Γιατί να επιλέξετε DVB-T

Η λειτουργία τηλεκέντρων με επικαλυπτόμενες ζώνες αξιόπιστης λήψης στην ίδια συχνότητα απουσιάζει εντελώς στο ATSC και συνιστάται για χρήση στο πρότυπο DVB-T. Αυτό καταστρέφει τη συνήθη ιδέα του σχεδιασμού συχνότητας, καθιστά περιττή την κατασκευή δομών υψηλής κεραίας, μειώνει τον αριθμό των πομπών κατά 6-7 και καθιστά δυνατή την περαιτέρω μείωση της ισχύος του πομπού κατά 25-30%.
Η αντίσταση σε πολλαπλές ανακλάσεις όταν το κύριο και το ανακλώμενο σήμα είναι ίσα παρέχεται στο πρότυπο DVB-T και απουσιάζει εντελώς στο ATSC (το επίπεδο του ανακλώμενου σήματος είναι μικρότερο από 15 dB).
Το πρότυπο DVB-T δεν απαιτεί την εγκατάλειψη των υπαρχόντων αναλογικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς διαθέτει υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την αναλογική τηλεόραση. Το λιγότερο ασφαλές πρότυπο ATSC, ακόμη και με φίλτρα εγκοπής NTSC, οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υιοθετήσει ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης.
Το εύρος ζώνης στο πρότυπο DVB-T είναι πλήρως προσαρμόσιμο σε οποιαδήποτε χώρα και είναι σταθερό σε ATSC (μόνο 6 MHz).
Ο ρυθμός μετάδοσης στο πρότυπο DVB-T ποικίλλει από 5 έως 32 Mbps και είναι σταθερός σε ATSC (19,3 Mbps).
Το πρότυπο DVB-T υποστηρίζει, καθώς και ATSC, HDTV και Dolby AC-3.
Η πραγματική ισχύς πομπού, για παράδειγμα, στο Λονδίνο είναι μικρότερη από 10 kW και παρέχει αξιόπιστη λήψη του προτύπου DVB-T σε ακτίνα 114 km, ενώ στη Νέα Υόρκη ένας πομπός με ισχύ 350 kW δεν παρέχει 100% λήψη ακόμη και σε ακτίνα 10 χλμ.
Η λήψη σε εσωτερική κεραία ή φορητή τηλεόραση δεν προκαλεί προβλήματα στο πρότυπο DVB-T, στο πρότυπο ATSC είναι αδύνατο στις περισσότερες περιπτώσεις.
Οι παράμετροι του προτύπου DVB-T μπορούν να προσαρμοστούν καλά στις αστικές περιοχές. Υπάρχει μια επιλογή: αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των μεταδιδόμενων τηλεοπτικών προγραμμάτων, όταν υπάρχουν περιοχές αβεβαιότητας, αποφασίστε εάν είναι πιο κερδοφόρο να βελτιώσετε την καλωδίωση στα σπίτια ή να περιορίσετε τον αριθμό των προγραμμάτων που επιτυγχάνονται.
Το πρότυπο DVB-T επιτρέπει τη χρήση συμβατικού ξεπερασμένου εξοπλισμού διανομής κεραιών, χωρίς καμία τροποποίηση, ενώ στο ATSC είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται στενά κατευθυνόμενες κεραίες τηλεόρασης με δυνατότητα ρύθμισης (με χρήση κινητήρα), κάτι που δεν εγγυάται αξιόπιστη λήψη.

Γιατί να επιλέξετε DVB-T
Γιατί να επιλέξετε DVB-T
Γιατί να επιλέξετε DVB-T
Γιατί να επιλέξετε DVB-T Γιατί να επιλέξετε DVB-T Γιατί να επιλέξετε DVB-THome | Articles

June 15, 2024 05:25:25 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting