Miksi HDMI tarvitaan

Nykyaikaisten videolaitteiden huoltopaneeleissa saatavilla olevien lukuisten tulojen/lähtöjen joukossa on varmasti HDMI-liitin. Itse asiassa tämä nopea liitäntä on uusien pelaajien ja digitaalisten televisioiden tulevaisuuden standardi.
Aikaisemmin elämä oli yksinkertaisempaa ja vaatimattomampaa. Televisiossa oli yksi antenni RF-tulo, johon kaikki oli kytketty - UHF-antennit, perinteiset antennit ja kenellä niitä oli, videonauhurit. Se, mikä tapahtui viime vuosisadan 90-luvulla suurten ja pienten tieteellisten ja teknologisten vallankumousten kanssa, kutsutaan kaaokseksi. Videoteknologioita käytettiin paljon, ja jokainen vaati erillisen tulon televisioon - RCA, S-Video, RGB jne. Television kehityksen uusi vaihe merkitsi digitaalisten TV-paneelien syntymistä. Kokeilusarjan jälkeen ilmestyi universaali digitaalinen käyttöliittymä korkearesoluutioisten kuvien lähettämiseen - HDMI (High Definition Multimedia Interface).
Digitaalista HDMI-liitäntää käytetään mediasisällön (sekä äänen että videon) siirtämiseen lähteestä - DVD-soittimesta, satelliittivastaanottimesta tai dekooderista digitaaliseen televisioon. Tiedot siirretään ilman pakkausta yhden kaapelin kautta (toisin kuin esimerkiksi yhteensopiva DVI, joka toimii vain kuvan kanssa).
Nykyään HDMI:stä on tullut alan tosiasiallinen standardi ääni- ja videosisällön siirtämisessä. Viime aikoina sitä ovat käyttäneet tunnetut kulutuselektroniikan valmistajat - Hitachi, Matsushita Electric Industrial (Panasonic), Philips, Sony, Thomson (RAC), Toshiba, vaan myös viihdeteollisuuden suurimmat yritykset - Fox, Universal , Warner Bros., Disney jne. Tämän vuoden loppuun mennessä ennustetaan myyvän jopa 60 miljoonaa HDMI-liitännällä varustettua laitetta.
Kehittäjät väittävät, että tärkeimmät syyt käyttöliittymän luomiseen ovat käyttäjien mukavuus ja tulostuskuvan korkea laatu. Käyttäjillä itsellään on tästä erilaisia mielipiteitä.
Yleiset ominaisuudet
HDMI on kiistatta edistyksellinen tekniikka. Kesäkuun 2006 uusin käyttöliittymä, versio 1.3, tarjoaa toiminnan 340 MHz:n taajuudella (jopa 10,2 Gbit / s) - ensinnäkin tällaiset indikaattorit on suunniteltu HDTV-muodon tulevaa kehitystä varten, mutta nyt suurin osa kapasiteetista ovat laitteiden vaatimia ja niitä käytetään aiottuun tarkoitukseen.
Käyttöliittymä on ihanteellinen työskentelyyn Blu-Rayn ja HD-DVD:n, uuden sukupolven pelikonsolien (XBOX 360, Playstation3) ja nykyaikaisten HDTV-televisioiden kanssa.
Liitäntä on taaksepäin yhteensopiva DVI:n kanssa. Tämä tarkoittaa, että teoriassa on mahdollista katsoa videota DVI-laitteesta HDMI-televisiossa ja päinvastoin.
HDMI tukee PC-liitäntää kulutuselektroniikkaan. Tietokone voidaan liittää näyttökortin kautta sekä digitaaliseen näyttöön että televisioon.
Lisäksi käyttöliittymää kehitetään jatkuvasti ottaen huomioon jatkuva tuki taaksepäin yhteensopivuudelle vanhempien laitteiden kanssa.
Video
HDMI pystyy toimimaan sekä vakiolaatuisen digitaalisen signaalin että HDTV-laadun kanssa - resoluutiolla 420p - 1080p digitaaliselle videolle ja periaatteessa analogisten järjestelmien NTSC, PAL jne. kanssa.
HDMI 1.3:n uusin versio tukee 30-, 36- ja 48-bittisiä värejä RGB-standardin sisällä - eli yli miljardia (!) sävyä - parannettua kontrastia, värisiirtymiä jne. Saatavilla on myös tuki uusille väristandardeille (esim. xvYCC - 1,8 kertaa enemmän värejä kuin nykyaikainen HDTV-signaali tukee).
Ääni
Käyttöliittymä toimii useiden ääniformaattien kanssa:
Stereot;
Monikanavaiset äänimuodot - Dolby Digital, DTS jne.;
Lähitulevaisuuden formaatit - Dolby TrueHD ja DTS-HD;
Tukee 8-kanavaisen digitaalisen äänen siirtoa 192 kHz:llä ilman pakkausta.
HDMI 1.3 -versio tarjoaa video- ja äänisekvenssien synkronoinnin. Yleensä videon käsittely kestää hieman kauemmin kuin äänen - HDMI-liitäntä mukautuu automaattisesti.
Yleensä ostajan tulee ensin tutustua ostettavan laitteen erityisiin liitännän spesifikaatioihin. Tyypillisesti kulutuselektroniikan valmistajat sisällyttävät tuen vain niille ominaisuuksille, joita he pitävät tarpeellisina tietyssä mallissa asiakkaan näkemyksensä perusteella. Näin ollen nimellisesti nykyaikaisemmassa HDMI-liitännässä yhdessä TV-mallissa ei välttämättä ole vanhemman liittymän tarjoamia ominaisuuksia toisessa. Jokainen ostos on valittava erityistarpeidesi perusteella.
Ja mikä tärkeintä, ongelmien välttämiseksi sinun tulee varmistaa etukäteen, että HDMI-liitännällä varustettu televisio tukee HDCP-tekniikkaa.
HDCP
(HDCP) High-bandwidth Digital Content Protection on Digital Content Protection, LLC:n (Intelin tytäryhtiö) kehittämä tekniikka, joka suojaa mediasisältöä luvattomalta tallennukselta. Sitä käytetään sekä DVI:ssä (harvoin) että HDMI:ssä. Käytännössä kaikki laajakuva-digitaalitelevisiot on nykyään varustettu HDCP:llä. Koska HDCP liittyy erottamattomasti HDMI:hen, tämä aiheuttaa käyttäjien suurimmat valitukset käyttöliittymästä.
Sisällöntuottajien tiedetään pelkäävän merirosvoja, jotka varastavat ja ylikirjoittavat korkealaatuista digitaalista sisältöä. Siksi käyttäjät usein syyttävät elokuvayhtiöitä siitä, että ne ovat aiheuttaneet hämmennystä elektroniikkamarkkinoilla.
HDCP:n toimintaperiaate on suhteellisen yksinkertainen - laitteet kommunikoivat keskenään HDMI-kaapelin kautta ja vaihtavat avaimen signaalin salauksen purkamiseksi. Jos tallennuslaite on kytketty, toistomoduuli kieltäytyy lähettämästä sille tietoja. Tällaisen kekseliäisyyden uhrien joukossa olivat HDMI-televisioiden omistajat, jotka eivät tue HDCP-tekniikkaa. Tällaiset laitteet eivät vain tallenna suojattua sisältöä, eivätkä myöskään lue sitä.
Tämä aiheuttaa melko perusteltua ärsytystä ostajille, jotka äskettäin antoivat paljon rahaa korkean teknologian laitteille. Teoriassa laite on valmis vastaanottamaan korkealaatuista signaalia - itse asiassa HDCP-kirjoitussuoja häiritsee sen vastaanottoa.
Itse asiassa kirjoitussuojaustekniikalla on "elottoman Joen" rooli. Uutiset sekä Blu-Rayn että HDCP:n hakkeroinnista levisivät Internetiin lähes välittömästi teknologioiden julkistamisen jälkeen, mutta vielä harvinaisen HDCP-sisällön varastaminen ja tuottaminen on liian kallista vakavasti käsiteltäväksi.
Siten HDMI-liitäntä, joka on epäilemättä hyödyllinen ja lupaava, lähes kaikissa tuotteissa saa tarpeettoman lisäyksen kirjoitussuojaustekniikan muodossa vain muutamille mediayrityksille. Siitä huolimatta ostajilla ei ole vielä vaihtoehtoja - heidän on ostettava HDMI-tulolla varustettu laite tai pysyttävä kehityksen sivussa.

Miksi HDMI tarvitaan
Miksi HDMI tarvitaan
Miksi HDMI tarvitaan
Miksi HDMI tarvitaan Miksi HDMI tarvitaan Miksi HDMI tarvitaanHome | Articles

July 23, 2024 07:44:22 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting