Kuinka valita jääkaappi?

Nykyaikaiset jääkaappimallit eroavat edeltäjistään paitsi ulkonäön, myös uusien nykyaikaisten materiaalien sekä joukon toimintoja, joiden avulla voit säilyttää monenlaisia tuotteita pitkään. Kiinteät kodinkoneet ovat tulleet uudeksi ratkaisuksi keittiöiden sisustukseen, ja liesien, uunien, pesukoneiden ja astianpesukoneiden rinnalle on ilmaantunut käsite "integroidut jääkaapit". Verrattuna vapaasti seisoviin malleihin, niillä on joitain etuja: suurempi tehokkuus seinien paremman lämmöneristyksen ansiosta, alhaisempi melutaso, koska koristeelliset huonekalupaneelit "vaimentavat" äänen merkittävästi. Ja tietysti sisäänrakennetut jääkaapit sopivat harmonisesti keittiön ympäristöön ja tarjoavat kätevän pääsyn niiden sisältöön milloin tahansa.
Kodinkoneiden valmistajat tarjoavat kuluttajille eri kokoisia, muotoisia ja jopa värisiä malleja. Mutta parhaan vaihtoehdon valitsemiseksi sinun on tiedettävä, mihin parametreihin sinun tulee kiinnittää huomiota.
Jääkaapin mitat ja mallin ominaisuudet
Ensinnäkin on tarpeen määrittää jääkaapin tilavuus ja siten sen mitat. 1-2 hengen perheelle sopii kompakti malli, joka ei ole kooltaan suuri. Yleensä nämä ovat yksikammioisia jääkaappeja, joiden korkeus on enintään 1 metri, mukaan lukien jääkaappi ja pieni pakastin. Jollain tapaa ne saattavat muistuttaa vaatimattomia vanhoja malleja, jotka piti sulattaa käsin. Mutta nyt melkein kaikki jääkaapit on varustettu No Frost -järjestelmällä, joka estää huurteen muodostumisen kammion seinille (Liebherr-jääkaapeille tämä nimi kirjoitetaan yhdessä - Nofrost). Esimerkki tällaisista jääkaapeista on Bosch KIF 20A50 -malli
3-4 hengen perhe tarvitsee suuremman mallin. Tässä kannattaa jo kiinnittää huomiota jääkaappiin, jossa on tilava pääosasto ja erillisellä ovella sulkeutuva pakastin. Tällaisten mallien korkeus on 1,9 metriä, sisätila on yleensä jaettu kolmeen vyöhykkeeseen: jäähdytys, pakkastus ja nollalämpötilavyöhyke, joka on tuttu useimmille kuluttajille "tuoreusvyöhykkeenä". Jos kahdesta ensimmäisestä osiosta ei ole kysymyksiä, kolmas kaipaa selvennystä. Osasto, joka vie jopa viidenneksen jääkaapin päätilasta, on suunniteltu erityisesti pilaantuvien tuotteiden säilytykseen. Tällaisen jääkaapin sulattaminen on melko yksinkertaista: yleensä vain pakastinosasto on sulatettava kokonaan, kylmäosasto on varustettu samalla No Frost -järjestelmällä.
Kaksiosastoiset jääkaapit voivat toimia joko yhdellä tai kahdella kompressorilla, ja molemmissa vaihtoehdoissa on etunsa. Ensimmäinen on taloudellisempi käytössä, mutta toisen avulla voit sammuttaa ja sulattaa minkä tahansa kameran jättäen toisen toimintakuntoon. Ja tämä, kuten kokemus osoittaa, on paljon kätevämpää.
Ja lopuksi suuret vierekkäiset jääkaapit. Näihin tilavien keittiöiden omistajilla on varaa, koska tämä on ehkä tilavin ja yleisin jääkaappityyppi. Kirjaimellisesti side-by-side on käännetty - "side by side", mikä on totta: kamerat sijaitsevat vierekkäin ja avautuvat kahden kääntöoven avulla. Mallien korkeus vaihtelee 1,7-1,9 metriin, leveys voi olla 1,2 m ja kokonaiskäyttötilavuus on 520-800 litraa. Jääkaappien vaikuttavasta koosta huolimatta sinulla ei ole ongelmia sulatuksen kanssa: No Frost -tekniikka on niissä pakollinen standardi, esimerkiksi Gaggenau IK 300-354 yhdistetty vapaasti seisova kolmikammioinen jääkaappi "Side by Side"
Vierekkäisissä malleissa on useita lämpötilavyöhykkeitä, mukaan lukien nollalämpötilasuljettu kammio ja säädettävä kosteusosasto. Lähes kaikki tämän tyyppiset jääkaapit tarjoavat lisämahdollisuuden juomien jäähdyttämiseen: oven erityisessä osastossa lämpötila pidetään 3 astetta alhaisempi kuin pääkammiossa. Lisäksi sisäänrakennetun jääpalakoneen avulla voit saada noin 4 kg jäätä päivässä ilman tylsää veden kaatamista muotteihin ja jäädytettyjen kuutioiden erottamista niistä. Vesijohtoon liitetyn letkun kautta vesi tulee suodattimeen vaihdettavilla patruunoilla ja sitten puhdistettua epäpuhtauksista jäänmuodostusosastoon. Kätevä, yksinkertainen ja erittäin tehokas.
Jääkaapin mittoja valittaessa ei kuitenkaan pidä unohtaa sen toimittamiseen asennuspaikkaan liittyviä kysymyksiä. Muista, että sen tulee kulkea asunnon ja keittiön ovista - vähintään ja enintään - mahtua hissiin, joka vie ostoksesi haluttuun kerrokseen. No, jos olet jo asettunut vierekkäiseen malliin, ole valmis tekemään epätyypillinen päätös: saatat joutua poistamaan asunnon ovet. Ainoa lohdutus on, että nämä haitat ovat väliaikaisia.
Kameran sijainti
Esinettä ei vaadita, vaan sen katsotaan olevan käytettävyysasia. Jos jääkaapissa on kaksi tai useampia kammioita, olisi hyvä päättää, missä pakastinosasto sijoitetaan - sen ylä- tai alaosaan. Jos mieluummin valmistat pakaste- ja puolivalmiita tuotteita ja käytät pakastinta useita kertoja päivässä, ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä kyykistyä sen eteen. Niille, jotka avaavat jääkaapin oven useammin, on helpompi valita malli, jossa pakastin sijaitsee jääkaapin alla, kuten Bosch KIV 38X00 -mallissa tehdään.
Jäätymiskyky
Tämä ominaisuus on usein merkitty pakastimen oveen tai, jos jääkaappi on yksikammioinen, toimintamerkkivalojen viereen. Kaksi lumihiutaletta osoittavat, että pakastimen enimmäislämpötila on -12 ° C, kolme osoittaa, että tämä arvo saavuttaa -18 ° C, ja neljän lumihiutaleen kuvalla voit turvallisesti luottaa kaikkeen -24 ° C.
Ohjaus
Jääkaappia voidaan ohjata sekä sähkömekaanisesti että elektronisesti. Ensimmäinen on tutuin ja yksinkertaisin: päälle- ja poiskytkentä tapahtuu painikkeita painamalla ja haluttu tila asetetaan termostaatin nuppeja kääntämällä. Toisessa menetelmässä käytetään elektronista paneelia, jossa on digitaalinen näyttö ja ohjauspaneeli. Niiden avulla voit asettaa halutun lämpötilan lähimpään asteeseen, mitä ei voi tehdä manuaalisella ohjauksella, mutta jos sinulla on näyttö, sinun on huolehdittava hyvän jännitteen stabilisaattorin ostamisesta.
Ottaen huomioon, että eri ohjausmenetelmillä varustettujen jääkaappien perustoiminnot ovat lähes samat, tämän parametrin mallin valinta on täysin sinun.
Sulatus
Tämän kriteerin mukaan jääkaapit jaetaan malleihin, joissa on manuaalinen sulatus ja automaattinen. Ensimmäisen vaihtoehdon mainitseminen korostaa vain toisen vaihtoehdon etuja, mikä ei vaadi ihmisen puuttumista. Kondenssiveden sulatus tapahtuu automaattisesti jääkaappiosaston takasisäseinässä, jossa höyrystin sijaitsee. Vesi virtaa jäähdytyskammion pohjassa olevaan erityiseen uraan ja poistuu kompressorin yläpuolella olevan kylvyn erityisen reiän kautta, jossa se haihtuu sen tuottaman lämmön vaikutuksesta.
Jääkaapin lisätoiminnot
No Frost -järjestelmän lisäksi, joka estää jään muodostumisen jääkaappiosastossa, monissa nykyaikaisten jääkaappien malleissa on useita lisätoimintoja.
Air Shower varmistaa matalan lämpötilan järjestelmän ja ilmankierron luomisen ja ylläpitämisen, minkä ansiosta jäähdytyskammiossa on eräänlainen ilmanvaihto.
BioFresh on toiminto, jonka avulla voit säädellä kammion lämpötilaa ja kosteustasoa, mikä luo kaikki tarvittavat olosuhteet erilaisten tuotteiden varastointiin. Korkea kosteus edistää vihannesten, hedelmien ja yrttien tuoreuden pitkäaikaista säilymistä.
Ovessa oleva MagicEye-monitoiminäyttö näyttää tietoja jääkaapin toiminnasta.
Coolmatic tarjoaa nopean pakkojäähdytyksen tuuletinohjatuilla ilmavirroilla. Kun 6 tuntia on kulunut tämän toiminnon aktivoinnista, normaali lämpötila-asetus palautuu.
Antibakteerinen suoja saadaan pinnoittamalla seinät ja jääkaapin oven sisäpinta hopea-ioneihin perustuvalla polymeerillä. Tämä ominaisuus on saatavilla useissa Boschin, Siemensin ja joidenkin muiden valmistajien malleissa.
Crisp Fresh on hyllyyn rakennettu suodatin vihannesten säilyttämiseen ja niiden säilymiseen tuoreena pitkään.
GlassLight-järjestelmä on hyllyihin rakennettu LED-valaistus, jonka avulla voit nopeasti orientoitua hyllyjärjestelmässä ja tuotteiden sijainnissa.
Cooler on jääkaapin oveen rakennettu juomaveden jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen tarkoitettu laite, joka koostuu säiliöstä, yhdestä tai kahdesta hanasta ja yläosaan kiinnitetystä käänteisestä vesipullosta. Säiliössä vesi lämmitetään tai jäähdytetään tehtävästä riippuen, minkä jälkeen se syötetään hanan kautta.
Äänimerkki - kyky ilmoittaa jääkaapin avoimesta ovesta.
Neff-jääkaappivalmistajien kehittämä SilverClean antibakteerinen järjestelmä estää haitallisten bakteerien laskeutumisen ja kasvun. Se perustuu hopea-ionien toimintaan, jotka ovat osa seinien materiaalia ja jäähdytyskammion oven sisäpintaa. SilverClean-järjestelmällä varustetut jääkaapit eivät koskaan haise pahalle ja ruoka säilyy pidempään.
Laatikoiden välistä irrotettavaa väliseinää, joka mahdollistaa isojen tuotteiden säilyttämisen, kutsutaan eri tavalla eri merkkien jääkaapeissa. Mielellä on VarioRoom, Liebherrillä VarioSpace, AEG:llä VarioBox. Valmistajat ovat varustaneet pakastimet lasihyllyillä ja ulos vedettävillä astioilla tuotteiden helpompaa sijoittamista varten. Kaikki nämä elementit voidaan yksinkertaisesti poistaa tarvittaessa, jolloin jää riittävästi tilaa suuremmille tuotteille.
SuperCool-toiminto tarjoaa nopean ja laadukkaan ilmajäähdytyksen erityisen tuulettimen avulla. Monisuuntaiset ilmavirrat jäähdyttävät kammion sisältöä kaikilta puolilta, mikä on erityisen tärkeää juuri jääkaappiin asetetuille tuotteille. LG:ssä on sama ominaisuus nimeltä Multi Air Flow.
SuperFrost-tilan avulla voit nopeasti pakastaa suuren määrän tuotteita lämpötilassa -32 ... -38 ° C, mikä säilyttää niiden maun ja varmistaa pidemmän säilytyksen. Tila kytkeytyy automaattisesti pois päältä, koska koko tuotemäärä jäätyy.
Liebherrin kehittämä FrostControl-toiminto valvoo pakastimen lämpötilaa ja kytkee päälle ääni- ja valomerkit, jos lämpötila nousee. FrostControl-ilmaisimen avulla voit ryhtyä toimiin ajoissa ja käyttää SuperFrost-tilaa, jos ruoka alkaa sulaa sähkökatkon seurauksena.
Vapaasti seisova tai sisäänrakennettu
Tämä kohta on myös erittäin tärkeä. Nyt, kun sisäänrakennetut kodinkoneet syrjäyttävät hitaasti mutta varmasti "solo"-malleja, kun liesi korvataan liesillä ja uunilla, kun jopa mikroaaltouunit "piiloutuvat" tyylikkäiden kaappien sisätiloihin, jääkaappien valmistajat laajentavat yhä enemmän täysin sisäänrakennettujen mallien tuotanto. Tietenkin ne ovat paljon kalliimpia kuin heidän erilliset "veljensä", koska vaatimukset heille ovat paljon korkeammat. Ensinnäkin mahdollisimman vähän tärinää, jotta puuhuonekaluista ei tule eräänlaista resonaattorilaatikkoa, eikä moottorin huminaa kuulu koko keittiöön. Toiseksi lämmöneristys. Jääkaappi "solo" ei saa olla lähellä huonekaluja ja seiniä, ja erityinen vaatimus on jääkaapin ja jäähdyttimen välinen etäisyys. Täysin sisäänrakennetut mallit voidaan sijoittaa sinne, missä se sopii sinulle ja vain sinulle.
Ja lopuksi, harkitse jääkaapin valinnan puhtaasti esteettistä puolta. Klassiset valkoiset mallit ovat edelleen suosituimpia, mutta nyt niitä on saatavilla myös väreissä: keltainen, teräs, puumaisesti viimeistelty, väri Liebherr CPes 40030 ruostumaton teräs. Kuitenkin harmonisin jääkaappi sopii sisustukseen vain jos siinä on ovi, se on täsmälleen sama paneeli kuin keittiökalusteiden julkisivut. Ja tämä on mahdollista vain, jos ostat upotetun mallin.
Viininjäähdyttimet tai viinikaapit
Hyvien viinien ystävien, joilla on mahdollisuus ostaa niitä suuria määriä, on hankittava erityinen yksikkö tämän arvokkaan juoman säilyttämiseksi. Kuten tiedät, jotta viini ei menetä ominaisuuksiaan, on välttämätöntä tarjota paitsi tietty lämpötila myös kosteus. Tätä tarkoitusta varten useat kodinkoneiden valmistajat ovat kehittäneet ja käynnistäneet viinikaappien tuotannon.
Kuten jääkaapit, myös viinien "varastot" eroavat toisistaan kooltaan ja ominaisuuksiltaan. Siksi kysymys viinikaapin valitsemisesta vaatii erillistä harkintaa. Lyhyesti sanottuna voidaan sanoa, että tietyntyyppisten viinien kannattajat voivat hyvin pärjätä yhden lämpötilan malleilla, mutta lajikkeen ystävien on huolehdittava usean lämpötilan viinien ostamisesta. Lisäksi mitä kalliimpi viinikaappi, sitä enemmän mahdollisuuksia sillä on monenlaisten viinien - valko- ja punaviinien, väkevöityjen ja kuohuviinien - asianmukaiseen säilytykseen. Viininjäähdytin malli Miele KWL 4712 SG ed
Taloudelliset mahdollisuudet
Jääkaappia valittaessa kohtaat väistämättä taloudellista ongelmaa, nimittäin kuinka paljon rahaa jättää kauppaan saadaksesi hyvän tuloksen keittiössä. Jokainen valmistaja tarjoaa yleensä erilaisia varustevaihtoehtoja - budjetista eliittimalleihin, joten on täysin mahdollista löytää malli taskuusi. On kuitenkin syytä muistaa, että toisin kuin muut kodinkoneet, jääkaappi ostetaan yleensä useiksi vuosiksi: sen mitat ovat melko suuret, eikä sen paino salli yksinkertaisesti ottaa vanhaa pois ja laittaa uuteen. . Siksi kannattaa harkita tarkkaan, säästääkö rahaa ostettaessa vai hankitaanko todella hyvä malli joltakin maailmankuulusta valmistajasta.
Jääkaapin kuuluisa "etiketti" ei ole vain kaunis oven muotoilu. Tämä on vahvistus laadusta, merkki siitä, että yritys on vastuussa tuotteestaan. Ajan myötä kaikki muuttuu, ja kodinkoneilla on uusia toimintoja ja ominaisuuksia. Kun tiedät tämän, kiirehdi nyt ostamaan yksi nykyaikaisimmista jääkaapin malleista, joten et tule katumaan päätöstäsi. Kyllä, joudut maksamaan vakavan summan kerrallaan, mutta silloin voit käyttää ostostasi useita vuosia ja jopa vuosikymmeniä murehtimatta sen korjaamisesta ja vaihtotarpeesta.
Eliittijääkaappien edullisia malleja:
Sisäänrakennettu jääkaappi Miele K 9414 iF
Sisäänrakennettu jääkaappi Kuppersbusch IKE 247-8
Jääkaappi Liebherr CP 40030
Kuinka päättää brändistä
On ehkä epärealistista erottaa yleisestä valmistajien joukosta tuotemerkki, jota voitaisiin kutsua parhaaksi, luotettavimmaksi, arvostetummaksi. Makusi tai ehkä jopa intuitiosi kertoo, kuinka löydät oikean mallin monien samankaltaisten toimintojen joukosta, mutta eri valmistajien valmistamia. Yleensä jokainen merkki tarjoaa vakioominaisuuksien lisäksi jotain omaa, erityistä. Esimerkiksi Miele on kehittänyt ainutlaatuisen GlassLight-taustavalojärjestelmän, Boschin asiantuntijat ovat kehittäneet ja ottaneet käyttöön uuden superfreeze-tilan.
Tärkeä asia tietyn tuotemerkin tuotetta valittaessa on yrityksen palvelukeskuksen läsnäolo kaupungissasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, kun ostat tuotteita suurilta valmistajilta, kuten Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff tai Zanussi.
Käyttöikä ja takuu
Nykyaikaisten jääkaappien käyttöikä, johon sovelletaan kaikkia käyttösääntöjä, on 10-15 vuotta, ja jotkut valmistajat, esimerkiksi Miele, puhuvat vakavammasta ajanjaksosta. Kuten kokemus osoittaa, hyvät mallit palvelevat paljon pidempään, ja jos ne vanhentuvat, niin moraalisesti. Tämä tarkoittaa, että täydellisempiä, harkitumpia ja uusilla toiminnoilla varustetut jääkaapit ilmestyvät määritellyn ajan kuluessa, mikä ei estä vanhoja toimimasta, toimimasta ja toimimasta. Mutta merkittävästä käyttöiästä huolimatta jäähdytyslaitteiden takuu on melko vaatimaton - 1-2 vuotta, ja toinen vaihtoehto maksaa asiakkaille enemmän.

Kuinka valita jääkaappi?
Kuinka valita jääkaappi?
Kuinka valita jääkaappi?
Kuinka valita jääkaappi? Kuinka valita jääkaappi? Kuinka valita jääkaappi?Home | Articles

May 22, 2024 21:16:36 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting