Hoe een vriezer kiezen?

Vanaf het allereerste begin merken we dat we het niet hebben over diepvriezers, maar over diepvriezers. De vriezer is een integraal onderdeel van de koelkast. Vriezer - een aparte vrieskast, die is ontworpen voor langdurige opslag van een groot aantal producten. Opgemerkt moet worden dat niet elk gezin een vriezer nodig heeft.
Momenteel worden koelkasten op de binnenlandse markt gepresenteerd, waarin diepvriezers zeer ruim zijn en voldoen aan de behoeften van de meeste kopers. Dus voor wie zijn vriezers gemaakt? Een ruime vriezer is nodig voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om elke dag naar de winkel te gaan en niet vaker dan één keer per week eten te kopen (maar tegelijkertijd willen dat hun huis altijd iets te eten heeft voor het geval van een “ nucleaire oorlog"), evenals zomerbewoners, bezig met wintervoorbereidingen.
Na de eerste verwerking wordt de aanbevolen hoeveelheid van het product in vooraf voorbereide plastic zakken gedaan (meestal van 200 tot 600 g per stuk). De zakken worden geseald zodat er zo min mogelijk lucht in zit (tussen bessen, productporties, plakjes), gelabeld (productnaam, houdbaarheid) en in de vriezer geplaatst.
Hoe bepaal je het juiste bedrag?
Het hangt natuurlijk allemaal af van uw gewoonten in het dagelijks leven. Doorgaans is het volume van een vriezer voor het bewaren van voedsel per persoon 50 liter. Sommige mensen zijn gewend om één keer per week voedsel in grote hoeveelheden te kopen, anderen kopen liever dagelijks kleine hoeveelheden voedsel. Als je gewend bent om groenten en fruit in te vriezen, dan zou je vriezer een grotere capaciteit moeten hebben. Als je zulke bouillon niet gaat maken, en er verschijnt maar af en toe vlees of kip in je vriezer, dan 50 l. voldoende volume.
Vriezer Functies
Een moderne vriezer kan voor elk voedsel worden achtergelaten. Dankzij het Non-frost systeem hoeft het niet ontdooid te worden. Hij zal zorgen voor het besparen van elektriciteit. Het past goed bij keukenmeubels. Een erg handige toevoeging is de aanwezigheid van koude accumulatoren in de vriezer. In geval van stroomuitval zorgen deze batterijen ervoor dat de temperatuur in de vriezer gedurende 9-24 uur onder nul wordt gehouden (afhankelijk van het model).
Als eerder freon als koelmiddel werd gebruikt, worden nu milieuvriendelijke chemische verbindingen R-134a en R-600a gebruikt.
Fabrikanten van moderne diepvriezers streven naar het creëren van optimale omstandigheden voor het bewaren van voedsel, waarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen betrokken zijn. Elk nieuw model is voorzien van nieuwe opties en heeft veel leuke features.
Bijna elk vriezerpaneel heeft een temperatuurregelaar en -indicator, een modusschakelaar en kleurindicatoren. Groen - een symbool van de bedrijfsstatus van de opslag, geel geeft de snelvriesmodus aan, rood geeft een te hoge temperatuur of een open deur aan (in sommige modellen wordt deze indicator aangevuld met een geluidssignaal).
Houd er rekening mee dat de indicatoren na verloop van tijd een lagere temperatuur kunnen gaan aangeven dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom moeten hun gegevens eenmaal per jaar worden vergeleken met de gegevens van een andere (nauwkeurige) thermometer. Soms wordt de "E" -modus op het paneel aangegeven (deze is bijvoorbeeld beschikbaar in bijna alle BOSCH-modellen). Dit is een energiebesparende modus die wordt gebruikt wanneer de vriezer slechts voor de helft is gevuld.
Door de snelvriesmethode kunt u een maximum aan voedingsstoffen en vitamines besparen. Als de producten onmiddellijk bevriezen, vormen zich bovendien geen ijskristallen die het membraan van celweefsels scheuren, zoals gebeurt bij geleidelijke afkoeling. Het is noodzakelijk om de snelvriesmodus in te schakelen 5 uur voordat u voedsel in de vriezer legt. De compressor begint continu te werken, de temperatuur in de kamer zal dalen. Daarna kunt u vers voedsel plaatsen - ze zullen snel bevriezen en zullen de reeds opgeslagen voorraden niet opwarmen met hun warmte. Schakel na 24 uur de modus "Opslag" in.
Er zijn vriezers met twee kamers: de ene kamer werkt in de normale modus, de andere is ontworpen om snel in te vriezen. Dergelijke apparaten hebben twee compressoren, wat zeldzaam is voor diepvriezers. De snelvriesmethode vereist extra energieverbruik. Bovendien draait de compressor in deze modus zonder te stoppen, wat de slijtage versnelt.
Diepvriezers zijn verkrijgbaar in de vorm van kasten, kasten en kisten.
Vriezer kasten
Ze bereiken een hoogte van 2 m en een breedte van 60 cm, nemen een relatief klein gebied in beslag. Dankzij het grote nuttige volume (tot 280 l) kunt u er veel producten in bewaren. Kasten hebben verschillende niveaus, ontworpen in de vorm van laden of planken met deuren. Pictogrammen op de frontpanelen geven de aanbevolen houdbaarheid van verschillende producten aan. Sommige modellen hebben speciale bakken voor het invriezen van bessen, fruit en groenten. De vruchten worden op een schaal gelegd en gelijkmatig gekoeld zonder aan elkaar te vriezen.
Vriezer kasten
Ze zijn goed te combineren met keukenmeubels, ze kunnen onder het aanrecht of elk ander werkoppervlak worden geïnstalleerd. Meestal hebben ze een klein volume en 3-4 compartimenten.
Vrieskisten
Ze zijn langwerpig en gaan open. In zo'n capaciteit is het handig om grote porties vlees of vis in te vriezen. Vaak is het bruikbare volume van kisten veel groter dan het volume van kasten en bereikt het ongeveer 370 liter. Het nieuwste model van de diepvrieskist heeft afmetingen van 850 * 1560 * 600 cm en past nauwelijks door de deur. In feite is een diepvrieskist een mobiele kelder in uw appartement. Hij kan op een loggia of balkon worden geplaatst en de kou blijft zelfs bij een omgevingstemperatuur tot +40°C behouden.
Een merkbaar nadeel van dit type apparaat is dat de kist diep genoeg is en dat het niet altijd handig is om er voedsel uit te halen. Toegegeven, voor de opslag van verpakte producten zijn er in veel modellen speciale dozen en hangende manden. Daarnaast kunnen plug-in scheidingswanden worden toegepast. Door hun ontwerp, effectieve thermische isolatie en een goed geplaatst koelmiddelcircuit zijn diepvrieskisten zuiniger dan staande diepvriezers (ze kunnen meer voedsel per liter bevatten). Blijft lang koud tijdens stroomuitval. Ze worden echter niet veel gebruikt in het dagelijks leven. Voor onze kleine keukens is de diepvrieskist te omvangrijk.
Een aantal tips
De vriezer moet zo gevuld zijn dat de vrije luchtcirculatie niet wordt belemmerd, wat zorgt voor een gelijkmatige koeling op alle schappen en in alle vakken. Bevroren fruitschijfjes en bessen kunnen worden gebruikt als decoratieve ijsblokjes. Om dit te doen, worden ze op een schaal geplaatst en voorgevroren en vervolgens verpakt in zakken om in te vriezen. Bij deze methode bevriezen de bessen niet en worden ze apart bewaard.
Het is beter om vlees te bewaren dat in stukjes is gesneden van de maat die je later nodig hebt, en vis - schoongemaakt en heel. Plaats geen voedsel dat gelatine bevat in de vriezer.
Het wordt niet aanbevolen om komkommers, bananen, radijzen, sla, jam, eieren, zuivelproducten, magere kazen in te vriezen.
In de vriezer kunt u tegelijkertijd 4 tot 10 kg vers voedsel leggen en 18-36 kg per dag invriezen. Maar alles heeft zijn grens. Overbelast de koelmachine niet overmatig, anders kan hij gewoon uitvallen.
Neem geen risico door drankjes in glazen bakjes in de vriezer te plaatsen - ze kunnen barsten. Koel al het voedsel af tot kamertemperatuur voordat u het in de oven plaatst.
De vriezer houdt niet van de nabijheid van de kachel (zowel gas als elektrisch) en blootstelling aan direct zonlicht. Nadat de snelvriesmodus zijn werk heeft gedaan, moet u ervoor zorgen dat de vriezer weer normaal werkt. Anders zal de compressor uitvallen en doorbranden.
Veel winkelplezier!

Hoe een vriezer kiezen?
Hoe een vriezer kiezen?
Hoe een vriezer kiezen?
Hoe een vriezer kiezen? Hoe een vriezer kiezen? Hoe een vriezer kiezen?Home | Articles

April 20, 2024 13:35:17 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting