Hvordan vælger man en fryser?

Helt fra begyndelsen bemærker vi, at vi ikke taler om frysere, men om frysere. Fryseren er en integreret del af køleskabet. Fryser - et separat fryseskab, som er designet til langtidsopbevaring af et stort antal produkter. Det skal bemærkes, at ikke alle familier har brug for en fryser.
På nuværende tidspunkt præsenteres køleskabe på hjemmemarkedet, hvor frysere er meget rummelige og opfylder behovene hos de fleste købere. Så hvem er frysere lavet til? En rummelig fryser er nødvendig for folk, der ikke har mulighed for at gå i butikken hver dag og købe mad ikke mere end en gang om ugen (men samtidig ønsker de, at deres hus altid skal have noget at spise i tilfælde af et " atomkrig"), såvel som sommerbeboere, engageret i vinterforberedelser.
Efter den indledende behandling anbringes den anbefalede mængde af produktet i færdigforberedte plastikposer (normalt fra 200 til 600 g hver). Poserne forsegles, så de indeholder så lidt luft som muligt (mellem bær, produktportioner, skiver), mærkes (varenavn, holdbarhed) og lægges i fryseren.
Hvordan bestemmer man den rigtige mængde?
Det kommer selvfølgelig helt an på dine vaner i hverdagen. Typisk er volumen af en fryser til madopbevaring pr. person 50 liter. Nogle mennesker er vant til at købe mad i store mængder en gang om ugen, andre foretrækker at købe små mængder mad dagligt. Hvis du er vant til at opbevare grøntsager og frugter ved at fryse, så burde din fryser have en større kapacitet. Hvis du ikke skal lave sådanne fonde, og der kun lejlighedsvis dukker kød eller kylling op i din fryser, så 50 l. nok volumen.
Fryser funktioner
En moderne fryser kan efterlades til enhver madvare. Takket være Non-frost-systemet skal det ikke afrimes. Han vil sørge for at spare på strømmen. Det går godt sammen med køkkenmøbler. En meget bekvem tilføjelse er tilstedeværelsen af kolde akkumulatorer i fryseren. I tilfælde af strømafbrydelse vil disse batterier sikre, at temperaturen inde i fryseren holdes ved minusgrader i 9-24 timer (afhængig af model).
Hvis freon tidligere blev brugt som kølemiddel, bruges nu miljøvenlige kemiske forbindelser R-134a og R-600a.
Producenter af moderne frysere stræber efter at skabe optimale betingelser for madopbevaring, hvilket involverer de seneste teknologiske fremskridt. Hver ny model er udstyret med nye muligheder og har mange fine funktioner.
Næsten alle fryserpaneler har en temperaturregulator og -indikator, en tilstandsskiftertast og farveindikatorer. Grøn - et symbol på lagerdriftsstatus, gul angiver hurtigfrysningstilstand, rød angiver en overtemperatur eller en åben dør (i nogle modeller er denne indikator suppleret med et lydsignal).
Man skal huske på, at indikatorerne over tid kan begynde at vise en lavere temperatur, end de faktisk er. Derfor skal deres data en gang om året sammenlignes med dataene fra et andet (nøjagtigt) termometer. Nogle gange er "E"-tilstanden angivet på panelet (for eksempel er den tilgængelig i næsten alle BOSCH-modeller). Dette er en energibesparende tilstand, der bruges, når fryseren kun er halvt fyldt.
Hurtigfrysningsmetoden giver dig mulighed for at spare maksimalt på næringsstoffer og vitaminer. Desuden, hvis produkterne fryser øjeblikkeligt, dannes der ikke iskrystaller i dem, som river membranen af cellevæv, som det sker ved gradvis afkøling. Det er nødvendigt at tænde for hurtig nedfrysning 5 timer, før madvarer lægges i fryseren. Kompressoren vil begynde at arbejde kontinuerligt, temperaturen i kammeret vil falde. Derefter kan du lægge frisk mad - de fryser hurtigt og vil ikke opvarme de allerede opbevarede forsyninger med deres varme. Efter 24 timer skal du tænde for "Storage"-tilstanden.
Der er to-kammer frysere: et kammer fungerer i normal tilstand, det andet er designet til hurtig frysning. Sådanne enheder har to kompressorer, hvilket er sjældent for frysere. Hurtigfrysningsmetoden kræver yderligere energiforbrug. Derudover kører kompressoren i denne tilstand uden stop, hvilket accelererer sliddet.
Frysere fås i form af skabe, skabe og kister.
Fryseskabe
De når en højde på 2 m og en bredde på 60 cm, optager et relativt lille område. Stort nyttigt volumen (op til 280 l) giver dig mulighed for at opbevare en masse produkter i dem. Skabe har flere niveauer, designet i form af skuffer eller hylder med låger. Piktogrammer på frontpanelerne angiver den anbefalede holdbarhed for forskellige produkter. Nogle modeller har specielle bakker til frysning af bær, frugter og grøntsager. Frugterne lægges ud på en bakke og afkøles jævnt uden at fryse til hinanden.
Fryseskabe
De kombinerer godt med køkkenmøbler, de kan installeres under bordpladen eller enhver anden arbejdsflade. Normalt har de et lille volumen og 3-4 rum.
Kummefrysere
De er aflange og åbner sig. I en sådan kapacitet er det praktisk at fryse store portioner kød eller fisk. Ofte er det nyttige volumen af kister meget større end rumfanget af skabe og når cirka 370 liter. Den seneste model af kummefryseren har målene 850 * 1560 * 600 cm og kan næsten ikke passe ind gennem døren. Faktisk er en kummefryser en mobil kælder i din lejlighed. Den kan placeres på en loggia eller balkon, og kulden forbliver selv ved en omgivende temperatur på op til +40°C.
En mærkbar ulempe ved denne type apparat er, at brystet er dybt nok, og det er ikke altid praktisk at få mad ud af det. Sandt nok, til opbevaring af emballerede produkter i mange modeller leveres specielle kasser og hængende kurve. Derudover kan indstiks skillevægge anvendes. På grund af deres design, effektive termiske isolering og et velplaceret kølemiddelkredsløb er kummefrysere mere økonomiske end opretstående frysere (de rummer mere mad pr. liter). Holder koldt i lang tid ved strømafbrydelse. De er dog ikke meget brugt i hverdagen. Til vores små køkkener er kummefryseren for omfangsrig.
Nogle tips
Fryseren skal fyldes i en sådan grad, at den frie luftcirkulation ikke hindres, hvilket sikrer ensartet køling på alle hylder og i alle rum. Frosne frugtskiver og bær kan bruges som dekorative isterninger. For at gøre dette lægges de på en bakke og forfryses og pakkes derefter i poser til dybfrysning. Med denne metode fryser bærrene ikke og opbevares separat.
Det er bedre at opbevare kød skåret i stykker af den størrelse, du har brug for senere, og fisk - renset og hel. Placer ikke madvarer, der indeholder gelatine, i fryseren.
Det anbefales ikke at fryse agurker, bananer, radiser, salat, marmelade, æg, mejeriprodukter, fedtfattige oste.
I fryseren kan du samtidig lægge fra 4 til 10 kg frisk mad og fryse 18-36 kg pr. dag. Men alt har sin grænse. Overbelast ikke køleren for meget, ellers kan den simpelthen fejle.
Risiker ikke at lægge drikkevarer i glasbeholdere i fryseren - de kan sprænge. Afkøl alle fødevarer til stuetemperatur, før de sættes i ovnen.
Fryseren kan ikke lide nærheden til komfuret (både gas og elektrisk) og udsættelse for direkte sollys. Når hurtigfrysningstilstanden har gjort sit arbejde, skal du sørge for at sætte fryseren tilbage til normal driftstilstand. Ellers vil kompressoren svigte og brænde ud.
God shopping!

Hvordan vælger man en fryser?
Hvordan vælger man en fryser?
Hvordan vælger man en fryser?
Hvordan vælger man en fryser? Hvordan vælger man en fryser? Hvordan vælger man en fryser?Home | Articles

May 21, 2024 09:58:14 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting