Kuinka valita pölynimuri?

Kun pölynimureita juuri ilmestyi maahamme, monet pitivät niitä vain porvariston "leluina" ja pitivät parempana vanhaa proletaarista tapaa käsitellä pölyä roskalapun ja luudan muodossa. Onneksi ne ajat ovat kuluneet ja vanhinkin sukupolvi on jo onnistunut varmistamaan pölynimurien hyödyn. Lisäksi nykyaikainen pölynimuri ei ole pitkään ollut se ulvova hirviö, jonka pussi ei päästänyt läpi ikään kuin puolta tämän mekanismin keräämästä pölystä. Päinvastoin, nykyaikaiset pölynimurit eivät käytä vain vesisäiliötä pölynkerääjänä, vaan ne voidaan valmistaa myös robottien muodossa, jotka siivoavat talosi itse.
Kuinka valita pölynimuri?
Ensimmäinen kysymys, johon potentiaalisen ostajan tulisi vastata, on jotain tällaista: mitä toimintoja pölynimurin tulee suorittaa? Vastausta "imurointi" ei lasketa - kaikki pölynimurit tekevät sen eri tavalla, ja tässä on tärkeää päättää tulevan pölynimurin tehtävistä.
Jos laitteen päätehtävä on pölyn poistaminen linoleumista, huonekaluista ja mattopoluista, sinulle sopivin ostos on yksinkertainen pölynimuri, joka toimii vain kuivapesutilassa ja jonka teho on noin 300 wattia. Jos talossa on pitkäkarvaisia eläimiä tai itse matoilla on huomattava pinta-ala, on parempi ostaa tehokkaampi laite - jopa 500 W, koska tehokkaammilla laitteilla on yleensä pidempi resurssi ja ne selviävät saastuminen paremmin.
Kemiallinen pesu ei suinkaan ole pölynimurin ainoa toiminto. Noin kolmekymmentä vuotta sitten ilmestyi "pesu" -malleja - ts. pölynimurit, joilla voit suorittaa tilojen märkäpuhdistuksen. Tällaiset pölynimurit ovat huomattavasti kalliimpia kuin perinteiset, mutta ne tuovat paljon enemmän etuja, koska ne voivat puhdistaa mattojen ja linoleumin lisäksi monia muita pintoja. On ehkä helpompi selventää, että pesupölynimurit eivät voi puhdistaa - tämä on parketti, vaahtopohjaiset matot ja kalliit huonekalut, jotka romahtavat, kun tippuvaa nestemäistä kosteutta pääsee sisään.
Nykyaikaisin pölynimurityyppi on robotti. Tällaiset pölynimurit pystyvät valmistajien mukaan itse määrittämään lattian likaantumisen, puhdistamaan sen ja palaamaan latautumaan. Käytännössä se osoittautuu hieman vääräksi: robottipölynimurit ovat "tyhmiä", ja siksi heidän työnsä laatu jättää paljon toivomisen varaa - esimerkiksi kukaan heistä ei voi vielä puhdistaa huoneen kulmia.
Kun olet päättänyt pölynimurin toimivuudesta ja tehosta, sinun tulee käsitellä niin tärkeää asiaa kuin säiliötyyppi, johon pöly kerääntyy.
Tähän mennessä tällaisia tyyppejä on kolme: vesisuodatin, säiliö ja pussi.
Vesisuodattimella varustetut pölynimurit ovat kätevimpiä. Heidän työnsä ydin on, että imetty ilma johdetaan vesikerroksen läpi ja kaikki pöly jää säiliön sisään. Tämä on melkein ihanteellinen suodatintyyppi, mutta tällaiset pölynimurit ovat yleensä jonkin verran kalliimpia: lisäksi joissakin malleissa suodattimen puhdistusprosessi on melko vaikeaa.
Säiliöpölynimurit keräävät pölyn muovi- tai metallisäiliöön. Ilmanpaineen alaisena pöly puristuu tiiviiksi kokkareeksi, joka sitten heitetään pois. Säiliöpölynimureissa on kaksi haittaa - suuret koot ja muovin tärinään liittyvä melkoinen melu.
Yleisimpiä ovat pölynimurit, jotka on varustettu kerta- tai uudelleenkäytettävillä pussilla. Tällaiset laitteet voivat olla erittäin kompakteja: lisäksi pussilla varustetun pölynimurin hinta on myös suhteellisen alhainen. Ainoa mahdollinen ongelma tässä tapauksessa on, että kertakäyttöiset pussit loppuvat ennemmin tai myöhemmin, eikä aina ole mahdollista ostaa uusia. Tämä monimutkaisuus tulee ennakoida etukäteen - kysy vain myyjältä, onko varakasseja tai niiden uudelleenkäytettäviä vastineita myynnissä.
Tärkeä yksityiskohta pölynimurissa on johto tai pikemminkin sen pituus. Alle kuuden metrin johdolla varustetun pölynimurin ostaminen aiheuttaa jatkuvia vaikeuksia sen käytössä, ja kolmen tai neljän metrin johdot vaativat yleensä automaattisesti jatkojohdon. Lisäksi sinun tulee kiinnittää huomiota johdon eristyksen laatuun, koska pölynimurien johdot ovat yleensä alttiina mekaanisille vaurioille.
Yksi vaikeimmista kysymyksistä, johon ostajan on vastattava, on kysymys pölynimurin koosta. Luonnollisesti jokainen pyrkii hankkimaan mahdollisimman pienikokoisen laitteen, mutta samalla tulee tiedostaa, että kompaktia, tehokasta ja luotettavaa sähkömoottoria ei voi tehdä samaan aikaan - siksi jotain on aina uhrattava.

Kuinka valita pölynimuri?
Kuinka valita pölynimuri?
Kuinka valita pölynimuri?
Kuinka valita pölynimuri? Kuinka valita pölynimuri? Kuinka valita pölynimuri?Home | Articles

April 22, 2024 21:22:59 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting