Hoofdtelefoon kiezen

Om te begrijpen welke koptelefoon je moet kiezen, moet je de vraag beantwoorden waarom hebben we een koptelefoon nodig? Natuurlijk om naar muziek te luisteren. En het is heel goed dat dit proces gepaard gaat met troost. Het belangrijkste criterium dat het luistercomfort beïnvloedt, is ongetwijfeld de afwezigheid van externe ruis. U mag in geen geval basgeluiden, fluiten of enig ander geluid horen dat niet gerelateerd is aan het bestand waarnaar u luistert. Maar niet alle koptelefoons voldoen aan deze eisen. De meeste mensen die draagbare apparaten bezitten, zijn gedwongen om er een aparte koptelefoon voor te kopen. Dit gebeurt omdat het luisteren naar muziek in de hoofdtelefoon die bij het apparaat wordt geleverd, geen plezier oplevert. Wat moet je doen om goede "oren" te kiezen? Hoe kies je de juiste koptelefoon?
De belangrijkste regel die u zal helpen uw zenuwen te sparen, is om geen voorkeur te geven aan goedkope koptelefoons. Opslaan heeft grote invloed op de geluidskwaliteit. Als je geld bespaart op een koptelefoon, verlies je veel kwaliteit. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u geen prettig, helder geluid wilt horen, maar een sissend of fluitend geluid. Als u een hoogwaardige hoofdtelefoon koopt, zijn uw kosten niet voor niets. Aan de uitgang krijg je een prachtig geluid en de afwezigheid van vreemde geluiden.
Ontwerp
Afhankelijk van het type constructie zijn hoofdtelefoons onderverdeeld in verschillende typen. Ze zijn elektrostatisch, dynamisch en versterkend.
Bij dynamische hoofdtelefoons wordt het elektrodynamische principe van signaalomzetting gebruikt. Aan het membraan is een draadspoel bevestigd die zich in het veld van een permanente magneet bevindt. Onder invloed van wisselstroom voert de spoel een beweging uit die exact de vorm van het elektrische signaal herhaalt. Zelfs als we rekening houden met alle tekortkomingen van deze signaalconversiemethode, maakt het gebruik van nieuwe materialen en uitvindingen ze glad, waardoor de kwaliteit van het gereproduceerde geluid verbetert.
Het versterken van een koptelefoon volgens het werkingsprincipe lijkt veel op dynamische. Het belangrijkste onderdeel van dergelijke koptelefoons zijn fittingen, de zogenaamde U-vormige plaat, gemaakt van een ferromagnetische legering. De invloed van het magnetische veld op het anker dat aan het diafragma is bevestigd, veroorzaakt zijn oscillaties, die volledig consistent zijn met het ontvangen signaal. De fluctuaties van het middenrif worden door ons waargenomen als geluid. Dit ontwerp voorkomt vervorming tijdens het afspelen, dus dit type hoofdtelefoon is erg populair bij muzikanten. Het geluid van deze koptelefoon is erg afhankelijk van de directe positie van het oortje in het oor en van de anatomische structuur van het oor. Een ander nadeel zijn de hoge kosten van deze variëteit.
Elektrostatische hoofdtelefoons gebruiken een membraan dat tussen twee elektronen zit om geluid te creëren. Op het membraan wordt een constante spanning aangelegd en op de elektroden wordt een signaal van het audiosysteem aangelegd, onder invloed waarvan de trillingen van het membraan ongelooflijk nauwkeurig de vorm van het elektrische signaal herhalen. Deze koptelefoon wordt vaak gebruikt met Hi-Fi en Hi-End audioapparatuur. Dit komt door het feit dat hun prijs erg hoog is.
De hoofdtelefoonkabel moet een eenrichtings- of tweerichtingsaansluiting hebben. In het geval dat de verbinding in twee richtingen is, gaat de draad afzonderlijk naar elke hoofdtelefoon, maar als we een eenrichtingsverbinding hebben, past de draad maar op één hoofdtelefoon. Het tweede oortje is verbonden via een draad, die is verborgen door een strik. Dat is erg handig voor de persoon die ze gebruikt.
Het hoofdbestanddeel van de aansluitkabel is koper, dat de rol van geleider speelt. De aansluitkabel bestaat uit een serieschakeling van individuele pellets. Elke korrel binnenin heeft een kristalrooster met de juiste structuur. De overgangen tussen de korrels worden echter geoxideerd en veroorzaken structurele schade. Deze overgangen vormen een obstakel dat het signaal verslechtert door de elektrische stroom te verstoren. De beste hoofdtelefoons gebruiken een zuurstofvrije koperen geleider. En hierdoor is er geen schending van de structuur tussen de korrels, wat een positief effect heeft op de kwaliteit van het signaal.
De kabellengte van conventionele hoofdtelefoons is 1-3 meter, maar bij sommige varianten kan deze oplopen tot 7 meter. Koptelefoons voor spelers hebben een kabel van 50 centimeter lang, maar heel vaak wordt er een verlengsnoer bij de koptelefoon geleverd, omdat de lengte van de kabel misschien niet genoeg is om de speler handig in je zak te stoppen. De hoofdtelefoonkabel voor draagbare apparatuur moet gemiddeld 1-1,2 meter lang zijn, maar deze lengte is mogelijk niet genoeg voor thuisgebruik.
Frequentie
Inspecteer de doos zorgvuldig bij het kiezen van een koptelefoon. Het moet de frequentie aangeven die van invloed is op de kwaliteit van het geluid dat uit de hoofdtelefoon komt. In het geval dat het frequentiebereik smal is, krijgen we aan de uitgang een metaalachtig geluid bij zeer hoge of zeer lage frequenties, evenals een karakteristiek gesis. Maar fabrikanten geven, om de klant te interesseren, heel vaak een groter bereik aan dan het in werkelijkheid is. Dit wordt gedaan omdat de criteria voor het meten van het frequentiebereik van elke fabrikant anders zijn. Buiten het bereik zal het geluid niet anders zijn, behalve dat het iets zachter is. Daarom zijn mensen zo vaak verbaasd als ze goedkope en dure koptelefoons vergelijken met dezelfde frequentiebereiken. In dit opzicht is het de moeite waard eraan te denken dat u geen aandacht moet besteden aan deze parameter.
Er bestaat zoiets als een frequentierespons of frequentieresponsgrafiek, die altijd lineair moet blijven, zonder geluidsvervorming. Dat is de reden waarom zonder de lineariteit van de frequentierespons de karakteristieken van de frequentiebereiken nutteloze informatie blijven. De frequentieamplitude door het pakket wordt niet bepaald. Om dit te doen, moet je via een koptelefoon naar een expressieve compositie luisteren en zo het apparaat testen.
Het hoofdtelefoonmembraan is ook een van de factoren die de geluidskwaliteit beïnvloeden. Hoe groter de diameter van het membraan van de koptelefoon, hoe beter zo'n koptelefoon de "bodems" zal reproduceren. Als gevolg hiervan, als de kwaliteit van het ontvangen geluid belangrijk voor u is, onthoud dan dat het membraan niet minder dan 30 mm mag zijn.
Weerstand
Op de verpakking staan ook andere belangrijke parameters vermeld. Weerstand is een maat voor de minimale weerstand tegen wisselstroom. Met deze parameter wordt rekening gehouden met betrekking tot het apparaat waarop de hoofdtelefoon wordt aangesloten. De draagbare speler is geschikt voor koptelefoons waarvan de impedantie 16-40 ohm is. Maar het is de moeite waard om te weten dat als de weerstand onder het minimaal toegestane niveau ligt, de gebruiker niet alleen muziek hoort, maar ook geritsel dat optreedt bij het wisselen van spelertabbladen, evenals andere geluiden.
Als er een grote monitorkoptelefoon, met een weerstand van 250 ohm, op de speler wordt aangesloten, horen we geen geluid, maar een fluistering. U moet ook weten dat u voor het aansluiten van een hoofdtelefoon met een impedantie van meer dan 150 ohm uw eigen versterker moet gebruiken. Koptelefoons die zijn ontworpen voor geluidskaarten en zonder versterker worden gebruikt, moeten een impedantie hebben van 120 tot 150 ohm. Koptelefoons die tot de hoogste klasse behoren hebben een impedantie van meer dan 300 Ohm. Dit vermindert de algehele vervorming, maar vereist dat het signaal afkomstig van de versterker een hoog spanningsniveau heeft.
Gevoeligheid
Deze parameter beïnvloedt het volumeniveau van de hoofdtelefoon, bij bepaalde waarden van het signaal dat eraan wordt geleverd. Koptelefoons met een hoger gevoeligheidsniveau zullen luider werken dan koptelefoons met dezelfde impedantie. De gevoeligheid van de koptelefoon wordt bepaald door de druk die ze produceren wanneer er een elektrisch signaal met een vermogen van 1mW op wordt toegepast.
Geluidsdruk wordt gemeten in dB (decibel). De gevoeligheidsdrempel voor het menselijk gehoor is nul decibel. De pijngrens is 140 dB. In dit opzicht moet de gevoeligheid van de hoofdtelefoon minimaal 100 dB zijn. De magnetische kernen van de hoofdtelefoon verdienen speciale aandacht. De kleine diameter van de kern kan wijzen op het lage vermogen van de magneet. In het geval dat een hoofdtelefoon met grote membranen niet geschikt voor u is, moet u kiezen voor een hoofdtelefoon met neodymium-kernen, die een hoog niveau van magnetische energie hebben.
Hoofdtelefoons zijn geschikt voor elektrisch uitgangsvermogen, dat varieert van 1 tot 3500 mW. Dit toont het volume waarop de hoofdtelefoon geluid afspeelt. Het belangrijkste om te begrijpen is dat het volume niet alleen afhangt van het vermogen, maar ook van de weerstand en gevoeligheid.
Connectie type
De aansluitmethoden voor hoofdtelefoons zijn ook verschillend. Per verbindingstype zijn er draadloze en bedrade hoofdtelefoons. Wat is beter om te kiezen? Draadloze koptelefoons zijn natuurlijk best een aantrekkelijke oplossing die past bij mensen die bewegen of dansen terwijl ze naar muziek luisteren. Er is echter een mening dat de kwaliteit van de geluidsoverdracht van dergelijke hoofdtelefoons heel anders is dan die van bedrade hoofdtelefoons uit dezelfde klasse. Deze hoofdtelefoon mag echter niet worden afgeprijsd. Moderne technologieën maken het mogelijk om sterke vervormingen te voorkomen bij het verzenden van een signaal met draadloze hoofdtelefoons.
De draadloze hoofdtelefoonzender kan 1 tot 27 kanalen hebben. Een groter aantal kanalen schept de voorwaarden voor een eenvoudigere keuze van de werkfrequentie. Dit komt door het feit dat als er interferentie optreedt op een van de kanalen, u kunt overschakelen naar de volgende. Hoe hoger de werkfrequentie van de zender, hoe beter het signaal door muren en andere obstakels gaat. Als u van plan bent de hoofdtelefoon buiten de kamer of buitenshuis te gebruiken, dient u een hoofdtelefoon te kiezen met een zenderfrequentie van ten minste 800 MHz.
Het bereik van deze hoofdtelefoon varieert enorm en kan oplopen tot 100 m. Als u een hoofdtelefoon nodig heeft die in de kamer werkt, is een bereik van enkele meters voldoende voor u. Om door het appartement te bewegen, volstaat het dat het bereik 10-30 m is. Hoofdtelefoons met een bereik tot 100 m zijn geschikt voor gebruik buitenshuis.
Naast infrarood- en radiosignaalbronnen zijn er modellen die Bluetooth-technologie gebruiken, zodat ze verbinding kunnen maken met veel apparaten die een ingebouwde Bluetooth-adapter hebben die het A2TP-profiel ondersteunt.
Het is geen geheim dat draadloze "oren" iets zwaarder zijn dan hun bedrade "kameraden". Dit komt door het feit dat voor hun werking batterijen of accu's nodig zijn, die ook vrij vaak worden ontladen. Om dus geen aparte koptelefoon voor Hi-Fi en Hi-End systemen te kopen, moet je meteen kiezen voor bedrade koptelefoons.
Zonder uitzondering hebben alle draadloze hoofdtelefoons, evenals sommige modellen bedrade hoofdtelefoons, een volumeregeling. Dit wordt handig als de persoon ver weg is van de bron van het signaal.
Akoestisch ontwerp
Afhankelijk van het akoestische ontwerp zijn er verschillende soorten koptelefoons: gesloten, open en halfopen. Koptelefoons met gesloten achterkant laten geen externe geluiden door, wat goed is bij het luisteren naar muziek in het openbaar vervoer. Bij een gesloten apparaat drukt de hoofdband, indien aanwezig, meer op het oor dan bij andere soorten koptelefoons. Dit komt door het feit dat als de cups niet goed passen, de weergave van laagfrequente geluiden zal verslechteren. Als u oortelefoons met pootjes kiest, zet ze dan 5-10 minuten op. Je voelt meteen of ze je onder druk zetten.
Open koptelefoons laten geluiden van buitenaf binnen. In verband hiermee is een persoon niet auditief gescheiden van de buitenwereld, wat het geluid natuurlijker maakt. Maar in het openbaar vervoer wordt het problematisch om met deze koptelefoon naar muziek te luisteren. Halfopen koptelefoons laten geluiden van buitenaf door, maar zorgen voor behoorlijke geluidsisolatie.
Comfort
Er zijn verschillende soorten hoofdtelefoonontwerpen:
- inpluggen
- facturen
- voeringen
- toezicht houden op
Koptelefoons die direct in de oren worden geplaatst, zijn onderverdeeld in twee typen: in-ear en in-ear. De oordopjes zijn klein van formaat, erg handig voor gebruik met draagbare apparaten. Inbegrepen bij de meeste spelers. Het nadeel is dat ze vrij slecht in de oren worden gehouden. Dit komt doordat mensen zeer verschillende oorvormen hebben. Ook hebben deze hoofdtelefoons een lage geluidsisolatie, waardoor laagfrequente geluiden slecht worden weergegeven.
In-ear koptelefoons blijven veel beter in het oor zitten. Dit wordt bereikt door een kleinere diameter. Ze worden ook dieper in de gehoorgang ingebracht. Meestal hebben deze hoofdtelefoons zogenaamde siliconen oorkussens, die het oorstuk goed in het oor fixeren, en ook helpen om de geluidsisolatie te verbeteren, wat de kwaliteit van het luisteren naar muziek verbetert.
On-ear hoofdtelefoons worden met behulp van de achterhoofdsboog tegen de oren gedrukt en hebben ook een veel grotere membraandiameter, wat een gunstig effect heeft op de geluidskwaliteit. Soms is de sluiting een verticale boog, die twee kopjes van deze "oren" met elkaar verbindt. Hierdoor wordt het gewicht van de koptelefoon gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van het hoofd.
De beste monitorkoptelefoons worden herkend, die worden gebruikt om geluid in opnamestudio's te monitoren. Maar het is vermeldenswaard dat er monitorkoptelefoons zijn voor thuisgebruik. Deze variant heeft een grote hoofdband, oorkussens die het oor zoveel mogelijk bedekken, evenals grote membranen die het hele frequentiebereik gelijkmatig reproduceren.
Monitorhoofdtelefoons van verschillende modellen hebben hun eigen kenmerken. Sommige hebben een kabel die veel lijkt op een snoer van een handset of een afneembare kabel. Een gedraaide kabel wordt gebruikt om te voorkomen dat de draad onder de voeten bungelt. Afneembare kabel maakt vervanging mogelijk in geval van schade. Dit is zeer waar als u rekening houdt met de prijs van monitorkoptelefoons. Het is veel gemakkelijker om een nieuwe kabel te kopen dan high-end koptelefoons weg te gooien vanwege de minste beschadiging.
Ook het gewicht van de koptelefoon is van groot belang, omdat deze constant op het hoofd gedragen wordt. Oordopjes wegen van 5 tot 30 gram, overhead van 40 tot 100 en monitoren 150-300 gram.
Schakelen
Er zijn twee soorten overdracht van audiosignalen: analoog en digitaal. Digitale transmissie betekent dat het signaal gecodeerd wordt verzonden als enen en nullen. Een vergelijkbaar transmissietype wordt gebruikt in draadloze hoofdtelefoons, maar de meeste hoofdtelefoons gebruiken een analoog transmissietype. Het houdt in dat de grootte van het signaal recht evenredig is met de sterkte van het signaal. Digitale hoofdtelefoons bieden geluid van hogere kwaliteit, geen interferentie, geen bewegingsvervaging, geen ruis, maar dit type hoofdtelefoon heeft een hoog prijskaartje.
uitgangen
Draadloze hoofdtelefoons hebben een basiseenheid waarin de zender, signaalverwerkingselektronica en een lijnuitgang zijn ondergebracht waar het signaal wordt gedupliceerd. Hierdoor kan, zonder de hoofdtelefoon uit te schakelen, een versterker met luidsprekers erop worden aangesloten.
Ingangen
De basiseenheid die in de draadloze hoofdtelefoon is geïnstalleerd, heeft ook een digitale coaxiale ingang, die de aanwezigheid van interferentie en ruis elimineert. Hiermee kunt u het audiosignaal zowel in stereo- als in meerkanaalsmodus verzenden. Het is ook mogelijk om meerkanaals audio door te sturen met behulp van een eenvoudige kabel met een RCA-connector.
Naast deze ingang kan er ook een digitale optische ingang zijn. Hiermee kunt u een digitaal signaal in verschillende modi verzenden. Het belangrijkste verschil met de coaxiale ingang is het gebruik van licht om het signaal door te geven, evenals het gebruik van een lichtgeleider in plaats van een elektrische kabel. Dit alles stelt u in staat om signaalbescherming te garanderen, zelfs met sterke elektromagnetische interferentie.
Connectoren
Er zijn verschillende soorten connectoren om een hoofdtelefoon op het apparaat aan te sluiten. Ze zijn mini-jack 3.5, mini-jack 2.5, 5-pins, jack 6.3. Er zijn twee soorten aansluitingen: 6.3 voor audiosystemen en 3.5 voor spelers.
De grootte van de oortelefoon moet overeenkomen met de diameter van de ingang van het audiosysteem. Heel vaak is een hoofdtelefoon met een mini-jack 3.5-connector een van de componenten een adapter voor jack 6.3. Hoofdtelefoons met een 6.3-aansluiting worden op hun beurt geleverd met een adapter voor 3.5. Bijna alle elektrostatische hoofdtelefoons gebruiken een 5-pins connector.
Er zijn verschillende modificaties van de mini-jackconnector. Dit is een rechte connector en L-vormig. In het geval dat draagbare apparatuur wordt gebruikt, is een L-vormige connector geschikt. Dit komt door het feit dat het strakker om het lichaam past en ook op geen enkele manier invloed heeft op de afmetingen. Koptelefoons met een directe aansluiting zijn redelijk geschikt voor stationaire apparatuur.
Conclusie
Soortdiversiteit van hoofdtelefoons maakt hun keuze behoorlijk moeilijk. Bij het kiezen van een koptelefoon moet u beslissen voor welk doel en onder welke omstandigheden u ze gaat gebruiken. Het is ook erg belangrijk om rekening te houden met alle parameters die in dit artikel zijn aangegeven. Met een verscheidenheid aan koptelefoons kan iedereen de "oren" kiezen die bij hem passen. Dit artikel was bedoeld om de gemiddelde gebruiker te helpen bij het kiezen van een koptelefoon. We hopen echt dat de door ons verstrekte informatie nuttig voor je was en dat je een koptelefoon kon kiezen die volledig aan je eisen en verwachtingen voldeed.

Hoofdtelefoon kiezen
Hoofdtelefoon kiezen
Hoofdtelefoon kiezen
Hoofdtelefoon kiezen Hoofdtelefoon kiezen Hoofdtelefoon kiezenHome | Articles

July 23, 2024 09:25:17 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting