Televisie via de ether

Op dit moment worden in Rusland televisie-uitzendingen uitgevoerd in de SECAM-standaard (625 lijnen), het beeld wordt weergegeven met een resolutie van 720 bij 576 pixels en een framesnelheid van 25 per seconde.
Een aantal buitenlandse landen zenden uit in PAL-formaat, dat alleen verschilt in het kleurcoderingsalgoritme.
Er wordt aangenomen dat de technologisch meest geavanceerde landen uitzenden in NTSC 3.58-formaat. In deze standaard is het aantal frames per seconde 29,97 en is de schermresolutie in digitale weergave 720 bij 480 pixels. De NTSC-standaard heeft dus een hogere framesnelheid, maar de verticale resolutie is lager.
Er zijn twee manieren om een beeld te vormen: progressief en interlaced. Bij progressieve beeldvorming heeft elk frame alle lijnen van het beeld, d.w.z. bij 30 frames per seconde worden bijvoorbeeld 30 volledige frames weergegeven. Met de geïnterlinieerde methode van beeldoverdracht geven even frames even lijnen van het originele beeld weer (full frame) en oneven frames oneven lijnen. Een geïnterlinieerd beeld ziet er enigszins wazig uit in vergelijking met een progressief beeld, maar het kan de hoeveelheid verzonden informatie aanzienlijk verminderen. Veel mensen houden niet van het flikkeren dat wordt veroorzaakt door een geïnterlinieerd beeld.
Een progressief beeld wordt aangeduid met de letter p (progressief), bijvoorbeeld 720p. Geïnterlinieerd beeld - aangegeven met de letter I (geïnterlinieerd), bijvoorbeeld 1080i.
De oude formaten PAL, SECAM en NTSC 3.58 gebruiken een geïnterlinieerde manier om informatie over te dragen.

Televisie via de ether
Televisie via de ether
Televisie via de ether
Televisie via de ether Televisie via de ether Televisie via de etherHome | Articles

June 24, 2024 11:53:01 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting