Erot Roomban ja muiden mallien välillä

Nykyään on paljon vempaimia. Erilaisia puhelimia, lukijoita, herätyskelloja, kameroita ja monia muita.
Jopa tavallisista kodinkoneista tulee yhä enemmän vempaimia. Eikä kyse ole vain televisioista, joita on yhä vaikeampi erottaa tietokoneesta. Nyt jopa pölynimureista on tulossa vempaimia, elävä esimerkki tällaisesta vempaimesta on roomba-robotti-imuri.
Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, on kysymys siitä, kuinka pölynimurista voi tulla vempain? On vain moottori ja harjat letkuilla. Mutta se on jo menneisyyttä. Onhan pölynimurin kantaminen ympäri huonetta ja pölyn ja roskien kerääminen pimeimmistä koloista omin käsin melko typerä tehtävä. Miksi tuhlata aikaasi tähän, kun voit tehdä jotain hyödyllisempää ja mielenkiintoisempaa, käydä ostoksilla ja ostaa mukautettuja sohvia, käydä elokuvissa, mennä ulos ystävien kanssa tai nauttia teatterista. Ja imuroinnin voit uskoa itse pölynimurin, joka tekee sen erinomaisesti.
Hyvin usein science fiction -elokuvissa näemme erilaisia siivousrobotteja, jotka tekevät kaiken työn ihmisen puolesta, ja valmistumisen jälkeen ne sammuvat. Osoittautuu, että tällaisia robotteja on olemassa ja niillä on jopa oma nimi, robottipölynimuri roomba, iRobotilta. Tämä robottipölynimuri on suunniteltu erityisesti itsepuhdistuvaan.
Puhutaanpa lisää tämän gadgetin toiminnasta.
Tällaisella robotilla on useita asunnon puhdistustapoja. Ensimmäisen tilan nimi on "poista nyt". Voit tehdä tämän painamalla yhtä Clean-painiketta, robotti käynnistyy välittömästi ja lähtee siivoamaan huonetta. Laukaisun jälkeen robotti alkaa liikkua ympäri huonetta, mikä ensisilmäyksellä näyttää kaoottiselta, mutta itse asiassa robotti toimii suunnitellusti, se puhdistaa koko huoneen alueen noin 20-30 minuutissa.
Roomba-robotin liikerata ei ole mitenkään kaoottinen. Radan valinnassa käytetään varsin monimutkaisia algoritmeja: robotti vastaanottaa jatkuvasti uutta tietoa siinä olevilta antureilta ja alkaa myöhemmin analysoida, miten parhaiten liikkua spiraalissa, kehää pitkin tai huoneen ylitse. Riippuen siivousalueen laajuudesta, robotti laskee ajan työnsä loppuun asti.
Itse puhdistusprosessi roomba-robotilla on jaettu kolmeen tasoon - sivuharja puhdistaa lattian jalkalistoja pitkin, samoin kuin huoneen kulmissa roskat menee pääharjoille, niitä on kaksi robotti, joista jokainen pyörii eri suuntiin, harjat puhdistavat pinnan täydellisesti. Roskat haravoitetaan erityiseen roskakoriin, robotti poistaa myös jäljelle jääneen lian, pienimpienkin roskien puhdistamiseen tarvitaan hieno suodatin.

Erot Roomban ja muiden mallien välillä
Erot Roomban ja muiden mallien välillä
Erot Roomban ja muiden mallien välillä
Erot Roomban ja muiden mallien välillä Erot Roomban ja muiden mallien välillä Erot Roomban ja muiden mallien välilläHome | Articles

April 20, 2024 13:41:51 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting