Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;

Όταν μόλις εμφανίζονταν οι ηλεκτρικές σκούπες στη χώρα μας, πολλοί τις αντιμετώπιζαν μόνο ως «παιχνίδια» της αστικής τάξης, προτιμώντας τον παλιό προλεταριακό τρόπο αντιμετώπισης της σκόνης με τη μορφή του ξεσκονίσματος και της σκούπας. Ευτυχώς, αυτές οι μέρες έχουν περάσει και ακόμη και η παλαιότερη γενιά έχει ήδη καταφέρει να βεβαιωθεί ότι οι ηλεκτρικές σκούπες είναι χρήσιμες. Επιπλέον, μια σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα εδώ και πολύ καιρό δεν είναι αυτό το ουρλιαχτό τέρας, η τσάντα του οποίου δεν άφηνε να περάσει, σαν να λέγαμε, ούτε τη μισή σκόνη που συλλέγεται από αυτόν τον μηχανισμό. Αντίθετα, οι σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες δεν χρησιμοποιούν μόνο ένα δοχείο με νερό ως συλλέκτη σκόνης, αλλά μπορούν να κατασκευαστούν και με τη μορφή ρομπότ που θα καθαρίσουν από μόνα τους το σπίτι σας.
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντήσει ένας υποψήφιος αγοραστής είναι κάπως έτσι: ποιες λειτουργίες πρέπει να εκτελεί μια ηλεκτρική σκούπα; Η απάντηση "σκούπα με ηλεκτρική σκούπα" δεν μετράει - όλες οι ηλεκτρικές σκούπες το κάνουν διαφορετικά και εδώ είναι σημαντικό να αποφασίσετε για το εύρος των εργασιών που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική σας ηλεκτρική σκούπα.
Εάν η κύρια εργασία της συσκευής είναι η αφαίρεση σκόνης από λινέλαιο, έπιπλα και μονοπάτια χαλιών, τότε η πιο κατάλληλη αγορά για εσάς θα είναι μια απλή ηλεκτρική σκούπα που λειτουργεί μόνο σε λειτουργία στεγνού καθαρισμού και έχει ισχύ περίπου 300 watt. Εάν το σπίτι περιέχει ζώα με μακριά μαλλιά ή τα ίδια τα χαλιά έχουν σημαντική περιοχή, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε μια πιο ισχυρή συσκευή - έως 500 W, καθώς ο πιο ισχυρός εξοπλισμός, κατά κανόνα, έχει μεγαλύτερο πόρο και αντιμετωπίζει ρύπανση καλύτερα.
Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη λειτουργία μιας ηλεκτρικής σκούπας. Πριν από τριάντα περίπου χρόνια εμφανίστηκαν μοντέλα «πλυσίματος» -δηλ. ηλεκτρικές σκούπες, με τις οποίες μπορείτε να πραγματοποιήσετε υγρό καθαρισμό χώρων. Τέτοιες ηλεκτρικές σκούπες είναι σημαντικά πιο ακριβές από τις συμβατικές, ωστόσο, προσφέρουν πολύ περισσότερα οφέλη, καθώς μπορούν να καθαρίσουν όχι μόνο χαλιά και λινέλαιο, αλλά και πολλές άλλες επιφάνειες. Είναι πιο εύκολο, ίσως, να διευκρινιστεί ότι οι ηλεκτρικές σκούπες πλύσης δεν μπορούν να καθαρίσουν - πρόκειται για παρκέ, χαλιά με βάση τον αφρό και ακριβά έπιπλα που καταρρέουν όταν εισέρχεται υγρή υγρασία που στάζει.
Οι πιο σύγχρονοι τύποι ηλεκτρικών σκουπών είναι ρομποτικές. Τέτοιες ηλεκτρικές σκούπες, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, είναι οι ίδιοι σε θέση να προσδιορίσουν τη μόλυνση του δαπέδου, να το καθαρίσουν και να επιστρέψουν στην επαναφόρτιση. Στην πράξη, αποδεικνύεται λίγο λάθος: οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες είναι "ηλίθιες" και επομένως η ποιότητα της δουλειάς τους αφήνει πολλά περιθώρια - για παράδειγμα, κανένας από αυτούς δεν μπορεί ακόμη να καθαρίσει τις γωνίες ενός δωματίου.
Έχοντας αποφασίσει για τη λειτουργικότητα και την ισχύ της ηλεκτρικής σκούπας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα τόσο σημαντικό σημείο όπως ο τύπος της δεξαμενής στην οποία συσσωρεύεται σκόνη.
Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τρεις τέτοιοι τύποι: φίλτρο νερού, δοχείο και σακούλα.
Οι ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρο νερού είναι οι πιο βολικές. Η ουσία της δουλειάς τους είναι ότι ο αναρροφούμενος αέρας περνά μέσα από ένα στρώμα νερού και όλη η σκόνη παραμένει μέσα στη δεξαμενή. Αυτός είναι ένας σχεδόν ιδανικός τύπος φίλτρου, ωστόσο, τέτοιες ηλεκτρικές σκούπες, κατά κανόνα, είναι κάπως πιο ακριβές: επιπλέον, σε ορισμένα μοντέλα, η διαδικασία καθαρισμού του φίλτρου είναι αρκετά δύσκολη.
Οι ηλεκτρικές σκούπες δοχείων συλλέγουν τη σκόνη σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο. Υπό την πίεση του αέρα, η σκόνη συμπιέζεται σε ένα πυκνό κομμάτι, το οποίο στη συνέχεια απλώς πετιέται μακριά. Υπάρχουν δύο μειονεκτήματα στις ηλεκτρικές σκούπες δοχείων - μεγάλα μεγέθη και αρκετός θόρυβος που σχετίζεται με τη δόνηση του πλαστικού.
Οι ηλεκτρικές σκούπες εξοπλισμένες με σακούλες μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιούμενες είναι οι πιο συνηθισμένες. Τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι πολύ συμπαγείς: επιπλέον, το κόστος μιας ηλεκτρικής σκούπας με σακούλες είναι επίσης σχετικά χαμηλό. Το μόνο πιθανό πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι σακούλες μιας χρήσης τελειώνουν αργά ή γρήγορα και δεν είναι πάντα δυνατό να αγοράσετε νέες. Αυτή η πολυπλοκότητα θα πρέπει να προβλεφθεί εκ των προτέρων - απλώς ρωτήστε τον πωλητή εάν οι ανταλλακτικές τσάντες ή οι επαναχρησιμοποιήσιμες αντίστοιχές τους είναι διαθέσιμες προς πώληση.
Σημαντική λεπτομέρεια στην ηλεκτρική σκούπα είναι το καλώδιο ή μάλλον το μήκος της. Η αγορά μιας ηλεκτρικής σκούπας με καλώδιο μήκους μικρότερου των έξι μέτρων είναι γεμάτη με συνεχείς δυσκολίες στη χρήση της και τα καλώδια τριών ή τεσσάρων μέτρων γενικά απαιτούν αυτόματα καλώδιο επέκτασης. Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξετε την ποιότητα της μόνωσης του καλωδίου, καθώς τα καλώδια των ηλεκτρικών σκουπών, γενικά, υπόκεινται σε μηχανικές βλάβες.
Μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσει ένας αγοραστής είναι η ερώτηση του μεγέθους της ηλεκτρικής σκούπας. Φυσικά, όλοι προσπαθούν να αποκτήσουν την πιο συμπαγή συσκευή, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να φτιάξει έναν συμπαγή, ισχυρό και αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα ταυτόχρονα - επομένως, κάτι πρέπει πάντα να θυσιάζεται.

Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα; Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα; Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;Home | Articles

May 28, 2024 01:44:50 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting