TV:n liittäminen tietokoneeseen

Uusien digitaalisten televisioiden eloisat värit ja laajakuvat tekevät vaikutuksen. Siksi ennemmin tai myöhemmin jokaisella katsojalla on kysymys: onko mahdollista hyödyntää kaikkia television etuja työskennellessäsi tietokoneen kanssa? Voi!...
Ristiyhteensopivuus on erittäin suosittu laadukkaan elektroniikan ystävien keskuudessa. Kamera on kytketty suoraan tulostimeen, Flash-soitin puhelimeen, puhelin PDA-laitteeseen, ja kaikki tämä on yhteensopiva henkilökohtaisen tietokoneen kanssa. Ei ole yllättävää, että tietokone itsessään on järjestelmä useista laajennusyksiköistä. Siksi mahdollisuus käyttää televisiota näytön sijasta on täysin looginen ratkaisu.
Ohjelmistot ja laitteistot tällaiseen yhteentoimivuuteen ovat olleet olemassa jo pitkään. Nykyaikaiset näytönohjaimen ominaisuudet mahdollistavat joissain tapauksissa useamman kuin yhden näytön kytkemisen tietokoneeseen. Tietenkin useimmiten näytönohjain tukee "kevyt" versiota - kun vaihtoehtoinen näyttö on käynnissä, pää on sammutettu, mutta järjestelmät, joissa on kaksi tai useampia samanaikaisesti toimivaa "näyttöä", eivät ole harvinaisia.
Liitännät
Television liittämiseen tietokoneeseen on monia vaihtoehtoja sekä laajakuvadigitaalisille malleille että vaatimattomille analogisille televisioille:
RCA (A/V RCA-liittimille)
Tämä yleisliitin löytyy melkein mistä tahansa näytönohjaimesta. Sen kautta on mahdollista liittää tietokone useimpiin analogisiin ja moniin digitaalisiin televisioihin. Kuvanlaatu RCA-liitännässä on vaatimattomin, sen tärkein etu on massaluonne.
S-Video
Lähtö on saatavilla monille näytönohjaimille. Tarjoaa lähetyksen kolmen kanavan kautta - yksi luminanssitiedoille ja kaksi krominanssille. Kuvanlaatu on paljon parempi kuin RCA:lla.
DVI-HDMI
Nykyaikaiset digitaaliset videonsiirtoliitännät. Ne ovat hyvin samankaltaisia, mutta HDMI:n kautta lähetetään lisäksi ääni (jopa 8 kanavaa), kun taas DVI:ssä on erillinen kaapeli ääntä varten. Liitännät ovat yhteensopivia keskenään ilman erikoismuuntimia, yksinomaan sovitinkaapelin ansiosta, molemmat tukevat HDCP:tä (High Definition Content Protection) - suojaa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomalta tallennukselta. Siksi ne muodostavat mahdollisen uhan edistyneille käyttäjille. Siitä huolimatta käyttöliittymät ovat melko yleisiä näytönohjaimissa. Monet kortit on jo nykyään varustettu DVI:llä, joidenkin raporttien mukaan äskettäin on ilmestynyt GeForce 7600 GT:hen ja Radeon-perheeseen perustuvia kortteja HDMI-lähdöillä.
VGA (D-Sub)
Yksi RGB-liitäntöjen tyypeistä, jota käytetään useimmiten näytön liittämiseen tietokoneeseen. Monet nykyaikaiset digitelevisiot on varustettu RGB-liitännällä. Nimi ei kuitenkaan tarkoita, että lähtö tukee vain VGA-resoluutiota. Liitäntä sopii SVGA:lle, QXGA:lle, UXGA:lle jne. Luultavasti parasta kuvanlaatua tuetaan.
Jos tietokoneen näytönohjaimen lähdöt eivät vastaa television liittimiä, täyden yhteensopivuuden varmistamiseksi ja signaalin moduloimiseksi käytetään erilaisia lisälaitteita, jos näytönohjain ei tee tätä, ei vain resoluutiossa, vaan myös taajuuksilla jne. Joskus laitteet ovat melko kalliita, mutta joissain tapauksissa, erityisesti analogisissa televisioissa, ne ovat yksinkertaisesti välttämättömiä.
Analogiset televisiot
Analogisten televisioiden ominaisuudet ovat jonkin verran rajalliset. Ne on suunniteltu pitkään olemassa oleviin värijärjestelmiin. NTSC-standardi tukee 525 juovan maksimiresoluutiota, PAL- ja SECAM-625-resoluutiota, ja todellinen resoluutio on vielä pienempi. Tämän seurauksena analoginen televisio ei yleensä pysty tarjoamaan tietokoneen resoluutiota, joka on suurempi kuin 640x480, mikä on hyvin vaatimaton kyky nykyaikaisiin tarpeisiin.
Analogisten televisioiden ilmoitettu taajuus on 50 ja 100 Hz, todellisuudessa kukaan ei ole koskaan saavuttanut näitä indikaattoreita. Sinun tulee olla tietoinen siitä, että mukava työskentely perinteisen tietokonenäytön edessä on mahdollista 70-80 Hz:n arvoilla.
Lisäksi kaikki analogiset televisiot käyttävät ns. lomitettu skannaus (kehys luodaan peräkkäin kahdella puolikehyksellä parittomista ja parillisista juovista). Näytöt ovat progressiivista skannausta. Jotkut asiantuntijat pitävät kuitenkin lomitusta optimaalisena videoiden, pelien jne. katseluun - kohtauksiin, joissa on paljon liikettä.
Parhaat liitännät "suoraan" liitäntään television ja tietokoneen välillä ovat analoginen RCA ja S-Video. Erikoismuuntimien avulla voit myös varmistaa, että TV-liittimet ovat yhteensopivia näytönohjaimen tietokoneen VGA-lähdön kanssa. Tässä tapauksessa signaalin laatu luonnollisesti menettää.
Ja silti analogiset televisiot ovat onnistuneet ottamaan vahvan aseman taistelussa PC-työn kysynnästä. Tekstimateriaalit näytöllä näkyvät melko epäselvästi ja epäselvästi, mutta videoiden katselussa tämä on lisäetu. "Epäterävä" kuva mahdollistaa digitaalisten videoiden ohjelmistokäsittelyyn liittyvien artefaktien tasoittamisen. Lisäksi analoginen televisio on edullinen laite budjettiesityksiin.
Digitaaliset televisiot
LCD-, plasma- ja projektiotelevisioissa on yleensä jo suora VGA-tulo tietokonetta varten. Uusimmat mallit suunniteltiin alun perin HDTV:lle - teräväpiirtotelevisioille, ne on helppo integroida teräväpiirtotietokoneisiin. Äskettäin ne on alun perin otettu käyttöön tietokoneyhteensopivana versiona (TV / tietokonenäyttö).
Erittäin korkealaatuiset indikaattorit LCD-paneeleille, jotka ovat perineet tekniikan näytöiltä. Television/näytön reunaa ei voi melkein erottaa niistä. LCD-televisiot vievät vähän tilaa ja toimivat hyvin staattisen kuvan kanssa. Tässä suhteessa ne ovat parempia kuin "plasma".
Vaikka plasmatelevisioiden värit ovat usein kirkkaampia ja "eloisampia" kuin LCD-näytöissä, "plasman" sisäinen fosforipinnoite "palaa loppuun", kun katsotaan "kuvaa" pitkään. Vaikka tämä ongelma on viimeisimmän kehityksen ansiosta jo menettänyt entisen vakavuutensa, se jatkuu edelleen.
Projektiotelevisiot eivät aina näytä värejä riittävän kirkkaina, etenkään mustan tasoilla, mutta ne ovat johtavia näyttökokoissa, joita ei ole vielä saavutettu muilla tekniikoilla.
Kaikissa näissä tapauksissa VGA-liitäntä tai digitaalinen DVI-HDMI-liitäntä tietokoneen ja television välillä on parempi. Ne näyttävät parhaat tulokset. TV:n signaalin/kuvan resoluutioiden vastaavuus saadaan aikaan PC:n sisäänrakennetun virittimen tai näytönohjaimen avulla.
Useimmissa digitaalisissa HDTV:issä on suuri näyttö, korkealaatuinen laajakuvavideotoisto, loistavat esitykset ja täysi 3D-tietokonepeli. Numeeriset paneelit näyttävät helposti tekstiä ja pieniä kuvia tarpeen mukaan.
Televisiot ovat siis onnistuneet säilyttämään hyödyllisyytensä myös "vieraalla kentällä pelatessaan". Suuret näytöt mahdollistavat useiden tehtävien suorittamisen, joita on vaikea suorittaa perinteisille näytöille. On todennäköistä, että teollisen teknologian kehittyessä nämä kaksi laitetyyppiä yhdistetään yhdeksi mediayksiköksi, joka soveltuu käytettäväksi missä tahansa digitaalisessa ympäristössä.

TV:n liittäminen tietokoneeseen
TV:n liittäminen tietokoneeseen
TV:n liittäminen tietokoneeseen
TV:n liittäminen tietokoneeseen TV:n liittäminen tietokoneeseen TV:n liittäminen tietokoneeseenHome | Articles

June 24, 2024 12:58:30 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting