Kuinka valita tulostin

Tulostimen valinta ja ostaminen on kuin sopivan automallin etsimistä siinä mielessä, että sitä ei osteta sisustukseen, vaan sillä täytyy "ajaa". Tavallisen ihmisen on melko vaikeaa valita oikea malli, sinun on ensin tutkittava toimittajien tänään tarjoamien tulostimien tekniset ominaisuudet. Ja tulostuslaitteiden valikoima on niin suuri ja monipuolinen! Tässä materiaalissa autamme vastaamaan kysymykseen, kuinka valita tulostin? Kuinka valita oikea tulostin ja korostaa tekniset tiedot, joiden perusteella teet valintasi.
Ensin sinun on tehtävä luettelo tehtävistä, jotka aiot ratkaista uuden hankinnan avulla. Analysoi toimistosi tarpeita eri tulostimien ominaisuuksien perusteella: tuottavuus, kulutustarvikkeiden hinta, itse laitteen hinta. Sen jälkeen sinulla on visuaalisempi käsitys siitä, mikä tulostin valita kotiin ja mikä toimistoon.
asennustyyppi
Asennustyypin mukaan kaikki tulostimet voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:
lattiajärjestely
työpöydän järjestely
kannettava
Lattialle sijoittaminen vaatii erityisen suuria laitteita, jotka käsittelevät huomattavan määrän asiakirjoja. Useimmiten nämä ovat monitoimilaitteita, joilla on merkittävät mitat ja paino ja jotka asennetaan toimistoihin tai painotaloihin ja jotka kuormitetaan suurella määrällä työtä. Pöytätulostimia käytetään pienissä toimistoissa tai kotona kiinteään työhön. Kannettavia laitteita käytetään enimmäkseen valokuvatulostukseen työmatkoilla, ne ovat kevyitä ja pienikokoisia.
Myös tulostimet eroavat ominaisuuksiltaan jyrkästi. Tavallisista tulostustoiminnolla varustetuista tulostimista, edullisista ja käytännöllisistä kodin minitoimiston pienten ja yksinkertaisten tehtävien ratkaisemiseen, monitoimilaitteisiin, jotka yhdistävät useita eri ominaisuuksia yksittäisistä tulostimista, skannereista, kopiokoneista, faksilaitteista kerralla. Jos tarvitset laitteita painotaloon, ota yhteyttä Ural-Minoltaan!
Monitoimilaitteet
Luonnollisesti tällaisten älylaitteiden hinta on paljon korkeampi kuin yksinkertaisten kotitulostimien.
Monitoimilaitteet (MFP) sopivat helposti mihin tahansa tietokoneverkkoon ja monimutkaisimpiin työnkulkujärjestelmiin.
Ja kuinka monta plussaa monitoiminnallisuudesta on - yksi laite käyttää tilaa taloudellisemmin kuin viisi tai kuusi tulostinta. Ja "monikätisen laitteen" hinta on alhaisempi kuin koko faksi-tulostin-skanneri-kopiokonesarja. Monitoimilaitteet on helpompi asentaa ja konfiguroida – voit pärjätä yhdellä ohjaimella ja yhdellä liitäntäkaapelilla useiden erilaisten sijaan.
Tulostimen käyttöikä ja suorituskyky
Erittäin tärkeä parametri. Kotitoimistojen vaatimattomat laitteet pystyvät käsittelemään jopa 10 000 sivua kuukaudessa. Näitä ovat mustesuihku- ja lasertulostimet. Suosituimpia ovat pienet toimistotulostimet, joiden tulostuskapasiteetti vaihtelee 10 000 - 50 000 kappaletta kuukaudessa. Keskikokoisten toimistojen MFP pystyy käsittelemään jopa 100 tuhatta sivua, ja jopa suurimmissa toimistoissa tulostuslaitteet kilpailevat yleensä tulostimien kanssa.
Suorituskyvyn kannalta valitse laite toimistosi työmäärän perusteella. Kotitulostimelle tämä indikaattori ei ole niin tärkeä, mutta keskimääräiselle tulostimelle on jo välttämätöntä pystyä saamaan jopa 30 sivua minuutissa prosessoitua materiaalia, suorituskykyisillä laitteilla vaatimukset ovat jopa korkeat 40 sivuun asti. minuutissa.
Tulostustekniikat
Ymmärrämme nykyaikaisten tulostimien painotekniikan. Voit saada erittäin korkealaatuisia tulosteita MFP-laitteella tai lasertekniikalla varustetulla tulostimella. Laadun tarjoaa sähköinen tulostus, mutta tällaisen laitteen hinta on korkea. Sen kuitenkin kompensoi prosessissa alhaiset tulostuskustannukset.
Mustesuihkutulostimet ovat paljon houkuttelevammin hinnoiteltuja ja erittäin suosittuja. Ne käyttävät pietsosähköistä tai lämpömustesuihkutulostusta. Tulostuslaadun suhteen asiakirjat eivät ole huonompia kuin laserdokumentit, jos ne on tehty valokuvapaperille. Huomioi tällaisen tulostimen ostamisen yhteydessä, että yksittäisen asiakirjan tulostaminen on tässä tapauksessa korkea. Syynä tähän on mustesuihkukasettien korkea hinta ja tämän laitteen erikoisuus, joka vaatii jatkuvaa jatkuvaa toimintaa musteen kuivumisen välttämiseksi. Lisäksi mustesuihkutulostimella tulostuksen kesto on pidempi, ja tämä ominaisuus tekee niistä todennäköisemmin käytettävän kotona. Harkitse näitä vinkkejä valitessasi mustesuihkutulostinta.
Kuinka tulostin toimii
Mikä on kunkin laitetyypin toimintaperiaate? Lasertyyppisissä tulostimissa säde muodostaa rummulle kuvan, joka on valoherkkä. Ja sitten tämä kuva siirretään paperiarkille jauhemaalilla. Tela kuumenee ja sulattaa jauhehiukkaset muodostaen tekstin tai kuvion. Maali voi olla eriväristä, ja patruunoiden määrä kasvaa vastaavasti. Kasetti on suunniteltu yhdelle väriaineelle. LED-tulostimien toimintaperiaate on hyvin samanlainen kuin edellä, mutta LED-linjan valmistus on laseria halvempaa, mikä näkyy tulostimen hinnassa.
Mustesuihkutulostimissa tulostuspään matriisi syöttää mustetta paperille. Pietsokiteen kalvo muodostaa mustepisaran. Kun sähköä syötetään, pietsokide taipuu ja painaa kalvoa työntäen pisaran ulos suuttimesta. Tämä tekniikka on ylistänyt maailmankuulun tulostinvalmistajan Epsonin. Tämän yrityksen laitteet ovat kuuluisia hämmästyttävästä kestävyydestään.
Sublimaatiotulostimissa muste kuumennetaan lämpöelementillä ja haihtuessaan putoaa paperiarkille. Näiden tulostimien pitkät tulostusajat johtuvat siitä, että jokainen väri käsitellään vuorotellen ja vasta sen jälkeen levitetään suojapinnoite.
Kiinteän musteen tulostimissa muste sulatetaan ensin säiliössä ja syötetään sitten tulostuspäähän ja sitten paperiarkille.
Eri tulostinmalleissa on erilaiset mustekasetit. On huonoa, kun sekä mustavalko- että väritulosteita varten on vain yksi kasetti, yksi väri loppuu ja koko kasetti on vaihdettava.
Voit välttää tulostuksen määrittämisen tietokoneella valitsemalla tulostimen, jonka rungossa on kosketusnäppäimistö ja LCD-paneeli tai -näyttö liikkeellä ollessasi olevia tietoja varten.
Kuinka ja kuinka paljon paperia syötetään tulostimeen? Edullisissa kotitulostimissa on yksi paperinsyöttölokero, jonka kapasiteetti on jopa 150 arkkia. Keskikokoisten toimistojen laitteet pystyvät vastaanottamaan jopa 500 arkkia, suuriin toimistoihin 1000 tai enemmän. Modulaariset monitoimitulostimet on yleensä varustettu useilla lokeroilla ja mahdollisuudet laajenevat 8700 arkkiin. Tällaiset vakavat laitteet on usein varustettu automaattisella syöttölaitteella alkuperäisiä varten skannausprosessin aikana. Sinun tarvitsee vain asettaa pino arkkeja, ja laite itse kopioi ensin arkin ja sitten toisen puolen kääntäen sen itsekseen.
Ota huomioon tulostimien ominaisuus aiheuttaa melua käytön aikana. Mitä tehokkaampi tulostin, sitä enemmän melua se tuottaa.
Tavoitteesi on tulostaa valokuvia tulostimella? Osta tulostin, jolla on mahdollisuus tulostaa valokuvapaperille, vain tällä tavalla saavutat korkealaatuisen tulostuksen. Mitä tulee tulostimien paperin painoon, sen maksimiarvo on 1190,0 g/m.
Miten tulostimet liitetään?
Suurissa yrityksissä ja laitoksissa asiantuntijat yhdistävät MFP:n useisiin tietokoneisiin samanaikaisesti, mikä mahdollistaa työntekijöiden vapaan pääsyn laitteeseen asiakirjojen tulostusta varten. Tätä tarkoitusta varten käytetään HTTP-protokollaa. Tavallisessa Internet-selaimessa tapahtuu tavallinen asennusmenettely.
Ja valokuvatulostimia ei enää tarvitse määrittää tietokoneella. He pystyvät tekemään tulosteita vain kameran kanssa. Kuvien muokkaamista ja valokuvien katselua varten nämä tulostimet on varustettu värinäytöllä.
Kysymys tietokoneiden käyttöjärjestelmien valitsemisesta tulostin-tietokone-tandemin normaaliin toimintaan ei ole ajankohtainen. Tietokone voidaan varustaa millä tahansa käyttöjärjestelmällä, ja tulostimen valinnassa voi kirjoittaa paperille tiedot RAM-muistin määrästä ja prosessorin tyypistä. Tulostimilla on oma RAM-muisti. Se tallentaa kuvankäsittelydataa, ja suurilla resoluutioilla tämän muistin määrä on erittäin merkittävä.
Kun tulostin on varattu, sen prosessorin taajuus on tärkeä, korkeammilla taajuuksilla tulostusjono juoksee nopeammin.
Tarvikkeet ja kulutustarvikkeet
Tulostimen omistajien tulee muistaa Exuperyn sanonta, että olemme vastuussa niistä, jotka olemme kesyttäneet. Muutamalla tätä, voimme sanoa, että jos ostit tulostimen, sinun on huolehdittava siitä jatkuvasti. Ja tämä huolenaihe koostuu sen pitämisestä toimintakunnossa vaihtamalla komponentteja ja ostamalla tarvikkeita.
Elävä esimerkki on valokuvarumpu osana, joka on vaihdettava, kun sen resurssit ovat loppuneet. Tämä laite siirtää kuvan paperiarkille. Ja laser- ja LED-tulostimissa se kuluttaa resurssejaan melko nopealla tulostuksella. Jos valokuvarumpu asetetaan kasetin sisään, kuten monitoimilaitteissa ja yksinkertaisissa tulostimissa tehdään, sen käyttöikä pitenee.
Myös lasertulostimen magneettijauheen resurssilla on rajansa - kehittäjä, eli tämä jauhe, voi kestää jopa noin 600 000 sivua. Väriaineresurssit ovat vieläkin pienemmät - se riittää vain viidelle tuhannelle sivulle henkilökohtaisissa tulostimissa, jopa kolmeenkymmeneentuhanteen kopioon tuottavissa suurissa laitteissa. Värillisten värikasettien resurssit ovat hieman suuremmat - jopa viisikymmentätuhatta ja mustavalkoisten värikasettien - jopa satatuhatta sivua. Kiinnitä huomiota siihen, että mustesuihkutulostimien merkittävällä hintatasolla niiden mustepatruunoiden resurssit ovat erittäin vaatimattomat. Se vastaa kolmesataa sivua.
Mitä käyttöliittymää käyttää?
Minkä käyttöliittymän avulla liität uuden tulostimesi tietokoneeseen, älä päätä oston jälkeen, vaan ennen sitä onnellista hetkeä, jolloin uusi laite koristaa toimistoasi. Yritetään ymmärtää ihmisten keksintöjen runsaus tiedonsiirron alalla prosessorista oheislaitteeseen. Liitännät ovat langallisia ja langattomia. Jälkimmäiset ovat tietysti kaikin puolin kätevämpiä, ja ihmiskunta liikkuu keksinnöissään, siirtyen pois tarpeesta tarttua johtoihin jalkojen alla. Korostamme jälleen, että hinta määrää kaiken, ja sinä päätät, minkä käyttöliittymän valitset:
Ethernet on langallinen liitäntä, RJ-45-liitin yhdistää kaapelin tulostimeen tai monitoimilaitteeseen. Haitat johtuvat jalkojesi alla olevista johdoista ja tarpeesta puristaa kaapeli uudelleen uuteen liittimeen, jos joku silti putoaa ja tarttuu siihen. Varaa liittimiä ja osta puristuslaite.
LPT on erittäin suosittu aikaisempi, mutta nyt katoava rinnakkaisliitäntä tietojen siirtämiseen tietokoneelta tulostimelle. Sille on ominaista alhainen nopeus ja hiljainen elämänsä.
USB - koska tämä on suosituin ja yleisin käyttöliittymä nykyään - suosittelemme pysähtymään siihen. Jokaisessa nykyaikaisessa tietokoneessa on useita USB-portteja. Siksi ostoksen vaihtamisessa ei pitäisi olla ongelmia.
FireWire - tämä liitäntä on sarjamuotoinen, eikä vain tällä tavalla eroa LPT:stä. Tämän yhteyden nopeus on paljon suurempi ja noin 400 Mbps.
Bluetooth on erittäin kätevä langaton käyttöliittymä. Samaa mieltä, on ilo vaihtaa tulostinta ilman lattialla makaavia johtoja.
Wi-Fi on langattoman viestinnän moderni versio. Sitä käytetään suurissa yrityksissä ja organisaatioissa langattomien verkkojen rakentamiseen. Kätevä ja turvallinen, voit unohtaa johdot.
IRDA - infrapunaportti. Sillä on alhainen tiedonsiirtonopeus, mutta sitä käytetään kytkemään melkein kaikki laitteet, jotka on varustettu vastaavalla infrapunasäteilyliitännällä.
Faksiominaisuudet
Monitoimilaitteiden valmistajat ovat tehneet kovasti töitä laajentaakseen uusimpien laitteiden ominaisuuksia, ja meillä on mahdollisuus käyttää tätä laajaa valikoimaa. Kopioi, skannaa, lähetä ja vastaanota faksiviestejä ja silti puhu puhelimessa ilman luuria - kuin satu? Mutta nämä mahdollisuudet ovat olleet kaikkien saatavilla jo pitkään!
Monien ominaisuuksien osalta MFP-laitteessa on kaikki täysimittaisen puhelimen edut, ja lisäksi osa näistä älylaitteista on varustettu langattomalla luurilla. Joten voit Julius Caesarin esimerkin mukaisesti selviytyä useista tehtävistä samanaikaisesti - vastata puhelimeen, kopioida kuvia ja juoda kahvia. Jos kaiutinpuhelin sisältyy MFP-laitteeseen, kaiutinpuhelimeen puhuminen ei ole sinulle ongelma. Puhelinvastaaja hoitaa asiakaspuheluiden käsittelyn, jos et ole työpaikalla.
Jos määrität tietokoneesi ohjelmallisesti käyttämään MFP-laitteen sisäänrakennettua faksia, säästät huomattavia paperikustannuksia.
MFP-skannausominaisuudet
Nämä maagiset monitoimilaitteet voivat myös muuttua väriskannereiksi. MFP-laitteiden sisäänrakennetut skannerit on jaettu kahteen tyyppiin - tasoskannereihin ja aukaiseviin. Ensimmäiset on suunniteltu skannaamaan yksittäisiä asiakirjoja. Asettamalla arkin skannerin lasille, voit lukea asiakirjan tiedot laadukkaasti. Voit tehdä tämän toiminnon kirjalla, jos yrität. Mutta läpivedettävä skanneri ei salli sinun työskennellä kirjan sivun kanssa, jos et ole revinyt sitä ensin. Tämäntyyppinen skanneri on suunniteltu suorittamaan hyvin erilaisia tehtäviä. Jos kuvasi tai julisteesi on suuri, läpivetävällä skannerilla varustettu suurikokoinen MFP on juuri sitä mitä tarvitset. Se pystyy digitoimaan suurikokoisia julisteita ja kalentereita, kylttejä, valokuvia ja ilmoituksia. Kun valitset monitoimilaitetta, kiinnitä tähän huomiota.
Monitoimilaitteiden valmistajat eivät olisi myynnin johtajia, elleivät he tuo markkinoille MFP-laitteita, joissa on sisäänrakennetut skannerit, joissa yhdistyvät sekä tasoskannerin että avauslaitteen ominaisuudet! Kyllä, on olemassa sellaisia yhdistettyjä laitteita.
On syytä korostaa, että sisäänrakennetun skannerin hinta ja siten koko MFP-laitteen hinta riippuu merkittävästi valmistajien käyttämän anturin tyypistä. Useimmissa tapauksissa saatat kohdata kosketus-CIS-anturin läsnäolon skannerissa. Tämä vaihtoehto on hinnaltaan demokraattisempi, ja se on suunniteltu kotitoimistoalan kuluttajille.
Mutta jos ammattitarpeesi liittyvät grafiikan käsittelyyn, laadukkaaseen kuvien ja valokuvien digitointiin, niin CCD-skanneri on palveluksessasi. Luonnollisesti tällaisen laitteen hinta on korkeampi.
Nykyaikaisten MFP-laitteiden ominaisuudet sallivat sinun olla turvautumatta kantokyyhkysten palveluihin, vaan lähettää heti luetun kuvan sähköpostitse, lisäksi menemättä tietokoneesi selaimeen, vaan käyttämällä itse laitteen kosketuspaneelia ja osoitekirjasta. Ja sanokaa minulle sen jälkeen, ettei vuosisataamme voida kutsua uusien inhimillisten mahdollisuuksien ajanjaksoksi!
MFP-kopiointiominaisuudet
Joissakin MFP-malleissa on kopiointimahdollisuus ilman tietokoneen ohjausta. Prosessin laatu ja nopeus eivät ole huonompia kuin tyypilliset analogit.
Mustavalkokopiointinopeus A4-paperille on 3-140 sivua/min ja värikopiointinopeus 1-130 sivua/min.
Palvelun tuki takuut
Ostaessaan kalliita laitteita jokainen ostaja selvittää itse mahdolliset palveluvaihtoehdot, koska monimutkaisilla laitteilla on tapana tarjota omistajalle epämiellyttäviä yllätyksiä tiettynä aikana. Pääsääntöisesti tämä tapahtuu sopimattomimmalla hetkellä työpäivän korkeudella enimmäiskuormituksen ja korjauksen aikarajojen kanssa.
Tällaisissa tilanteissa toimistoon ilmaantuu nopeasti puhelun yhteydessä häikäilemättömiä "asiantuntijoita" yksipäiväisistä yrityksistä, jotka korkeilla palvelumaksupyynnöillä onnistuvat silti korvaamaan laadukkaat osasi vähemmällä. tehokkaita.
Tällaisten tilanteiden välttämiseksi yritä ostaa laitteet jälleenmyyjältä etukäteen, mikä antaa sinulle takuun epäonnistuneen osan laadukkaasta vaihdosta lyhyessä ajassa. Sinut vakuutetaan kalliin laitteesi komponenttien vaihtamisen varalta.
Menun venäläistäminen
Nykyaikaiset MFP-laitteet ovat erittäin vaikeasti ymmärrettäviä laitteita, joilla on valtava määrä erilaisia toimintoja. Siksi sinun on helpompi oppia tietoja sen ominaisuuksista ja työskennellä sen kanssa, jos valikko on äidinkielelläsi venäjäksi.
Johtopäätös
Saavutukset IT-tekniikan alalla ovat varmasti vaikuttavia, mutta kaukana on hetki, jolloin unohdamme paperiversiot kokonaan ja siirrymme sähköisiin. Monet ihmiset jopa ajattelevat, että tämä idea ei ole toteutettavissa.
Elämänkokemuksesta kaikki tietävät, kuinka katkeraa on kadottaa tärkeä asiakirja kiireellisesti tarvittavassa tilanteessa tietokonevian vuoksi. Mutta asiakirjan paperiversion etuna on sen pysyvä säilytys, tulipaloja lukuun ottamatta.
Kopiokoneiden tuotannon kehitys ei jää jälkeen yleisistä tietotekniikan trendeistä, valmistajat seuraavat herkästi suurten yritysten ja yritysten työntekijöiden tarpeita. Tämän ansiosta voimme aina hyödyntää laajaa valikoimaa korkealaatuista tekniikkaa. Toivomme, että nämä vinkit tulostimen valintaan auttavat sinua!

Kuinka valita tulostin
Kuinka valita tulostin
Kuinka valita tulostin
Kuinka valita tulostin Kuinka valita tulostin Kuinka valita tulostinHome | Articles

June 21, 2024 23:37:05 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting