Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en orde

Er zijn iets meer dan tien jaar verstreken sinds het verschijnen van de eerste robotstofzuiger. Gedurende deze tijd is het apparaat verbeterd en is ook de locatie veranderd: van kantoren en openbare instellingen is het apparaat verplaatst naar privé-appartementen. Nu is voor elke consument een gemoderniseerd apparaat beschikbaar dat onafhankelijk de netheid van de vloerbedekking kan controleren, aangezien de prijs van een robotstofzuiger de afgelopen jaren aanzienlijk is gedaald.
De structuur van de robotstofzuiger, het werkingsprincipe
Elk apparaat is noodzakelijkerwijs uitgerust met de volgende blokken: navigatiesysteem, motor, batterij, reinigingsmodule. Het niveau van netheid op het behandelde oppervlak hangt af van hoe goed elk van hen omgaat met de functies die eraan zijn toegewezen.
Navigatie
Terwijl hij door de kamer beweegt, komt de robot veel obstakels tegen, waarvoor het navigatiesysteem wordt gebruikt om ze met succes te overwinnen. Dankzij haar omzeilt het apparaat veilig banken en stoelen en vermijdt het botsingen met andere dingen. Bij slechte prestaties van dit apparaat kan het apparaat de oriëntatie in de ruimte verliezen, ergens vast komen te zitten, een gebied vies achterlaten.
Verschillende volgens het werkingsprincipe van het oriëntatiesysteem in de kamer zijn gemaakt. Elk van hen heeft zowel plussen als minnen. De meest voorkomende typen navigatieblokken zijn:
• met robotsensoren;
• met bewegingsrelais op afstand;
• laserapparaten;
• videoapparaten.
Bij gebruik van de sensoren die in de bumper van de robotstofzuiger zijn ingebouwd, wordt de situatie in de kamer op een bepaald moment geanalyseerd, als er een obstakel wordt aangetroffen, draait het apparaat opzij of beweegt het langs het obstakel. Moderne apparaten hebben ook de mogelijkheid om de mate van vervuiling te analyseren en waar nodig intensiever te werken.
Hoe goed dit type stofzuiger over het terrein kan navigeren, hangt van veel factoren af:
• het aantal sensoren en hun werkingsprincipe;
• processor snelheid;
• geheugengrootte apparaat;
• andere nuances.
Afzonderlijke modellen, gebieden met veel stof en vuil tegenkomen, het bewegingsalgoritme wijzigen, cyclisch heen en weer bewegen (opzij, in een cirkel, enz.).
Er wordt ook gebruik gemaakt van navigatieapparatuur die in de ruimte is geplaatst, soms fungeren ze als zonescheider. Ze worden ook wel vuurtorens genoemd, ook wel virtuele muren genoemd. Uiterlijk zien ze eruit als een kleine plastic doos die dient als een bron van infraroodstralen. Ze worden niet waargenomen door het menselijk gezichtsvermogen, brengen geen schade toe aan het lichaam (deze straling wordt zelfs voor medische doeleinden gebruikt).
Tot op heden wordt lasernavigatie als de meest geavanceerde beschouwd, waarbij afstandsmeters worden gebruikt die automatisch de afstand tot objecten in de kamer bepalen en op basis van de ontvangen informatie een "kaart" vormen die is opgeslagen in het geheugen van de robot. Typisch worden modellen met dergelijke systemen gedomineerd door rechtlijnige trajecten. Na het verwijderen van een kamer, gaat de robot zelf naar een andere kamer.
Robotstofzuigers met camera's oriënteren langs het plafond. De lens wordt op het bovenpaneel van het apparaat geplaatst en ontvangt een beeld van de muren en het plafond. Wat het bewegingsalgoritme zal zijn, hangt af van de specifieke fabrikant. Het apparaat kan willekeurig, in een rechte lijn, in cirkels bewegen.
reinigingsproces
Over het algemeen is het principe van het reinigen van het oppervlak voor de meeste modellen hetzelfde: de borstel aan de zijkant vangt het vuil op en verplaatst het dichter naar het midden, waar de hoofdborstel alles in de prullenbak veegt. Daar wordt stof en ander vuil opgepikt door de luchtstroom en overgebracht naar de stofafscheider, waar het persen plaatsvindt. Daarna wordt de lucht in filters gereinigd en via een speciaal gat de kamer in geblazen. De kwaliteit van de reiniging is dus meer afhankelijk van de werking van de borstels en de filtratie van de luchtmassa. Bij sommige modellen wordt een deel van het stof samen met de gezuiverde lucht teruggevoerd naar de kamer.
De belangrijkste parameters van de robotstofzuiger
Er zijn veel verschillende apparaten beschikbaar met verschillende functies. Daarom is het bij het kiezen van een stofzuiger van dit type de moeite waard om vertrouwd te raken met de belangrijkste eigenschappen, dit zal de keuze voor een model dat het meest geschikt voor u is, vergemakkelijken. De belangrijkste apparaatparameters staan hieronder vermeld:
• Set meegeleverde borstels. Meestal bevat het twee stukken, waarvan er één van rubber is. Tijdens de werking van de stofzuiger is de een bezig met het verzamelen van stof (borstelig), de tweede veegt groot afval (kruimels, zand, enz.). De meeste apparaten hebben een zijborstel, waardoor schoonmaken minder tijdrovend is.
• Het type filter dat wordt gebruikt. Er zijn hier veel opties, van eenvoudige schuimkussens tot meerlaagse luchtreinigers van het HEPA-type, ideaal voor mensen die vatbaar zijn voor allergieën.
• Motorvermogen, gemiddeld 40-65 watt.
• Het volume van de afvalverzamelaar, die kan oplopen tot 1 liter.
Moderne apparaten hebben na het schoonmaken de mogelijkheid om zelfstandig terug te keren naar de "basis", naar het oplaadapparaat.

Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en orde
Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en orde
Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en orde
Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en orde Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en orde Robotstofzuiger is een garantie voor reinheid en ordeHome | Articles

May 24, 2024 05:04:32 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting