Kuinka valita pakastin?

Alusta alkaen huomaamme, että emme puhu pakasteista, vaan pakasteista. Pakastin on jääkaapin olennainen osa. Pakastin - erillinen pakastekaappi, joka on suunniteltu useiden tuotteiden pitkäaikaiseen säilytykseen. On huomattava, että jokainen perhe ei tarvitse pakastinta.
Tällä hetkellä kotimarkkinoilla esitellään jääkaappeja, joissa pakastimet ovat erittäin tilavia ja vastaavat useimpien ostajien tarpeita. Kenelle pakastimet on tehty? Tilava pakastin on välttämätön ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta käydä joka päivä kaupassa ja ostaa ruokaa korkeintaan kerran viikossa (mutta samalla he haluavat, että kodissaan on aina jotain syötävää hätätilanteessa ydinsota”) sekä kesäasukkaat, jotka osallistuvat talvivalmisteluihin.
Alkukäsittelyn jälkeen suositeltu määrä tuotetta asetetaan valmiiksi valmistettuihin muovipusseihin (yleensä 200 - 600 g kukin). Pussit suljetaan niin, että niissä on mahdollisimman vähän ilmaa (marjojen, tuoteannosten, viipaleiden välissä), merkitään (tuotteen nimi, säilyvyys) ja laitetaan pakastimeen.
Kuinka määrittää oikea määrä?
Tietysti kaikki riippuu arkielämän tavoistasi. Tyypillisesti pakastimen tilavuus elintarvikkeiden säilytykseen on 50 litraa henkilöä kohden. Jotkut ihmiset ovat tottuneet ostamaan ruokaa suuria määriä kerran viikossa, toiset haluavat ostaa pieniä määriä ruokaa päivittäin. Jos olet tottunut varastoimaan vihanneksia ja hedelmiä pakastamalla, pakastimesi tulisi olla suurempi. Jos et aio tehdä tällaisia liemiä ja pakastimeen tulee vain satunnaisesti lihaa tai kanaa, niin 50 l. tarpeeksi volyymia.
Pakastimen toiminnot
Nykyaikainen pakastin voidaan jättää minkä tahansa ruoan hoitoon. Non-frost-järjestelmän ansiosta sitä ei tarvitse sulattaa. Hän huolehtii sähkön säästämisestä. Sopii hyvin keittiökalusteiden kanssa. Erittäin kätevä lisä on kylmäakkujen läsnäolo pakastimessa. Sähkökatkon sattuessa nämä paristot varmistavat, että pakastimen lämpötila pysyy pakkasessa 9-24 tunnin ajan (mallista riippuen).
Jos aiemmin freonia käytettiin kylmäaineena, nyt käytetään ympäristöystävällisiä kemiallisia yhdisteitä R-134a ja R-600a.
Nykyaikaisten pakastimien valmistajat pyrkivät luomaan optimaaliset olosuhteet elintarvikkeiden varastointiin, mikä edellyttää viimeisintä teknologista kehitystä. Jokainen uusi malli on varustettu uusilla vaihtoehdoilla ja siinä on monia mukavia ominaisuuksia.
Lähes jokaisessa pakastimen paneelissa on lämpötilansäädin ja -osoitin, tilakytkinpainike ja väriilmaisimet. Vihreä - säilytystilan käyttötilan symboli, keltainen ilmaisee pikapakastustilan, punainen osoittaa ylilämpötilan tai oven auki (joissain malleissa tätä ilmaisinta täydentää äänimerkki).
On pidettävä mielessä, että ajan mittaan indikaattorit voivat alkaa näyttää alhaisempaa lämpötilaa kuin ne todellisuudessa ovat. Siksi niiden tietoja on kerran vuodessa verrattava jonkin muun (tarkan) lämpömittarin tietoihin. Joskus "E"-tila näkyy paneelissa (se on esimerkiksi saatavana melkein kaikissa BOSCH-malleissa). Tämä on energiansäästötila, jota käytetään, kun pakastin on vain puoliksi täytetty.
Pikapakastusmenetelmän avulla voit säästää mahdollisimman paljon ravintoaineita ja vitamiineja. Lisäksi, jos tuotteet jäätyvät välittömästi, niihin ei muodostu jääkiteitä, jotka repivät solukudosten kalvoa, kuten tapahtuu asteittaisen jäähdytyksen yhteydessä. Pikapakastustila on kytkettävä päälle 5 tuntia ennen ruoan laittamista pakastimeen. Kompressori alkaa toimia jatkuvasti, kammion lämpötila laskee. Sen jälkeen voit laittaa tuoretta ruokaa - ne jäätyvät nopeasti eivätkä lämmitä jo varastoituja tarvikkeita lämmöllään. Kytke "Storage"-tila päälle 24 tunnin kuluttua.
Pakastimia on kaksikammioisia: yksi kammio toimii normaalitilassa, toinen on suunniteltu pikapakastukseen. Tällaisissa laitteissa on kaksi kompressoria, mikä on harvinaista pakastimissa. Pikapakastusmenetelmä vaatii lisäenergiankulutusta. Lisäksi tässä tilassa kompressori käy pysähtymättä, mikä nopeuttaa sen kulumista.
Pakastimet ovat saatavilla kaappeina, kaappeina ja arkkuina.
Pakastinkaapit
Ne saavuttavat 2 metrin korkeuden ja 60 cm leveyden, vievät suhteellisen pienen alueen. Suuren hyödyllisen tilavuuden (jopa 280 l) ansiosta voit säilyttää niissä paljon tuotteita. Kaapeissa on useita tasoja, jotka on suunniteltu laatikoiden tai ovien hyllyjen muodossa. Etupaneeleissa olevat piktogrammit osoittavat eri tuotteiden suositeltua säilyvyyttä. Joissakin malleissa on erikoisalustat marjojen, hedelmien ja vihannesten pakastamiseen. Hedelmät asetetaan tarjottimelle ja jäähdytetään tasaisesti jäätymättä toisiinsa.
Pakastinkaapit
Ne yhdistyvät hyvin keittiökalusteiden kanssa, ne voidaan asentaa työtason tai muun työtason alle. Yleensä niissä on pieni tilavuus ja 3-4 lokeroa.
Rintapakastimet
Ne ovat pitkänomaisia ja avautuvat. Tällaisessa kapasiteetissa on kätevää pakastaa suuria annoksia lihaa tai kalaa. Usein arkkujen hyödyllinen tilavuus on paljon suurempi kuin kaappien tilavuus ja saavuttaa noin 370 litraa. Rintapakastimen uusimman mallin mitat ovat 850 * 1560 * 600 cm ja se tuskin mahtuu ovesta sisään. Itse asiassa arkkupakastin on siirrettävä kellari asunnossasi. Se voidaan sijoittaa loggialle tai parvekkeelle ja kylmä pysyy jopa +40 °C:n ympäristön lämpötilassa.
Tämän tyyppisen laitteen huomattava haittapuoli on, että rintakehä on riittävän syvä, eikä siitä aina ole kätevää saada ruokaa ulos. Totta, pakattujen tuotteiden varastointiin monissa malleissa tarjotaan erityisiä laatikoita ja ripustuskoreja. Lisäksi voidaan käyttää plug-in väliseiniä. Suunnittelunsa, tehokkaan lämmöneristyksensä ja hyvin sijoitetun kylmäainepiirinsä ansiosta arkkupakastimet ovat taloudellisempia kuin pystypakastimet (niihin mahtuu enemmän ruokaa litrassa). Pitää pitkään kylmänä sähkökatkon aikana. Niitä ei kuitenkaan käytetä laajasti jokapäiväisessä elämässä. Pienissä keittiöissämme arkkupakastin on liian iso.
Joitakin vinkkejä
Pakastin on täytettävä niin, että vapaa ilmankierto ei esty, mikä varmistaa tasaisen jäähdytyksen kaikilla hyllyillä ja kaikissa osastoissa. Pakastettuja hedelmäviipaleita ja marjoja voidaan käyttää koristejääpaloina. Tätä varten ne asetetaan tarjottimelle ja esipakastetaan ja pakataan sitten pusseihin syväpakastusta varten. Tällä menetelmällä marjat eivät jäädy ja varastoidaan erikseen.
Liha on parempi säilyttää myöhemmin tarvitsemasi kokoisiksi paloiksi leikattuna ja kala - puhdistettuina ja kokonaisina. Älä laita gelatiinia sisältäviä ruokia pakastimeen.
Kurkkuja, banaaneja, retiisiä, salaattia, hilloa, munia, maitotuotteita, vähärasvaisia juustoja ei suositella pakastamaan.
Pakastimeen voit samanaikaisesti laittaa 4-10 kg tuoretta ruokaa ja pakastaa 18-36 kg päivässä. Mutta kaikella on rajansa. Älä ylikuormita jäähdytintä liikaa, muuten se voi yksinkertaisesti epäonnistua.
Älä laita juomia pakastimeen lasiastioihin - ne voivat räjähtää. Jäähdytä kaikki ruoat huoneenlämpöisiksi ennen kuin laitat ne uuniin.
Pakastin ei pidä lieden (sekä kaasu- että sähköliesi) läheisyydestä ja suorasta auringonpaisteesta. Kun pikapakastustila on tehnyt tehtävänsä, muista palauttaa pakastin normaaliin toimintatilaan. Muuten kompressori ei toimi ja palaa.
Onnea ostoksille!

Kuinka valita pakastin?
Kuinka valita pakastin?
Kuinka valita pakastin?
Kuinka valita pakastin? Kuinka valita pakastin? Kuinka valita pakastin?Home | Articles

June 16, 2024 08:34:17 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting