Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;

Στην πραγματικότητα, η έννοια της «ηλεκτρικής σκούπας» είναι απλή και σύνθετη ταυτόχρονα. Από τη μία πλευρά, ο σκοπός της συσκευής είναι αρκετά προφανής από το όνομά της, αλλά από την άλλη… Όπως δείχνει η εμπειρία, η επιλογή αυτού του τύπου οικιακών συσκευών, ακόμη και σε ένα κατάστημα όπου η γκάμα των προϊόντων περιορίζεται σε μια ντουζίνα μοντέλα, μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες. Τι να πούμε για τα εμπορικά κέντρα, των οποίων οι βιτρίνες προσφέρουν ποικιλία τύπων ηλεκτρικών σκουπών! Μερικά είναι συμπαγή και ελαφριά, άλλα είναι εντυπωσιακά στη δύναμή τους, άλλα διακρίνονται για τον κομψό σχεδιασμό τους και έτσι ταιριάζουν με το χρώμα των νέων επίπλων και το τέταρτο κατακτά με πλήρη ανεξαρτησία από τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, όλοι οι πιθανοί τύποι και τύποι αυτών των οικιακών συσκευών θα πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.
Τύποι ηλεκτρικών σκουπών
Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι υπάρχουν κινητές ηλεκτρικές σκούπες, δηλαδή κινητές και ενσωματωμένες. Τα τελευταία είναι ένα ολόκληρο σύστημα που αποτελείται από μια μονάδα ισχύος, εισόδους πεπιεσμένου αέρα και εύκαμπτους σωλήνες με διάφορες βούρτσες και ακροφύσια. Ο εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται σε μία από τις εισόδους αέρα και στη συνέχεια τα απόβλητα απορρίπτονται μέσω του συστήματος αεραγωγών σε έναν κάδο απορριμμάτων που είναι εγκατεστημένος έξω από το σπίτι. Αυτός ο τύπος ηλεκτρικής σκούπας έχει ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα: όχι μόνο αφαιρούνται τα σκουπίδια από το δωμάτιο, αλλά και η σκόνη, κάτι που είναι απλά αδύνατο να επιτευχθεί με μια κινητή ηλεκτρική σκούπα. Μέχρι πρόσφατα, οι ενσωματωμένες ηλεκτρικές σκούπες σχεδιάζονταν μόνο για στεγνό καθάρισμα, αλλά τώρα υπάρχουν και συνδυασμένα μοντέλα. Τώρα με τη βοήθειά τους μπορείτε να συλλέξετε σκόνη, να ανανεώσετε τα χαλιά, να καθαρίσετε το χυμένο νερό και ακόμη και να πλύνετε τα παράθυρα. Όπως δείχνει η εμπειρία, τα πλεονεκτήματα πρέπει να συνοδεύονται από μειονεκτήματα και η περίπτωσή μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Το κύριο, και ίσως το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας ηλεκτρικής σκούπας είναι η υψηλή τιμή της. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τα ενσωματωμένα μοντέλα δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένα στη ρωσική αγορά οικιακών συσκευών. Μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύονται από προϊόντα των KRONEMARK, BEAM, BVC SIEMENS, Husky, PUZER και ορισμένων άλλων. Κι όμως, πιο οικεία μοντέλα κινητών χρησιμοποιούνται συχνότερα στην καθημερινή ζωή.
Και οι δύο τύποι ηλεκτρικών σκουπών μπορούν να εκτελούν στεγνό ή υγρό καθαρισμό, επομένως όταν επιλέγετε ένα μοντέλο για το σπίτι σας, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους εργασία πρέπει να κάνει. Εάν πρόκειται να καθαρίσετε παρκέ, χαλιά και έπιπλα, κάτι που αντενδείκνυται στην υγρασία, θα πρέπει να σταματήσετε στην πιο συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα για στεγνό καθάρισμα. Αυτές, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε ηλεκτρικές σκούπες με μπαλόνια, κάθετες και ρομποτικές.
Ηλεκτρικές σκούπες με μπαλόνια
Οι ηλεκτρικές σκούπες μπαλονιών αντιπροσωπεύονται κυρίως από συμπαγή μοντέλα, το βάρος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 7 κιλά, ή συσκευές με μεγάλο συλλέκτη σκόνης. Τέτοιες μονάδες μπορούν να ζυγίζουν έως και 10 κιλά λόγω των πολλών πρόσθετων λειτουργιών και της παρουσίας μιας μηχανοποιημένης turbo βούρτσας που βγάζει τη σκόνη από το χαλί. Για να συγκρατήσει τη σκόνη και να αποτρέψει την απελευθέρωση των μικρότερων σωματιδίων της στον αέρα, χρησιμοποιούνται διάφορα φίλτρα - από χαρτί και ύφασμα μέχρι άνθρακα και συνθετικά. Σε ορισμένα σύγχρονα μοντέλα χρησιμοποιούνται φίλτρα aqua, όπου ο διαχωριστής εξουδετερώνει τη σκόνη αναμειγνύοντάς την με νερό.
Όρθιες ηλεκτρικές σκούπες
Οι όρθιες ηλεκτρικές σκούπες, τόσο δημοφιλείς στη Δύση, έχουν μπει πλέον στη ζωή του Ρώσου καταναλωτή. Τέτοια μοντέλα είναι ένα τρισδιάστατο κυλινδρικό σώμα προσαρτημένο σε μια βούρτσα για τον καθαρισμό του δαπέδου. Έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείφουν τα συντρίμμια και τη σκόνη σε μεγάλα δωμάτια και κάνουν καλή δουλειά με αυτήν την εργασία. Ωστόσο, μαζί με τα πλεονεκτήματα, έχουν και τα μειονεκτήματά τους - σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου και εντυπωσιακό μέγεθος: το να σύρετε ένα τέτοιο μοντέλο γύρω από τα δάπεδα ενός εξοχικού σπιτιού είναι μια αμφίβολη ευχαρίστηση.
Ρομπότ ηλεκτρικές σκούπες
Η ρομποτική ηλεκτρική σκούπα ήταν πάντα ένας από τους πιο οικείους κατοίκους του σπιτιού σχεδόν σε κάθε βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά όχι πολύ καιρό πριν, το όνειρο της αγνότητας, που δημιουργήθηκε χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, έγινε πραγματικότητα. Ορισμένες εταιρείες οικιακών συσκευών προσφέρουν στους πελάτες μοντέλα που μπορούν να καθαρίσουν οποιοδήποτε δωμάτιο. Ένα προσεκτικά μελετημένο σύστημα βούρτσας σάς επιτρέπει να μαζεύετε υπολείμματα από τις επιφάνειες του χαλιού και του δαπέδου, καθώς και να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε σανίδες βάσης και άλλα δυσπρόσιτα σημεία. Το ρομπότ καθορίζει ανεξάρτητα τη βέλτιστη διαδρομή καθαρισμού, παρακάμπτει τα εμπόδια χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες και, εάν είναι απαραίτητο, πηγαίνει στο σταθμό βάσης για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες. Όταν το δοχείο σκόνης είναι γεμάτο, η μονάδα καθαρισμού απορρίπτει τη συλλεγόμενη σκόνη σε έναν μεγάλο συσσωρευτή που βρίσκεται στη βάση και στη συνέχεια συνεχίζει τον καθαρισμό ξανά. Το επίπεδο θορύβου τέτοιων μοντέλων είναι αρκετά χαμηλό και το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή, η οποία δεν επιτρέπει σε όλους να αγοράσουν μια "έξυπνη" μονάδα.
Ηλεκτρικές σκούπες πλυσίματος
Για όσους θέλουν και μπορούν να συνδυάσουν τη διαδικασία συλλογής σκουπιδιών με υγρό καθάρισμα, όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική σκούπα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη σειρά μοντέλων "πλύσιμο". Κατά κανόνα, είναι συσκευές συνδυασμένου καθαρισμού, δηλαδή μπορούν να καθαριστούν τόσο σε "στεγνό" τρόπο και με υγρά απορρυπαντικά. Η υγρή επεξεργασία πραγματοποιείται συνήθως σε χαλιά με λεπτή βάση λατέξ, δάπεδα και τοίχους καλυμμένους με πλακάκια ή βαμμένους με αδιάβροχες συνθέσεις. Με τα κατάλληλα ακροφύσια (συνήθως πέντε έως επτά), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να πλύνετε τα παράθυρα, να συλλέξετε χυμένο υγρό και να καθαρίσετε μια βουλωμένη μπανιέρα ή νεροχύτη.
Οι ηλεκτρικές σκούπες πλυσίματος είναι εξοπλισμένες με δύο δεξαμενές: από την πρώτη, παρέχεται μια καθαριστική ένωση στη βούρτσα, η οποία ψεκάζεται σε ολόκληρη την περιοχή του ακροφυσίου, το ήδη μολυσμένο νερό, που συλλέγεται από την επιφάνεια μαζί με τη σκόνη. και συντρίμμια, μπαίνει στο δεύτερο. Στη λειτουργία πλύσης, η ηλεκτρική σκούπα πρέπει να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ για να έχει χρόνο να συλλέξει υγρό πριν βραχεί το ύφασμα του χαλιού ή της ταπετσαρίας. Κι όμως, μετά από τέτοιο καθάρισμα, οι καθαρισμένες επιφάνειες παραμένουν υγρές για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτή η "παρενέργεια" είναι αναπόφευκτη όταν χρησιμοποιείτε μια μονάδα οποιασδήποτε, ακόμη και της υψηλότερης ισχύος.
Το πλεονέκτημα των μοντέλων πλύσης είναι η δυνατότητα ύγρανσης και ανανέωσης του αέρα κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Το κύριο μειονέκτημα είναι το μεγάλο μέγεθος, το βάρος και, ως εκ τούτου, η χαμηλή ικανότητα ελιγμών. Επιπλέον, μετά από κάθε χρήση, η ηλεκτρική σκούπα πρέπει να αποσυναρμολογείται, οι δεξαμενές να ξεπλένονται και να αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Το κόστος μιας ηλεκτρικής σκούπας πλύσης είναι ελαφρώς υψηλότερο από τα μοντέλα για τη συλλογή ξηρής σκόνης. Και μην ξεχνάτε το κόστος του υγρού καθαρισμού.
Εάν έχετε ήδη αποφασίσει για τον τύπο και τον τύπο της ηλεκτρικής σκούπας, ήρθε η ώρα να μιλήσετε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα μοντέλο.
Προδιαγραφές
Εξουσία. Αυτό το χαρακτηριστικό συνήθως υποδεικνύεται στο σώμα του μοντέλου. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση ενέργειας και η ισχύς αναρρόφησης είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Και αν το πρώτο μπορεί να είναι από 1200 έως 1800 W, τότε η τιμή του δεύτερου είναι απίθανο να υπερβεί τα 440 aerowatts (A W). Ωστόσο, δεν απαιτείται υψηλή ισχύς αναρρόφησης στην καθημερινή ζωή: για τον καθημερινό καθαρισμό σχετικά καθαρών δωματίων, αρκεί από 250 έως 330 A W. Η αποτελεσματική απομάκρυνση της σκόνης παρέχεται από μοντέλα με ισχύ από 350 έως 440 Watt. Το αν υπάρχουν περισσότερες «δυνατότερες» ηλεκτρικές σκούπες και αν ναι, πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν, παραμένει μυστήριο, καθώς ακόμη και τα 400 A W μπορούν τελικά να φθαρούν το ύφασμα στα έπιπλα ή το σωρό ενός χαλιού από φυσικές ίνες. Κατά κανόνα, όλα τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ρυθμιστή ισχύος αναρρόφησης.
Φίλτρα. Η τιμή μιας ηλεκτρικής σκούπας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα και την ποιότητά της: όσο περισσότερα φίλτρα, τόσο πιο ακριβό θα σας κοστίσει το επιλεγμένο μοντέλο. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι, πρώτα απ 'όλα, τα φίλτρα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν τον αέρα εισαγωγής από τη σκόνη, επομένως δεν είναι λογικό να εξοικονομείτε χρήματα. Η απόδοση φιλτραρίσματος αναφέρεται συχνά στο διαβατήριο για την ηλεκτρική σκούπα και εκφράζεται ως ποσοστό. Όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο πιο καθαρός θα είναι ο αέρας στο σπίτι σας. Φυσικά, η παρουσία πολλών σύγχρονων φίλτρων που παρέχουν καλό καθαρισμό σας αναγκάζει να αυξήσετε την κατανάλωση ρεύματος της ηλεκτρικής σκούπας και αυτός ο δείκτης συνεπάγεται αύξηση του συνολικού κόστους της. Μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές ηλεκτρικών σκουπών προσφέρουν μοντέλα με χαρτί, ύφασμα, άνθρακα, νερό και συνθετικά φίλτρα.
Τύπος συλλέκτη σκόνης. Μπορεί να είναι μια αντικαταστάσιμη τσάντα - χαρτί ή ύφασμα, μια μόνιμη υφασμάτινη τσάντα ή ένα πλαστικό δοχείο. Τα τελευταία απαιτούν επιπλέον πλύσιμο και στέγνωμα μετά από κάθε αφαίρεση υπολειμμάτων.
Αριθμός ακροφυσίων. Κατά κανόνα, τα κύρια, πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ακροφύσια είναι μια βούρτσα χαλιών, μια βούρτσα δαπέδου, ακροφύσια καθαρισμού επίπλων, συμπεριλαμβανομένου ενός στενού - για την αφαίρεση της σκόνης από δυσπρόσιτα μέρη. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί μια βούρτσα για το πλύσιμο των παραθύρων, μια βούρτσα για το πλύσιμο των πλακιδίων και ένα έμβολο (εάν η ηλεκτρική σκούπα πλένεται).
Εγγύηση
Οι κινητές ηλεκτρικές σκούπες διαφόρων μοντέλων συνήθως συνοδεύονται από εγγύηση ενός ή δύο ετών. Το ίδιο νούμερο αποκαλεί και ο γνωστός κατασκευαστής οικιακών συσκευών Miele. Οι κατασκευαστές ακριβών ενσωματωμένων ηλεκτρικών σκουπών προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσία εγγύησης από τρία (BEAM) έως 7-8 (BVC SIEMENS) χρόνια, αλλά οι κατασκευαστές ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών δεν τολμούν να αυξήσουν την περίοδο εγγύησης πάνω από 18 μήνες.
Πώς να επιλέξετε μια μάρκα
Με το ίδιο σύνολο λειτουργιών, το κόστος των ηλεκτρικών σκουπών που κατασκευάζονται με διαφορετικές μάρκες είναι διαφορετικό. Κατά κανόνα, γνωστοί κατασκευαστές που έχουν από καιρό καθιερωθεί στην αγορά αυτού του τύπου προϊόντων προσφέρουν πιο ακριβά μοντέλα. Πιθανότατα, το ποσό που κάνει τη διαφορά τιμής μεταξύ δύο παρόμοιων μοντέλων, θα πληρώσετε για τη μάρκα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι η προωθούμενη επωνυμία που εγγυάται την ποιότητα και την αξιοπιστία: η μακροχρόνια φήμη και η εικόνα της εταιρείας θα είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας σας απόκτησης.

Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;
Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα; Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα; Πώς να επιλέξετε μια ηλεκτρική σκούπα;Home | Articles

July 23, 2024 09:01:38 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting