Kuinka valita projektori

Projektorin melko korkea hinta tarkoittaa sen huolellista valintaa. 30-60 tuhatta ruplaa on juuri se summa, johon sinun on keskityttävä. Tämä materiaali auttaa sinua vastaamaan kysymykseen: kuinka valita projektori ja ymmärtää tämän valinnan vivahteita ja tärkeitä kohtia.
Kuten edellä mainittiin, projektorin melko korkea hinta johtuu ensisijaisesti sen suunnittelusta. Ensinnäkin, kun valitset mitä tahansa digitaalista laitetta, sinun on päätettävä, mihin sitä tarvitset? Samoin pitäisi tehdä projektorille, koska projektori esityksiin ja projektori elokuvien katseluun kotona ovat täysin eri asioita.
Otetaan esimerkiksi projektori esityksiin. Koska se matkustaa usein mukanasi erilaisiin tapahtumiin, sen tiiviys, paino ja kirkkaus tulevat ensi sijassa esiin. Kotiprojektoreiden tilanne ja vaatimukset ovat erilaiset, sillä ne vaativat hiljaista toimintaa ja korkeaa kuvanlaatua.
Harkitse projektorin perusperiaatteita
CTR projektorit
Kolme kineskooppia muodostavat yhteisen kuvan näytölle yhdistetyn linssin avulla. Tällaiset projektorit ovat tyypillisesti tilaa vieviä, raskaita (paino voi olla useita kymmeniä kiloja) eivätkä ole liikuteltavia, joten ne eivät sovellu esitysten tarjoamiseen. Lisäksi tällaisten laitteiden asentaminen on monimutkaista ja vaatii asiantuntijan apua. CTR-projektoreiden positiivinen puoli on kuvanlaatu. Tarkka värintoisto ja täyteläiset sävyt, ei kohinaa tai pikselointia. Kaikki nämä plussat tekevät siitä loistavan projektorin elokuvien katseluun kotonasi.
On mahdotonta olla huomaamatta korkeaa hintaa, joka tällaisesta projektorista on maksettava, joten suurin osa ostajista eliminoidaan välittömästi.
LCD-projektorit
Kuvan konstruoinnin periaate on seuraava: nestekidematriisin läpi kulkeva valo osuu näyttöön. Tämän työn fysiikan avulla voit tuottaa melko kompakteja malleja, joilla on hyvä kirkkaus. Vakavista haitoista on syytä huomata matriisia jäähdyttävän tuulettimen melu, koska se koostuu kiteistä, jotka ovat herkkiä korkeille lämpötiloille. Tarkemmin katsottuna voit myös löytää näytöltä matriisipikseleiden ruudukon.
Kuvanlaadun parantamiseksi valmistajat käyttävät joskus useita nestekidematriiseja. LCD-projektorit ovat yksi projektorimarkkinoiden suosituimmista segmenteistä, tällaisten mallien hinta voi vaihdella 30 000 tuhannesta ruplasta ja enemmän.
LP projektorit
Suhteellisen uusi kehitys, jolla on jo asiakkaita. Tekniikka perustuu heijastavaan matriisiin, joka koostuu monista mikropeileistä. Tämän lampun valo heijastuu matriisista erityisen valosuodattimen läpi ja osuu näyttöön. Merkittävä etu verrattuna LCD-projektoreihin on pikselisekuntien puute näytöltä, tämä saavutetaan pienemmällä peilien välisellä rajalla verrattuna nestekidematriisiin. Toinen positiivinen asia on korkea kirkkaus. Tämä tapahtuu, koska valovirta osuu näyttöön ilman häviötä, toisin kuin LCD-projektoreissa. Ja viimeinen plus on inertian puute.
Miinuksista voidaan erottaa diskreetti kuvantaminen, joko piste on valaistu tai ei.
Tekniikka on epätäydellinen, mutta valmistajat löytävät tien ulos tilanteesta. Lisäämällä matriisien määrää ja lisäämällä suodattimia.
Älä osta halpoja DLP-projektoreita videoiden katseluun. luotu kuva on melko spesifinen ja näytössä on välkkyvä vaikutus, joka väsyttää silmiä pitkittyneen katselun aikana.
D-ILA projektorit
Tehokkain tekniikka, joka sisältää LCD- ja DLP-projektorien positiiviset ominaisuudet. Toimii heijastavalla nestekidematriisilla. Pystyy työskentelemään korkeissa lämpötiloissa. Asiantuntijat pitävät tätä tekniikkaa parhaana, ja valmistajat kehittävät sitä.
Mutta on syytä huomata, että nämä projektorit eivät ole yleisiä elämässä. Syynä tähän on liian korkea hinta, joten valintasi rajoittuu todennäköisesti LCD- ja DLP-projektoreihin.
Projektorin resoluutio
Ennen vanhaan projektorin resoluutio oli tavallisten PC-näytönohjainkorttien tasolla, mutta digitaalitekniikan, teräväpiirtotelevision ja DVD:n ja FullHD:n myötä projektorien resoluutio on kasvanut huomattavasti.
Harkitse yleisiä lupavaihtoehtoja:
SVGA (800x600)
XGA (1024x780)
SXGA (1280x1024)
UXGA (1600x1200)
QXGA(2048x1536)
Full HD (1920x1080)
WUXGA (1920x1200)
HD 4K (4096x2400)
Listattujen lisäksi on myös vähemmän yleisiä muotoja. Kuten jo mainittiin, laajakuvamallit sopivat paremmin elokuvien katseluun. On myös syytä huomata, että nykyaikaisen digitaalitekniikan ja television suuntaukset määrittelivät suurelta osin projektorituotannon siirtymisen suurikokoisiin matriiseihin valmistajien keskuudessa.
Nykyaikaiset projektorit tukevat yleisiä värimuotoja PAL, SECAM, NTSC4, mukaan lukien teräväpiirtotelevisio HDTV.
Huomaa, että mitä korkeampi resoluutio, sitä parempi kuva ruudulla on ja sitä korkeampi projektorin hinta.
Valovirta, kirkkaus
Valovirtayksiköt ANSI lm. Emme mene teknisiin ongelmiin, vaan annamme vain arvot, joiden ansiosta voit navigoida. Pimeässä huoneessa elokuvien katseluun suunnitelluille projektoreille riittää 700 - 1500 ANSI lumenin valovirta. Jos projektoriasi käytetään esityksiin hyvin valaistuissa tiloissa, kannattaa ostaa kirkas projektori.
Ostaessa kannattaa ottaa huomioon, että projektorin teknisissä ominaisuuksissa ilmoitettu valovirta on todellisia arvoja pienempi noin 10% ja joissakin tapauksissa jopa enemmän.
Varo myös, ettet altista näyttöä auringonvalolle. Ei, tässä tapauksessa tehokkainkin projektori antaa hyvän ja laadukkaan kuvan, joten muista käyttää paksusta kankaasta valmistettuja kaihtimia tai verhoja elokuvia katsellessa.
Verkkoliitännät
Langaton tiedonsiirto on nykyään trendissä. Johtojen, Wi-Fi- ja bluetooth-tekniikoiden puuttuminen on vakiintunut jokaisen aktiivisen tietokoneen käyttäjän elämässä. Nykyiset projektorit pystyvät vastaanottamaan dataa verkon kautta, myös langattomasti. Kun olet ostanut erityisen sovittimen, mikä tahansa projektori saa mahdollisuuden vastaanottaa suoratoistovideota.
Kontrasti
Näytön suurimman valaistuksen suhdetta minimiin kutsutaan kontrastisuhteeksi. Kontrasti on yksi tärkeimmistä tekijöistä valittaessa projektoria kotiteatteriisi. Tähän mennessä valmistajat, jotka kilpailevat keskenään, yrittävät hieman lisätä tätä parametria tuotteen ominaisuuksissa. Kaiken tämän kanssa tuotantoteknologiat eivät muutu samaan aikaan, ja on lähes mahdotonta ymmärtää sen perusteella, mitä valmistaja asettaa tämän tai toisen luvun. Valitettavasti kaikki tämä on julma vitsi ostajalle ja projektorin valitseminen sen sijaan on melko vaikeaa. Esimerkiksi vuonna 2004 tämä arvo oli noin 3 000:1 ja vuonna 2010 passitietojen luku on 10 000:1. Sinun on keskityttävä brändiin ja omaan havaintoon.
projektorin linssi
Nykyaikaiset projektorit on varustettu zoom-objektiivilla. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti työtä, on mahdollista muuttaa kuvan kokoa siirtämättä projektoria paikasta toiseen.
Mahdollisuus ohjata kuvaa, tarkennuksen säätö on nykyään olemassa kaukosäätimestä.
Edistyneimmissä malleissa objektiivit on varustettu sähkökäyttöillä, joiden avulla voidaan paitsi manuaalisesti myös kaukosäätimellä muuttaa kuvaskaalaa ja säätää tarkennusta. Tämä laatu on tietysti kätevä, varsinkin kun projektori on asennettu kattoon, mutta se lisää laitteen kustannuksia. Linssin tärkein ominaisuus on ns. Throw Ratio Pro on arvo, joka on yhtä suuri kuin heijastusetäisyyden suhde kuvan leveyteen. Vakioobjektiivien Pro on alueella 1,8-2,2, pitkä tarkennus - jopa 4-8, lyhyt tarkennus - 0,8 -1,2. Viime aikoina on ilmestynyt projektoreita, joiden projektiosuhde on erittäin pieni. Nämä projektorit pystyvät tuottamaan 80–100 tuuman kuvia diagonaalisesti (noin 180–200 cm leveä) vain 8–30 cm:n heijastusetäisyydellä. Nämä projektorit on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi interaktiivisten taulujen ja muiden erikoissovellusten kanssa.

Kuinka valita projektori
Kuinka valita projektori
Kuinka valita projektori
Kuinka valita projektori Kuinka valita projektori Kuinka valita projektoriHome | Articles

May 20, 2024 22:34:04 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting