Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου

Τα αυτοκίνητα που οδηγούμε καθημερινά μερικές φορές χρειάζονται ποιοτικό καθάρισμα ακόμη περισσότερο από τα σπίτια στα οποία ζούμε. Αυτό είναι κατανοητό: η ποσότητα σκόνης και βρωμιάς στους δρόμους είναι τεράστια και δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα κανονικά φίλτρα καμπίνας. Μετά από μερικούς μήνες μιας τέτοιας διαδρομής, σχεδόν μερικά εκατοστά σκόνης συσσωρεύονται στο ταμπλό και είναι αδύνατο να καθίσετε στο κάθισμα χωρίς να προκαλέσετε ένα είδος έκρηξης με τη μορφή μικρών σύννεφων σκόνης. Φυσικά, μπορείτε να πάτε στο πλυντήριο αυτοκινήτων και να πληρώσετε για να βάλετε το αυτοκίνητο σε τάξη, αλλά δεν θέλετε πάντα να ξοδεύετε χρήματα σε αυτό και τα πλυντήρια αυτοκινήτων στη χώρα μας απέχουν πολύ από το να υπάρχουν σε κάθε γωνιά. Είναι σοφότερο να έχετε μια ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου στο αυτοκίνητο, με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε πάντα και παντού να βάλετε σε τάξη το έμπιστο «σιδερένιο άλογο» σας.
Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι το μικρό τους μέγεθος. Η συμπαγής κατασκευή των ηλεκτρικών σκουπών αυτοκινήτου σάς επιτρέπει να αφαιρείτε βρωμιά και υπολείμματα από τις πιο απρόσιτες γωνίες του οχήματος. Τέτοιες συσκευές μπορούν να χωριστούν σε δύο κύριες κατηγορίες: ηλεκτρικές σκούπες που τροφοδοτούνται από το ενσωματωμένο δίκτυο του αυτοκινήτου, "από τον αναπτήρα" και εκείνες που τροφοδοτούνται από τη δική τους μπαταρία.
Ηλεκτρικές σκούπες αυτοκινήτου "από τον αναπτήρα"
Είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον γενικό καθαρισμό ολόκληρου του αυτοκινήτου. Η αρκετά αξιοπρεπής ισχύς τους (έως 180 watt) και το μήκος του καλωδίου, που φτάνει τα 3 μέτρα, τους επιτρέπουν να λύσουν με επιτυχία αυτό το πρόβλημα. Αυτές οι παράμετροι θα σας επιτρέψουν να απαλλαγείτε από τα προβλήματα των υπολειμμάτων στο πορτμπαγκάζ ή τα ψίχουλα και τις τρίχες ζώων σε όλα τα καθίσματα αυτοκινήτου. Το μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι το σχετικά μεγάλο βάρος και οι συνολικές τους διαστάσεις. Και το πρόβλημα της εκφόρτισης της μπαταρίας επιλύεται με την ενεργοποίηση του κινητήρα και την τροφοδοσία της συσκευής από τη γεννήτρια. Όμως, αυτό καταναλώνει καύσιμα.
Ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες αυτοκινήτου
Είναι πιο συμπαγείς, αλλά ταυτόχρονα λιγότερο ισχυρές από τις συσκευές της προηγούμενης κατηγορίας. Οι ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες αυτοκινήτου μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό τέτοιων δυσάρεστων μικρών πραγμάτων όπως στάχτη, ψίχουλα, φλοιοί σπόρων.
Μία φόρτιση μπαταρίας τέτοιων συσκευών είναι αρκετή, κατά κανόνα, για 15 λεπτά καθαρισμού, η οποία είναι αρκετά αποδεκτή χρονική περίοδος για την αποκατάσταση της τάξης στην καμπίνα. Ορισμένα μοντέλα ηλεκτρικών σκουπών αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας μπορούν να τροφοδοτούνται από το ενσωματωμένο ηλεκτρικό δίκτυο του αυτοκινήτου μέσω προσαρμογέα ή να διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες.
Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών σκουπών μπαταρίας περιλαμβάνουν, πρώτον, την απουσία καλωδίου που μπαίνει κάτω από τα πόδια σας και, δεύτερον, την παρουσία μπαταρίας, η οποία καθιστά αυτήν τη συσκευή ενεργειακά ανεξάρτητη από εξωτερικές πηγές ενέργειας. Το μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι προφανές: κάθε καθαρισμός πρέπει να συνοδεύεται από επαναφόρτιση, αλλά, λόγω του γεγονότος ότι απαιτεί 220 βολτ, είναι αδύνατο σε συνθήκες «βάδισης».
συλλέκτες σκόνης
Τα δοχεία και οι σακούλες χρησιμοποιούνται ως συλλέκτες σκόνης σε ηλεκτρικές σκούπες αυτοκινήτων. Το πρώτο από αυτά είναι πιο προτιμότερο λόγω της ευκολίας χρήσης τους. Συνήθως ο όγκος των δοχείων κυμαίνεται από 200 έως 700 κυβικά μέτρα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται διαφανή δοχεία, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που καθαρίζει το όχημά του μπορεί να ελέγξει το γέμισμα τους.
Εκτός από την παρουσία συλλεκτών σκόνης, ο σχεδιασμός ορισμένων ηλεκτρικών σκουπών αυτοκινήτου σας επιτρέπει επίσης να συλλέγετε χυμένο υγρό (για παράδειγμα, το μοντέλο Heyner Cyclonic Power 240 000). Η βαλβίδα διακοπής, που βρίσκεται στη διαδρομή της ροής του αέρα, δεν θα επιτρέψει στο νερό να εισέλθει στο διαμέρισμα του κινητήρα της ηλεκτρικής σκούπας.
ακροφύσια
Όπως κάθε άλλη ηλεκτρική σκούπα, η έκδοση αυτοκινήτου μιας τέτοιας συσκευής είναι εξοπλισμένη με διάφορα ακροφύσια. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα ακροφύσιο σχισμής, έναν εύκαμπτο σωλήνα με βούρτσα, μια στρογγυλή βούρτσα με τρίχες, μια ηλεκτρική βούρτσα turbo. Τα «πυρομαχικά» των ηλεκτρικών σκουπών που υποστηρίζουν τον υγρό καθαρισμό περιλαμβάνει επίσης ένα ακροφύσιο συλλογής χυμένων υγρών και υγρών υπολειμμάτων. Όταν επιλέγετε μια τέτοια συσκευή, μην ξεχνάτε ότι η παρουσία ενός καλύμματος θα σας επιτρέψει να μην την καταστρέψετε και να διατηρήσετε την τάξη στο αυτοκίνητο.

Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου
Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου
Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου
Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου Βάζοντας σε τάξη το αυτοκίνητό σας ή πώς να επιλέξετε τη σωστή ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτουHome | Articles

July 15, 2024 11:54:27 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting