Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα

Η αρκετά υψηλή τιμή του προβολέα συνεπάγεται την προσεκτική επιλογή του. 30-60 χιλιάδες ρούβλια είναι ακριβώς το ποσό στο οποίο πρέπει να εστιάσετε. Αυτό το υλικό θα σας βοηθήσει να απαντήσετε στην ερώτηση: πώς να επιλέξετε έναν προβολέα και να κατανοήσετε τις αποχρώσεις και τα σημαντικά σημεία αυτής της επιλογής.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αρκετά υψηλή τιμή για έναν προβολέα οφείλεται κατά κύριο λόγο στον σχεδιασμό του. Πρώτα απ 'όλα, όταν επιλέγετε οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, πρέπει να αποφασίσετε για τι τη χρειάζεστε; Το ίδιο πρέπει να γίνει και για έναν προβολέα, γιατί ένας προβολέας για παρουσιάσεις και ένας προβολέας για να παρακολουθείτε ταινίες στο σπίτι είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.
Πάρτε, για παράδειγμα, έναν προβολέα για παρουσιάσεις. Δεδομένου ότι θα ταξιδεύει συχνά μαζί σας σε διάφορες εκδηλώσεις, η συμπαγής, το βάρος και η φωτεινότητά του βγαίνουν στην πρώτη θέση. Η κατάσταση και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές για τους οικιακούς προβολείς, καθώς απαιτούν αθόρυβη λειτουργία και υψηλή ποιότητα εικόνας.
Εξετάστε τις βασικές αρχές του προβολέα
Προβολείς CTR
Τρία κινοσκόπια σχηματίζουν μια κοινή εικόνα με τη βοήθεια ενός φακού που συνδυάζεται στην οθόνη. Τέτοιοι προβολείς είναι χαρακτηριστικά ογκώδεις, βαρείς (το βάρος μπορεί να φτάσει αρκετές δεκάδες κιλά) και δεν είναι κινητοί, επομένως δεν είναι κατάλληλοι για την εξυπηρέτηση παρουσιάσεων. Επιπλέον, η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών είναι πολύπλοκη και απαιτεί τη βοήθεια ειδικού. Η θετική πλευρά των προβολέων CTR είναι η ποιότητα της εικόνας. Ακριβής αναπαραγωγή χρωμάτων και πλούσιοι τόνοι, χωρίς θόρυβο ή pixelation. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα τον καθιστούν εξαιρετικό προβολέα για να παρακολουθείτε ταινίες στο σπίτι σας.
Είναι αδύνατο να μην σημειωθεί η υψηλή τιμή που θα πρέπει να πληρωθεί για έναν τέτοιο προβολέα, επομένως η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών εξαλείφεται αμέσως.
Προβολείς LCD
Η αρχή της κατασκευής μιας εικόνας είναι η εξής: το φως που διέρχεται από τη μήτρα υγρών κρυστάλλων χτυπά την οθόνη. Αυτή η φυσική της εργασίας σας επιτρέπει να παράγετε αρκετά συμπαγή μοντέλα με καλή φωτεινότητα. Από τα σοβαρά μειονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί ο θόρυβος του ανεμιστήρα που ψύχει τη μήτρα, καθώς αποτελείται από κρύσταλλα που είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, κοιτάζοντας προσεκτικά, μπορείτε να βρείτε στην οθόνη ένα πλέγμα pixel μήτρας.
Για να βελτιώσουν την ποιότητα της εικόνας, οι κατασκευαστές μερικές φορές χρησιμοποιούν πολλές μήτρες υγρών κρυστάλλων. Οι προβολείς LCD είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα στην αγορά προβολέων, το κόστος τέτοιων μοντέλων μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 χιλιάδες ρούβλια και άνω.
Προβολείς LP
Μια σχετικά νέα εξέλιξη που έχει ήδη τους πελάτες της. Η τεχνολογία βασίζεται σε μια ανακλαστική μήτρα, η οποία αποτελείται από πολλούς μικροκαθρέφτες. Το φως από αυτή τη λάμπα ανακλάται από τη μήτρα μέσω ενός ειδικού φίλτρου φωτός και προσκρούει στην οθόνη. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους προβολείς LCD είναι η έλλειψη pixel sec στην οθόνη, αυτό επιτυγχάνεται με μειωμένο όριο μεταξύ των καθρεπτών, σε σύγκριση με μια μήτρα υγρών κρυστάλλων. Ένα άλλο θετικό σημείο είναι το υψηλό επίπεδο φωτεινότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή η ροή φωτός χτυπά την οθόνη χωρίς απώλεια, σε αντίθεση με τους προβολείς LCD. Και το τελευταίο συν είναι η έλλειψη αδράνειας.
Μεταξύ των μειονεκτημάτων, διακρίνεται η διακριτή απεικόνιση, είτε το σημείο είναι φωτισμένο είτε όχι.
Η τεχνολογία είναι ατελής, αλλά οι κατασκευαστές βρίσκουν διέξοδο από την κατάσταση. Αυξάνοντας τον αριθμό των πινάκων και αυξάνοντας τα φίλτρα.
Μην αγοράζετε φτηνούς προβολείς DLP για να παρακολουθείτε βίντεο. η εικόνα που δημιουργείται είναι αρκετά συγκεκριμένη και υπάρχει ένα εφέ τρεμοπαίσματος στην οθόνη, το οποίο κουράζει τα μάτια κατά την παρατεταμένη προβολή.
Προβολείς D-ILA
Η πιο ισχυρή τεχνολογία που ενσωματώνει τα θετικά χαρακτηριστικά των προβολέων LCD και DLP. Λειτουργεί σε μια ανακλαστική σύνθετη μήτρα υγρών κρυστάλλων. Δυνατότητα εργασίας σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτή η τεχνολογία είναι η καλύτερη και οι κατασκευαστές την αναπτύσσουν.
Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι προβολείς δεν είναι συνηθισμένοι στη ζωή. Ο λόγος για αυτό είναι η πολύ υψηλή τιμή, επομένως η επιλογή σας πιθανότατα θα περιοριστεί σε προβολείς LCD και DLP.
Ανάλυση προβολέα
Τα παλιά χρόνια, η ανάλυση του προβολέα ήταν στο επίπεδο των τυπικών καρτών γραφικών υπολογιστή, αλλά με την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας και την έλευση του DVD και του FullHD, η ανάλυση των προβολέων έγινε πολύ υψηλότερη.
Εξετάστε τις κοινές επιλογές άδειας:
SVGA (800x600)
XGA (1024x780)
SXGA (1280x1024)
UXGA (1600x1200)
QXGA (2048x1536)
Full HD (1920x1080)
WUXGA (1920x1200)
HD 4K (4096x2400)
Εκτός από αυτές που αναφέρονται, υπάρχουν επίσης λιγότερο κοινές μορφές. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τα μοντέλα ευρείας οθόνης είναι πιο κατάλληλα για παρακολούθηση ταινιών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι τάσεις των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών και της τηλεόρασης καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη μετάβαση της παραγωγής προβολέων σε μήτρες μεγάλου μεγέθους μεταξύ των κατασκευαστών.
Οι σύγχρονοι προβολείς υποστηρίζουν κοινές έγχρωμες μορφές PAL, SECAM, NTSC4, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας HDTV.
Λάβετε υπόψη ότι όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο καλύτερη θα είναι η εικόνα στην οθόνη και τόσο υψηλότερο είναι το κόστος του προβολέα.
Φωτεινή ροή, φωτεινότητα
Μονάδες φωτεινής ροής ANSI lm. Δεν θα μπούμε σε τεχνικά ζητήματα, αλλά θα δώσουμε μόνο τις τιμές χάρη στις οποίες μπορείτε να πλοηγηθείτε. Για προβολείς σχεδιασμένους για προβολή ταινιών σε σκοτεινό δωμάτιο, αρκεί μια φωτεινή ροή 700 έως 1500 ANSI lumens. Εάν ο προβολέας σας χρησιμοποιείται για παρουσιάσεις σε χώρους με καλό φωτισμό, συνιστάται να αγοράσετε έναν προβολέα υψηλής φωτεινότητας.
Κατά την αγορά, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι η φωτεινή ροή που υποδεικνύεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προβολέα είναι χαμηλότερη από τις πραγματικές τιμές κατά περίπου 10%, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο.
Επίσης, προσέξτε να μην εκθέτετε την οθόνη στο φως του ήλιου. Όχι, ακόμη και ο πιο ισχυρός προβολέας θα παρέχει καλή εικόνα υψηλής ποιότητας σε αυτήν την περίπτωση, γι' αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε περσίδες ή κουρτίνες από χοντρό ύφασμα όταν παρακολουθείτε ταινίες.
Διεπαφές δικτύου
Η ασύρματη μετάδοση δεδομένων είναι σε τάση σήμερα. Η απουσία καλωδίων, τεχνολογιών Wi-Fi και bluetooth είναι σταθερά εδραιωμένη στη ζωή κάθε ενεργού χρήστη υπολογιστή. Οι σημερινοί προβολείς είναι ικανοί να λαμβάνουν δεδομένα μέσω δικτύου, συμπεριλαμβανομένου του ασύρματου. Έχοντας αγοράσει έναν ειδικό προσαρμογέα, οποιοσδήποτε προβολέας έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο ροής.
Αντίθεση
Ο λόγος του μέγιστου φωτισμού της οθόνης προς τον ελάχιστο ονομάζεται λόγος αντίθεσης. Η αντίθεση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την επιλογή ενός προβολέα για το home cinema. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προσπαθούν να αυξήσουν ελαφρώς αυτήν την παράμετρο στα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Με όλα αυτά, οι τεχνολογίες παραγωγής δεν αλλάζουν ταυτόχρονα και είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε με βάση το τι βάζει ο κατασκευαστής αυτό ή εκείνο το νούμερο. Δυστυχώς, όλα αυτά παίζουν ένα σκληρό αστείο στον αγοραστή και η επιλογή ενός προβολέα αντίθετα είναι αρκετά δύσκολη. Για παράδειγμα, το 2004 αυτή η τιμή ήταν περίπου 3.000:1 και το 2010, ο αριθμός στα δεδομένα διαβατηρίου είναι 10.000:1. Πρέπει να εστιάσετε στην επωνυμία και στη δική σας αντίληψη.
φακός προβολέα
Οι σύγχρονοι προβολείς είναι εξοπλισμένοι με φακούς ζουμ. Αυτό απλοποιεί σημαντικά την εργασία, καθίσταται δυνατή η αλλαγή του μεγέθους της εικόνας χωρίς να μετακινήσετε τον προβολέα από μέρος σε μέρος.
Η δυνατότητα ελέγχου της εικόνας, ρύθμιση εστίασης υπάρχει σήμερα από το τηλεχειριστήριο.
Στα πιο προηγμένα μοντέλα, οι φακοί είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι επιτρέπουν όχι μόνο χειροκίνητα, αλλά και από το τηλεχειριστήριο, να αλλάζουν την κλίμακα της εικόνας και να ρυθμίζουν την εστίαση. Αυτή η ποιότητα, φυσικά, είναι βολική, ειδικά όταν ο προβολέας είναι τοποθετημένος στην οροφή, αλλά αυξάνει το κόστος της συσκευής. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του φακού είναι το λεγόμενο. Το Throw Ratio Pro είναι μια τιμή ίση με την αναλογία της απόστασης προβολής προς το πλάτος της εικόνας. Οι τυπικοί φακοί έχουν Pro στην περιοχή 1,8-2,2, μακρά εστίαση - έως 4-8, βραχεία εστίαση - 0,8 -1,2. Πρόσφατα εμφανίστηκαν προβολείς με εξαιρετικά μικρές τιμές της αναλογίας προβολής. Με δυνατότητα παραγωγής εικόνων 80 έως 100 ίντσες διαγώνια (πλάτος περίπου 180 έως 200 cm) σε απόσταση προβολής μόνο 8 έως 30 cm, αυτοί οι προβολείς προορίζονται κυρίως για χρήση με διαδραστικούς πίνακες και άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές.

Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα
Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα
Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα
Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα Πώς να επιλέξετε έναν προβολέα Πώς να επιλέξετε έναν προβολέαHome | Articles

July 24, 2024 00:47:39 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting