Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet

Η δημοτικότητα των υπολογιστών tablet προς το παρόν κερδίζει μόνο δυναμική. Οι διαστάσεις, το βάρος και οι λειτουργίες τους εξελίσσονται συνεχώς και συμβαδίζουν με την εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών. Όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν tablet στην αγορά και μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν απλό λαϊκό να επιλέξει από αυτήν την ποικιλία συσκευών. Εδώ θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε και να απαντήσουμε στην ερώτηση: πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet;
Αξίζει να ξεκινήσετε με ορισμούς και να μάθετε τι είναι ένας υπολογιστής tablet; Στην πραγματικότητα, πολλοί τύποι συσκευών είναι κρυμμένοι κάτω από ένα όνομα. Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά. Είναι tablet pc και internet tablet.
Ο πρώτος τύπος είναι ένας κανονικός πλήρης υπολογιστής, η διαφορά από έναν συμβατικό σταθερό προσωπικό υπολογιστή είναι μόνο ο παράγοντας μορφής του, με απλά λόγια, μοιάζει πολύ με ένα μεγάλο tablet. Για να εργαστείτε με εξωτερικές συσκευές, έχει όλες τις πιθανές διεπαφές και μπορείτε να συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι σε αυτό και όλες τις συνήθεις συσκευές για εργασία στο γραφείο. Σε έναν τέτοιο υπολογιστή, εγκαθίστανται πλήρεις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων της οικογένειας Windows ή Linux ή Mac OS.
Ξεχωριστά, θα πρέπει να ειπωθεί για το tablet Διαδικτύου. Συνδυάζει δύο συσκευές, ένα smartphone και έναν φορητό υπολογιστή και έχει το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα ότι είναι συμπαγής. Παρά το μέγεθός τους, τα σύγχρονα tablet Διαδικτύου είναι αρκετά λειτουργικά και επικεντρώνονται κυρίως στην εργασία στο Διαδίκτυο και σε διαδικτυακές εφαρμογές. Οποιοδήποτε tablet Internet είναι συμβατό με έναν προσωπικό υπολογιστή και έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε αυτόν για κοινή χρήση αρχείων και άλλες λειτουργίες. Τα πιο κοινά λειτουργικά συστήματα για τέτοια tablet είναι το Android και το iOS. Σε αυτά τα συστήματα παράγεται η συντριπτική πλειονότητα των σύγχρονων tablet.
Τώρα που προσδιορίστηκε η διαφορά μεταξύ των tablet Internet και των υπολογιστών tablet, μπορούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα tablet Internet και να μάθουμε τι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα όταν επιλέγετε.
Μία από τις κύριες ερωτήσεις κατά την αγορά οποιασδήποτε ψηφιακής συσκευής που πρέπει να απαντήσετε εσείς οι ίδιοι είναι η ερώτηση, γιατί τη χρειάζομαι; Για ποιες εργασίες χρειάζεστε ένα tablet; Αν αναζητάτε μικρό βάρος, συμπαγή, κινητικότητα, ευκολία χρήσης στο Διαδίκτυο και περιήγηση στο διαδίκτυο με παιχνίδια, τότε αυτή η συσκευή είναι για εσάς.
Εμφάνιση και εργονομία
Ένα από τα βασικά κριτήρια για τον αγοραστή είναι η εμφάνιση της συσκευής. Όπως λένε, τους συναντούν τα ρούχα τους. Σήμερα, σας προσφέρονται εκατοντάδες μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές για να διαλέξετε, όλα έχουν τα δικά τους τσιπ, ένα από τα οποία μπορεί να είναι η ομορφιά της συσκευής. Δεν υπάρχουν δηλαδή σύντροφοι για το μεράκι και το χρώμα. Εδώ είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση ότι πίσω από την εξωτερική ελκυστικότητα μπορεί να υπάρχει ένα κακό γέμισμα ή άλλες δυσάρεστες στιγμές, για παράδειγμα, κακή εργονομία του tablet. Για να το μάθετε, υπάρχουν δύο τρόποι, ο πρώτος είναι να διαβάσετε κριτικές σχετικά με τη συσκευή σε εξειδικευμένα φόρουμ και ιστότοπους, να καταφύγετε στη βοήθεια ειδικών ή να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση κοιτάζοντάς την και εξετάζοντάς την.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ
Το γέμισμα του tablet είναι μια άλλη πιο σημαντική λεπτομέρεια. Ο επεξεργαστής είναι η καρδιά του tablet, φυσικά, δεν έχει την ίδια ισχύ με τους επιτραπέζιους υπολογιστές, γιατί δεν εκτελεί πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις. Εάν είστε συνηθισμένος χρήστης και συνήθως πρόκειται να σερφάρετε στο Διαδίκτυο αναζητώντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες, τότε ένας επεξεργαστής με συχνότητα ρολογιού 600-800 MHz είναι αρκετά κατάλληλος για εσάς. Εάν πρόκειται να παίξετε και να παρακολουθήσετε βίντεο, τότε δώστε προσοχή σε πιο ισχυρά μοντέλα.
Μνήμη
Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να γίνει διάκριση μεταξύ RAM και ενσωματωμένης μνήμης. Το πρώτο επηρεάζει την ταχύτητα των λειτουργιών και το δεύτερο είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση δεδομένων. Με τη μνήμη RAM, όλα είναι ξεκάθαρα, όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο, όπως και με τη δεύτερη. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για να αυξηθεί η μνήμη για την αποθήκευση πληροφοριών, εκδίδονται κάρτες μνήμης, ώστε να μπορεί να αυξηθεί ο όγκος της.
Λειτουργικό σύστημα
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι ηγέτες στην αγορά λειτουργικών συστημάτων tablet είναι η Google με android και η Apple με iOS. Το Windows Phone καλείται να πατήσει στα τακούνια τους, αλλά είναι σημαντικά κατώτερο από τα δύο πρώτα σε δημοτικότητα. Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα του ενός ή του άλλου λειτουργικού συστήματος, εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε:
Αγοράζοντας ένα ipad, γίνεστε ευτυχισμένος κάτοχος του iOS. Είναι γρήγορο, σταθερό στη λειτουργία και ασυνήθιστα ελκυστικό. Τα μειονεκτήματά του περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό πληρωμένων εφαρμογών, την ταλαιπωρία της λήψης αρχείων από υπολογιστή και την έλλειψη συμβατότητας με το Flash player, δηλαδή διάφορα κινούμενα σχέδια με την επέκταση swf δεν θα εμφανίζονται στο tablet σας iOS.
Εάν διαθέτετε συσκευή android, τότε είστε ο κάτοχος του ίσως πιο «δημοφιλούς» λειτουργικού συστήματος σήμερα. Στερείται όλων των παραπάνω μειονεκτημάτων, ευέλικτο στις ρυθμίσεις, έχει δυνατότητα ενημέρωσης και ένα σωρό εφαρμογές στο android market.
Υπάρχουν και άλλα λειτουργικά συστήματα για tablet, αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλή στη Ρωσία και δεν θα τους δώσουμε προσοχή.
Οθόνη και διαγώνιος
Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 11 ίντσες. Από πολλές απόψεις, η τιμή της συσκευής μπορεί να εξαρτάται από αυτήν την παράμετρο. Εάν θέλετε να σερφάρετε άνετα στο Διαδίκτυο, τότε ένας υπολογιστής tablet με διαγώνιο 10 ιντσών είναι αρκετά κατάλληλος για εσάς.
Τα tablet διαθέτουν οθόνη αφής, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ποικιλίες οθονών αφής χωρητικής και αντίστασης. Τα χωρητικά ανταποκρίνονται σε ένα ελαφρύ άγγιγμα των δακτύλων, αλλά δεν είναι κατάλληλα για να αγγίξουν τη γραφίδα, και τα αντίσταση είναι σχεδιασμένα για γραφίδες, αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αγγίζετε με τα δάχτυλά σας, αλλά θα πρέπει να ασκήσετε πίεση στην οθόνη με κόπο. Επί του παρόντος, η χωρητική ποικιλία οθονών έχει γίνει πιο διαδεδομένη.
Διάρκεια ζωής μπαταρίας
Μια πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να προσέξεις πολύ. Το πιο ενεργοβόρο μέρος ενός tablet είναι η οθόνη, φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία. Δώστε προσοχή στη χωρητικότητα της μπαταρίας, είναι επιθυμητό να είναι τουλάχιστον 2400 mAh, αυτό είναι αρκετό για 4-6 ώρες συνεχούς λειτουργίας.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το βάρος, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας, σήμερα οι κατασκευαστές έχουν διευκολύνει σημαντικά τα μοντέλα τους χάρη στην τεχνολογία και δεν θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην επιλογή.
Ασύρματοι προσαρμογείς
Η εργασία στο Διαδίκτυο και τις διαδικτυακές εφαρμογές είναι ο κύριος σκοπός των tablet, επομένως πρέπει να είναι εξοπλισμένα με προσαρμογείς Wi-Fi και 3G. Μέχρι σήμερα, δίκτυα τρίτης γενιάς και ασύρματες συνδέσεις Wi-Fi είναι διαθέσιμα στη Ρωσία σχεδόν σε οποιαδήποτε τοποθεσία.
Σώμα tablet
Κατά κανόνα, το σώμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό. Φυσικά, μια μεταλλική θήκη είναι πολύ πιο δυνατή από το πλαστικό. Σημειώστε ότι η θήκη δεν «τσακίζει» στα χέρια και φαίνεται ολιστική. Ωστόσο, για όλα, χωρίς εξαίρεση, ταμπλέτες Διαδικτύου, αξίζει να αγοράσετε μια θήκη. Θα σώσει το tablet σας από γρατσουνιές και ανεπιθύμητους λεκέδες.

Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet
Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet
Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet
Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tablet Πώς να επιλέξετε έναν υπολογιστή tabletHome | Articles

July 16, 2024 12:35:36 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting