Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή

Η επιλογή και η αγορά ενός εκτυπωτή είναι σαν να αναζητάτε ένα κατάλληλο μοντέλο αυτοκινήτου με την έννοια ότι δεν το αγοράζετε για να διακοσμήσετε το εσωτερικό, αλλά θα χρειαστεί να το «οδηγήσετε». Είναι αρκετά δύσκολο για έναν απλό άνθρωπο να επιλέξει το σωστό μοντέλο· πρέπει πρώτα να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκτυπωτών που προσφέρουν σήμερα οι προμηθευτές. Και η επιλογή των συσκευών εκτύπωσης είναι τόσο μεγάλη και ποικίλη! Σε αυτό το υλικό, θα σας βοηθήσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή; Πώς να επιλέξετε τον σωστό εκτυπωτή και να επισημάνετε τις τεχνικές προδιαγραφές βάσει των οποίων θα κάνετε την επιλογή σας.
Πρώτα πρέπει να φτιάξετε μια λίστα εργασιών που σκοπεύετε να επιλύσετε με τη βοήθεια μιας νέας απόκτησης. Αναλύστε τις ανάγκες του γραφείου σας με βάση τα χαρακτηριστικά διαφόρων εκτυπωτών: παραγωγικότητα, τιμή αναλωσίμων, τιμή της ίδιας της συσκευής. Μετά από αυτό, θα έχετε μια πιο οπτική ιδέα για το ποιον εκτυπωτή να επιλέξετε για το σπίτι και ποιον για το γραφείο.
τύπος εγκατάστασης
Ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης, όλοι οι εκτυπωτές μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:
διάταξη δαπέδου
διάταξη επιφάνειας εργασίας
φορητός
Οι τοποθετήσεις στο πάτωμα απαιτούν ιδιαίτερα μεγάλες συσκευές που επεξεργάζονται σημαντικό αριθμό εγγράφων. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για πολυλειτουργικές συσκευές με σημαντικές διαστάσεις και βάρος, οι οποίες εγκαθίστανται σε γραφεία ή τυπογραφεία και φορτώνονται με μεγάλο όγκο εργασίας. Οι επιτραπέζιοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται σε μικρά γραφεία ή στο σπίτι για σταθερές εργασίες. Τα φορητά χρησιμοποιούνται κυρίως για εκτύπωση φωτογραφιών σε επαγγελματικά ταξίδια, είναι ελαφριά και μικρά σε μέγεθος.
Όσον αφορά τις δυνατότητες, οι εκτυπωτές διαφέρουν επίσης έντονα. Από απλούς εκτυπωτές με λειτουργία εκτύπωσης, φθηνοί και πρακτικοί για την επίλυση μικρών και απλών εργασιών ενός οικιακού μίνι γραφείου, έως πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες μεμονωμένων συσκευών εκτυπωτή, σαρωτή, φωτοαντιγραφικού, φαξ ταυτόχρονα. Εάν χρειάζεστε εξοπλισμό για τυπογραφείο, επικοινωνήστε με την Ural-Minolta!
Συσκευές πολλαπλών λειτουργιών
Όπως είναι φυσικό, η τιμή τέτοιων έξυπνων συσκευών είναι πολύ υψηλότερη από αυτή των απλών οικιακών εκτυπωτών.
Οι πολυλειτουργικές συσκευές (MFP) χωρούν εύκολα σε οποιοδήποτε δίκτυο υπολογιστών και στο πιο περίπλοκο σύστημα ροής εργασιών.
Και πόσα πλεονεκτήματα έχει η πολυλειτουργικότητα - μία συσκευή χρησιμοποιεί χώρο πιο οικονομικά από πέντε ή έξι εκτυπωτές. Και η τιμή της "συσκευής πολλαπλών χεριών" είναι χαμηλότερη από το πλήρες σετ φαξ-εκτυπωτή-σαρωτή-αντιγραφικό. Οι MFP είναι ευκολότεροι στην εγκατάσταση και τη διαμόρφωση - μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με ένα πρόγραμμα οδήγησης και ένα καλώδιο διασύνδεσης αντί για πολλά διαφορετικά.
Διάρκεια ζωής και απόδοση του εκτυπωτή
Μια πολύ σημαντική παράμετρος. Οι μέτριες συσκευές για οικιακά γραφεία μπορούν να επεξεργάζονται έως και 10.000 σελίδες το μήνα. Αυτά περιλαμβάνουν εκτυπωτές inkjet και laser. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι μικροί εκτυπωτές γραφείου με δυνατότητες εκτύπωσης που κυμαίνονται από 10.000 έως 50.000 αντίγραφα το μήνα. Το MFP των μεσαίων γραφείων είναι ικανό να επεξεργαστεί έως και 100 χιλιάδες σελίδες, ενώ ακόμη και για τα μεγαλύτερα γραφεία, οι συσκευές εκτύπωσης γενικά ανταγωνίζονται τους εκτυπωτές.
Όσον αφορά την απόδοση, επιλέξτε μια συσκευή με βάση τον φόρτο εργασίας του γραφείου σας. Για έναν οικιακό εκτυπωτή, αυτός ο δείκτης δεν είναι τόσο σημαντικός, αλλά για έναν μέσο εκτυπωτή είναι ήδη απαραίτητο να μπορεί να λαμβάνει έως και 30 σελίδες ανά λεπτό επεξεργασμένου υλικού, οι απαιτήσεις για συσκευές υψηλής απόδοσης είναι ακόμη και υψηλές έως και 40 σελίδες ανά λεπτό.
Τεχνολογίες εκτύπωσης
Θα κατανοήσουμε την τεχνολογία εκτύπωσης των σύγχρονων εκτυπωτών. Μπορείτε να λάβετε εκτυπώσεις πολύ υψηλής ποιότητας σε MFP ή εκτυπωτή με τεχνολογία λέιζερ. Η ποιότητα παρέχεται από την ηλεκτρογραφική εκτύπωση, αλλά το κόστος μιας τέτοιας συσκευής είναι υψηλό. Ωστόσο, αντισταθμίζεται στη διαδικασία από το χαμηλό κόστος εκτύπωσης.
Οι εκτυπωτές inkjet έχουν πολύ πιο ελκυστικές τιμές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Χρησιμοποιούν πιεζοηλεκτρική ή θερμική εκτύπωση inkjet. Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, τα έγγραφα δεν είναι κατώτερα από αυτά με λέιζερ εάν είναι κατασκευασμένα σε φωτογραφικό χαρτί. Κατά την αγορά ενός τέτοιου εκτυπωτή, σημειώστε ότι το κόστος εκτύπωσης ενός μόνο εγγράφου σε αυτήν την περίπτωση είναι υψηλό. Ο λόγος για αυτό είναι το υψηλό κόστος των δοχείων inkjet και η ιδιαιτερότητα αυτής της συσκευής, η οποία απαιτεί συνεχή συνεχή λειτουργία για να αποφευχθεί η ξήρανση του μελανιού. Επιπλέον, η διάρκεια της εκτύπωσης σε έναν εκτυπωτή inkjet είναι μεγαλύτερη και αυτή η ιδιότητα καθιστά πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές όταν επιλέγετε έναν εκτυπωτή inkjet.
Πώς λειτουργεί ο εκτυπωτής
Ποια είναι η αρχή λειτουργίας κάθε τύπου συσκευής; Σε εκτυπωτές τύπου λέιζερ, η δέσμη σχηματίζει μια εικόνα σε ένα τύμπανο που έχει φωτοευαισθησία. Και στη συνέχεια αυτή η εικόνα μεταφέρεται σε ένα φύλλο χαρτιού χρησιμοποιώντας μπογιά σε σκόνη. Ο κύλινδρος θερμαίνεται και λιώνει τα σωματίδια σκόνης, σχηματίζοντας ένα κείμενο ή σχέδιο. Η βαφή μπορεί να είναι διαφόρων χρωμάτων και ο αριθμός των φυσιγγίων αυξάνεται ανάλογα. Η κασέτα έχει σχεδιαστεί για ένα τόνερ. Η αρχή λειτουργίας των εκτυπωτών LED είναι πολύ παρόμοια με την παραπάνω, αλλά η κατασκευή της γραμμής LED είναι λιγότερο δαπανηρή από ένα λέιζερ, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην τιμή του εκτυπωτή.
Στους εκτυπωτές inkjet, η μήτρα της κεφαλής εκτύπωσης παρέχει μελάνι στο χαρτί. Το διάφραγμα του πιεζοκρυστάλλου σχηματίζει μια σταγόνα μελανιού. Όταν εφαρμόζεται ηλεκτρική ενέργεια, ο πιεζοκρύσταλλος κάμπτεται και πιέζει το διάφραγμα, ωθώντας τη σταγόνα έξω από το ακροφύσιο. Αυτή η τεχνολογία έχει δοξάσει τον παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή εκτυπωτών Epson. Οι συσκευές αυτής της εταιρείας φημίζονται για την εκπληκτική αντοχή τους.
Στους εκτυπωτές εξάχνωσης, το μελάνι θερμαίνεται από ένα θερμοστοιχείο και, εξατμιζόμενο, πέφτει σε ένα φύλλο χαρτιού. Οι μεγάλοι χρόνοι εκτύπωσης αυτών των εκτυπωτών οφείλονται στο γεγονός ότι κάθε χρώμα επεξεργάζεται με τη σειρά του και μόνο μετά από αυτό εφαρμόζεται προστατευτική επίστρωση.
Στους εκτυπωτές συμπαγούς μελάνης, το μελάνι πρώτα λιώνεται σε ένα δοχείο και στη συνέχεια τροφοδοτείται στην κεφαλή εκτύπωσης και μετά σε ένα φύλλο χαρτιού.
Τα διαφορετικά μοντέλα εκτυπωτών έχουν διαφορετικά δοχεία μελάνης. Είναι κακό όταν υπάρχει μόνο ένα δοχείο τόσο για ασπρόμαυρες όσο και για έγχρωμες εκτυπώσεις, ένα από τα χρώματα τελειώνει και ολόκληρο το δοχείο πρέπει να αλλάξει.
Για να αποφύγετε τη ρύθμιση της εκτύπωσης με χρήση υπολογιστή, επιλέξτε έναν εκτυπωτή με πληκτρολόγιο αφής στο πλαίσιο και οθόνη LCD ή οθόνη για πληροφορίες εν κινήσει.
Πώς και πόσο χαρτί τροφοδοτείται στον εκτυπωτή; Οι οικιακούς εκτυπωτές χαμηλού κόστους είναι εξοπλισμένοι με έναν δίσκο εισόδου χαρτιού χωρητικότητας έως και 150 φύλλων. Οι συσκευές για μεσαία γραφεία μπορούν να δεχτούν έως και 500 φύλλα, για μεγάλα γραφεία 1000 ή περισσότερα. Οι αρθρωτοί πολυλειτουργικοί εκτυπωτές είναι συνήθως εξοπλισμένοι με πολλούς δίσκους και οι δυνατότητες επεκτείνονται στα 8700 φύλλα. Τέτοιες σοβαρές συσκευές είναι συχνά εξοπλισμένες με αυτόματο τροφοδότη για πρωτότυπα κατά τη διαδικασία σάρωσης. Χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε μια στοίβα από φύλλα και η ίδια η συσκευή θα αντιγράψει πρώτα το ένα και μετά τη δεύτερη πλευρά του φύλλου, αναποδογυρίζοντάς το από μόνη της.
Εξετάστε την ιδιότητα των εκτυπωτών να κάνουν θόρυβο κατά τη λειτουργία. Όσο πιο ισχυρός είναι ο εκτυπωτής, τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει.
Ο στόχος σας είναι να εκτυπώσετε φωτογραφίες σε εκτυπωτή; Αγοράστε έναν εκτυπωτή με δυνατότητα εκτύπωσης σε φωτογραφικό χαρτί, μόνο έτσι θα πετύχετε εκτύπωση υψηλής ποιότητας. Όσον αφορά το βάρος του χαρτιού για εκτυπωτές, η μέγιστη τιμή του είναι 1190,0 g/m.
Πώς συνδέονται οι εκτυπωτές;
Σε μεγάλες επιχειρήσεις και ιδρύματα, ειδικοί συνδέουν το MFP με πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα, οργανώνοντας έτσι την ελεύθερη πρόσβαση των εργαζομένων στη συσκευή για την εκτύπωση εγγράφων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο HTTP. Από ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, πραγματοποιείται μια τυπική διαδικασία εγκατάστασης.
Και οι εκτυπωτές φωτογραφιών δεν χρειάζεται πλέον να διαμορφώνονται με χρήση υπολογιστή. Μπορούν να κάνουν εκτυπώσεις σε συνδυασμό μόνο με κάμερα. Για την επεξεργασία εικόνων και την προβολή φωτογραφιών, αυτοί οι εκτυπωτές είναι εξοπλισμένοι με έγχρωμη οθόνη.
Το ζήτημα της επιλογής λειτουργικών συστημάτων υπολογιστή για την κανονική λειτουργία της σειράς εκτυπωτή-υπολογιστή δεν είναι σχετικό στην εποχή μας. Ο υπολογιστής μπορεί να εξοπλιστεί με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και για να επιλέξετε έναν εκτυπωτή, να σημειώσετε τα δεδομένα σχετικά με την ποσότητα της μνήμης RAM και τον τύπο του επεξεργαστή σας σε ένα κομμάτι χαρτί, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Οι εκτυπωτές έχουν τη δική τους μνήμη RAM. Αποθηκεύει δεδομένα επεξεργασίας εικόνας και σε υψηλές αναλύσεις, η ποσότητα αυτής της μνήμης είναι πολύ σημαντική.
Όταν ο εκτυπωτής είναι απασχολημένος, η συχνότητα του επεξεργαστή του είναι σημαντική, με υψηλότερους ρυθμούς συχνότητας, η ουρά εκτύπωσης τρέχει πιο γρήγορα.
Αξεσουάρ και αναλώσιμα
Οι ιδιοκτήτες εκτυπωτών θα πρέπει να θυμούνται τη ρήση του Εξυπερύ ότι είμαστε υπεύθυνοι για όσους έχουμε εξημερώσει. Για να το παραφράσουμε αυτό, μπορούμε να πούμε ότι αν αγοράσατε έναν εκτυπωτή, τότε θα πρέπει να τον φροντίζετε συνεχώς. Και αυτή η ανησυχία θα συνίσταται στη διατήρησή του σε κατάσταση λειτουργίας με την αντικατάσταση εξαρτημάτων και την αγορά αναλώσιμων.
Ένα ζωντανό παράδειγμα είναι ένα φωτογραφικό τύμπανο ως εξάρτημα που πρέπει να αντικατασταθεί αφού εξαντληθεί ο πόρος του. Αυτή η συσκευή μεταφέρει μια εικόνα σε ένα φύλλο χαρτιού. Και σε εκτυπωτές λέιζερ, καθώς και σε εκτυπωτές LED, εξαντλεί τους πόρους του με αρκετά γρήγορη εκτύπωση. Εάν το φωτογραφικό τύμπανο τοποθετηθεί μέσα στην κασέτα, όπως γίνεται σε πολυμηχανήματα και απλούς εκτυπωτές, τότε η διάρκεια ζωής του αυξάνεται.
Ο πόρος της μαγνητικής σκόνης σε έναν εκτυπωτή λέιζερ έχει επίσης τα όριά του - ο προγραμματιστής, δηλαδή αυτή η σκόνη, μπορεί να διαρκέσει έως και περίπου 600.000 σελίδες. Ο πόρος τόνερ είναι ακόμη μικρότερος - αρκεί μόνο για πέντε χιλιάδες σελίδες σε προσωπικούς εκτυπωτές, έως και τριάντα χιλιάδες αντίγραφα σε παραγωγικές μεγάλες συσκευές. Οι πόροι των έγχρωμων κασετών γραφίτη είναι ελαφρώς υψηλότεροι - έως και πενήντα χιλιάδες, και των ασπρόμαυρων κασετών γραφίτη - έως και εκατό χιλιάδες σελίδες. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι με ένα σημαντικό επίπεδο τιμών των εκτυπωτών inkjet, ο πόρος των δοχείων μελάνης τους είναι πολύ μέτριος. Είναι ίσο με τριακόσιες σελίδες.
Τι διεπαφή να χρησιμοποιήσετε;
Με τη βοήθεια της διεπαφής που θα συνδέσετε τον νέο σας εκτυπωτή με έναν υπολογιστή, αποφασίστε όχι μετά την αγορά, αλλά πριν από εκείνη την ευτυχισμένη στιγμή που η νέα συσκευή διακοσμεί το γραφείο σας. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την αφθονία των ανθρώπινων εφευρέσεων στον τομέα της μεταφοράς δεδομένων από έναν επεξεργαστή σε μια περιφερειακή συσκευή. Οι διεπαφές είναι ενσύρματες και ασύρματες. Τα τελευταία, φυσικά, είναι πιο βολικά από κάθε άποψη, και η ανθρωπότητα προχωρά στις εφευρέσεις της, απομακρύνεται από την ανάγκη να κολλήσει στα καλώδια κάτω από τα πόδια. Και πάλι, τονίζουμε ότι όλα καθορίζονται από την τιμή και εσείς αποφασίζετε ποια διεπαφή θα επιλέξετε:
Το Ethernet είναι μια ενσύρματη διασύνδεση, η υποδοχή RJ-45 συνδέει το καλώδιο σε έναν εκτυπωτή ή MFP. Η ταλαιπωρία έγκειται στα καλώδια κάτω από τα πόδια σας και στην ανάγκη να σφίξετε ξανά το καλώδιο σε μια νέα υποδοχή, με την προϋπόθεση ότι κάποιος εξακολουθεί να έπεσε, κολλημένος σε αυτό. Προμηθευτείτε τους συνδέσμους και αγοράστε μια συσκευή πτύχωσης.
Το LPT είναι μια πολύ δημοφιλής προγενέστερη, αλλά τώρα εξαφανισμένη, παράλληλη διεπαφή για τη μεταφορά δεδομένων από έναν υπολογιστή σε έναν εκτυπωτή. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή ταχύτητα και να ζει ήσυχα τις μέρες του.
USB - καθώς αυτή είναι η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη διεπαφή σήμερα - συνιστούμε να σταματήσετε σε αυτό. Κάθε σύγχρονος υπολογιστής έχει πολλές θύρες USB. Επομένως, δεν θα πρέπει να υπάρχουν προβλήματα με την αλλαγή της αγοράς σας.
FireWire - αυτή η διεπαφή είναι σειριακή και όχι μόνο με αυτόν τον τρόπο διαφέρει από το LPT. Η ταχύτητα αυτής της σύνδεσης είναι πολύ μεγαλύτερη και είναι περίπου 400 Mbps.
Το Bluetooth είναι μια εξαιρετικά βολική ασύρματη διεπαφή. Συμφωνώ, είναι ευχάριστο να αλλάζετε τον εκτυπωτή χωρίς καλώδια να βρίσκονται στο πάτωμα.
Το Wi-Fi είναι μια σύγχρονη έκδοση ασύρματης επικοινωνίας. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς για την κατασκευή ασύρματων δικτύων. Βολικό και ασφαλές, σας επιτρέπει να ξεχάσετε τα καλώδια.
IRDA - θύρα υπερύθρων. Έχει χαμηλό ρυθμό μεταφοράς δεδομένων, αλλά χρησιμοποιείται για την εναλλαγή σχεδόν οποιασδήποτε συσκευής εξοπλισμένης με παρόμοια διεπαφή υπέρυθρης ακτινοβολίας.
Λειτουργίες φαξ
Οι κατασκευαστές πολυλειτουργικών συσκευών έχουν εργαστεί σκληρά για να επεκτείνουν τις δυνατότητες των πιο πρόσφατων συσκευών και έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ευρύ φάσμα. Να αντιγράψετε, να σαρώσετε, να στείλετε και να λάβετε μηνύματα φαξ και να συνεχίσετε να μιλάτε στο τηλέφωνο χωρίς ακουστικό - σαν παραμύθι; Αλλά αυτές οι ευκαιρίες είναι από καιρό διαθέσιμες σε όλους!
Σε μια σειρά από χαρακτηριστικά, το MFP έχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρους τηλεφώνου, επιπλέον, ορισμένα από αυτά τα έξυπνα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ασύρματο ακουστικό. Έτσι, μπορείτε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ιουλίου Καίσαρα, να αντιμετωπίσετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα - να απαντήσετε στο τηλέφωνο, να αντιγράψετε εικόνες και να πιείτε καφέ. Εάν το μεγάφωνο περιλαμβάνεται στο MFP σας, τότε η ομιλία στο μεγάφωνο δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς. Ο τηλεφωνητής θα αναλάβει τις λειτουργίες αντιμετώπισης κλήσεων πελατών εάν δεν βρίσκεστε στο χώρο εργασίας.
Εάν ρυθμίσετε μέσω προγραμματισμού τον υπολογιστή σας ώστε να χρησιμοποιεί το φαξ που είναι ενσωματωμένο στο MFP, θα έχετε σημαντική εξοικονόμηση κόστους χαρτιού.
Δυνατότητες σάρωσης MFP
Αυτές οι μαγικές πολυλειτουργικές συσκευές μπορούν επίσης να μετατραπούν σε έγχρωμο σαρωτή. Οι ενσωματωμένοι σαρωτές σε MFP χωρίζονται σε δύο τύπους - επίπεδης επιφάνειας και broaching. Τα πρώτα έχουν σχεδιαστεί για τη σάρωση μεμονωμένων εγγράφων. Τοποθετώντας το φύλλο στη γυάλινη επιφάνεια του σαρωτή, διαβάζετε ποιοτικά τις πληροφορίες από το έγγραφό σας. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη λειτουργία με το βιβλίο, αν προσπαθήσετε. Αλλά ο σαρωτής έλξης δεν θα σας επιτρέψει να εργαστείτε με μια σελίδα βιβλίου, αν δεν την έχετε σκίσει πρώτα. Αυτός ο τύπος σαρωτή έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί πολύ διαφορετικές εργασίες. Εάν η εικόνα ή η αφίσα σας είναι μεγάλη, ένα MFP μεγάλου μεγέθους με σαρωτή έλξης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Είναι σε θέση να ψηφιοποιεί αφίσες και ημερολόγια, επιγραφές, φωτογραφίες και ανακοινώσεις μεγάλου μεγέθους. Όταν επιλέγετε ένα MFP, δώστε προσοχή σε αυτό.
Οι κατασκευαστές πολυμηχανημάτων δεν θα ήταν κορυφαίοι στις πωλήσεις εάν δεν παρουσίαζαν στην αγορά πολυμηχανήματα με ενσωματωμένους σαρωτές που συνδυάζουν τόσο τις δυνατότητες μιας επίπεδης επιφάνειας όσο και μιας συσκευής broaching! Ναι, υπάρχουν τέτοιες συνδυασμένες συσκευές.
Πρέπει να τονιστεί ότι το κόστος του ενσωματωμένου σαρωτή, και συνεπώς το κόστος ολόκληρου του πολυμηχάνημα, εξαρτάται σημαντικά από τον τύπο του αισθητήρα που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να συναντήσετε την παρουσία ενός αισθητήρα επαφής CIS στο σαρωτή. Αυτή η επιλογή είναι πιο δημοκρατική ως προς την τιμή και έχει σχεδιαστεί για καταναλωτές στον τομέα του σπιτιού-γραφείου.
Αν όμως οι επαγγελματικές σας ανάγκες σχετίζονται με επεξεργασία γραφικών, υψηλής ποιότητας ψηφιοποίηση εικόνων και φωτογραφιών, τότε ένας σαρωτής CCD είναι στη διάθεσή σας. Φυσικά, το κόστος μιας τέτοιας συσκευής θα είναι υψηλότερο.
Οι δυνατότητες των σύγχρονων MFP σάς επιτρέπουν να μην καταφεύγετε στις υπηρεσίες ταχυδρομικών περιστεριών, αλλά να στέλνετε αμέσως μια αναγνωσμένη εικόνα μέσω e-mail, επιπλέον, χωρίς να μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας στον υπολογιστή σας, αλλά χρησιμοποιώντας τον πίνακα αφής της ίδιας της συσκευής και το βιβλίο διευθύνσεων. Και πες μου μετά ότι ο αιώνας μας δεν μπορεί να ονομαστεί περίοδος νέων ανθρώπινων δυνατοτήτων!
Δυνατότητες αντιγραφής MFP
Ορισμένα μοντέλα MFP παρέχουν δυνατότητες αντιγραφής χωρίς έλεγχο υπολογιστή. Η ποιότητα και η ταχύτητα της διαδικασίας δεν είναι κατώτερη από τα τυπικά ανάλογα.
Η ταχύτητα μονόχρωμης αντιγραφής για χαρτί A4 είναι από 3 έως 140 σελίδες/λεπτό και η ταχύτητα έγχρωμης αντιγραφής είναι από 1 έως 130 σελίδες/λεπτό.
Εγγυήσεις υποστήριξης υπηρεσιών
Όταν αγοράζει ακριβό εξοπλισμό, οποιοσδήποτε αγοραστής ανακαλύπτει μόνος του πιθανές επιλογές εξυπηρέτησης, επειδή οι σύνθετες συσκευές τείνουν να παρουσιάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις στον ιδιοκτήτη σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Κατά κανόνα, αυτό συμβαίνει την πιο ακατάλληλη στιγμή στο ύψος της εργάσιμης ημέρας με μέγιστα φορτία και χρονικά όρια για την επισκευή του.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, πολύ γρήγορα εμφανίζονται στο γραφείο αδίστακτοι «ειδικοί» από μονοήμερες εταιρείες σε μια κλήση, οι οποίοι, με υψηλά αιτήματα για το ποσό πληρωμής για τις υπηρεσίες τους, εξακολουθούν να καταφέρνουν να αντικαταστήσουν τα υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά σας με λιγότερα αποτελεσματικούς.
Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, προσπαθήστε να αγοράσετε εξοπλισμό από έναν αντιπρόσωπο εκ των προτέρων, ο οποίος θα σας δώσει εγγύηση για μια υψηλής ποιότητας αντικατάσταση ενός εξαρτήματος που έχει αποτύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είστε ασφαλισμένοι για την αντικατάσταση εξαρτημάτων της ακριβής συσκευής σας.
Ρωσοποίηση μενού
Οι σύγχρονοι πολυμηχάνημα είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τη λειτουργία τους με έναν τεράστιο αριθμό διαφόρων λειτουργιών. Ως εκ τούτου, θα είναι ευκολότερο για εσάς να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητές του και να εργαστείτε μαζί του εάν το μενού είναι στη μητρική σας ρωσική γλώσσα.
συμπέρασμα
Τα επιτεύγματα στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής είναι σίγουρα εντυπωσιακά, αλλά είναι μακριά η ώρα που θα ξεχάσουμε εντελώς την έντυπη έκδοση των εγγράφων και θα μεταβούμε σε ηλεκτρονικά. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα ότι αυτή η ιδέα δεν είναι εφικτή.
Από την εμπειρία της ζωής, όλοι γνωρίζουν πόσο πικρό είναι να χάνεις ένα σημαντικό έγγραφο σε μια επειγόντως απαραίτητη κατάσταση λόγω βλάβης του υπολογιστή. Αλλά το πλεονέκτημα της έντυπης έκδοσης του εγγράφου είναι η μόνιμη διατήρησή του, χωρίς να υπολογίζονται οι φωτιές.
Η ανάπτυξη της παραγωγής φωτοαντιγραφικών μηχανών δεν υστερεί από τις γενικές τάσεις στην τεχνολογία των υπολογιστών, οι κατασκευαστές ενημερώνονται με ευαισθησία για τις ανάγκες των εργαζομένων μεγάλων εταιρειών και εταιρειών. Χάρη σε αυτό, μπορούμε πάντα να επωφεληθούμε από μια πλούσια συλλογή τεχνολογίας υψηλής ποιότητας. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές για την επιλογή εκτυπωτή θα σας βοηθήσουν!

Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή
Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή
Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή
Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτήHome | Articles

May 24, 2024 04:36:25 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting