Ποιον καταψύκτη να επιλέξω;

Στην εποχή μας, όταν οι άνθρωποι έχουν επιτέλους μάθει να εκτιμούν την υγεία τους, οι οικιακές συσκευές που τους βοηθούν σε αυτό γίνονται όλο και πιο σημαντικές. Για παράδειγμα, οι καταψύκτες μπορούν να ταξινομηθούν ως τέτοιοι. Και το θέμα εδώ δεν είναι καν η ποιότητα της συντήρησης των τροφίμων, αλλά ο όγκος των τροφίμων που αποθηκεύονται. Παραδεχτείτε το: άλλωστε, το καλοκαίρι, πρέπει να έχετε σκεφτεί πολλές φορές ότι θα ήταν ωραίο να καταψύξετε όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα και λαχανικά για τον χειμώνα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο τυπικός θάλαμος κατάψυξης ενός συνηθισμένου ψυγείου απλά δεν μπορεί να χωρέσει τα πάντα ... Αλλά οι περιβόητοι καταψύκτες έχουν μια τέτοια ευκαιρία!
Αρχιτεκτονική καταψύκτη
Υπάρχουν κάθετοι και οριζόντιοι καταψύκτες. Οι πρώτοι, που ονομάζονται και καταψύκτες, έχουν ύψος από 65 έως 200 εκατοστά και μοιάζουν με ψυγεία. Ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν ψυγεία και καταψύκτες με τον ίδιο σχεδιασμό: τέτοιες συσκευές, όταν τοποθετούνται δίπλα-δίπλα, συμπληρώνουν πολύ καλά το εσωτερικό της κουζίνας.Οι οριζόντιοι καταψύκτες ή οι καταψύκτες είναι συρτάρια που ανοίγουν. Με ίσες διαστάσεις, ο όγκος του οριζόντιου καταψύκτη είναι κάπως μεγαλύτερος από τον κατακόρυφο και η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλότερη, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να «συνταγογραφήσετε» μια τέτοια συσκευή στο σπίτι σας.
Αριθμός συμπιεστών
Είναι επιθυμητό ο καταψύκτης που αγοράζετε να έχει δύο συμπιεστές. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πόρος του καταψύκτη θα είναι μεγαλύτερος. Επιπλέον, οι καταψύκτες διπλού συμπιεστή έχουν μερικές φορές και δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, τα οποία σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε διαφορετικά προϊόντα σε διαφορετικές θερμοκρασίες ή να τα ξεπαγώνετε ένα προς ένα.
Κατηγορία κατάψυξης σε καταψύκτες
Για να υποδείξετε την κλάση παγώματος, συνηθίζεται να χρησιμοποιείτε σύμβολα με τη μορφή συμβόλων *. Ταυτόχρονα, η κατηγορία κατάψυξης επηρεάζει επίσης τη μέγιστη διάρκεια αποθήκευσης των προϊόντων. Επί του παρόντος γίνονται δεκτοί οι ακόλουθοι χαρακτηρισμοί:
* — 6° C και διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες
** - 12° C και διάρκεια ζωής έως 30 ημέρες
*** - 18°C και διάρκεια ζωής έως 90 ημέρες
**** — θερμοκρασία κάτω από -18° C. Διάρκεια ζωής έως ένα έτος
Υπάρχουν επίσης καταψύκτες στους οποίους όλα τα κουτιά λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Αυτοί οι καταψύκτες είναι πολύ βολικοί στη χρήση και σας συνιστούμε να τους ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά.
Ικανότητα κατάψυξης
Η ικανότητα κατάψυξης του καταψύκτη χαρακτηρίζεται από τη μάζα των τροφίμων που μπορούν να καταψυχθούν εντός 24 ωρών και εξαρτάται από την ισχύ του συμπιεστή και την κατηγορία κατάψυξης.
Λειτουργία ψυχρής αποθήκευσης
Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο καταψύκτης, ο οποίος έχει τη λειτουργία συσσώρευσης κρύου, μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κάμερες έχουν αυτή τη δυνατότητα λόγω της παρουσίας δοχείων με ειδικό υγρό μέσα τους. Αυτό το υγρό έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα, ψύχεται πολύ αργά και μετά εξίσου αργά «βγάζει κρύο». Σε περιοχές όπου η παροχή ρεύματος είναι ασταθής, συνιστάται η αγορά καταψυκτών που έχουν αυτή τη λειτουργία.
Λειτουργία γρήγορης κατάψυξης
Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να καταψύχετε προϊόντα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και έτσι να αποτρέψετε την απώλεια βιταμινών και άλλων βιολογικά δραστικών ουσιών. Για να αυξήσετε την ταχύτητα κατάψυξης των τροφίμων στο μέγιστο, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία γρήγορης κατάψυξης 4-5 ώρες πριν τοποθετήσετε τα τρόφιμα στην κατάψυξη. Σε αυτή την περίπτωση, το φορτωμένο φαγητό θα κρυώσει πολύ γρήγορα και δεν θα έχει χρόνο να ζεστάνει τα λαχανικά και τα φρούτα που είχαν καταψυχθεί νωρίτερα.

Ποιον καταψύκτη να επιλέξω;
Ποιον καταψύκτη να επιλέξω;
Ποιον καταψύκτη να επιλέξω;
Ποιον καταψύκτη να επιλέξω; Ποιον καταψύκτη να επιλέξω; Ποιον καταψύκτη να επιλέξω;Home | Articles

April 22, 2024 21:46:49 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting