Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστή

Τα ζωντανά χρώματα και οι φαρδιές οθόνες των νέων ψηφιακών τηλεοράσεων προκαλούν ισχυρή εντύπωση. Επομένως, αργά ή γρήγορα, οποιοσδήποτε θεατής έχει μια ερώτηση: είναι δυνατόν να εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης όταν εργάζεται με υπολογιστή; Μπορώ!...
Η πολλαπλή συμβατότητα είναι πολύ δημοφιλής στους γνώστες των ποιοτικών ηλεκτρονικών. Η κάμερα συνδέεται απευθείας με τον εκτυπωτή, το Flash player στο τηλέφωνο, το τηλέφωνο με το PDA και όλα αυτά είναι συμβατά με έναν προσωπικό υπολογιστή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπολογιστής είναι ένα σύστημα από διάφορες μονάδες πρόσθετων. Επομένως, η δυνατότητα χρήσης τηλεόρασης αντί οθόνης είναι μια απολύτως λογική λύση.
Το λογισμικό και το υλικό για τέτοια διαλειτουργικότητα υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Οι σύγχρονες δυνατότητες της κάρτας βίντεο επιτρέπουν σε ορισμένες περιπτώσεις τη σύνδεση περισσότερων από μία οθονών σε έναν υπολογιστή. Φυσικά, τις περισσότερες φορές η κάρτα βίντεο υποστηρίζει την "ελαφριά" έκδοση - ενώ η εναλλακτική οθόνη λειτουργεί, η κύρια είναι απενεργοποιημένη, αλλά τα συστήματα με δύο ή περισσότερες "οθόνες" που λειτουργούν ταυτόχρονα δεν είναι ασυνήθιστα.
Διεπαφές
Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη σύνδεση μιας τηλεόρασης σε έναν υπολογιστή, τόσο για ψηφιακά μοντέλα ευρείας οθόνης όσο και για μέτριες αναλογικές τηλεοράσεις:
RCA (A/V για βύσματα cinch)
Αυτή η γενική υποδοχή σύνδεσης μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε κάρτα βίντεο. Μέσω αυτού, είναι δυνατή η σύνδεση ενός υπολογιστή με τις περισσότερες αναλογικές και πολλές ψηφιακές τηλεοράσεις. Η ποιότητα της εικόνας όταν συνδέεται με RCA είναι η πιο μέτρια, το κύριο πλεονέκτημά της είναι ο μαζικός χαρακτήρας.
S-Video
Η έξοδος είναι διαθέσιμη σε πολλές κάρτες γραφικών. Παρέχει μετάδοση σε τρία κανάλια - ένα για δεδομένα φωτεινότητας και δύο για χρωματισμό. Η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλύτερη από ό,τι με το RCA.
DVI-HDMI
Σύγχρονες διεπαφές μετάδοσης ψηφιακών βίντεο. Μοιάζουν πολύ, αλλά, μέσω HDMI, μεταδίδεται επιπλέον ήχος (έως 8 κανάλια), ενώ με το DVI υπάρχει ξεχωριστό καλώδιο για ήχο. Οι διεπαφές είναι συμβατές μεταξύ τους χωρίς ειδικούς μετατροπείς, αποκλειστικά λόγω του καλωδίου προσαρμογέα, και οι δύο υποστηρίζουν HDCP (High Definition Content Protection) - προστασία από μη εξουσιοδοτημένη εγγραφή περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποτελούν πιθανή απειλή για τους προοδευτικούς χρήστες. Ωστόσο, οι διεπαφές είναι αρκετά συνηθισμένες στις κάρτες βίντεο. Πολλές κάρτες είναι ήδη εξοπλισμένες με DVI σήμερα, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, πρόσφατα εμφανίστηκαν κάρτες που βασίζονται στο GeForce 7600 GT και στην οικογένεια Radeon με εξόδους HDMI.
VGA (D-Sub)
Ένας από τους τύπους συνδέσεων RGB, που χρησιμοποιείται συχνότερα για τη σύνδεση μιας οθόνης σε έναν υπολογιστή. Πολλές σύγχρονες ψηφιακές τηλεοράσεις είναι εξοπλισμένες με υποδοχή RGB. Ωστόσο, το όνομα δεν υπονοεί ότι η έξοδος υποστηρίζει μόνο ανάλυση VGA. Η σύνδεση είναι κατάλληλη για SVGA, QXGA, UXGA κ.λπ. Υποστηρίζεται πιθανώς η υψηλότερη ποιότητα εικόνας.
Εάν οι έξοδοι στην κάρτα βίντεο του υπολογιστή δεν ταιριάζουν με τις υποδοχές της τηλεόρασης, χρησιμοποιούνται διάφορες πρόσθετες συσκευές για την εξασφάλιση της πλήρους συμβατότητας και τη διαμόρφωση του σήματος, εάν αυτό δεν γίνεται από την κάρτα βίντεο, όχι μόνο σε ανάλυση, αλλά και σε συχνότητες κλπ. Μερικές φορές οι συσκευές είναι αρκετά ακριβές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά για αναλογικές τηλεοράσεις, είναι απλά απαραίτητες.
Αναλογικές τηλεοράσεις
Οι δυνατότητες των αναλογικών τηλεοράσεων είναι κάπως περιορισμένες. Είναι σχεδιασμένα για συστήματα χρωμάτων που υπάρχουν εδώ και καιρό. Το πρότυπο NTSC υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 525 γραμμών, το PAL και το SECAM - 625, και η πραγματική ανάλυση είναι ακόμη μικρότερη. Ως αποτέλεσμα, μια αναλογική τηλεόραση συνήθως δεν μπορεί να παρέχει ανάλυση υπολογιστή μεγαλύτερη από 640x480, μια πολύ μέτρια ικανότητα για τις σύγχρονες ανάγκες.
Η δηλωμένη συχνότητα των αναλογικών τηλεοράσεων είναι 50 και 100 Hz, στην πραγματικότητα, κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ σε αυτούς τους δείκτες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η άνετη εργασία μπροστά από μια συμβατική οθόνη υπολογιστή είναι δυνατή σε τιμές 70-80 Hz.
Επιπλέον, όλες οι αναλογικές τηλεοράσεις χρησιμοποιούν το λεγόμενο. πλεγμένη σάρωση (ένα πλαίσιο δημιουργείται διαδοχικά από δύο μισά καρέ από περιττές και ζυγές γραμμές). Οι οθόνες σαρώνουν προοδευτικά. Ωστόσο, ορισμένοι γνώστες θεωρούν ότι το interlacing είναι το βέλτιστο για την παρακολούθηση βίντεο, παιχνιδιών κ.λπ. - σκηνές με πολλή κίνηση.
Οι καλύτερες διεπαφές για μια "άμεση" σύνδεση μεταξύ τηλεόρασης και υπολογιστή είναι το αναλογικό RCA και το S-Video. Με τη βοήθεια ειδικών μετατροπέων, μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε ότι οι υποδοχές της τηλεόρασης είναι συμβατές με την έξοδο VGA του υπολογιστή της κάρτας βίντεο. Σε αυτή την περίπτωση, το σήμα χάνει φυσικά την ποιότητα.
Κι όμως, οι αναλογικές τηλεοράσεις έχουν καταφέρει να πάρουν ισχυρή θέση στον αγώνα για ζήτηση για εργασία σε Η/Υ. Το υλικό κειμένου στην οθόνη εμφανίζεται μάλλον αδιάκριτα και θολά, αλλά για την παρακολούθηση βίντεο αυτό είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Η "θολή" εικόνα σάς επιτρέπει να εξομαλύνετε τα τεχνουργήματα που συνοδεύουν την επεξεργασία λογισμικού ψηφιακών βίντεο. Επιπλέον, μια αναλογική τηλεόραση είναι μια προσιτή συσκευή για παρουσιάσεις προϋπολογισμού.
Ψηφιακές τηλεοράσεις
Οι τηλεοράσεις LCD, plasma και προβολής συνήθως παρέχονται ήδη με άμεση είσοδο VGA για τον υπολογιστή. Τα τελευταία μοντέλα σχεδιάστηκαν αρχικά για HDTV - τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, ενσωματώνονται εύκολα με υπολογιστές υψηλής ευκρίνειας. Πρόσφατα, υλοποιούνται αρχικά σε έκδοση συμβατή με υπολογιστή (TV / Computer monitor).
Πολύ υψηλής ποιότητας δείκτες για οθόνες LCD που κληρονόμησαν τεχνολογία από οθόνες. Το άκρο της τηλεόρασης/οθόνης δεν διακρίνεται σχεδόν σε αυτά. Οι τηλεοράσεις LCD καταλαμβάνουν λίγο χώρο και λειτουργούν εξαιρετικά με στατική εικόνα. Από αυτή την άποψη υπερτερούν του «πλάσμα».
Αν και τα χρώματα στις τηλεοράσεις πλάσματος είναι συχνά πιο φωτεινά και πιο «ζωντανά» από ό,τι στις LCD, κατά την προβολή μιας ακίνητης «εικόνας» για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εσωτερική επίστρωση φωσφόρου του «πλάσμα» «καίγεται». Αν και, χάρη στις τελευταίες εξελίξεις, αυτό το πρόβλημα έχει ήδη χάσει την προηγούμενη σοβαρότητά του, εξακολουθεί να υφίσταται.
Οι τηλεοράσεις προβολής δεν εμφανίζουν πάντα χρώματα με επαρκή φωτεινότητα, ειδικά επίπεδα μαύρου, αλλά είναι οι ηγέτες σε μεγέθη οθόνης που δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί από άλλες τεχνολογίες.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, προτιμάται μια σύνδεση VGA ή μια ψηφιακή σύνδεση DVI-HDMI μεταξύ υπολογιστή και τηλεόρασης. Δείχνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Η αντιστοιχία των αναλύσεων ενός σήματος/εικόνας στην τηλεόραση παρέχεται μέσω του ενσωματωμένου δέκτη ή της κάρτας βίντεο του υπολογιστή.
Οι περισσότερες ψηφιακές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας διαθέτουν μεγάλα μεγέθη οθόνης, αναπαραγωγή βίντεο ευρείας οθόνης υψηλής ποιότητας, εξαιρετικές παρουσιάσεις και πλήρη τρισδιάστατα παιχνίδια υπολογιστή. Τα αριθμητικά πάνελ εμφανίζουν εύκολα κείμενο και μικρά γραφικά όπως απαιτείται.
Έτσι, οι τηλεοράσεις έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη χρησιμότητά τους ακόμη και στο «παίζοντας σε ξένο γήπεδο». Οι μεγάλες οθόνες τους επιτρέπουν να αντεπεξέλθουν σε μια σειρά από εργασίες που είναι δύσκολο να εκτελεστούν για τις συμβατικές οθόνες. Είναι πιθανό ότι με την ανάπτυξη της βιομηχανικής τεχνολογίας, αυτοί οι δύο τύποι συσκευών θα συνδυαστούν σε μια ενιαία μονάδα πολυμέσων κατάλληλη για χρήση σε οποιοδήποτε ψηφιακό περιβάλλον.

Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστή
Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστή
Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστή
Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστή Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστή Πώς να συνδέσετε μια τηλεόραση σε υπολογιστήHome | Articles

May 24, 2024 23:26:24 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting