Miksi valita DVB-T

Telekeskusten toiminta, joissa on päällekkäiset vyöhykkeet luotettavalla vastaanotolla samalla taajuudella, puuttuu kokonaan ATSC:stä, ja sitä suositellaan käytettäväksi DVB-T-standardissa. Tämä tuhoaa tavanomaisen taajuussuunnittelun idean, tekee tarpeettomaksi rakentaa korkeita antennirakenteita, vähentää lähettimien määrää kertoimella 6-7 ja mahdollistaa lähettimen tehon edelleen pienentämisen 25-30%.
Useiden heijastusten kestävyys, kun pää- ja heijastussignaalit ovat yhtä suuret, tarjotaan DVB-T-standardissa, ja se puuttuu kokonaan ATSC:stä (heijastuneen signaalin taso on alle 15 dB).
DVB-T-standardi ei edellytä luopumista olemassa olevista analogisista televisio-ohjelmista, koska sen turvallisuustaso on korkea analogiselle televisiolle. Vähemmän turvallinen ATSC-standardi, jopa NTSC-lovisuodattimilla, johti Yhdysvaltain hallituksen hyväksymään täyden digitaalisen siirtymäohjelman.
DVB-T-standardin kaistanleveys on täysin mukautettavissa mihin tahansa maahan, ja se on kiinteä ATSC:ssä (vain 6 MHz).
DVB-T-standardin siirtonopeus vaihtelee välillä 5 - 32 Mbps, ja se on kiinteä ATSC:ssä (19,3 Mbps).
DVB-T-standardi tukee sekä ATSC:tä, HDTV:tä ja Dolby AC-3:a.
Todellinen lähetinteho esimerkiksi Lontoossa on alle 10 kW ja tarjoaa luotettavan DVB-T-standardin vastaanoton 114 km:n säteellä, kun taas New Yorkissa 350 kW:n lähetin ei tarjoa 100 % vastaanottoa. jopa 10 km säteellä.
Vastaanotto sisäantennilla tai kannettavalla televisiolla ei aiheuta ongelmia DVB-T-standardissa, ATSC-standardissa se on useimmissa tapauksissa mahdotonta.
DVB-T-standardin parametrit voidaan sovittaa hyvin kaupunkialueille. Valinnanvaraa on: lisäämällä lähetettävien TV-ohjelmien määrää vähitellen, kun on epävarmuutta, päätä, onko kannattavampaa parantaa talojen kaapelointia vai rajoittaa saavutettavien ohjelmien määrää.
DVB-T-standardi sallii perinteisten vanhentuneiden antennijakelulaitteiden käytön ilman muutoksia, kun taas ATSC:ssä on käytettävä kapeasti suunnattuja TV-antenneja, joissa on säätömahdollisuus (moottorin avulla), mikä ei takaa luotettavaa vastaanottoa.

Miksi valita DVB-T
Miksi valita DVB-T
Miksi valita DVB-T
Miksi valita DVB-T Miksi valita DVB-T Miksi valita DVB-THome | Articles

May 26, 2024 22:24:28 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting