Satelliet-tv

Satelliet-tv is niet langer een knowhow in de wereld van de informatietechnologie. Met behulp van satelliettelevisie heb je een unieke kans om niet alleen veel nieuwe zenders te bekijken, maar ook de kwaliteit van de uitzendingen van nationale zenders aanzienlijk te verbeteren.
Satelliettelevisie is een specifiek educatief programma van de 21e eeuw. Als u het tijdschrift Telesputnik oppakt - een maandelijkse publicatie op satelliet- en kabeltelevisie, ziet u hoeveel satellieten er in onze baan om de aarde zijn geplaatst. In feite bevat het tijdschrift informatie over slechts een deel van de satellieten van een groot aantal ruimtevaartuigen. In feite zijn er veel meer en ze bevinden zich allemaal in een geostationaire baan, gelegen in het vlak van de evenaar van de aarde. Dit is de enige cirkelvormige baan met een straal van 35785 km, waar de satelliet voor een waarnemer onbeweeglijk lijkt te zijn, op voorwaarde dat de hoeksnelheid van de rotatie van de satelliet rond de aardas samenvalt met de hoeksnelheid van de rotatie van de aarde rond zijn as . Dit betekent dat als de satellietschotel correct is afgestemd om van de satelliet te ontvangen en stevig is bevestigd, het niet nodig zal zijn om de positie in de toekomst te corrigeren.
Elk Europees land streeft ernaar zijn televisiesatellieten in een geostationaire baan te plaatsen, maar er is niet genoeg ruimte voor iedereen. Daarom verzamelen satellieten zich, net als vogels, in de strijd om een \u200b\u200b"plek onder de zon" in "kuddes". De naam van de satelliet "HotBird" verwijst bijvoorbeeld naar een aantal dicht bij elkaar geplaatste (volgens ruimtestandaarden) ruimtevaartuigen (ongeveer 100 km) die een baanpositie innemen van ongeveer 13 graden oosterlengte. Aangezien alle satellieten zich in het vlak van de evenaar bevinden, is hun geografische breedtegraad nul en verschillen ze in lengtegraad. We herinneren ons dat de nulmeridiaan door Londen loopt en de westelijke en oostelijke lengtegraden scheidt. Een televisiesatelliet wordt naar een bepaald punt in de baan gelanceerd om een bepaald territorium van het aardoppervlak te bedienen en heeft daarom zijn eigen stralingspatroon. Aangezien er op elk ruimtevaartuig meerdere transponders (ontvanger-zenders) zijn geïnstalleerd, die elk meerdere tv-programma's in één stream kunnen uitzenden, kan het totale aantal uitzendkanalen in tientallen worden gemeten. Voor de duidelijkheid kan de satelliet worden voorgesteld als een "schijnwerper" of een groep "schijnwerpers" die in de nachtelijke hemel boven de evenaar "zweven" en die met zijn "stralen" een deel van het aardoppervlak uit de duisternis wegrukt . In dit geval kan elke straal, afhankelijk van het gebied van het "verlichte" oppervlak, worden geclassificeerd: smal, zone, regionaal, globaal, enz. De hoogste dichtheid van elektromagnetische golven is geconcentreerd in het midden van de straal. Hoe groter het vermogen van het door de satelliet uitgestraalde signaal het aardoppervlak bereikt ter plaatse van de schotelantenne, hoe kleiner de diameter van de antennespiegel is vereist. Dit voordeel heeft een smalle bundel. Hoe breder het dekkingsgebied, hoe lager de vermogensfluxdichtheid aan het aardoppervlak. Om bijvoorbeeld tv-programma's van de global beam-satelliet "Intelstat 905" in Kiev te ontvangen, 27,5 graden. h. die het hele deel van het aardoppervlak bestrijkt dat van daaruit zichtbaar is, is een antenne met een diameter van ten minste drie meter vereist. Het grondgebied van Oekraïne wordt in principe "verlicht" door de stralen van veel satellieten, maar de meeste creëren een lage vermogensfluxdichtheid. Van het grootste belang voor ons, inwoners van Oekraïne, zijn satellieten van waaruit nationale tv-zenders worden uitgezonden, evenals Russische tv-zenders, die kunnen worden ontvangen op kleine satellietschotels.
Satelliet-tv is een goed bestede tijd, vooral omdat u hierdoor veel meer kanalen kunt bekijken dan kabel-tv. Tegenwoordig is het standaardpakket van satelliet-tv 500 kanalen! Stel je een zee van uiteenlopende informatie voor op je tv-scherm!

Satelliet-tv
Satelliet-tv
Satelliet-tv
Satelliet-tv Satelliet-tv Satelliet-tvHome | Articles

May 26, 2024 11:54:52 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting