Een mp3-speler kiezen

De mp3-speler is waarschijnlijk een van de meest controversiële ontwikkelingen in de huishoudapparatuurindustrie. Er is weinig hulp van dit apparaat bij dagelijkse menselijke activiteiten, maar aan de andere kant kunnen duizenden mensen over de hele wereld zich hun leven niet zonder voorstellen. Vooral in een grote stad, wanneer je snel het vervelende lawaai van de metropool wilt vervangen door je favoriete muziekcomposities.
Zoals elk model huishoudelijke apparaten waar veel vraag naar is op de consumentenmarkt, worden mp3-spelers geconfronteerd met felle concurrentie tussen tientallen toonaangevende fabrikanten. Hoe raak je niet in de war in het voortdurend verbeteren en volledig nieuwe modellen van spelers die elk jaar de winkelschappen aanvullen? Hoe een MP3-speler kiezen? Geloof me, voor een niet-specialist is dit niet gemakkelijk om te doen. Als u zich echter wapent met kennis, kunt u na het lezen van dit artikel zelf de vraag beantwoorden welke mp3-speler u moet kiezen.
SPELER TYPE
Er zijn drie hoofdtypen spelers:
1. CD-MP3-spelers. Een van de oudste soorten muziekinstrumenten. Nu hebben ze hun naam veranderd, omdat ze niet alleen muziekschijven in cd-formaat, maar ook in mp3-formaat kunnen afspelen. Meer gecomprimeerde mp3-bestanden nemen een minimum aan ruimte in beslag, er passen ongeveer 120 nummers op de schijf.De nadelen van deze apparaten zijn dat de spelers nogal omvangrijk zijn, ze passen niet in je zak. Om naar een verscheidenheid aan muziek in dergelijke spelers te luisteren, moet u bovendien voortdurend van schijf wisselen, wat enig ongemak veroorzaakt. Je moet altijd een bepaald aantal schijven bij je hebben. Een ander nadeel van dit type apparaat is het ontbreken van een "anti-shock"-functie, een buffer die de slechte afspeelkwaliteit compenseert van tijdens het schudden vervormde mediabestanden. Als u onderweg bent, mag u geen comfortabel en kwalitatief hoogstaand luisteren naar muzikale composities verwachten - het afspelen zal vervormd zijn. Dit probleem is echter al opgelost in de nieuwste modellen cd-mp3-spelers. Ze zijn uitgerust met een buffersysteem. Van alle soorten moderne muziekspelers zijn cd-mp3-apparaten gemiddeld genomen de goedkoopste.
2. Flash-spelers. Het meest populaire type muziekspeler van dit moment. Deze modellen zijn handig en compact, multifunctioneel en praktisch. Flash-spelers zijn veel lichter dan hun voorgangers. Dit komt door de afwezigheid van metalen onderdelen in hun ontwerp. Bestanden worden zeer snel naar dit apparaat geschreven - sluit het gewoon aan op een pc met een speciale kabel die bij de speler wordt geleverd. U kunt zowel nummers opnemen op het ingebouwde Flash-geheugen als op een verwisselbare geheugenkaart. U kunt bestanden rechtstreeks vanaf een computer naar de speler overbrengen of met behulp van de juiste spelersoftware. De software hoeft niet extra te worden gezocht, deze wordt geleverd op een installatie-cd die is meegeleverd in de accessoirekit voor het apparaat dat u hebt gekocht. Door gelicentieerde software te gebruiken, omzeilt u mogelijke beperkingen op het gebied van inbreuk op het auteursrecht en maakt u het luisteren naar muziek veiliger.
De grootte van de geheugenkaart kan variëren. Het minimum is vergelijkbaar met de hoeveelheid geheugen van een cd, het maximum is tientallen keren groter dan het geheugen van een schijf.
Vaak wordt er geen geheugenkaart bij het toestel geleverd. Bij de meeste flashspelers is de hoeveelheid ingebouwd geheugen niet te groot en is het noodzakelijk om een geheugenkaart aan te schaffen. Een dergelijke behoefte verhoogt aanzienlijk de kosten van een model dat niet zo'n belangrijk accessoire bevat.
Flash Player-software is over het algemeen een zeer belangrijk iets dat van invloed is op veel componenten, het is direct gerelateerd aan uw comfort en plezier bij het gebruik van het apparaat. Zo kan de speler bijvoorbeeld programmatisch tracks onafhankelijk converteren naar audioformaten die op het apparaat kunnen worden afgespeeld of ze verkleinen om ruimte te besparen.
Een ander voordeel van flash-spelers is hun duidelijke, gerussificeerde interface en ongelooflijke weerstand tegen invloeden van buitenaf. Ze zijn niet bang voor druk verkeer, schudden en zelfs onderdompeling in water. Maar dat zijn ze niet allemaal. Het enige probleem voor sommige gebruikers van flash-spelers is hun directe afhankelijkheid van pc's. Zonder hen is het bijna onmogelijk om de muziekbibliotheek op flash-spelers bij te werken.
3. HDD-spelers. Een relatief nieuw type muziekapparaat. Deze modellen hebben een aantal extra functies, bovendien kunnen ze een externe computerschijf vervangen en alle gegevens behouden. Een onderscheidend kenmerk is de enorme hoeveelheid geheugen. Ze worden gemeten in tientallen gigabytes. Naast de voordelen brengt deze functie ook nadelen met zich mee: grote afmetingen en gewicht. Bovendien zijn HDD-modellen inferieur aan flashspelers wat betreft schokbestendigheid en energiebesparing. Maar voor gebruikers die constant onderweg zijn en door bepaalde omstandigheden moeten reizen, past dit type speler het beste. HDD-spelers lijken op PDA's, ze kunnen niet alleen muziek afspelen, maar ook foto's weergeven en films vertonen. Het is echter de moeite waard om te erkennen dat fabrikanten van flash-spelers elk jaar modellen uitbrengen met steeds meer geheugen en een lijst met extra functies, en binnenkort zullen de tastbare voordelen van HDD-modellen verloren gaan.
4. MD-spelers.
Dit type speler speelt minidiscs af en is geschikt voor houders van muziekmediagegevensverzamelingen.
Afspeelopties
Flash-spelers hebben, met behulp van de software die erop is geïnstalleerd, de mogelijkheid om een groot aantal trackformaten te converteren naar hetzelfde grote aantal formaten dat het apparaat kan herkennen en het vervolgens af te spelen. Voor veel gebruikers is het ook belangrijk om de grootte en kwaliteit van de naar de speler gekopieerde opnamen onafhankelijk te regelen. Deze parameters worden rechtstreeks beïnvloed door de manier waarop de gegevens worden gecodeerd. Er zijn twee manieren om dit te doen: opname met constante bitsnelheid (CBR) en opname met variabele bitsnelheid (VBR). Met een constante bitsnelheid is de grootte van de opname na het kopiëren naar de speler altijd gelijk aan dezelfde waarde, ongeacht wat het was vóór de opname naar het apparaat. Deze methode voor het coderen van gegevens heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van het afspelen. Vaak niet ten goede.
Met een variabele methode voor het coderen van gegevens, blijft de kwaliteit van het afspelen van muziekbestanden "output" ongewijzigd. Alle kenmerken van het geluid, de nuances die belangrijk zijn voor muziekliefhebbers, blijven hetzelfde. Maar met dit alles heb je geen controle over het proces van het coderen van bestanden. Uiteindelijk is de keuze aan jou.
Afmetingen en gewicht van de speler
De belangrijkste factor die de afmetingen van muziekspelers beïnvloedt, is de hoeveelheid geheugen van deze apparaten. Hoe groter de hoeveelheid geheugen, hoe groter respectievelijk het apparaat. Tegelijkertijd zijn HDD-spelers gemiddeld genomen volumineuzer in vergelijking met flash-spelers. Dit komt door de aanwezigheid van een harde schijf en een groot extern beeldscherm.
De resultaten van moderne technologieën hadden praktisch geen effect op het uiterlijk van cd-mp3-spelers. Dit apparaat kan simpelweg niet kleiner zijn dan de grootte van de schijf zelf. Het is echter vermeldenswaard dat moderne schijfspelers een orde van grootte dunner zijn geworden dan hun voorgangers.
Geheugen grootte
Het is niet nodig om over het geheugen van cd-mp3-spelers te praten, dat hebben ze gewoon niet. Flash-spelers hebben geheugen, waarvan het volume varieert van 1 tot 32 gigabyte. Welk volume meer bij je past, kun je zelf kiezen. De waarde van deze parameter kan echter zelfs na aankoop van het apparaat worden beïnvloed, als de speler is uitgerust met een sleuf voor verwijderbare geheugenkaarten. Ze worden apart verkocht, hebben volumes van 1 tot 64 gigabyte.
Afspeelbare formaten.
Opgemerkt moet worden dat de soorten muziekspelers ernstige verschillen hebben in reproduceerbare formaten. Cd-mp3-modellen kunnen slechts twee opties afspelen: cd en mp3. Flash-spelers zijn in deze zin veel beter, ze kunnen de meeste van de ons bekende formaten afspelen - CD, MP3, WAW, OGG en andere. Bovendien kunnen flashspelers dankzij de software formaten van de ene naar de andere converteren, afhankelijk van uw wensen. Maar vergeet de mogelijke impact van dergelijke acties op de kwaliteit van de opname niet.
HDD-spelers hebben praktisch geen beperkingen bij het afspelen van muziekbestanden. Bovendien kunnen ze de meeste bekende videoformaten en enkele tekstformaten afspelen. Het is niet nodig om hier over documenten van het Microsoft Office-type te praten, maar teksten in txt-indeling, met een testeditor, zijn deze apparaten heel goed in staat om niet alleen op te slaan, maar ook met succes te openen.
Vermogenstype.
Bij alle soorten spelers zijn er enkele verschillen in deze parameter, die zowel voordelen als bepaalde nadelen geven.
Cd-mp3-spelers worden voornamelijk opgeladen met gewone batterijen. Ze zijn niet afhankelijk van de computer, wat betekent dat u niet alleen de speler en uw favoriete verzameling schijven mee op pad moet nemen, maar ook het benodigde aantal batterijen. Eén set is genoeg voor ongeveer 5 uur ononderbroken gebruik, en vanwege hun lage kosten en het gemak van het verwisselen van de ene set voor de andere, maken ze cd-mp3-spelers tot de meest voordelige optie voor reizigers die simpelweg niet de mogelijkheid hebben om hun batterijen constant op te laden. muziek apparaat.
Maar als u vatbaar bent voor een sedentaire levensstijl, is het onwaarschijnlijk dat constante aankopen van verbruiksartikelen u aanspreken. En een relatief korte tijd van continu gebruik van het apparaat en andere ongemakken die verband houden met de grootte van de speler, zullen ervoor zorgen dat u op de flash-speler let. We hebben het al gehad over de compactheid ervan, wat betreft het type voeding, de modellen van deze apparaten kunnen zowel op batterijen als op een oplaadbare batterij werken.
De lithiumbatterij "raakt niet moe" drie tot vier keer langer dan standaardbatterijen en hoeft bovendien niet regelmatig te worden vervangen. Het is gemakkelijk genoeg om op te laden. Toegegeven, dit vereist toegang tot het lichtnet, de batterij wordt hierdoor opgeladen door verbinding te maken via een speciale kabel die bij de speler wordt geleverd.
Koppel
CD-MP3-spelers hebben de eenvoudigste interface. Ze zijn opgevat als onafhankelijke apparaten die niet hoeven te worden gesynchroniseerd en afhankelijk zijn van een personal computer. Naast een klein display heeft dit toestel geen extra opties.
Flash-spelers en HDD-spelers hebben USB 1.1- en USB 2.0-aansluitingen, die worden gebruikt om verschillende apparaten en een personal computer aan te sluiten. Met connectoren kunt u binnen enkele minuten grote hoeveelheden informatie van het ene apparaat naar het andere overbrengen. Helaas zijn niet alle muziekspelers voorzien van standaard ogende aansluitingen. Dit draagt bij aan het ongemak wanneer de situatie zich voordoet dat de betreffende kabel moet worden vervangen.
Sommige spelers zijn uitgerust met een Bluetooth-functie. Deze methode voor het delen van bestanden is erg handig als je geen computer bij de hand hebt. Maar deze functie verhoogt de kosten van het apparaat. Modellen met Bluetooth-functie zijn echter erg populair, omdat ze de mogelijkheden van de gebruiker uitbreiden.
Dankzij Bluetooth kunt u draadloze hoofdtelefoons gebruiken, informatie overdragen van het apparaat naar een mobiele telefoon en andere randapparatuur, informatie uitwisselen met een pc, zelfs als er geen kabel is.
Extra functies
Als we muziekspelers vergelijken met populaire apparaten als smartphones of tablets, dan zullen ze natuurlijk voor hen wijken in termen van het aantal extra functies. Er zijn praktisch geen extra functies in cd-mp3-spelers, met uitzondering van de mogelijkheid om verbinding te maken met een tv. Minder dan de helft van de modellen heeft echter zo'n mogelijkheid en films kijken is alleen mogelijk in VCD-formaat. Dit formaat wordt al enkele jaren als achterhaald beschouwd.
Flash-spelers hebben een breder scala aan extra functies. Deze radio, scherm, voicerecorder en ingebouwde speaker. Het is vermeldenswaard dat de opnamekwaliteit op een voicerecorder in flash-spelers veel te wensen overlaat. Het opnameproces wordt beïnvloed door de lage kwaliteit van de microfoon. Bovendien gaat de afspeelkwaliteit verloren door bestandscompressie en het ontbreken van scheiding in lage en hoge frequenties.
Spelers zijn zelden uitgerust met externe luidsprekers. Dit heeft weinig zin, aangezien de geluidskwaliteit van dergelijke luidsprekers merkbaar inferieur zal zijn aan weergave met een koptelefoon. De radiofunctie is niet erg handig voor mensen die constant onderweg zijn - aan het hardlopen, op reis, gewoon onderweg. Feit is dat er tijdens de beweging een herstructurering van radiogolven plaatsvindt, wat interferentie in de signaaloverdracht veroorzaakt. Schermen van flashplayers zijn helaas niet bedoeld voor het bekijken van videobestanden, ondanks dat dit type apparaat wel de mogelijkheid heeft om video af te spelen. De batterijen van de spelers zijn niet bestand tegen een dergelijke belasting. Het probleem is alleen opgelost als het apparaat op het lichtnet is aangesloten.
HDD-spelers, zowel extern als intern, lijken erg op PDA's. Dat blijkt ook wel uit een groot aantal extra functies waar de toestellen mee zijn uitgerust. Handig, groot TFT-display, waarmee u comfortabel foto's, video's en tekstbestanden kunt bekijken. Bovendien zijn HDD-spelers niet alleen uitgerust met een ingebouwde voicerecorder, maar ook met een camera voor foto- en video-opnamen. De radiofunctie is er natuurlijk ook.
Ontwerp
Het ontwerp van HDD's en CD-MP3-spelers is nogal eentonig. De behuizing van HDD-spelers is rechthoekig, terwijl die van cd-mp3-spelers rond is. Voor HDD-spelers zijn de meeste modellen uitgerust met een vrij breed scherm. Verschillen bestaan alleen in de kleur en vorm van het paneel. Het paneel kan verschillen in het aantal knoppen of hun afwezigheid als het apparaat van het aanraaktype is.
Het verschil tussen vleesspelers en andere soorten van deze muzikale apparaten is alleen in vorm. De lichaamsvorm van flashspelers kan compleet anders zijn.
Niet-standaard modellen van muziekspelers
1. Speler - koptelefoon
In dit model hebben de ontwikkelaars twee apparaten, een koptelefoon en een muziekspeler, gecombineerd in één. Dankzij de combinatie van een koptelefoon en een speler hoef je niet meer het ene apparaat op het andere aan te sluiten en in de knoop te raken met snoeren. Je hoeft alleen maar de speler op te zetten en te genieten van een geweldige geluidskwaliteit, zelfs boven het geraas van de metro uit. De speler is ideaal voor sporters en mensen met een actieve levensstijl. U kunt verwijderbare geheugenkaarten gebruiken voor het opnemen van bestanden en een set AAA-batterijen om op te laden.
2. Spelersbril.
Een speler die niet alleen een koptelefoon en een muziekapparaat combineert, maar ook zo'n onmisbaar accessoire als een bril. Daarnaast hebben de meeste modellen spelersbrillen een Bluetooth functie. De Bluetooth-functie breidt de mogelijkheden van de speler uit. Nu kun je niet alleen naar je favoriete muziek luisteren, maar ook telefoneren zonder hem uit je zak of tas te halen. Deze mogelijkheid wordt geïmplementeerd door de Bluetooth-headset die in de speler is ingebouwd, te synchroniseren met een mobiele telefoon.
3. Spelerklok
De ontwikkeling van het Japanse Casio onderscheidt zich door stijl, compactheid en eenvoud. Een horloge van een van de leiders op de markt voor digitale horloges en een draadloze muziekspeler is de perfecte oplossing voor mensen die praktische zaken voorop stellen.
4. speler-wekker.
Het beste toestel voor zakelijke gebruikers. De wekkerspeler heeft een ongebruikelijke vorm, compactheid en draadloze kracht. Je kunt dit apparaat meenemen op een korte reis of op een lange reis. Het kopiëren van bestanden naar een apparaat is meer dan een standaardproces. Downloaden doe je met de meegeleverde USB-kabel. De hoeveelheid ingebouwd geheugen in dergelijke apparaten is meestal klein. Maar je kunt altijd het totale geheugen van het apparaat vergroten door verwisselbare geheugenkaarten aan te sluiten.
5. Speler voor zwemmers en reizigers
Het originele model van het muziekapparaat, waarvan de verkoop werd gelanceerd door
Finis bedrijf. Allereerst is de speler ontworpen voor zwemliefhebbers. Het apparaat heeft een waterdichte behuizing, terwijl de hoofdtelefoon is geïntegreerd. Desondanks wordt door de overdracht van geluidstrillingen naar de botten van de schedel het effect van het luisteren naar muziek via een gewone koptelefoon gecreëerd. Er is geen display, de bediening is zo eenvoudig mogelijk. De hoeveelheid ingebouwd geheugen bereikt een waarde van 256 megabytes. Het type voeding van het apparaat verschilt niet van andere flash-spelers. Opladen vindt plaats vanaf de accu.
Conclusie
Zoals je al in dit artikel hebt gezien, is de verscheidenheid aan eenvoudige apparaten op het eerste gezicht verbluffend. Het is gemakkelijk om in de war te raken, maar het heeft zo zijn voordelen. Sorented in tientallen modellen, heb je echt de mogelijkheid om de juiste keuze te maken.

Een mp3-speler kiezen
Een mp3-speler kiezen
Een mp3-speler kiezen
Een mp3-speler kiezen Een mp3-speler kiezen Een mp3-speler kiezenHome | Articles

March 3, 2024 18:46:35 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting