Satellit-tv

Satellit-tv er ikke længere en knowhow i informationsteknologiens verden. Ved hjælp af satellit-tv har du en unik mulighed for at se ikke kun en masse nye kanaler, men også markant forbedre kvaliteten af udsendelser af nationale kanaler.
Satellit-tv er et specifikt uddannelsesprogram fra det 21. århundrede. Hvis du henter magasinet Telesputnik - en månedlig publikation om satellit- og kabel-tv, vil du se, hvor mange satellitter, der er placeret i vores nær-jordiske kredsløb. Faktisk indeholder tidsskriftet kun oplysninger om en del af satellitterne fra et stort antal rumfartøjer. Faktisk er der mange flere af dem, og de er alle i geostationær kredsløb, placeret i planet for jordens ækvator. Dette er den eneste cirkulære bane med en radius på 35785 km, hvor satellitten ser ud til at være ubevægelig for en jordobservatør, forudsat at vinkelhastigheden af satellittens rotation omkring jordens akse falder sammen med vinkelhastigheden af jordens rotation omkring sin akse . Det betyder, at hvis parabolen er korrekt indstillet til at modtage fra satellitten og er sikkert fastgjort, vil det ikke være nødvendigt at rette dens position i fremtiden.
Ethvert europæisk land stræber efter at placere sine tv-satellitter i geostationær kredsløb, men der er ikke plads nok til alle. Derfor samles satellitter som fugle i "flokke" i kampen om et "sted under solen". For eksempel refererer navnet på satellitten "HotBird" til et antal tætsiddende (efter rumstandarder) rumfartøjer (ca. 100 km), der indtager en orbital position på cirka 13 grader østlig længde. Da alle satellitter er i ækvatorplanet, er deres geografiske breddegrad nul, og de adskiller sig i længdegrad. Den primære meridian, husker vi, passerer gennem London og adskiller de vestlige og østlige længdegrader. En tv-satellit opsendes til et givet punkt i kredsløbet for at betjene et bestemt territorium af jordens overflade, derfor har den sit eget strålingsmønster. Da der er installeret flere transpondere (receiver-sendere) på hvert rumfartøj, som hver især er i stand til at transmittere flere tv-programmer i én strøm, kan det samlede antal broadcast-kanaler måles i tiere. For klarhedens skyld kan satellitten forestilles som et "spotlight" eller en gruppe af "spotlights", der "svæver" på nattehimlen over ækvator, der med sine "stråler" snupper en del af jordens overflade ud af mørket. . I dette tilfælde, afhængigt af området af den "oplyste" overflade, kan hver stråle klassificeres: smal, zone, regional, global osv. Den højeste tæthed af elektromagnetiske bølger er koncentreret i midten af strålen. Jo større kraften af det signal, der udstråles fra satellitten, når jordoverfladen ved parabolantennes placering, jo mindre diameter kræves antennespejlet. Denne fordel har en smal stråle. Jo bredere dækningsområdet er, jo lavere er strømtætheden ved jordens overflade. For eksempel, for at modtage tv-programmer fra den globale strålesatellit "Intelstat 905" i Kiev, 27,5 grader. h. dækker hele den del af jordens overflade, der er synlig fra den, kræves en antenne med en diameter på mindst tre meter. Ukraines territorium er i princippet "oplyst" af strålerne fra mange satellitter, men de fleste af dem skaber en lav strømtæthed. Af størst interesse for os, indbyggere i Ukraine, er satellitter, hvorfra nationale tv-kanaler udsendes, såvel som russiske tv-kanaler, som kan modtages på små paraboler.
Satellit-tv er tid givet godt ud, især da det giver dig mulighed for at se mange flere kanaler end kabel-tv. I dag er standardpakken med satellit-tv 500 kanaler! Forestil dig et hav af forskelligartet information lige på din tv-skærm!

Satellit-tv
Satellit-tv
Satellit-tv
Satellit-tv Satellit-tv Satellit-tvHome | Articles

April 15, 2024 14:46:15 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting