Kuinka valita leipäkone?

Alun perin ukrainalaiset kotiäidit leipoivat kotitekoista leipää. He nousivat aamunkoitteessa, sytyttivät uunin, loihtivat taikinan päälle, vaivasivat siistejä leipiä, ja pian tuoreen leivän tuoksuva tuoksu levisi koko taloon. Leivän leivonta vaati paljon kärsivällisyyttä, huomiota ja tietysti aikaa. Siksi meidän aikanamme turhamaisuuden ja jatkuvien huolenaiheiden vuoksi ei ole enää paljon perheitä, joissa kotiäidit ilahduttavat rakkaansa kotitekoisella leivällä. Useimmat ostavat vain leivonnaisia lähimmästä kaupasta. Mutta älä kiellä itseltäsi nautintoa!
Loppujen lopuksi upean leipäkoneen tullessa kotiin voit nauttia todellisista kotitekoisista kakuista joka päivä!
Joten opitaan lisää leipäkoneesta. Ulkoisesti kaikki leipäkoneet ovat samanlaisia toistensa kanssa, ne eroavat vain väristä ja kotelon materiaalista - muovista tai ruostumattomasta teräksestä. Leipäkoneiden suunnittelussa on myös paljon yhteistä: mikä tahansa malli on työkammio, jossa on kansi, sisällä oleva lämmitysputki (lämmityselementti) ja moottori. Tällaiseen "uuniin", joka poistetaan, työnnetään ämpäri veitsen kiinnikkeellä (se kutsutaan myös lastaksi). Kauhassa on mukava kahva, tarttumaton pinnoite ja se on uunivuoka. Lasta sekoittaa ainekset taikinaksi, kun taas 10 muuttaa taikinasta leipää. Osallistumisesi ruoanlaittoprosessiin on vähennetty minimiin: sinun tarvitsee vain ladata reseptissä ilmoitetut tuotteet uuniin sekoittamatta niitä. Leipäkone hoitaa loput: sekoittaa ainekset, lämmittää ne, antaa taikinan levätä, vaivaa sen ja leipoa leivän. Kun leipä on valmis, leipäkone ilmoittaa siitä piippauksella. Se on niin yksinkertaista!
Leipäkoneen avulla saat suoraan leivän leipomisen lisäksi valmiin taikinan, jos sinulla ei ole aikaa tai henkistä voimaa tehdä sitä itse. No-bake-vaivaustoiminnon ansiosta saat erinomaisen taikinan täytetyille piirakoille, optimaalisen koostumuksen happamattoman taikinan pizzalle ja nyytille. Lieden kanssa sekoitettu "kolobok" jaetaan vain piirakoiksi, laitetaan uunipellille, annetaan nousta ja paistaa uunissa. On myös suoraan päinvastainen toiminto - paistaminen ilman vaivaamista, joka sopii taikinasta valmistetuille tuotteille - muffineille, charlotteille. Ensin taikina vaahdotetaan sekoittimella, sitten se kaadetaan muottiin - ja leipäkoneeseen! Tarvitset tätä toimintoa, jos uuni on kiireinen esimerkiksi liharuokien kanssa.
Leipätoimintojen lisäksi joissakin malleissa on toinen vaihtoehto herkullisella nimellä "Hammo": voit keittää marmeladia, hilloa, marmeladia tuoreista tai pakastetuista hedelmistä ja marjoista. Tämän tilan salaisuus on yhdistelmä matala lämpötila, optimaalinen kypsennysaika ja jatkuva hidas sekoitus lastalla.
Leipäkoneen toimivuus riippuu tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Kun valitset leipäkonetta, sinun tulee kiinnittää huomiota seuraaviin parametreihin:
Teho - 400 - 1650 W eri malleissa. Mitä korkeampi ilmaisin, sitä nopeammin uuni toimii. Useimpien nykyaikaisten leipäkoneiden keskimääräinen teho on vähintään 600 wattia. Leivän paino ja koko. 2-4 hengen perheelle riittää yleensä 500g - 1kg painava tuote, mutta joillain leipäkoneilla pystyy leipomaan suuria, jopa 1,5kg painavia leipiä! Jotta voit valmistaa oikean määrän leipää joka kerta, leipäkoneen avulla voit asettaa jokaisen leivän koon - pienen, keskikokoisen tai suuren.
Veitsien rakenne ja lukumäärä: on pysty- ja vaakasuuntaisia malleja, jotka on suunniteltu yhdelle ja kahdelle veitselle. Valmistajat väittävät, että kahden veitsen avulla taikina vaivataan tasaisemmin.
Katseluikkuna: leivän leivonta tapahtuu kirjaimellisesti silmiesi edessä, jos valitset mallin, jossa on katseluikkuna. Mikä on suurempi, on parempi: pieneen neliöön kurkistaminen on erittäin hankalaa, haluat varmasti avata uunin, eikä tämä ole suositeltavaa. Jos et aio ohjata leipäkoneen toimintaa, osta malli, jossa on "tyhjä" kansi.
Leivontaohjelmien määrä.
Leipäkoneilla voi olla 3-17 ohjelmaa. Ohjelmat eroavat toisistaan pääasiassa taikinan vaivaamisen, paistamisen ja käyttölämpötilan suhteen. Nykyaikaisista malleista löydät sekä "standardi"-ohjelmat "perus"- ja "vehnä" leivän leivontaan sekä alkuperäiset ohjelmat, esimerkiksi: hillon valmistus, kakkujen valmistus, Borodino-leivän leivonta, leivän leipominen erilaisilla lisäaineilla, erityinen ohjelma ruisleivän leivontaan, pääsiäiskakkujen leivontaan, ruokavaliohiivattoman leivän leivontaan, leivän leivontaan maissista, riisistä, ohrasta, tattarijauhosta, ohjelma täysjyväjauhoista leivontaan, ohjelma makeille leivonnaisille rusinoilla, suklaalla, hunajalla, sokeri ja muut lisäaineet jne.
Ajastimen avulla voit helposti asettaa ajan, johon asti leivonnaisten pitäisi olla valmiita: mallista riippuen se on suunniteltu 12-15 tunniksi. Eli lataamalla ainekset ja asentamalla sovelluksen esimerkiksi illalla saat tuoreita lämpimiä leivonnaisia suoraan aamiaiseksi. Ylellisesti! Leipäkone itse laskee, missä vaiheessa sen pitäisi aloittaa prosessi.
Näyttö on aina nestekidenäyttö, joskus kätevällä taustavalolla. Mitä suurempi se on, sitä parempi: pienessä näkyy vain numerot, jotka osoittavat paistoprosessin alun ja lopun. Suuri täystoimintoinen näyttö näyttää kaikki tiedot uunin asetuksista, kellonajasta ja leivän tai sämpylän valmistusprosessin nykyisestä tilasta.
Muistitoiminto suojaa mahdollisilta sähkökatkouksilta. Lähes kaikissa leipäkoneissa on se: jos sähköt katkaistaan, uuni säästää ohjelman mallista riippuen 30 sekunnista 40 minuuttiin, ja kun virta kytketään päälle, se palaa automaattisesti keskeytettyyn kiertoon ja jatkaa toimintaansa. .
Ainesosien lisääminen: Haluatko tehdä makeita pullia, rusinamuffinsseja tai maalaismaista leipää pähkinöillä? Nämä ainekset lisätään jo valmistettuun taikinaan, joten tavallisen leipäkoneen kansi on silti avattava. Jotta uunin sisäinen mikroilmasto ei häiriinny, on parempi ostaa malli, jossa on annostelija: kaada rusinat, pähkinät tai kuivatut hedelmät pieneen kannen lokeroon, ja oikeaan aikaan ne kaadetaan automaattisesti ämpäriin. taikina tasaisesti koko taikinaan.
Tarvikkeet: uunipakkaus sisältää sellaiset aputarvikkeet kuten mittakuppi, yhdistetty kaksipäinen mittalusikka, usein laitteen mukana tulevasta sarjasta löytyy myös sivellin leivonnaisten kuorrutteeseen päällystämiseen. Patonkien valmistukseen tarkoitetuissa malleissa on erikoistelineet. Ja tietysti - kirja merkkituista resepteistä leivän leivontaan, jossa on tarkat tuoteannokset ja hyödyllisiä vinkkejä aloitteleville kokkeille.

Kuinka valita leipäkone?
Kuinka valita leipäkone?
Kuinka valita leipäkone?
Kuinka valita leipäkone? Kuinka valita leipäkone? Kuinka valita leipäkone?Home | Articles

July 22, 2024 11:02:13 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting