Een navigator kiezen

Het leven van een moderne mens is absoluut niet voor te stellen zonder een GPS-navigator. Deze wonderapparaten zijn een echte vondst voor reizigers en degenen die waarde hechten aan hun tijd en deze niet willen doorbrengen met ronddwalen in de eindeloze labyrinten van grote steden. Navigators combineren de functies van een GPS-ontvanger en een computer. De ontvanger is gericht op het verwerken van satellietsignalen, de computer is bezig met het decoderen ervan. De meeste consumentennavigators worden ondersteund door het Navstar-systeem, waarvan de rechten eigendom zijn van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Navstar-satellieten bevinden zich op een afstand van 20180 km. De belangrijkste concurrent van Navstar is het Glonass-systeem. De satellietconstellatie van dit systeem en de rechten om het te gebruiken behoren toe aan het Russische Ministerie van Defensie. Glonass-satellieten bevinden zich in drie vlakken op een afstand van 19100 kilometer. Europese, Chinese en Indiase bedrijven bevinden zich in de ontwikkelingsfase van hun systemen. Hoe u een navigator kiest, wordt verder besproken.
Soorten navigators
Onder de soorten GPS-navigators zijn er marine-, luchtvaart-, universele, motorfiets-, fiets- en automodellen. Misschien zijn autonavigators het populairst onder burgers, dus de vraag hoe je een autonavigator kiest, is tegenwoordig erg populair. Dit type navigator is uitgerust met een voice engine die de route voorstelt, een routeberekeningsfunctie en de mogelijkheid om stadsplattegronden te downloaden.
Navigators zijn ook verdeeld in twee grote groepen: onafhankelijk en stationair. Standalone vereist geen externe computer om te functioneren. Ze hebben een display dat de nodige informatie weergeeft. Deze apparaten worden gevoed door een ingebouwde batterij met hoge capaciteit. Navigators ontworpen voor de auto staan stil. Ze laden op via de sigarettenaansteker.
Navigator-ontwerp
Waar moet je nog meer op letten, hoe kies je zelf een gps-navigator? Maak je geen zorgen, want het apparaat is vrij eenvoudig ontworpen. Het apparaat bevat, naast de ontvanger zelf, een processor, RAM, een behuizing met een display en een batterij. De snelheid van de GPS-ontvanger hangt af van de kracht van de processor die in de navigator is ingebouwd. Hoe krachtiger het is, hoe sneller het zijn werk doet (routeberekening, kaart laden, enz.). De vermogensparameter wordt gemeten in megahertz. De frequentie-indicator varieert van 266 tot 600 MHz. Let zeker op deze optie.
CPU
De processor heet de chipset, die berekeningen uitvoert om de coördinaten te bepalen. Hij is ook verantwoordelijk voor het ontvangen van het signaal. De meest populaire chips van vandaag zijn SiRF Star III, SiRF Atlas III en SiRF Atlas IV en SiRF 3i. De nieuwste generaties navigators gebruiken een hardwarematige grafische versneller die is ingebouwd in de processorchip. Het is nodig om video weer te geven die niet is aangepast aan het navigatieapparaat en om 3D-modellen te maken van verschillende gebouwen die op navigatiekaarten worden weergegeven.
WAAS/EGNOS-systemen werken in navigatieprocessors. Ze zijn ontworpen om de nauwkeurigheid van het bepalen van coördinaten te verbeteren. Processors in moderne stijl hebben de mogelijkheid om correcties op deze systemen toe te passen. Systeemcorrecties werken echter alleen op die punten waar er basisstations zijn die ze uitzenden.
Een ander type chipset van SiRF - Centrality Atlas III, wint geleidelijk aan aan populariteit onder gebruikers van navigators. Het niveau van hun stroomverbruik is relatief laag, bovendien ondersteunen ze ongeveer 51 kanalen. Door satellieten nauwkeurig te volgen, gebruiken deze chipsets hun signalen om te werken met positiebepaling. Tegenwoordig zijn deze chipmodellen echter aanzienlijk inferieur aan de ontwikkelingen van SiRF Star Atlas IV en SiRF 3i+, die tot 64 parallelle kanalen ondersteunen.
Starttijd
De starttijd kan per model verschillen. Ze delen de zogenaamde koude, warme en hete start van het werk.
Koude start. Als de GPS gedurende langere tijd is uitgeschakeld, zal het koude startproces hem opnieuw opstarten met behulp van een deel van de informatie die is opgeslagen in het geheugen van het apparaat. Hoewel de informatie enigszins verouderd zal zijn, kan deze nog steeds worden gebruikt om over te schakelen naar de operationele modus. De koude starttijd kan 100 tot 300 seconden duren.
Warme start. Het proces dat start wanneer het apparaat korte tijd wordt uitgeschakeld. De starttijd zelf is relatief kort in vergelijking met dezelfde koude start - van 1 tot 60 seconden. Tegelijkertijd slaat de GPS-ontvanger alle informatie over satellieten, systeemtijd en coördinaten op in zijn geheugen. Er zijn slechts enkele tientallen seconden nodig om de ontvanger volledig in uw gebruikelijke modus te herstellen.
Goede start. Vrijwel onmiddellijke GPS-herstelmodus, van toepassing na stroomuitval door verlies van satellietsignaal. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u zich in een tunnel bevindt. Wanneer een dergelijk geval zich voordoet, blijft de communicatie met de satelliet weliswaar verloren, maar blijft betrouwbare informatie over de coördinaten van de locatie behouden. Het blijft opgeslagen vanaf de vorige coördinaatlocatie. De hotstart-tijd duurt meestal niet langer dan tien seconden. Hoe lager deze indicator, hoe nauwkeuriger uw ontvanger een bepaalde route volgt.
Uw locatiegegevens worden met een hoge frequentie bijgewerkt. Deze parameter is gelijk aan een indicator in het bereik van 0,1 tot 10 keer / s. De overgrote meerderheid van de modellen werkt hun locatiegegevens elke seconde bij. De leidende indicator van de ontvanger voor deze parameter is 10 updates per seconde.
Het werk van navigators is zeer nauw verbonden met mobiele netwerken. De meest voorkomende zijn er slechts twee, dit zijn GSM en 3G. Mobiele netwerken worden gebruikt om de locatie zo nauwkeurig en snel mogelijk te berekenen. Interactie met mobiele netwerken breidt de mogelijkheden van het apparaat uit. Een van deze functies is het downloaden van een kaart met de locatie van satellieten ten opzichte van het terrein, het bepalen van de tijd en locatie van de gebruiker. Deze optie wordt geïmplementeerd met behulp van een GPRS-verbinding via internet.
Coördineren Nauwkeurigheid Correcties
Deze optie is beschikbaar in bijna alle moderne modellen navigators. We hebben het over aanpassingen aan speciale systemen die dienen om de nauwkeurigheid van coördinaten te vergroten. De systemen heten WAAS en EGNOS. De optie wordt echter alleen geïmplementeerd in gebieden waar zich basisstations bevinden die deze wijzigingen kunnen verzenden. De tijd die wordt besteed aan het berekenen van de coördinaten in de chip komt overeen met de tijd die de radiogolven nodig hebben om de afstand van de satelliet naar de controllerchip af te leggen.
Het EGNOS-systeem (European Geostationary Navigation Overlay Services) is speciaal gemaakt om de nauwkeurigheid van navigatie-instrumenten van de satellietgroep te vergroten. Het systeem werkt op het Europese grondgebied. In Rusland is het helaas bijna onmogelijk om het systeem te gebruiken. De uitzonderingen zijn de regio's Leningrad, Smolensk, Pskov en Novgorod, evenals de Republiek Karelië. In deze gebieden zijn basisstations geïnstalleerd waarvan de coördinaten van tevoren bekend zijn. Stations ontvangen gegevens van satellieten en hun coördinaten. Hierdoor berekenen de stations de fout die relevant is voor een bepaalde tijd en locatie. Er zijn verschillende redenen voor het verschijnen van de fout: vertragingen in de ionosfeer, slechte weersomstandigheden, fouten in de directe locatie van de satellieten en enkele andere.
Het WAAS-systeem (Wide Area Augmentation System) heeft een vergelijkbaar werkingsprincipe als EGNOS. Het systeem corrigeert de gegevens die van de satelliet worden ontvangen. Dit proces wordt aangestuurd door basisstations. De stations corrigeren de gegevens met behulp van speciale correcties, terwijl de stations zelf direct in de WAAS-servicegebieden zijn geïnstalleerd. Het systeem is niet van toepassing op het grondgebied van de Russische Federatie, maar werkt binnen de Verenigde Staten.
Weergave
Het display is een onderdeel van de navigator, zonder welke u eenvoudigweg niets zou kunnen vinden, niet uw coördinaten, geen andere informatie. Het display toont alle benodigde informatie over de locatie en simuleert ook een kaart van het gebied. Daarnaast volg je op het display het traject van je route. Alle moderne modellen die tegenwoordig op de markt voor huishoudelijke apparaten worden uitgebracht, zijn uitgerust met kleurenschermen. De schermgrootte kan oplopen tot 7 inch. De minimale maat is 3,5 inch. Natuurlijk zorgt de grote schermdiagonaal voor maximaal comfort bij het gebruik van de gps-ontvanger. Een belangrijke weergaveparameter is de schermresolutie. Door het aantal pixels varieert de waarde van deze parameter van 320 tot 800 eenheden. Als de gebruiker vaak van een afstand naar het scherm kijkt, kan de schermgrootte een belangrijke rol spelen bij de uiteindelijke aankoopbeslissing.
Het grootste aantal modellen is uitgerust met een touchscreen. Deze beslissing van fabrikanten wordt ingegeven door veiligheidsmaatregelen. Nu, tijdens het autorijden, besteedt u een minimum aan aandacht aan de navigator. Om de kaart te verplaatsen naar waar je wilt, hoef je alleen maar met je vinger over het scherm te vegen.
Bovendien maakt het aanraakscherm het voor uw apparaat gemakkelijker om multimediafuncties uit te voeren. De benodigde knoppen, ongeacht de modus waarin het apparaat werkt, of het nu gaat om navigatie of het afspelen van bestanden, worden automatisch op het scherm weergegeven. U kunt ook het helderheidsniveau aanpassen en de tijd van de achtergrondverlichting weergeven op de GPS-navigator. Het heldere, verlichte display is erg handig voor chauffeurs die de route volgen, ook 's nachts. De achtergrondverlichting van het scherm verhoogt de helderheid van het beeld op het scherm en stelt u in staat om GPS in het donker te gebruiken.
Navigator-geheugen
Dankzij het ingebouwde geheugen van navigators kunt u een of meer kaarten tegelijkertijd in het apparaat laden. Het aantal kaarten dat direct kan worden geladen, wordt beïnvloed door de hoeveelheid ingebouwd geheugen van het apparaat. Hoe meer kaarten tegelijkertijd worden geladen, hoe hoger de prestaties van uw GPS-ontvanger. Een aantal apparaten kan worden geüpgraded door de hoeveelheid intern geheugen te vergroten. Deze parameter is van groot belang als het apparaat geen inhoud van verwisselbare geheugenkaarten kan downloaden. Alle GPS-navigators zijn uitgerust met speciale sleuven voor geheugenkaarten. U kunt het geheugen van uw GPS-apparaat onder andere gebruiken om mediabestanden op te slaan.
Software
Navigators worden, zoals elke technologie op de markt, voortdurend geüpgraded. Dit wordt gedicteerd door de hoge mate van concurrentie. Concurrentie treft niet alleen de GPS-ontvangers zelf, maar ook diverse aanverwante producten. Softwarematig bijvoorbeeld. Er zijn tientallen concurrerende bedrijven onder de fabrikanten van software voor navigators. We zullen het hebben over de meest populaire software uit deze lange lijst.
Navitel. Software van een Russisch bedrijf, dat is voorzien van alle noodzakelijke functies en de meest noodzakelijke inhoud. Met Navitel kunt u uw routes optimaal berekenen. Navitel, wat belangrijk is, ondersteunt de mogelijkheid om informatie over de aan- of afwezigheid van files te downloaden.
Tot op heden ondersteunt Navitel kaarten van steden in de Russische Federatie.
Garmin. De software van het vlaggenschip van de markt voor navigatieapparatuur wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. De Garmin-software bevat kaarten van elke stad en elk land ter wereld. De software van dit bedrijf onderscheidt zich door het hoogste niveau van inhoud en de mogelijkheid om met hightech producten te werken. Spraakherkenningssysteem, antidiefstalsysteem, Google-synchronisatiesysteem - dit alles wordt ondersteund door software van Garmin. Software van Garmin is misschien wel de beste keuze voor mensen die de wereld rondreizen.
stadsgids. Software met als belangrijkste kenmerk de dagelijkse verstrekking van actuele stadsplattegronden en verkeerssituatie. Kaarten worden ook dagelijks automatisch bijgewerkt. Onder de verkeerssituatie wordt onder andere verstaan diverse verkeersborden, snelheidsbeperkingen, files. Daarnaast is City Guide ook een informatiedienst die 24 uur per dag actief is. Informatiediensten omvatten het verstrekken van informatie over files en routealternatieven. City Guide werkt met alle bekende platformen. Onder hen zijn u bekend met ios, android, windows mobile.
Sygic is software die behoort tot de innovatieve software in de wereld van GPS-navigatiesoftware. Sygic Mobile Maps voor mobiele apparaten draait op populaire moderne platformen. Onder hen zijn Windows Mobile, Symbian, Linux, Ios en anderen. Bovendien heeft de software een interface en spraakopdrachten in het Russisch.
"Progorod". Software ontworpen om voornamelijk in Russische steden te werken. Het beschikt over zeer gedetailleerde kaarten van het gebied. Progorod is ontworpen voor navigators die met GLONASS-satellieten werken. De inhoud waarmee Progorod werkt is indrukwekkend. Het aantal nederzettingen dat door de Progorod-software wordt gedekt, bereikt 33 duizend, en er zijn ongeveer vijftig regio's. Het wegennet op de kaarten van de Progorod-software omvat 800 duizend kilometer. Progorod ondersteunt het Windows Mobile-platform en autonavigatiesystemen - PND, een serie klassieke modellen GPS-ontvangers.
IGO is software ontworpen voor het wegennet van Moskou, St. Petersburg en Europa. Een onderscheidend kenmerk van IGO is een speciaal toetsenbord. Het toetsenbord laat bij het typen van straatnamen alleen die toetsen actief die mogelijk zijn met een combinatie van reeds ingevoerde tekens.
TomTom is een programma dat te vinden is op zowel originele navigatiesystemen als apparaten van derden. Een van de functies is de mogelijkheid om de nieuwste informatie van weerstations te downloaden.
Autosputnik is een Russisch programma dat meer dan 200 steden en gemeenten in Rusland, Oekraïne, Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan en een aantal Europese gebieden omvat. Met behulp van het Autosputnik-programma kunt u zoeken naar adressen die alleen het nummer van een huis, gebouw of gebouw kennen. Hiermee kunt u niet alleen op huisnummers zoeken naar adressen, maar ook op panden en panden. Bovendien kunt u met behulp van "Autosputnik" een route bouwen waarbij u rekening houdt met files.
Navteq is een programma dat momenteel navigatie biedt in Moskou en de regio Moskou, St. Petersburg en de regio Leningrad, evenals in Europa.
Kaarten
Navigatorfabrikanten zorgen in de regel al van tevoren voor de benodigde software voor hun apparaten. Ingebouwde kaarten, vooraf geïnstalleerde software maken uw navigator helemaal klaar voor gebruik wanneer deze nog in de etalage staat.
Als u wat inhoud moet downloaden en programma's van bepaalde fabrikanten moet installeren, kunt u dit allemaal eenvoudig kopen en installeren. De meest gedetailleerde kaarten van het gebied voor de GPS-ontvanger moeten nog apart worden aangeschaft of in het geheugen worden geladen vanaf elk geschikt flash-medium. Het laden vindt plaats via geschikte flash-kaarten, cartridges en interfaces.
Op kaarten die in het apparaat zijn geïnstalleerd, kan de gebruiker waypoints aanwijzen, die als bestemmingsborden dienen. In de meeste gevallen zijn dit verschillende rustplaatsen. Als reizigers de route van tevoren hebben uitgewerkt, worden waypoints beschouwd als hoofdpunten van de route en worden ze gekoppeld aan eventuele wijzigingen in bewegingsrichtingen, parkeerplaatsen, overnachtingen, overtochten, locaties van attracties die ze willen bezoeken.
Routes
Hoe krijg ik een routebeschrijving met de navigator? Een route is een reeks waypoints die achtereenvolgens op belangrijke delen van het pad zijn geplaatst. Een route kan maximaal 50 waypoints bevatten. Het moderne model GPS-ontvangers ondersteunt ongeveer 20 routes. Door de navigator zelfstandig te schakelen, wordt de gebruiker langs de route van punt tot punt begeleid.
In dit geval beweegt de gebruiker ten opzichte van slechts twee punten - het begin en het einde. Gezien de complexiteit van het wegennet zal een route bestaande uit een groep kleine trajecten nauwkeuriger zijn. Inderdaad, in bijna alle gebieden kan het verkeer, op de een of andere manier, om een aantal redenen moeilijk zijn. Denk hierbij aan wegwerkzaamheden, files, markeringen en nog veel meer.
Manieren om routes te maken
Automatische generatie. De methode die als de handigste en meest effectieve wordt beschouwd. Het is beschikbaar in de meeste moderne modellen van navigators. De gebruiker stelt het eindpunt in. En de navigator berekent de route automatisch. Deze methode wordt ondersteund door de functie "autorouting". Autorouting is autorouting. Om de autorouting-functie te implementeren, is het ook nodig om kaarten met actuele verkeersinformatie in de navigator te laden.
opgeslagen spoor. Nadat de gebruiker een bepaald pad heeft afgelegd, zet hij dit om in een route. De opgeslagen track wordt gebruikt bij verdere ritten op dit pad.
Waypoints handmatig invoeren. De gebruiker selecteert zelfstandig de plaatsen die hij nodig heeft op de kaart en voegt punten toe. U kunt uw eigen puntnamen kiezen.
Downloaden vanaf pc. U kunt langs de route waypoints downloaden van uw pc naar het geheugen van het apparaat. Vooraf samengesteld.
Selecteer punten uit de lijst. Als de lijst met waypoints van tevoren is opgesteld, kan de gebruiker de volgorde van waypoints variëren door ze toe te voegen of te verwijderen.
Als je het punt dat je nodig hebt niet wilt missen. Stel een aangepaste waarschuwing in. Er klinkt een alarm wanneer u het door u gekozen punt nadert. Bovendien schat de navigator de resterende afstand tot het punt en de hoeveelheid tijd die nodig is om het te bereiken. De navigator zoomt ook in op de kaart om het manoeuvreren van de auto te vergemakkelijken. Wanneer het gewenste punt is bereikt, gaat het apparaat naar het volgende punt volgens de lijst die u hebt opgegeven.
Sporen
In GPS-navigators zijn tracks een bepaalde opeenvolging van punten die de route die u hebt afgelegd, weergeeft. Trackpoints worden soms verward met waypoints, maar het zijn verschillende concepten. Trackpunten informeren de gebruiker over de huidige coördinaten voor een bepaalde minuut, over de waarde van de hoogte en snelheid van de auto. De snelheid wordt berekend op basis van de naburige coördinaatpunten, evenals het verschil berekend door de opnametijd. De track heeft de mogelijkheid om de gebruiker terug te brengen naar het begin van het pad. Dit wordt gedaan met een speciale functie genaamd trackback.
Detaillering
De detaillering van de route kenmerkt zich door het aantal wissels in het spoor. De verhoudingen zijn als volgt: hoe hoger het aantal punten in het spoor, hoe gedetailleerder de route. Het aantal punten in een track kan verschillen. Modellen van moderne navigators kunnen tot 5.000 punten in een track bevatten, terwijl één track, als deze wordt opgeslagen, niet meer dan 256 punten kan bevatten. Dienovereenkomstig heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de details op de beste manier. Bovendien laat de opgeslagen track geen indicaties van hoogte en tijd achter, alleen coördinaten. Het is ook de moeite waard om toe te voegen dat het GPS-apparaat in de uit-stand de track niet zal opnemen. Daarom vindt de verbinding van punten plaats voordat het apparaat wordt uitgeschakeld en onmiddellijk nadat het is ingeschakeld.
Schakelen
Deze omvatten verwisselbare flash-geheugenkaarten, interfaces, sleuven die zijn ontworpen om uw apparaat verbonden te houden met het netwerk.
Sleuven voor geheugenkaarten
Verwisselbare geheugenkaarten worden gebruikt om het ingebouwde geheugen van de GPS-ontvanger te vergroten. Dit is nodig om de mogelijkheden van de navigator uit te breiden. U kunt gedetailleerde kaarten, routes en waypoints in grote hoeveelheden opslaan als u een extra geheugenkaart gebruikt. Er zijn verschillende soorten geheugenkaarten die werken met moderne modellen navigators.
compact flash. Het meest voorkomende en goedkoopste type geheugenkaarten.
MicroSD (Micro Secure Digital) is een soort flashgeheugenkaart met een minimaal formaat. In staat om de hoeveelheid geheugen van de navigator meerdere keren te vergroten.
SD (Secure Digital) is de snelste standaard van alle flash-geheugenkaarten die met navigators werken. Naast een verhoogde gegevensoverdracht en opnamesnelheid heeft het ook een hoge mate van gegevensbescherming. SD-kaarten zijn duurzaam, klein en besparen apparaatstroom. MMC-formaat kaarten kunnen ook in de SD-sleuf worden geplaatst, maar SD-kaarten kunnen niet in de MMC-kaartsleuf worden geplaatst.
Patroon. De cartridge is niet bedoeld voor het opslaan en overbrengen van bestanden, maar alle benodigde kaarten van het gebied zijn er al op vastgelegd. Cartridges worden geproduceerd door fabrikanten van navigators.
Connectoren
De meeste navigators zijn uitgerust met een koptelefoonaansluiting. Dit is nodig om de multimediamogelijkheden van GPS-apparaten te implementeren. Deze functies omvatten het afspelen van muziekbestanden, videobestanden, het opnemen van geluid op een voicerecorder en een systeem van geluidsberichten.
Ingangen
Navigators hebben een AV-ingang. Het kan worden gebruikt om audio- en videosignalen over te dragen. De ingang wordt ook gebruikt om het signaal van sommige draagbare apparaten aan te sluiten. Bijvoorbeeld een camcorder of een tv-tuner.
Interfaces
Bluetooth. Mogelijkheid om gegevens over te dragen zonder het gebruik van draden of kabels. Bluetooth wordt gebruikt om nieuwe kaarten en routes naar het apparaat te downloaden en om de benodigde gegevens naar een pc over te dragen.
COM-poort of RS-232. Een andere interface voor gegevensoverdracht die op dezelfde manier wordt gebruikt als Bluetooth. Hiermee kunt u kaarten, tracks en routes downloaden. Onlangs heeft dit type interface zijn populariteit verloren. Dit wordt verklaard door het feit dat de COM-poort een vrij lage overdrachtssnelheid biedt in vergelijking met analogen.
GSM/GPRS. Een Bluetooth-enabled module die internetverbinding biedt. De module kan extern of ingebouwd zijn. Deze interface downloadt gegevens met behulp van GPRS-technologie. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken, moet de bezitter van een GPS-navigator echter een aparte simkaart aanschaffen. Bij het uitstippelen van een route moet je zeker rekening houden met bestaande files en de verkeerssituatie in het algemeen. Gezien deze voorwaarde geven gebruikers de voorkeur aan de Opera-minibrowser.Deze browser wordt ondersteund door GPRS-technologie en vereist geen grote financiële kosten bij het downloaden van gegevens. Om Opera mini draaiende te houden, hebt u ook een interne modem nodig en de mogelijkheid om extern verbinding te maken met internet. Als uw apparaat dergelijke mogelijkheden niet heeft, kunt u hiervoor een CFIO-Bluetooth-module of een mobiele telefoon gebruiken.
USB (Universal Serial Bus) is een andere interface voor gegevensoverdracht. Het wordt als het handigst in gebruik beschouwd. Alle laptops en pc's zijn uitgerust met deze interface.
Normen
GPS-ontvangers gebruiken het gegevensoverdrachtprotocol NMEA 0183. Aangezien NNEA 0183 een algemeen aanvaarde standaard is, zijn de meeste overeenkomstige apparaten hieraan aangepast. Het protocol voor gegevensoverdracht garandeert de compatibiliteit van uw apparaat met populaire software die geschreven is om GPS-navigatie te ondersteunen.
Extra functies
Navigators volgen tegenwoordig de koers van de fabrikanten van de meeste consumentenelektronica en digitale apparaten. We hebben het allereerst over de multifunctionaliteit, veelzijdigheid van apparaten. Door de huidige trends zijn fabrikanten gedwongen om hun apparaten te produceren met een vrij grote lijst met extra functies. Onder deze functies zijn de volgende:
Afstandsbediening. Een apparaat voor afstandsbediening van een navigator. De aanwezigheid van de afstandsbediening is te danken aan de veelzijdigheid van het apparaat. De afstandsbediening heeft voor elke functie aparte knoppen.
Luidsprekertelefoon. Met deze functie kunt u telefonisch communiceren met behulp van de microfoon en luidspreker en Bluetooth-verbinding. De functie is handig voor telefoongesprekken tijdens het rijden, omdat u niet afgeleid hoeft te worden tijdens het rijden.
MP3 speler. De ingebouwde speler is een functie die steeds populairder wordt onder gebruikers. Met de speler kunt u luisteren naar muziekcomposities en andere audiobestanden die van een verwijderbare flashkaart worden gelezen.
Ingebouwde spellen. Ze zullen perfect omgaan met uw verlangen tijdens lange wachttijden in files op snelwegen van grote steden.
Ingebouwde voicerecorder. De gebruiker heeft een voicerecorder nodig bij het maken van audio-opnamen of korte spraakmemo's.
FM-zender. Dit is een radiozender. Het zendt geluid uit naar een gewone radiobandrecorder en werkt in het FM-golfbereik. Om de zender te gebruiken, moet de gebruiker een vrije frequentie instellen op de navigator en radio. Een vrije frequentie verwijst naar een frequentie die bijvoorbeeld door geen enkel radiostation wordt bezet. Met de zender kunt u mediabestanden, spraakopnamen en prompts rechtstreeks via de autoluidsprekers beluisteren. Bij het gebruik van de zender doen zich echter vaak moeilijkheden voor. Bijvoorbeeld tijdens de toegang tot het territorium waar de door hem gebruikte frequentie bezet is door de radio. In dit geval wordt de werking van de zender bemoeilijkt door interferentie, het kan in dergelijke situaties behoorlijk moeilijk zijn om een nieuwe frequentie te vinden.
Magnetisch kompas. Maakt gebruik van satellietinformatie. Het is opmerkelijk dat het kompas zijn werk niet onderbreekt, zelfs niet als de GPS-navigator is uitgeschakeld.
Video. Met deze functie kunnen videobestanden in door het apparaat ondersteunde formaten rechtstreeks op het display van de GPS-ontvanger worden bekeken.
Foto. Met kleurendisplays van moderne navigators kunt u allerlei soorten grafische bestanden bekijken zonder verlies van beeldkwaliteit. Onder grafische bestanden vallen onder andere foto's.
Conclusie
Het kiezen van een navigator is, zoals u zelf kunt zien, een nogal moeilijke zaak. Het selectieproces wordt ook bemoeilijkt door het regelmatig bijwerken van het assortiment navigators en de eindeloze complexiteit van de functionaliteit van deze apparaten. Software voor deze apparaten verscheen, kaartdetail en chipprestaties bereikten ongekende hoogten. De eenvoudigste apparaten hebben het niveau bereikt van multifunctionele apparaten die de mogelijkheid hebben om veel apparaten te combineren. We zijn er echter van overtuigd dat u de juiste keuze zult maken, want nu weet u alles over GPS-navigators.

Een navigator kiezen
Een navigator kiezen
Een navigator kiezen
Een navigator kiezen Een navigator kiezen Een navigator kiezenHome | Articles

April 17, 2024 05:16:29 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting