Miten valitaan mikroaaltouuni?

Jokainen määrittelee mikroaaltouunin roolin jokapäiväisessä elämässä: joillekin se on toinen muodikas "lelu", toisille se on välttämätön ja välttämätön apulainen keittiössä. Joku saa sen lämmittääkseen ruokaa nopeasti ja turvallisesti, jollekin se korvaa kokonaan keittotason ja uunin. Todellakin, nykyaikaisessa mikroaaltouunissa voit paitsi sulattaa ruokaa, keittää keittoja, hauduttaa vihanneksia, kalaa, lihaa, mutta myös leipoa piirakoita, valmistaa kanaa herkullisella rapealla kuorella ja muita kulinaarisia herkkuja. On vain tärkeää valita oikea malli, ja sitten uusien kodinkoneiden kustannukset ovat perusteltuja ja sen omistajat ovat tyytyväisiä.
Puhuttaessa sisäänrakennetuista kodinkoneista, edes kokeneet kuluttajat eivät aina tiedä, että myös mikroaaltouuni voidaan katsoa sen ansioksi. Samaan aikaan on jo pitkään valmistettu erityisiä kehyksiä, joiden avulla erilaisia mikroaaltouunien malleja kiinnitetään turvallisesti seinäkaappien koloihin, mikä vapauttaa tilaa keittiön pöydillä ja yöpöydällä. Näin ollen ostajalla on mahdollisuus valita sisäänrakennettu mikroaaltouuni tai yksittäinen mikroaaltouuni.
Mikä on mikroaaltouuni? Yksinkertaisin on kaappi, jonka ovi sisältää magnetronin. Hän tuottaa mikroaallot tai tieteellisesti sanottuna ultrakorkeat taajuudet (SHF), joiden avulla tuotteiden lämpökäsittely suoritetaan. Mikroaaltoaaltojen vaikutuksesta ruoan sisältämät vesimolekyylit alkavat värähdellä, lämmittäen itseään ja lämmittäen kaikkea, mikä niitä ympäröi. Siten tuotteet ikään kuin kypsennetään sisältä. Lihan, siipikarjan tai kalan kypsentäminen mikroaaltouunissa ei vaadi rasvaa tai vettä, ja ruoka säilyttää hyödylliset ominaisuudet maksimaalisesti.
Mikroaaltouunien tyypit
Kaikki mikroaaltouunit voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:
mikroaaltouuni;
mikroaaltouunit ja grilli;
mikroaaltouunit, grilli ja kiertoilma.
Kaikissa ensimmäisen tyypin malleissa voit sulattaa, keittää ja lämmittää uudelleen. Mutta monipuolisempien ruokien saamiseksi pelkät mikroaaltouunit eivät riitä, joten monet modernit mikroaaltouunien mallit on varustettu grillillä.
Grilliä on kahta tyyppiä: lämpöelementti ja kvartsi.
Grillin lämmityselementin kierre sijaitsee työkammion yläosassa ja joskus myös alla. Tämän vaihtoehdon avulla voit varmistaa tuotteiden tasaisemman lämpenemisen ja luoda sen erittäin herkullisen rapean kuoren, jota ei voida saavuttaa yksinkertaisessa mikroaaltouunissa. Joissakin malleissa grilli voi muuttaa asentoaan vaaka-asennosta pystysuoraan. Kaikilla eduilla lämmityselementtigrillissä on vielä yksi asia, joka niin usein osoittautuu ratkaisevaksi mikroaaltouunia valittaessa: sillä varustetut mallit maksavat vähemmän kuin vastaavat kvartsilla varustetut.
Kvartsigrilli on rakennettu mikroaaltouunin yläosaan. Se vie vähemmän tilaa kuin lämmityselementti, mikä tarkoittaa, että työkammioon mahtuu suurempi määrä tuotteita. Kvartsigrilli on paikallaan, saa tehoa nopeammin ja on paljon helpompi huoltaa. Luonnollisesti joudut maksamaan tästä hieman enemmän.
Malleissa, joissa on grilli ja kiertoilmatoiminto, voit luoda todellisimpia kulinaarisia mestariteoksia. Niissä voit valmistaa ruokaa viidellä eri tavalla: mikroaalloilla, grillaamalla sekä mikroaaltojen ja grillin yhdistelmällä, grillillä ja kiertoilmauunilla, mikroaalloilla ja kiertoilmauunilla. Konvektiomikroaaltouunissa on lämmityselementti ja tuuletin, joka jakaa ilman koko keittokammioon. Vaikutus on sama kuin paistaisi ruokaa uunissa, mutta keittiön ilma ei lämpene, ja jopa kesällä äärimmäisessä kuumuudessa ruoanlaitto ei aiheuta haittaa.
Hyvä mikroaaltouuni, jossa on grilli ja kiertoilma, kun talossa on vedenkeitin ja kahvinkeitin, mahdollistaa keittotason ja uunin kokonaan luopumisen. Miksi ottaa tilalle iso, vaikkakin lapsuudesta tuttu liesi, jos kaikki - liemestä hillokkeeseen ja piirakoihin - voidaan keittää mikroaaltouunissa? Tällaiset pieniin kahviloihin ja toimistokeittiöihin asennetut mallit selviävät tehtävästään täydellisesti, ja ne mahdollistavat paitsi keitetyn ruoan lämmittämisen, myös kanan tai kalan paistamisen, muffinssien leipomisen ja kekseiden valmistamisen.
Mukavuus vaatii kuitenkin kunnollisen panostuksen, ja kiertoilma- ja grilliuunin mitat ylittävät yksinkertaisen, samankokoisen mikroaaltouunin mitat.
Mikroaaltouunin tilavuus
Tähän parametriin tulee kiinnittää vähintään yhtä huomiota kuin mikroaaltouunin tyyppiin ja grillin tyyppiin, koska työkammion tilavuus riippuu siitä, kuinka monta tuotetta voit ladata ja valmistaa samanaikaisesti. Mikroaaltouuni, jonka työkammiotilavuus on 8,5 litraa, riittää yhdelle henkilölle, 13-19 litran malli sopii kahdelle, ja jos perheessäsi on vähintään 3 henkilöä, sinun tulee keskittyä 23-32 litraan. Mutta tämä määrä ei ole raja! Vieraiden kutsumisesta ja juhlien pitämisestä tykkäävät pitää 38-41 litran uunista, johon mahtuu helposti iso kana, ankka ja jopa hanhi, johon voi keittää uuniperunan tai ison kattilan pilafia. . Muista kuitenkin, että sisäänrakennettu grilli vaatii tietyn paikan, joten ulkonäöltään samanlaisissa mikroaaltouuneissa ja grilliuuneissa on eri tilavuus työkammiosta.
Ohjaustyyppi
Mikroaaltouunin ohjaimen tyyppi määrittää suurelta osin, kuinka kätevää sitä käyttää. Jokaisella menetelmällä, jota tämäntyyppisten kodinkoneiden valmistajat tarjoavat nykyään, on omat etunsa ja haittansa.
Yksinkertaisin ja luotettavin on mekaaninen ohjaus. Kahden pyörivän nupin avulla voit säätää laitteen tehoa ja sen toiminta-aikaa. Tyypillisesti ajastin on asetettu 30-60 minuuttiin.
Elektroninen ohjaus voi olla painonappi tai kosketus.
Painikkeilla voit valita tehotasot, kypsennysajan, vaihtamisen grilli- tai kiertoilmatilaan. Tähän mennessä tämän tyyppistä mikroaaltouunin ohjausta pidetään optimaalisena: se on yksinkertainen ja melko luotettava. Joskus näppäimistön vieressä on kiertonuppi.
Kosketuspaneeli on täysin sileä ja mahdollistaa kypsennysprosessin täysin automatisoinnin. Yleensä sen avulla voit esiohjelmoida useita suosikkireseptejäsi, ja joissakin malleissa tällaiset reseptit ovat jo mukana ohjelmassa. Sinun tarvitsee vain määrittää tuotteiden paino ja annoksen tyyppi, jonka haluat vastaanottaa. Uuni itse asettaa halutun ajan, valitsee tilan ja prosessin lopussa piippaa.
Toisin kuin muovipainikkeilla, kosketuspainikkeilla ei ole selkeää kohokuviota, ja ne laukeavat kevyellä kosketuksella.
Lisäominaisuudet ja lisävarusteet
Yksi mikroaaltouunin lisätoiminnoista on kyky syöttää höyryä, mikä auttaa estämään tiettyjen ruokien ylikuivumista valmistuksen aikana. Tämän toiminnon ansiosta ruoka kypsyy kaksi tai kolme kertaa nopeammin ja säilyttää luonnollisen koostumuksensa.
Mahdollisuutta tuulettaa työkammio voidaan kutsua vähäpätöiseksi, mutta erittäin miellyttäväksi. Kalan tai lihan haju mausteineen poistuu muutamassa minuutissa, ja pian kuuman ruuan valmistuksen jälkeen voidaan leipoa pullat tai piirakat.
Monitasoisen lautastelineen avulla voit lämmittää useita astioita samanaikaisesti.
Kahdella grilliritilällä voit valmistaa kaksi kertaa enemmän ruokaa yhdellä "istunnolla".
Jotkut uunit on varustettu automaattisella painotoiminnolla, eli niissä on sisäänrakennettu elektroninen vaaka. Tällaisissa malleissa ei tarvitse ilmoittaa työkammioon sijoitettujen tuotteiden painoa - mikroaaltouuni määrittää sen itse.
Krusty Plate, joka tunnetaan myös nimellä Crisp, mahdollistaa ruoan paistamisen sillä kuin paistinpannulla. Se on valmistettu erikoismetallista ja kuumenee jopa 200 °C:seen.
Valmistajan ilmoittama "Double emission" -toiminto tarkoittaa, että säteilylähde on kaksihaarainen. Tämä erottelu edistää tuotteiden tasaisempaa kuumenemista ja lisää uunin tehokkuutta.
Joskus mikroaaltouunit on varustettu interaktiivisella tilalla, jolla jopa lapsi voi kokata. Johtava kysymys näkyy näytöllä, ja sinun tarvitsee vain vastata siihen, jotta seuraava tulee näkyviin. Joissakin malleissa ääni toistaa sähköisessä tulostaulussa näkyvät viestit.
Sähköinen keittokirja - tämä ominaisuus helpottaa huomattavasti lompakkoasi oston aikana ja elämää sen jälkeen, kun "älykäs" mikroaaltouuni on toimitettu kotiisi. Jopa lapsi voi kokata reseptikokoelman avulla, sinun on vain ymmärrettävä, kuinka sitä käytetään. Kuitenkin meidän tietokoneaikanamme lapset ovat paljon parempia ystäviä elektroniikan kanssa kuin aikuiset.
Kamarin sisustus
Työkammion sisäpinnoite voi olla erilainen.
Emali on ehkä yleisin. Puhdistus on yksinkertaista eikä vie paljon aikaa: pyyhi vain mikroaaltouunin seinämät kostealla pehmeällä liinalla.
Keraaminen pinnoite on lähes mahdotonta vahingoittaa ainakaan käytettäessä takkaa aiottuun tarkoitukseen ohjeiden mukaisesti. Rasvahiukkaset eivät viipyy siinä, ja vahingossa seinille jääneet pestään helposti pois sienellä tai lautasliinalla.
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu työkammio on näyttävä ulkonäkö, korkea lujuus ja kestää korkeita lämpötiloja pitkään. Mutta valitettavasti sen hoitaminen vaatii hieman enemmän aikaa.
Jotkut halpoja yksinkertaisten mikroaaltouunien malleja voidaan yksinkertaisesti maalata "emalin alle". Koska tällaisia uuneja käytetään useammin kypsennetyn ruoan lämmittämiseen, tämä pinnoite voi kestää melko pitkään. Mutta pitkäaikaisessa altistumisessa korkeille lämpötiloille tapahtuu täsmälleen mitä maalille tapahtuu: se yksinkertaisesti kuoriutuu pois.
Kuinka päättää brändistä
Kuten ostokokemus - elektroninen ja täysin todellinen - osoittaa, mikroaaltouunien hinnat vaihtelevat 100 dollarista 2200 euroon. Ja jos tietty hintaero erityyppisten uunien välillä on ymmärrettävää - se sisältää grillin, kiertoilmatuulettimen, näytön ja kosketusnäytön kustannukset, niin eri valmistajien mikroaaltouunit, joissa on samat toiminnot, saavat sinut ajattelemaan. Miksi maksaa vaikkapa kuusisataa, kun saman voi ostaa neljällä? Sama, mutta ei sama. Kokeile verrata halpoja tuotantomalleja huippuluokan malleihin, joissa jokainen yksityiskohta testataan ja hienosäädetään toimimaan täydellisesti! Ehkä tämä on pikku juttu, mutta vankan kalliiden laitteiden käyttö on paljon miellyttävämpää kuin sen halpa vastine. Mielen, Boschin, Siemensin, Gaggenaun tai Kuppersbuschin mikroaaltouunissa jo pintamateriaalin, luukun lasin, painikkeiden tai säätönuppien kosketus miellyttää. Tällaisten tunnettujen tuotemerkkien mallit ovat tyylikäs muotoilu, lisätoimintojen läsnäolo ja miellyttäviä pieniä asioita, ja se on myös takuu virheettömästä toiminnasta.
Käyttöikä ja takuu
Mikroaaltouunien valmistajan myöntämä takuu on yleensä 1 vuosi, kun taas ilmoitettu käyttöikä vaihtelee 5-8 vuoden välillä. Jotkut kaupat tarjoavat kolmen vuoden takuuhuollon tunnettujen valmistajien malleille.
Ja lopuksi
Kaikilla modernin mikroaaltouunin toiminnoilla on syytä muistaa, että tärkein asia siinä ei ole sisäänrakennettu leivänpaahdin, liesituuletin tai vastaanotin, ei kyky käyttää itsenäistä Internetiä, eikä todellakaan kyky " puhua". Mikroaaltouuni, grilli ja kiertoilma – sitä tarvitset päivittäiseen ruoanlaittoon tai ruoan lämmittämiseen.
Nestekidenäyttö on miellyttävä asia, mutta ei liian mukautettu "meidän" jännitehäviöillemme. Kosketusohjauspaneelit reagoivat "tuskallisesti" myös sähkökatkoihin, joten jos olet päättänyt ostaa juuri tällaisia malleja, huolehdi stabilisaattorin ostamisesta. Muista kuitenkin, että joudut maksamaan siitä 70-200 tavanomaista yksikköä.
Sillä ei ole väliä minkä mikroaaltouunin päätät valita: sisäänrakennettu tai yksinomainen, täydellä valikoimalla toimintoja tai yksinkertaisin, tärkeintä on, että se täyttää kaikki vaatimukset ja siitä tulee todellinen apulainen keittiössä, eikä kaunis kalliita huonekaluja. Tässä artikkelissa puhuimme tärkeimmistä parametreista, joiden mukaan sinun tulisi valita mikroaaltouuni. Ja vain sinä voit määrittää halutun värin ja muodon.

Miten valitaan mikroaaltouuni?
Miten valitaan mikroaaltouuni?
Miten valitaan mikroaaltouuni?
Miten valitaan mikroaaltouuni? Miten valitaan mikroaaltouuni? Miten valitaan mikroaaltouuni?Home | Articles

May 21, 2024 10:31:39 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting