Een DVR kiezen

Een autorecorder is een zeer handig apparaat voor autoliefhebbers waarmee u audio- en videoverkeersinformatie uit een auto kunt opnemen. Tegenwoordig is zoiets, naast een heleboel ongevallen en controversiële transportsituaties, van vitaal belang voor de bestuurder van elke auto.
Meestal worden DVR's gebruikt om hun onschuld te bewijzen bij een bepaald probleem, of het nu gaat om een ongeval, een transportopstelling of illegale acties van verkeerspolitieagenten. Laten we vervolgens proberen de vraag te beantwoorden: hoe een DVR te kiezen en erachter te komen wat het in detail is!
Tussen de snelle wetenschappelijke en technologische vooruitgang en een heleboel fabrikanten die hun digitale technologie aanbieden, is het heel gemakkelijk om in de war te raken in de namen en termen. Wat is het verschil tussen het ene en het andere apparaat? Welke "valkuilen" wachten u bij het kiezen? Met welke vragen worden consumenten geconfronteerd en waar moet u allereerst op letten bij het kiezen van een DVR voor een auto?
DVR-montagemethode
Een belangrijke parameter had meer betrekking op de mechanica dan op de elektronica van het apparaat. Voor langdurig storingsvrij gebruik moet het apparaat stevig op de juiste plaats in de auto worden bevestigd en vooral goed zicht hebben zonder de aandacht van de bestuurder te trekken en hem niet af te leiden van de situatie op de weg.
Universele registrars met bevestiging op glas. Ze worden meestal met een gewone zuignap op het glas bevestigd. Draagbare recorders van dit type zijn zeer eenvoudig te installeren. Elke persoon zonder onnodige problemen en problemen zal zo'n apparaat zelfstandig in zijn auto installeren. Ook zullen er geen problemen zijn met de hellingshoek van de registrar, zo'n houder is erg handig in gebruik. De achilleshiel van dit type montering is het gebrek aan betrouwbaarheid en gebrek aan veiligheid. Het probleem kan vooral acuut zijn tijdens het laagseizoen en in de winter, wanneer het temperatuurverschil in de auto wanneer de airconditioning wordt ingeschakeld aanzienlijk is. Bovendien moet zo'n registrar vaker worden verborgen, omdat hij op een opvallende plek te veel aandacht naar zich toe trekt. Een ander negatief punt is de stroomvoorziening van de recorder, het is alleen mogelijk via de sigarettenaansteker, het zal niet werken om het apparaat op een andere manier aan te sluiten.
Autohouders ingebouwd in het achteruitkijkglas. Hier is het allereerst vermeldenswaard de betrouwbaarheid van het bevestigen van het apparaat en de goede locatie en geheimhouding van de registrar (het hoeft niet voor nieuwsgierige blikken te worden verborgen en 's nachts constant te worden verwijderd). Daarnaast is er constant e-mail. stroomtoevoer naar de auto. Een ander interessant punt is de aggregatie van functies. Als leuke toevoegingen aan dit soort toestellen vind je een monitor voor het aansluiten van een achteruitkijkcamera, of bijvoorbeeld een radardetector. De nadelen zijn alleen de hoge kosten van het apparaat en de installatie van de DVR, aangezien deze zeker in een gespecialiseerd autocentrum moet worden geïnstalleerd.
Videorecorders met apart aangesloten camera's. Dergelijke registrars bestaan structureel uit een aparte video-opname-unit, een camera en een monitor voor het bekijken van de vastgelegde video. Het bijzondere van de video-opname-eenheid is dat u hiermee meerdere camera's tegelijkertijd kunt aansluiten en de verkeerssituatie vanuit verschillende gezichtspunten kunt vastleggen. In dit geval loop je zeker niet het risico een belangrijk detail van het incident te missen. Het is moeilijk om zo'n apparaat te detecteren, omdat het apparaat verborgen is geïnstalleerd, bijvoorbeeld onder het dashboard van een auto. Camera's kunnen overal worden geplaatst, voor en achter de auto. Deze oplossing is de handigste en meest professionele. De complexiteit van installatie en prijs worden gecompenseerd door het gemak van ontwerp en gebruik.
Optiek
De optiek en lens spelen een van de fundamentele rollen in de DVR, aangezien het beeld met behulp daarvan wordt vastgelegd. Bij het vastleggen van het beeld en de opname moet de DVR niet alleen de situatie in de auto aan, maar ook ver daarbuiten. Daarom moet ook de beeldhoek van de lens een doorslaggevende rol spelen bij de keuze. Als de kijkhoek kleiner is dan het interval van 90 tot 1400, dan raden we af om deze aan te schaffen, aangezien de kans bestaat dat een belangrijk detail van een ongeluk of andere situatie gewoon aan je aandacht ontglipt of niet in beeld komt , informatie over auto's die op de volgende rijstrook gaan, is met name relevant. U moet ook op uw hoede zijn voor een grote kijkhoek, omdat in dit geval het beeld kan worden vervormd en het onmogelijk wordt om enkele belangrijke details te herkennen, zoals een autonummer.
Beelden opslaan en verwerken
Om de video op uw computer te bekijken, moet u de video in digitaal formaat opnemen. In dit verband moet u goed letten op een aantal parameters die verantwoordelijk zijn voor de beeldkwaliteit:
Beeldresolutie is misschien wel het belangrijkste kenmerk. Met de huidige DVR's kunt u video's met verschillende resoluties opslaan. Van VGA 640 bij 480 naar Full HD van 1920 bij 1080 pixels. Iedereen weet dat hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder de afbeeldingen en video's van de recorder zullen zijn. Soms is dit erg belangrijk als u rekening moet houden met de kleine details van een auto, zoals de staat. nummer of merk van het voertuig.
Het aantal frames per seconde. Ook de belangrijkste parameter. Het toont het aantal gemaakte frames per seconde. Deze eigenschap wordt ook wel de opnamesnelheid van de DVR genoemd. Hoe hoger het aantal frames, hoe beter de video zal zijn en hoe je de dynamiek van een ongeval of andere belangrijke punten kunt volgen. Met de huidige DVR's kunt u opnamen maken met een snelheid van minimaal 25 frames per seconde.
Bestandsextensie of formaat. Met moderne software kun je video comprimeren zodat het verlies aan beeldkwaliteit minimaal is. Dit is in de eerste plaats te wijten aan het feit dat de capaciteit van de geheugenkaart van de DVR zeer beperkt is, en door compressie kunt u de grootte van het opgenomen bestand in realtime verkleinen, waardoor u geheugen van het apparaat bespaart. Hierdoor bekijk je videobestanden voor een lange tijd. De meest populaire bestandsindelingen van tegenwoordig zijn AVI met MJPEG- of H.264-codecs. Het is vermeldenswaard dat u met compactere bestanden de H.264-codec en de mogelijke wijzigingen ervan kunt maken.
Video opslaan. Hiervoor gebruiken videorecorders standaard geheugenkaarten. Hun formaat is SD of Micro Sd (T-Flash). Het belangrijkste kenmerk is ongetwijfeld de grootte van de geheugenkaart, hoe groter deze is, hoe langer het tijdsinterval beschikbaar zal zijn voor opname. De kosten van SD-kaarten zijn acceptabeler dan die van hun tegenhangers.
DVR-functies
Welke DVR kiezen? Let bij het kopen op de volgende kenmerken:
Ingebouwde monitor
Een van de handigste functies is de ingebouwde monitor. Als er geen monitor is, let er dan op of er een externe uitgang is voor aansluiting op een externe video-ontvanger in uw auto.
Automatisch starten en automatisch uitschakelen van de videorecorder bij het starten of stoppen van de motor van een auto
Alles is duidelijk uit de naam. De bestuurder vergeet vaak de DVR's uit te schakelen, dus automatisch aan/uitzetten is zeer welkom.
Bestanden overschrijven
De opnametijd van autoregistrars is beperkt en bedraagt maximaal 5 minuten. Als de geheugenkaart vol is, worden oude bestanden gewist en wordt er verder nieuw videomateriaal opgenomen.
Tijd en datum
Het is jullie allemaal opgevallen dat bij het bekijken van bestanden van de DVR, de tijd en datum noodzakelijkerwijs bovenaan of onderaan het scherm staan.
Geluidsopname
Het hebben van een microfoon om geluid op te nemen is erg belangrijk. Let op de kwaliteit van de microfoon en het weergegeven geluid.
Bewegingssensor
Hiermee kunt u de DVR inschakelen wanneer een bewegingssensor in het actieveld verschijnt. In Rusland vond het gebruik van dergelijke innovaties geen reactie bij de burgers, dus deze functie bleef onopgeëist.
Opname van GPS-coördinaten
Best een handige functie, hoewel vrij zeldzaam. Corrigeert uw coördinaten op de kaart en links naar de video.
Tegenlicht
Handig ding in het donker. Sommige modellen zijn uitgerust met infraroodverlichting. Het negatieve punt is de lage kwaliteit van de opname 's nachts, omdat de verlichting veel te wensen overlaat.
Foto modus
Een algemene en belangrijke functie die door veel moderne DVR's wordt ondersteund. kan bij een ongeval nodig zijn om schade aan de auto door verkeerspolitie-inspecteurs te herstellen en informatie aan de verzekeringsmaatschappij te verstrekken. De bestuurder heeft niet altijd een camera bij de hand, dus het is belangrijk om deze functie in uw DVR te hebben.
Hoe de juiste videorecorder kiezen? Vergeet de kosten niet. Er zijn veel modellen videorecorders en varieert van 60-700 roebel tot enkele tienduizenden voor modellen met een heleboel functies. Bepaal allereerst bij het kiezen welke functies u nodig heeft en welke niet. Veel chauffeurs beschouwen dit ding nog steeds als overbodig, maar de praktijk leert dat met de groei van auto's op de Russische wegen, autorecorders helpen bij het oplossen van verschillende probleemsituaties, zowel bij ongevallen als in het leven.

Een DVR kiezen
Een DVR kiezen
Een DVR kiezen
Een DVR kiezen Een DVR kiezen Een DVR kiezenHome | Articles

July 23, 2024 07:40:49 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting