Sådan sluttes et tv til en computer

De levende farver og brede skærme på de nye digitale tv gør et stærkt indtryk. Derfor har enhver seer før eller siden et spørgsmål: er det muligt at drage fordel af alle fordelene ved tv, når man arbejder med en computer? Kan!...
Krydskompatibilitet er meget populær blandt kendere af kvalitetselektronik. Kameraet er direkte forbundet til printeren, Flash-afspilleren til telefonen, telefonen til PDA'en, og alt dette er kompatibelt med en personlig computer. Det er ikke overraskende, at selve computeren er et system af forskellige plug-in-enheder. Derfor er muligheden for at bruge et tv i stedet for en skærm en helt logisk løsning.
Softwaren og hardwaren til sådan interoperabilitet har eksisteret i lang tid. Moderne videokortfunktioner tillader i nogle tilfælde at forbinde mere end én skærm til en computer. Selvfølgelig understøtter grafikkortet oftest den "lette" version - mens den alternative skærm kører, er den vigtigste slukket, men systemer med to eller flere samtidigt arbejdende "skærme" er ikke ualmindeligt.
Grænseflader
Der er mange muligheder for at tilslutte et tv til en computer, både for widescreen digitale modeller og for beskedne analoge tv'er:
RCA (A/V til cinch-stik)
Dette universalstik kan findes på næsten ethvert skærmkort. Gennem den er det muligt at tilslutte en computer til de fleste analoge og mange digitale TV. Billedkvaliteten, når den er tilsluttet RCA, er den mest beskedne, dens største fordel er massekarakter.
S-video
Udgangen er tilgængelig på mange videokort. Giver transmission over tre kanaler - en til luminansdata og to til krominans. Billedkvaliteten er meget bedre end med RCA.
DVI-HDMI
Moderne digitale videotransmissionsgrænseflader. De minder meget om hinanden, men via HDMI overføres der desuden lyd (op til 8 kanaler), mens der med DVI er et separat kabel til lyd. Interfaces er kompatible med hinanden uden specielle konvertere, udelukkende på grund af adapterkablet, begge understøtter HDCP (High Definition Content Protection) - beskyttelse mod uautoriseret optagelse af ophavsretligt beskyttet indhold. Det er derfor, de udgør en potentiel trussel mod progressive brugere. Ikke desto mindre er grænseflader ret almindelige i videokort. Mange kort er allerede udstyret med DVI i dag, ifølge nogle rapporter er der for nylig dukket kort baseret på GeForce 7600 GT og Radeon-familien med HDMI-udgange op.
VGA (D-Sub)
En af de typer RGB-forbindelser, der oftest bruges til at forbinde en skærm til en computer. Mange moderne digitale tv er udstyret med et RGB-stik. Navnet betyder dog ikke, at output kun understøtter VGA-opløsning. Tilslutningen er velegnet til SVGA, QXGA, UXGA osv. Formentlig understøttes den højeste billedkvalitet.
Hvis udgangene på computerens videokort ikke passer til tv'ets stik, bruges forskellige ekstra enheder til at sikre fuld kompatibilitet og modulere signalet, hvis dette ikke gøres af videokortet, ikke kun i opløsning, men også i frekvenser osv. Nogle gange er apparaterne ret dyre, men i nogle tilfælde, især til analoge tv, er de simpelthen nødvendige.
Analoge tv
Analoge tv'ers muligheder er noget begrænsede. De er designet til farvesystemer, der har eksisteret længe. NTSC-standarden understøtter en maksimal opløsning på 525 linjer, PAL og SECAM - 625, og den reelle opløsning er endnu mindre. Som følge heraf kan et analogt tv normalt ikke give en computeropløsning højere end 640x480, en meget beskeden evne til moderne behov.
Den erklærede frekvens for analoge tv er 50 og 100 Hz, i virkeligheden har ingen nogensinde nået disse indikatorer. Du skal være opmærksom på, at behageligt arbejde foran en konventionel computerskærm er muligt ved værdier på 70-80 Hz.
Derudover bruger alle analoge tv det såkaldte. interlaced scanning (en ramme skabes sekventielt af to halve rammer fra ulige og lige linjer). Skærmene er progressive scanninger. Nogle kendere anser dog interlacing for at være optimalt til at se videoer, spil osv. - scener med meget bevægelse.
De bedste grænseflader til en "direkte" forbindelse mellem et TV og en computer er analog RCA og S-Video. Ved hjælp af specielle konvertere kan du også sikre dig, at tv-stikkene er kompatible med computerens VGA-udgang på videokortet. I dette tilfælde mister signalet naturligvis kvaliteten.
Og alligevel har analoge tv formået at indtage en stærk position i kampen om efterspørgsel efter pc-arbejde. Tekstmaterialer på skærmen vises ret utydeligt og sløret, men for at se videoer er dette et ekstra plus. "Sløret" billede giver dig mulighed for at udglatte de artefakter, der ledsager softwarebehandlingen af digitale videoer. Derudover er et analogt tv en overkommelig enhed til budgetpræsentationer.
Digitale tv
LCD-, plasma- og projektions-tv er normalt allerede forsynet med en direkte VGA-indgang til computeren. De nyeste modeller blev oprindeligt designet til HDTV - high-definition tv, de er nemt integreret med high-definition pc'er. For nylig er de i første omgang implementeret i en computerkompatibel version (TV / Computerskærm).
Indikatorer af meget høj kvalitet til LCD-paneler, der har arvet teknologi fra skærme. TV/skærmkanten er næsten ikke til at skelne i dem. LCD-tv'er fylder lidt og fungerer godt med et statisk billede. I denne henseende er de "plasma" overlegne.
Selvom farverne i plasma-tv'er ofte er lysere og mere "levende" end i LCD-skærme, "brænder" den indre fosforbelægning af "plasmaet" ud, når du ser et stillbillede i lang tid. Selvom dette problem, takket være den seneste udvikling, allerede har mistet sin tidligere sværhedsgrad, fortsætter det stadig.
Projektions-tv'er viser ikke altid farver med tilstrækkelig lysstyrke, især sortniveauer, men de er førende inden for skærmstørrelser, som endnu ikke er opnået med andre teknologier.
I alle disse tilfælde er en VGA-forbindelse eller en digital DVI-HDMI-forbindelse mellem en computer og et tv at foretrække. De viser de bedste resultater. Korrespondance af opløsninger af et signal/billede i TV'et leveres ved hjælp af den indbyggede tuner eller videokortet på pc'en.
De fleste digitale HDTV'er har store skærmstørrelser, højkvalitets widescreen-videoafspilning, strålende præsentationer og fuld 3D pc-spil. Numeriske paneler viser nemt tekst og små grafik efter behov.
Således har fjernsyn formået at bevare deres anvendelighed selv i "at spille på en fremmed bane." Store skærme giver dem mulighed for at klare en række opgaver, som er svære at udføre for konventionelle skærme. Det er sandsynligt, at med udviklingen af industriel teknologi vil disse to typer enheder blive kombineret til en enkelt medieenhed, der er egnet til brug i ethvert digitalt miljø.

Sådan sluttes et tv til en computer
Sådan sluttes et tv til en computer
Sådan sluttes et tv til en computer
Sådan sluttes et tv til en computer Sådan sluttes et tv til en computer Sådan sluttes et tv til en computerHome | Articles

July 14, 2024 17:44:32 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting