Hvorfor er der brug for HDMI

Blandt de mange indgange/udgange, der er tilgængelige på servicepanelerne på moderne videoudstyr, er der helt sikkert et HDMI-stik. Faktisk er denne højhastighedsgrænseflade fremtidens standard for nye spillere og digitale tv.
Tidligere var livet enklere og mere beskedent. Der var en antenne RF-indgang på tv'et, som alt var tilsluttet - UHF-antenner, konventionelle antenner og, hvem havde dem, videobåndoptagere. Det, der kom i 90'erne af forrige århundrede med en række store og små videnskabelige og teknologiske revolutioner, kaldes kaos. En masse videoteknologier blev brugt, og hver krævede en separat indgang på tv'et - RCA, S-Video, RGB osv. Et nyt trin i udviklingen af tv markerede fremkomsten af digitale tv-paneler. Efter en række forsøg dukkede en universel digital grænseflade til transmission af billeder i høj opløsning op - HDMI (High Definition Multimedia Interface).
Den digitale HDMI-grænseflade bruges til at overføre medieindhold (både lyd og video) fra en kilde - en dvd-afspiller, satellitmodtager eller dekoder til et digitalt tv. Data transmitteres uden komprimering over et enkelt kabel (i modsætning til f.eks. kompatibel DVI, som kun fungerer med et billede).
I dag er HDMI blevet de facto industristandard for transmission af lyd- og videoindhold. For nylig er det blevet brugt ikke kun af velkendte forbrugerelektronikproducenter - Hitachi, Matsushita Electric Industrial (Panasonic), Philips, Sony, Thomson (RAC), Toshiba, men også af de største virksomheder i underholdningsindustrien - Fox, Universal , Warner Bros., Disney osv. Ved udgangen af dette år forventes salg af op til 60 millioner enheder med HDMI-forbindelser.
Udviklerne hævder, at hovedårsagerne til at skabe grænsefladen er brugernes bekvemmelighed og den høje kvalitet af outputbilledet. Brugerne selv har forskellige meninger om dette.
Generelle egenskaber
HDMI er unægtelig en progressiv teknologi. Den seneste grænseflade fra juni 2006, version 1.3, giver drift ved en frekvens på 340 MHz (op til 10,2 Gbit / s) - først og fremmest er sådanne indikatorer designet til den fremtidige udvikling af HDTV-formatet, men nu er de fleste af kapaciteterne efterspørges af udstyret og bruges til det tilsigtede formål.
Interfacet er ideelt til at arbejde med Blu-Ray og HD-DVD, den nye generation af spilkonsoller (XBOX 360, Playstation3) og moderne HDTV-tv.
Interfacet er bagudkompatibelt med DVI. Det betyder, at det teoretisk er muligt at se video fra en DVI-enhed på et HDMI-tv og omvendt.
HDMI understøtter pc-forbindelse til forbrugerelektronik. En computer kan via et videokort tilsluttes både en digital skærm og et tv.
Derudover udføres løbende forbedring af grænsefladen under hensyntagen til den fortsatte understøttelse af bagudkompatibilitet med ældre enheder.
Video
HDMI er i stand til at arbejde med både digitalt signal i standardkvalitet og HDTV-kvalitet - med en opløsning på 420p til 1080p for digital video, og i princippet med analoge systemer NTSC, PAL mv.
Den seneste version af HDMI 1.3 understøtter 30, 36 og 48-bit farver inden for RGB-standarden - dvs. mere end en milliard (!) nuancer - forbedret kontrast, farveovergange osv. Der er også understøttelse af nye farvestandarder (f.eks. xvYCC - 1,8 gange flere farver end et moderne HDTV-signal understøtter).
Lyd
Interfacet fungerer med en række forskellige lydformater:
Stereoanlæg;
Multi-kanal lydformater - Dolby Digital, DTS osv.;
Den nærmeste fremtids formater - Dolby TrueHD og DTS-HD;
Understøtter transmission af 8-kanals digital lyd ved 192 kHz uden komprimering overhovedet.
HDMI 1.3-versionen giver synkronisering af video- og lydsekvenser. Normalt tager video lidt længere tid at behandle end lyd - HDMI-grænsefladen justeres automatisk.
Generelt bør køberen først sætte sig ind i de specifikke grænsefladespecifikationer i det udstyr, der købes. Typisk inkluderer forbrugerelektronikproducenter kun understøttelse af de funktioner, som de anser for nødvendige for en bestemt model baseret på deres vision om kundernes behov. Således har en nominelt mere moderne HDMI-grænseflade i én tv-model muligvis ikke de funktioner, som en ældre i en anden giver. Hvert køb skal vælges ud fra dine specifikke behov.
Og vigtigst af alt, for at undgå problemer, bør du på forhånd sørge for, at et tv med en HDMI-grænseflade understøtter HDCP-teknologi.
HDCP
(HDCP) Digital Content Protection med høj båndbredde er en teknologi udviklet af Digital Content Protection, LLC (et Intel-datterselskab) til at beskytte medieindhold mod uautoriseret optagelse. Det bruges både i DVI (sjældent) og i HDMI. Stort set alle digitale widescreen-tv er i dag udstyret med HDCP. Da HDCP er uløseligt forbundet med HDMI, er det det, der forårsager de største klager fra brugere over grænsefladen.
Indholdsskabere er kendt for at være bange for pirater, der stjæler og overskriver digitalt indhold af høj kvalitet. Derfor giver brugerne ofte filmselskaber skylden for at skabe en vis forvirring på elektronikmarkedet.
Funktionsprincippet for HDCP er relativt enkelt - enheder kommunikerer med hinanden via et HDMI-kabel og udveksler en nøgle for at dekryptere signalet. Hvis en optageenhed er tilsluttet, nægter afspilningsmodulet at overføre information til den. Blandt ofrene for en sådan opfindsomhed var ejerne af tv'er med HDMI, der ikke understøtter HDCP-teknologi. Sådanne enheder optager ikke kun beskyttet indhold, men læser det heller ikke.
Dette forårsager ret berettiget irritation af købere, der for nylig gav mange penge til højteknologisk udstyr. Teoretisk set er enheden klar til at modtage et signal af høj kvalitet - faktisk forstyrrer HDCP skrivebeskyttelse dens modtagelse.
Faktisk spiller skrivebeskyttelsesteknologi rollen som "undvigende Joe". Nyheder om både Blu-Ray og HDCP, der er blevet hacket, spredte sig over internettet næsten umiddelbart efter annonceringen af teknologierne, men at stjæle og producere HDCP-indhold, der stadig er sjældent, er for dyrt til seriøst at håndtere.
Således modtager HDMI-grænsefladen, utvivlsomt nyttig og lovende, i næsten alle produkter et unødvendigt vedhæng i form af skrivebeskyttelsesteknologi til ingen andre end et par medievirksomheder. Ikke desto mindre har købere stadig intet valg - de skal købe en enhed med en HDMI-indgang eller blive på sidelinjen af fremskridt.

Hvorfor er der brug for HDMI
Hvorfor er der brug for HDMI
Hvorfor er der brug for HDMI
Hvorfor er der brug for HDMI Hvorfor er der brug for HDMI Hvorfor er der brug for HDMIHome | Articles

May 28, 2024 20:35:42 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting