Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων;

Μέχρι πρότινος, το πλύσιμο των ρούχων ήταν εφιάλτης για το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού της χώρας μας. Τότε βέβαια υπήρχαν ήδη πλυντήρια, αλλά η συνεργασία μαζί τους ήταν εφιάλτης! Τι άξιζε μόνο η συσκευή απελευθέρωσης με τη μορφή δύο κυλίνδρων στη «θηλυκή» πρόσφυση! Και ως εκ τούτου, αμέσως μετά την εμφάνιση πλήρους αυτόματων πλυντηρίων ρούχων στην αγορά μας, απίστευτη δημοτικότητα έπεσε αμέσως πάνω τους. Μετά από μερικά χρόνια, υπήρχαν τόσα πολλά μοντέλα διάφορων "ροδέλες" που έγινε πολύ δύσκολο να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά αυτό που χρειάζεστε. Όλα είναι διαφορετικά: η ποσότητα των ρούχων που έχουν φορτωθεί, ο τύπος του στοιχείου θέρμανσης ... Με μια λέξη, για τη σωστή επιλογή, χρειάζεστε τουλάχιστον λίγη κατανόηση της θεωρίας.
Αριθμός προγραμμάτων
Όσο περισσότερα προγράμματα, τόσο μεγαλύτερη ποικιλία ρούχων μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Για παράδειγμα, στα περισσότερα μηχανήματα, χάρη σε ειδικά προγράμματα, μπορούν να πλυθούν μάλλινα και συνθετικά αντικείμενα.
Μέγιστη ταχύτητα στυψίματος
Όσο περισσότερες στροφές, τόσο πιο στεγνό είναι το γύρισμα. Κανονικός θεωρείται ο αριθμός των στροφών, περίπου ίσος με 850 rpm.
Ενεργειακή κλάση
Ανάλογα με την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει το πλυντήριο, ορίζεται ενεργειακή κλάση. Η καλύτερη απόδοση για μοντέλα των κατηγοριών Α, Β. μέσο - C, D, E; το χαμηλότερο - F, G.
Κατηγορία πλυσίματος
Αυτή η παράμετρος καθορίζει πόσο καλά θα πλυθούν τα ρούχα. Η καλύτερη απόδοση για μοντέλα των κατηγοριών Α, Β. μέσο - C, D, E; το χαμηλότερο - F, G.
Κατηγορία περιστροφής
Εξαρτάται από τη μέγιστη ταχύτητα στυψίματος και χαρακτηρίζει τον βαθμό υπολειπόμενης υγρασίας των ήδη κλωσμένων ρούχων. Η καλύτερη απόδοση για μοντέλα των κατηγοριών Α, Β. μέσο - C, D, E; το χαμηλότερο - E, G.
Φόρτωση τυμπάνου
Το μέγιστο φορτίο κυμαίνεται από 3 έως 7,2 kg. Για μια οικογένεια 5 ατόμων, ένα φορτίο 5 κιλών είναι το βέλτιστο. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα του τυμπάνου, τόσο λιγότερο συχνά πρέπει να πλένετε και τόσο λιγότερη ενέργεια θα καταναλωθεί.
Σειρά πλυντηρίων ρούχων
Όλα τα αυτόματα πλυντήρια στην αγορά χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες - πλυντήρια μετώπου και κάθετα πλυντήρια ρούχων. Τα μπροστινά πλυντήρια είναι πολύ ευρύτερα και πιο δημοφιλή στη Ρωσία. Ας ξεκινήσουμε με αυτόν.
Μοντέλα πλήρους μεγέθους
Μηχανές πλήρους μεγέθους διατίθενται σχεδόν από κάθε κατασκευαστή. Εξαίρεση αποτελεί η Eurosoba. Κάτω από αυτό το εμπορικό σήμα παράγονται αποκλειστικά συμπαγείς μηχανές.
Επιπλέον, δεν θα βρείτε μικρότερα μηχανήματα από ορισμένους κατασκευαστές, όπως Miele, AEG, Asko. Και αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί στις ελλείψεις αυτών των εταιρειών, γιατί τα προϊόντα τους είναι σχεδιασμένα για άτομα με υψηλά εισοδήματα και χωρίς προβλήματα στέγασης. Μοντέλα πλήρους μεγέθους θεωρούνται μοντέλα των οποίων οι διαστάσεις - "Ύψος Χ Πλάτος Χ Βάθος" (ΥxΠxΒ) - είναι τυπικές 85x60x60 εκ. Ως "πλάτος" εννοείται το τμήμα του μηχανήματος στο οποίο βρίσκονται ο πίνακας ελέγχου και η καταπακτή φόρτωσης, κατά "βάθος" - η απόσταση από τα μπροστινά πάνελ στον τοίχο.
Σημειώστε ότι το βάθος των μηχανών πλήρους μεγέθους κυμαίνεται από 53 έως 62 cm.
Στενά πλυντήρια
Τα στενά πλυντήρια ονομάζονται μηχανές των οποίων το βάθος είναι 39-45 εκ. Τα στενά πλυντήρια ρούχων βρίσκονται στη συλλογή των περισσότερων κατασκευαστών: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool, Zanussi.
Η φόρτωση σε στενά πλυντήρια κυμαίνεται από 4 έως 5,5 κιλά, ανάλογα με τη μάρκα.
Σούπερ στενά πλυντήρια
Τα αυτοκίνητα με βάθος 32-35 cm θεωρούνται εξαιρετικά στενά.Τέτοια μοντέλα είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα του ελεύθερου χώρου. Ο αριθμός των κατασκευαστών που παράγουν αυτοκίνητα πολύ στενά αυξάνεται καθημερινά. Σήμερα είναι: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm ), Zanussi (32 εκ.). Το ελάχιστο βάθος δίνεται σε παρένθεση.
Όπως μπορούμε να δούμε, τα πιο «λεπτά» αυτοκίνητα αντιπροσωπεύονται από τη μάρκα Zanussi (μοντέλα FLV 504/ 704/ 904 NN) και την Electrolux EWS 1105.
Τα εξαιρετικά στενά μοντέλα έχουν μειωμένο όγκο φόρτωσης, κάτι που είναι απολύτως φυσικό όταν μειώνεται ο όγκος του μηχανήματος και, κατά συνέπεια, το τύμπανο. Φόρτωση σε εξαιρετικά στενά αυτοκίνητα - 3,5 κιλά (σχεδόν όλα τα μοντέλα) και 4 κιλά (Beko και Whirlpool). Με τη μείωση των διαστάσεων του πλυντηρίου, ο όγκος του τυμπάνου μειώνεται, το οποίο, με τη σειρά του, επηρεάζει την ποιότητα της πλύσης. Κατά κανόνα, τα μοντέλα μειωμένων μεγεθών έχουν χαμηλότερα χαρακτηριστικά (χαμηλότερες κατηγορίες πλύσης, υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.) Αυτό ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν εξαιρέσεις: για παράδειγμα, η LG ισχυρίζεται ότι οι τρεις σειρές πλυντηρίων ρούχων διαφορετικού βάθους (34/44/54 cm) διαφέρουν μόνο ως προς τον όγκο φόρτωσης (3,5/5/6 kg), ενώ άλλα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια, ειδικότερα πλύσιμο μαθημάτων και κατανάλωση ενέργειας, ένα σύνολο προγραμμάτων.
Compact πλυντήρια ρούχων
Τα πλυντήρια ρούχων ονομάζονται συμπαγή, στα οποία μειώνονται όλες οι διαστάσεις. Αλλά ο πιο σημαντικός δείκτης είναι το ύψος, που δεν ξεπερνά τα 70 cm (έναντι των συνηθισμένων 85 cm), γιατί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μηχανήματα εγκαθίστανται κάτω από το νεροχύτη. Από τους κατασκευαστές που αναφέρονται παραπάνω, τα συμπαγή μηχανήματα μπροστινής φόρτωσης παράγονται από την Candy (σειρά Aquamatic με διαστάσεις (70x50x43 cm), Electrolux (ύψος 67 cm) και Zanussi (ύψος 67 cm).
Ο μόνος κατασκευαστής συμπαγών μηχανών κορυφαίας φόρτωσης είναι η Asko (Σειρά Compact), το ύψος αυτών των μηχανών είναι 68 cm.
Πλυντήρια ρούχων κορυφαίας φόρτωσης
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στη Ρωσία, οι μηχανές φόρτωσης από πάνω είναι 25% έναντι 75% των μηχανών εμπρόσθιας φόρτωσης. Οι τυπικές διαστάσεις ενός κατακόρυφου πλυντηρίου είναι 90x40x60 εκ. Τα μηχανήματα φόρτωσης από πάνω μπορούν να έχουν είτε οριζόντιο είτε κάθετο τύμπανο. Τα μηχανήματα κορυφαίας φόρτωσης είναι διαθέσιμα από τις AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Ξεχωριστά, σημειώνουμε την εταιρεία Brandt, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή πλυντηρίων ρούχων μόνο με άνω φόρτωση.

Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων;
Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων;
Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων;
Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων; Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων; Πώς να επιλέξετε ένα καλό πλυντήριο ρούχων;Home | Articles

May 21, 2024 16:49:30 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting