasi reittiä. Reittipisteet sekoitetaan joskus reittipisteisiin, mutta ne ovat eri käsitteitä. Ratapisteet ilmoittavat käyttäjälle kulloisenkin minuutin koordinaatit, auton korkeuden ja nopeuden arvosta. Nopeus lasketaan viereisten koordinaattipisteiden sekä tallennusajan laskeman eron perusteella. Jäljellä on kyky palauttaa käyttäjä polun alkuun. Tämä tehdään erityisellä toiminnolla nimeltä trackback.
Yksityiskohdat
Reitin yksityiskohtaisuutta luonnehtii radan pisteiden määrä. Suhteet ovat seuraavat: mitä enemmän pisteitä radalla on, sitä yksityiskohtaisempi reitti. Pisteiden määrä kappaleessa voi olla erilainen. Nykyaikaisten navigaattoreiden mallit voivat sisältää enintään 5 tuhatta pistettä jäljessä, kun taas yksi jälki, jos se on tallennettu, voi sisältää enintään 256 pistettä. Näin ollen tämä ei vaikuta yksityiskohtien laatuun parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi tallennettu jälki ei jätä korkeus- ja aikatietoja, vain koordinaatteja. On myös syytä lisätä, että sammutettuna GPS-laite ei tallenna reittiä. Siksi pisteiden yhdistäminen tapahtuu ennen laitteen sammuttamista ja välittömästi sen käynnistämisen jälkeen.
Vaihtaminen
Näitä ovat irrotettavat flash-muistikortit, liitännät ja paikat, jotka on suunniteltu pitämään laitteesi yhteydessä verkkoon.
Muistikorttipaikat
Irrotettavia muistikortteja käytetään lisäämään GPS-vastaanottimen sisäänrakennettua muistia. Tämä on tarpeen navigaattorin ominaisuuksien laajentamiseksi. Voit tallentaa yksityiskohtaisia karttoja, reittejä ja reittipisteitä suuria määriä, jos käytät lisämuistikorttia. On olemassa useita erilaisia muistikortteja, jotka toimivat nykyaikaisten navigaattorimallien kanssa.
kompakti salama. Yleisin ja halvin muistikorttityyppi.
MicroSD (Micro Secure Digital) on pienikokoinen flash-muistikortti. Pystyy lisäämään navigaattorin muistin määrää useita kertoja.
SD (Secure Digital) on nopein standardi kaikista navigaattoreiden kanssa toimivista flash-muistikorteista. Paremman tiedonsiirron ja tallennusnopeuden lisäksi sillä on myös korkea tietosuojan taso. SD-kortit ovat kestäviä, pieniä ja säästävät laitteen virtaa. MMC-muotoisia kortteja voidaan myös asettaa SD-korttipaikkaan, mutta SD-kortteja ei voi asettaa MMC-korttipaikkaan.
Kasetti. Kasettia ei ole tarkoitettu tiedostojen tallentamiseen ja siirtämiseen, mutta kaikki tarvittavat alueen kartat on kuitenkin jo tallennettu siihen. Navigaattorien valmistajat valmistavat patruunoita.
Liittimet
Useimmat navigaattorit on varustettu kuulokeliitännällä. Tämä on välttämätöntä GPS-laitteiden multimediaominaisuuksien toteuttamiseksi. Näitä ominaisuuksia ovat musiikkitiedostojen, videotiedostojen toistaminen, äänen tallentaminen äänittimeen ja ääniviestijärjestelmä.
Tulot
Navigaattorissa on AV-tulo. Sitä voidaan käyttää ääni- ja videosignaalien lähettämiseen. Tuloa käytetään myös signaalin kytkemiseen joistakin kannettavista laitteista. Esimerkiksi videokamera tai TV-viritin.
Liitännät
bluetooth. Kyky siirtää tietoja ilman johtoja tai kaapeleita. Bluetoothia käytetään uusien karttojen ja reittien lataamiseen laitteeseen sekä tarvittavien tietojen siirtämiseen henkilökohtaiselle tietokoneelle.
COM-portti tai RS-232. Toinen tiedonsiirtoliitäntä, jota käytetään samalla tavalla kuin Bluetoothia. Sen avulla voit ladata karttoja, jälkiä ja reittejä. Viime aikoina tämäntyyppinen käyttöliittymä on menettänyt suosionsa. Tämä selittyy sillä, että COM-portti tarjoaa melko alhaisen siirtonopeuden analogeihin verrattuna.
GSM/GPRS. Bluetooth-yhteensopiva moduuli, joka tarjoaa Internet-yhteyden. Moduuli voi olla joko ulkoinen tai sisäänrakennettu. Tämä liitäntä lataa dataa GPRS-tekniikan avulla. GPS-navigaattorin omistajan on kuitenkin hankittava erillinen SIM-kortti voidakseen käyttää tätä palvelua. Reittiä suunniteltaessa on ehdottomasti otettava huomioon olemassa olevat liikenneruuhkat ja liikennetilanne yleensä. Tämän ehdon vuoksi käyttäjät suosivat Opera mini -selainta, jota tukee GPRS-tekniikka, eikä se vaadi suuria taloudellisia kustannuksia tietojen lataamiseen. Opera minin pitämiseksi käynnissä tarvitset myös sisäisen modeemin ja mahdollisuuden muodostaa Internet-yhteys ulkoisesti. Jos laitteessasi ei ole tällaisia ominaisuuksia, voit käyttää näihin tarkoituksiin joko CFIO-Bluetooth-moduulia tai matkapuhelinta.
USB (Universal Serial Bus) on toinen tiedonsiirtoliitäntä. Sitä pidetään kätevimpänä käyttää. Kaikki kannettavat tietokoneet ja henkilökohtaiset tietokoneet on varustettu tällä käyttöliittymällä.
Standardit
GPS-vastaanottimet käyttävät tiedonsiirtoprotokollaa NMEA 0183. Koska NNEA 0183 on yleisesti hyväksytty standardi, suurin osa vastaavista laitteista on sovitettu siihen. Tiedonsiirtoprotokolla takaa laitteesi yhteensopivuuden suosittujen ohjelmistojen kanssa, jotka on kirjoitettu tukemaan GPS-navigointia.
Lisätoiminnot
Navigaattorit seuraavat nykyään useimpien kulutuselektroniikan ja digitaalisten laitteiden valmistajien kurssia. Puhumme ensinnäkin laitteiden monitoiminnallisuudesta, monipuolisuudesta. Nykytrendien vuoksi valmistajat joutuvat valmistamaan laitteitaan melko laajalla lisäominaisuuksien luettelolla. Näiden toimintojen joukossa ovat seuraavat:
Kaukosäädin. Laite navigaattorin kauko-ohjaukseen. Kaukosäätimen läsnäolo johtuu laitteen monipuolisuudesta. Kaukosäätimessä on erilliset painikkeet jokaista toimintoa varten.
Kaiutinpuhelin. Tämän toiminnon avulla voit kommunikoida puhelimitse käyttämällä mikrofonia ja kaiutinta sekä Bluetooth-yhteyttä. Toiminto on kätevä puhelinkeskusteluihin ajon aikana, koska sinun ei tarvitse häiritä ajamista.
Mp3-soitin. Sisäänrakennettu soitin on ominaisuus, joka on saamassa yhä enemmän suosiota käyttäjien keskuudessa. Soittimella voit kuunnella musiikkisävellyksiä ja muita äänitiedostoja, jotka luetaan irrotettavalta flash-kortilta.
Sisäänrakennetut pelit. Ne selviävät täydellisesti kaipauksestasi pitkien odotusten aikana suurten kaupunkien moottoriteiden ruuhkassa.
Sisäänrakennettu äänitallennin. Käyttäjä tarvitsee äänittimen luodessaan äänitallenteita tai lyhyitä äänimuistiinpanoja.
FM lähetin. Tämä on radiolähetin. Se lähettää ääntä tavalliseen radionauhuriin ja toimii FM-aaltoalueella. Lähettimen käyttöä varten käyttäjän on asetettava vapaa taajuus navigaattoriin ja radioon. Vapaalla taajuudella tarkoitetaan taajuutta, joka ei ole esimerkiksi yhdenkään radioaseman käytössä. Lähettimen avulla voit kuunnella mediatiedostoja, äänitallenteita ja kehotteita suoraan auton kaiuttimista. Lähettimen käytössä tulee kuitenkin usein ongelmia. Esimerkiksi sisäänkäynnin aikana alueelle, jossa hänen käyttämänsä taajuus on radion käytössä. Tässä tapauksessa häiriöt vaikeuttavat lähettimen toimintaa, uuden taajuuden löytäminen voi olla melko vaikeaa tällaisissa tilanteissa.
Magneettinen kompassi. Käyttää satelliittitietoja. On huomionarvoista, että kompassi ei keskeytä toimintaansa, vaikka GPS-navigaattori olisi pois päältä.
Video. Toiminto tarjoaa videotiedostojen katselun laitteen tukemissa muodoissa suoraan GPS-vastaanottimen näytöltä.
Kuva. Nykyaikaisten navigaattoreiden värinäytöt mahdollistavat kaikenlaisten graafisten tiedostojen katselun ilman kuvanlaadun heikkenemistä. Grafiikkatiedostot sisältävät muun muassa valokuvia.
Johtopäätös
Navigaattorin valitseminen, kuten näet itse, on melko vaikea asia. Valintaprosessia vaikeuttaa myös navigaattorien valikoiman säännöllinen päivitys ja näiden laitteiden toiminnallisuuden loputon monimutkaisuus. Ohjelmistot näille laitteille ilmestyivät, karttayksityiskohdat ja sirun suorituskyky saavuttivat ennennäkemättömät korkeudet. Yksinkertaisimmat laitteet ovat saavuttaneet monitoimilaitteiden tason, joilla on kyky yhdistää monia laitteita. Olemme kuitenkin varmoja, että teet oikean valinnan, koska nyt tiedät kaiken GPS-navigaattoreista.

Navigaattorin valinta
Navigaattorin valinta
Navigaattorin valinta
Navigaattorin valinta Navigaattorin valinta Navigaattorin valintaHome | Articles

May 24, 2024 04:54:45 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting