Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachine

Een vrij veel voorkomende storing in wasmachines is lagerslijtage. Dit onderdeel verslijt door corrosie. Na 6-8 jaar verslijt de asafdichting en lekt er water in het lager, wat corrosie van de lagercomponenten veroorzaakt. Het vervangen van een lager in een wasmachine is een nogal arbeidsintensief proces en je moet bijna de hele machine demonteren. Hiervoor heeft u het volgende gereedschap nodig: een schroevendraaier met spuitmonden, sterretjes, tangen, een ratel met een set koppen, een hamer, een beitel voor het verwijderen van het lager, afdichtmiddel.
Neem voor het verwijderen van het oude lager en de oliekeerring contact op met een speciaalzaak.
Zelfvervanging van dit onderdeel omvat ongeveer het volgende proces:
Demontage begint met het verwijderen van de bovenklep, die op twee bouten is gemonteerd. Na het verwijderen van het deksel wordt de dispenser eruit gehaald. Vervolgens worden de bouten waarmee het bedieningspaneel is vastgeschroefd losgedraaid en verwijderd. Vervolgens wordt de deur verwijderd, die op een veer wordt vastgehouden. Als gevolg hiervan is het noodzakelijk om de voorwand van de behuizing los te koppelen van de wasmachine zelf. Ontkoppel alle slangen die werken om water te leveren. De bouten waarmee de contragewichten op de machine zijn bevestigd, moeten worden losgeschroefd, daarna moeten de betonnen contragewichten zelf worden losgekoppeld. Voor het gemak van verdere montage kunt u de benodigde onderdelen markeren om u niet te vergissen.
Ook de elektrische uitrusting van de machine is aangesloten. Bij het verwijderen van de trommel en as is het ook noodzakelijk om hun staat te controleren. Bij het verwijderen van de trommel is het noodzakelijk om de helft te nemen waarop het lager zich bevindt. Nadat u het op een stevige ondergrond hebt geïnstalleerd, slaat u het lager voorzichtig uit met een beitel. Kom samen met het oude lager uit de oliekeerring. Vervolgens wordt het oppervlak gewassen en gereinigd van corrosie en vuil. Het nieuwe lager wordt met zachte slagen met hamer en beitel gemonteerd.
Na installatie van het lager moet het proces worden voltooid door de oliekeerring te installeren. Het moet vóór installatie worden gesmeerd. Vervolgens wordt de tank geassembleerd en op zijn plaats geïnstalleerd, bevestigd aan de basis. De vervanging van het lager in de wasmachine wordt voltooid. Het montageproces wordt in omgekeerde volgorde uitgevoerd.
Als gevolg hiervan kunnen dergelijke werkzaamheden onafhankelijk worden uitgevoerd, het belangrijkste is om het demontage- en montageproces met hoge kwaliteit en verantwoordelijkheid uit te voeren, waardoor extra financiële investeringen worden vermeden.

Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachine
Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachine
Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachine
Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachine Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachine Aanstaande procedure voor het vervangen van een lager in een wasmachineHome | Articles

June 13, 2024 20:48:34 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting