Sådan vælger du en tablet-computer

Tablet-computeres popularitet er i øjeblikket kun ved at tage fart. Deres dimensioner, vægt og funktioner udvikler sig konstant og holder trit med udviklingen af computerteknologi. Flere og flere virksomheder tilbyder tablets på markedet, og det er nogle gange svært for en simpel lægmand at vælge mellem denne række af enheder. Her vil vi forsøge at hjælpe dig og besvare spørgsmålet: hvordan vælger man en tablet-computer?
Det er værd at starte med definitioner og finde ud af, hvad en tablet-computer er? Faktisk er flere typer enheder skjult under ét navn. Overvej de mest almindelige af dem. Det er tablet pc og internet tablet.
Den første type er en normal fuldgyldig computer, forskellen fra en konventionel stationær personlig computer er kun dens formfaktor, i enkle vendinger ligner den meget en stor tablet. For at arbejde med eksterne enheder har den alle mulige grænseflader, og du kan tilslutte et tastatur og mus til den og alle de sædvanlige enheder til at arbejde på kontoret. På en sådan computer er fulde versioner af operativsystemer af Windows-familien eller Linux eller Mac OS installeret.
Separat skal det siges om internettabletten. Den kombinerer to enheder, en smartphone og en bærbar computer, og har den ubestridelige fordel, at den er kompakt. På trods af deres størrelse er moderne internettablets ret funktionelle og fokuserede hovedsageligt på at arbejde på internettet og webapplikationer. Enhver internettablet er kompatibel med en personlig computer og har mulighed for at oprette forbindelse til den til fildeling og andre handlinger. De mest almindelige operativsystemer til sådanne tablets er Android og iOS. Det er på disse systemer, at langt de fleste moderne tablets produceres.
Nu hvor forskellen mellem internet-tablets og tablet-computere er fastlagt, kan vi se nærmere på internettablets og finde ud af, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal vælge.
Et af hovedspørgsmålene, når du køber en digital enhed, som du selv skal besvare, er spørgsmålet, hvorfor har jeg brug for det? Hvilke opgaver skal du bruge en tablet til? Hvis du leder efter let vægt, kompakthed, mobilitet, brugervenlighed på internettet og websurfing med spil, så er denne enhed noget for dig.
Udseende og ergonomi
Et af hovedkriterierne for køberen er enhedens udseende. Som de siger, bliver de mødt af deres tøj. I dag tilbydes du hundredvis af modeller fra forskellige producenter at vælge imellem, alle har deres egne chips, hvoraf en kan være skønheden ved enheden. Der er med andre ord ingen kammerater til smagen og farven. Her er det nødvendigt at tage forbehold for, at der bag den ydre tiltrækningskraft kan være en dårlig fyldning eller andre ubehagelige øjeblikke, for eksempel tablettens dårlige ergonomi. For at finde ud af det, er der to måder, den første er at læse anmeldelser om enheden på specialiserede fora og websteder, ty til hjælp fra eksperter, eller for at sikre, at enheden er nem at bruge ved at se og undersøge den.
CPU
Fyldningen af tabletten er en anden vigtig detalje. Processoren er hjertet i tabletten, den har selvfølgelig ikke den samme kraft som stationære computere, fordi den ikke udfører komplekse matematiske operationer. Hvis du er en almindelig bruger og normalt skal surfe på internettet på jagt efter interessant information, så er en processor med en clockfrekvens på 600-800 MHz ret egnet til dig. Hvis du skal spille og se videoer, så vær opmærksom på mere kraftfulde modeller.
Hukommelse
Først og fremmest er det værd at skelne mellem RAM og indbygget hukommelse. Den første påvirker hastigheden af operationer, og den anden er ansvarlig for lagring af data. Med RAM er alt klart, jo mere det er, jo bedre, såvel som med den anden. Det skal huskes, at for at øge hukommelsen til lagring af information, udstedes hukommelseskort, så dets lydstyrke kan øges.
Operativ system
Som nævnt ovenfor er de førende på markedet for tabletoperativsystemer Google med Android og Apple med iOS. Windows Phone kaldes for at træde i hælene, men den er betydeligt ringere end de to første i popularitet. Der er mange meninger om fordelene ved det ene eller det andet operativsystem, her er nogle punkter at være opmærksom på:
Ved at købe en ipad bliver du en glad ejer af iOS. Den er hurtig, stabil i drift og usædvanligt attraktiv. Dens ulemper inkluderer et stort antal betalte applikationer, besværet med at downloade filer fra en computer og manglen på kompatibilitet med Flash-afspilleren, det vil sige, at forskellige animationer med swf-udvidelsen ikke vil blive vist på din iOS-tablet.
Hvis du har en Android-enhed, så er du ejer af det måske mest "populære" styresystem i dag. Det er blottet for alle de ovennævnte ulemper, fleksibelt i indstillinger, har evnen til at opdatere og en masse applikationer på Android Market.
Der er andre operativsystemer til tabletter, men de er ikke så populære i Rusland, og vi vil ikke være opmærksomme på dem.
Skærm og diagonal
Denne egenskab kan variere fra 4 til 11 tommer. På mange måder kan prisen på enheden afhænge af denne parameter. Hvis du komfortabelt vil surfe på internettet, så er en tablet-computer med en diagonal på 10 tommer helt egnet til dig.
Tabletter har en berøringsskærm, det er værd at bemærke, at der er kapacitive og resistive varianter af berøringsskærme. Kapacitive reagerer på en let berøring af fingrene, men er ikke egnede til at røre ved pennen, og resistive er designet til penne, men evnen til at røre med fingrene er også til stede, men du bliver nødt til at lægge pres på skærmen med indsats. På nuværende tidspunkt er det kapacitive udvalg af skærme blevet mere udbredt.
Batteri liv
En meget vigtig parameter, som du bør være meget opmærksom på. Den mest energikrævende del af en tablet er skærmen, selvfølgelig, jo større den er, jo hurtigere aflades batteriet. Vær opmærksom på batterikapaciteten, det er ønskeligt, at det er mindst 2400 mAh, dette er nok til 4-6 timers kontinuerlig drift.
Et andet vigtigt punkt er vægt, det hele afhænger af dine præferencer, i dag har producenterne lettet deres modeller betydeligt takket være teknologi, og der vil ikke være noget stort problem med at vælge.
Trådløse adaptere
Arbejde på internettet og webapplikationer er hovedformålet med tablets, så de skal være udstyret med Wi-Fi og 3G-adaptere. Til dato er tredje generations netværk og trådløse Wi-Fi-forbindelser tilgængelige i Rusland i næsten alle lokaliteter.
Tablets krop
Som regel er kroppen lavet af metal eller plastik. Naturligvis er en metalkasse meget stærkere end plastik. Bemærk venligst, at etuiet ikke "knaser" i hænderne og ser holistisk ud. Men for alle, uden undtagelse, internet-tablets, er det værd at købe en sag. Det vil redde din tablet fra ridser og uønskede pletter.

Sådan vælger du en tablet-computer
Sådan vælger du en tablet-computer
Sådan vælger du en tablet-computer
Sådan vælger du en tablet-computer Sådan vælger du en tablet-computer Sådan vælger du en tablet-computerHome | Articles

May 24, 2024 21:35:20 +0300 GMT
0.004 sec.

Free Web Hosting