Miten valitsen ilmankostuttimen?

Terveytemme ja mielialamme riippuvat monista tekijöistä, joista tärkeällä sijalla on ympäröivä mikroilmasto, erityisesti ilman suhteellinen kosteus. Kosteuden puutteesta kärsivät kaikki: huonekalut, joiden parketti kuivuu, ja huonekasvit, jotka ensin hidastavat kasvuaan ja sitten kuolevat kokonaan. Kuiva ilmasto on erityisen huono lapsille. Kun tällaista ilmaa hengitetään, limakalvot kuivuvat, mikä lisää hengityselinten ja tartuntatautien riskiä kehon suojatoimintojen heikkenemisen vuoksi.
Johtopäätös on ilmeinen - on ryhdyttävä kiireellisiin toimenpiteisiin ilmaston lisääntyneen kuivuuden torjumiseksi. Helpoin tapa tehdä tämä on ostaa erityinen laite - ilmankostutin. Kaikki kotitalouksien ilmankostuttimet eivät vaadi asennusta, ja ne voivat työskennellä ympäri vuorokauden suljetussa huoneessa (huone, toimisto, työhuone jne.). Älä pelkää asentaa sitä makuuhuoneeseen, laitteen melutaso on niin alhainen, että se ei häiritse untasi.
Ilmankostutin on erittäin helppokäyttöinen. Sinun tarvitsee vain täyttää säiliö vedellä ja kytkeä se pistorasiaan, laite hoitaa loput.
Kosteus huoneessa
Näin ollen ilman suhteellinen kosteus on yksi tärkeimmistä tekijöistä ihmisen terveyden ja hänen elämän- ja työmukavuuden ylläpitämisessä. Asuintiloissa on seuraavat lämpötilan ja suhteellisen kosteuden normit:
Vuoden ajanjakso Lämpötila Rel. kosteus (optimaalinen) Suh. kosteus (sallittu)
Kylmä 18-24 C 45-30 % 60 %
Lämmin 20-28 C 60-30 % 65 %
Tavallisesti oletetaan myös, että ilma, jonka suhteellinen kosteusarvo on alle 50 %, on kuivaa, 50-70 % kohtalaista kosteutta ja yli 70 % kosteutta. Lastenlääkärit suosittelevat lapsen terveyden säilyttämiseksi huoneen kosteuden tasolla 50-60%. Tällaisilla arvoilla hengityselinten erittäin herkät limakalvot eivät kärsi, vastaavasti vauvan sairastumisen todennäköisyys on pienempi.
Mutta samalla on syytä muistaa, että jos ilma on liian kostea, sillä voi olla kielteisiä seurauksia, koska patogeeniset mikrobit lisääntyvät kosteissa lämpimissä huoneissa ja kylmissä huoneissa vilustumisen mahdollisuus kasvaa dramaattisesti.
Ilmankostuttimien tyypit
Ilmankostuttimia on neljää tyyppiä, ja valitaksesi sinulle oikean, sinun tulee tutustua kunkin niistä etuihin ja haittoihin.
Perinteinen. Ne toimivat luonnollisen, "kylmän" haihtumisen periaatteella. Niitä pidetään sopivimpana asuntoihin ja erityisesti lastenhuoneisiin. Vesi kaadetaan kostuttimen sisällä olevaan erityiseen säiliöön, jonka jälkeen se syötetään haihdutuselementteihin. Lähes äänetön sisäänrakennettu tuuletin ohjaa ilmaa niiden läpi, vie sen huoneesta ja antaa sen jo kostutettuna ulos. Perinteisissä kostuttimissa voidaan käyttää vaihdettavia paperikasetteja, joissa on antibakteerinen kyllästys (halvempi vaihtoehto) tai muovilevyjä, joissa on imukykyinen pinta (kalliimpia). Siten ilma ei vain kostuteta, vaan myös puhdistetaan pölystä ja siinä olevista vieraista hiukkasista. Tärkeintä ei ole unohtaa huuhdella suodatinta ja itse säiliötä vedellä viikon tai kahden välein.
Tällaisten kostuttimien teho on yleensä pieni - 20-60 W, vähintään kelloja ja pillejä, mutta samalla melko suuri palvelualue - jopa 150 neliömetriä. m. Veden haihtuminen tällaisissa kostuttimissa tapahtuu nopeudella 300-400 gr / h, mutta tämä riippuu suurelta osin huoneen kosteudesta. Pieni tuottavuus ei anna lyhyeksi ajaksi saada suhteellista kosteutta vaaditulle tasolle, ja kun ilma kyllästyy kosteudella lähemmäs 60 %:n merkkiä, niiden tehokkuus laskee lähes nollaan. Tällä on selvä etu: kylmähaihdutuskostutin ei koskaan johda liialliseen kosteuteen huoneeseen. Perinteisiä ilmankostuttimia voidaan käyttää myös nykypäivän suositun aromaterapian laitteina. Riittää, kun asennat kapseliin aromaattista ainetta.
Edut:
toimii itsesääntelyn periaatteella
siitä ei tule höyryä
vesijohtoveden käyttöä
aromatisoinnin mahdollisuus
säiliössä olevan veden määrää on mahdollista seurata
joissakin malleissa on uudelleenkäytettäviä suodattimia
Virheet:
suurin ilmankosteus - 60%
Kosteustaso nousee huoneen lämpötilan noustessa.
Höyrykostuttimet. Toisin kuin perinteiset, joissa haihdutus tapahtuu "kylmällä" tavalla, höyryt toimivat kiehumisperiaatteella. Vesi säiliöstä syötetään lokeroon, johon elektrodit on asennettu. Verkkoon liitettynä elektrodi lämmittää veden ja haihtuu. Höyrykostuttimet on varustettu turvajärjestelmällä - jos vesi kiehuu pois, laite sammuu automaattisesti. Myös ilmankostuttimen kotelot on turvallisuussyistä valmistettu lämmönkestävästä muovista, itse suunnittelu ei anna laitteen kaatua, jos sitä vahingossa työnnetään, eikä kostutin käynnisty, jos vesisäiliön kansi ei ole tiukasti suljettu. Ilmankostuttimesta tuleva höyry on 50-60 C lämpötilaa, joten sitä ei suositella lastenhuoneeseen. Samaan aikaan höyrykostuttimet eivät tarvitse kulutustarvikkeita (kasetteja, kasetteja, suodattimia).
Tämän tyyppisten kostuttimien suorituskyky on melko korkea: ne haihduttavat jopa 700 ml nestettä tunnissa. Höyrykostuttimet ovat myös hyviä, koska niitä voidaan käyttää inhalaattorina (joissain malleissa on jopa erityinen suutin). Laitteen säiliöön voidaan lisätä yrtti- tai lääkevalmisteita ja keitteitä sekä aromaattisia aineita. Tämän tyyppisiä ilmankostuttimia suositellaan käytettäväksi myös kasvihuoneissa ja viherhuoneissa, sillä ne pystyvät tuottamaan jopa 60 % suhteellista kosteutta. Höyrykostuttimien virrankulutus on noin 320 W, vesisäiliöiden tilavuus 5-5,5 litraa.
Edut:
ei tarvitse puhdasta vettä
steriiliä höyryä
on mahdollista suorittaa inhalaatiomenettely, aromaterapia
ei vaihdettavia materiaaleja (suodattimet, patruunat)
on kätevä kantokahva
on tehokkain kaikista ilmankostuttimista
on jäljellä olevan veden määrän osoitin
kosteuttaa ilmaa yli 60 %
suhteellisen alhaiset kustannukset ja helppohoitoisuus
Virheet:
kuluttaa paljon sähköä - huomattavasti enemmän kuin muut ilmankostuttimet
ei ole hygrostaattia, jonka avulla voit ylläpitää haluttua kosteutta huoneessa - sinun on ostettava se erikseen
ei suositella kodeissa, joissa on lapsia ja lemmikkejä, tk. voi olla vaarallista, jos sitä ei käsitellä huolellisesti
ultraäänikostuttimet. Tämäntyyppinen kostutin on erityisen mielenkiintoinen - toimintaperiaatteen vuoksi. Kaikki sama säiliö vedellä, mutta vesi siitä ei putoa pannulle, vaan levylle, joka värisee suurella (ultraääni) taajuudella. Tärinä jakaa nesteen pieniksi pisaroiksi - siitä tulee jotain sumua tai pilveä. Sisäänrakennettu tuuletin ohjaa ilmaa tämän "sumun" läpi. Näyttää siltä, että laitteesta tulee aitoa, kuumaa höyryä - mutta se on aivan kylmää, voit turvallisesti pitää kättäsi sen päällä.
Ultraääni kostutusmenetelmä on ylivoimaisesti tehokkain. Tämäntyyppinen kostutin on varustettu sisäänrakennetuilla hygrostaateilla - laitteilla, jotka säätelevät kosteustasoa "ulostulossa", jotka voivat kytkeytyä päälle ja pois päältä ylläpitäen tietyn tason. Ultraäänikostuttimien toimintaa varten tarvitaan ioninvaihtohartsilla varustetut patruunat, jotka puhdistavat veden raskasmetallien suoloista ja mineraaliepäpuhtauksista (kasetit on vaihdettava 3-4 kuukauden välein). On erityisen suositeltavaa asentaa tällaiset ilmankostuttimet huoneisiin, joissa on parkettilattiat, antiikkihuonekalut, musiikki-instrumentit.
Ultraäänikostuttimien virrankulutus on 40 - 130 W, vesisäiliöiden tilavuus 3,5 - 6,5 litraa. Viime aikoina markkinoille on ilmestynyt uusia kostuttimien malleja, jotka on varustettu lisätoiminnoilla: monivaiheinen ilmanpuhdistus (epämiellyttävistä hajuista, haitallisista aineista ja kemiallisista yhdisteistä), ionisaatio (terveydelle hyödyllisten negatiivisten happi-ionien tuotanto). raikas ilma), suodattimet ilman puhdistamiseen karkeasta pölystä ja eläinten karvoista, säiliön veden desinfiointi, otsonointi (sisäilman desinfiointiin).
Edut:
haluttu kosteus säilyy sisäänrakennetun hygrostaatin ansiosta
Kostutin käynnistyy ja sammuu automaattisesti ja ylläpitää jatkuvasti asetettua kosteutta.
Erilaisten ultraäänikostuttimien mallien avulla voit näyttää huoneen todellisen kosteuden, tuhota bakteereita vedessä, käyttää kosketuspainikkeita
pieni koko
kosteuttaa ilmaa yli 60 %
on moderni, tyylikäs muotoilu
Virheet:
pakotettu suodattimen vaihto 2-3 kuukauden välein
kyvyttömyys aromatisoida huonetta
suodattimen erityinen herkkyys kovalle vedelle (tarve käyttää erityistä demineralisoitua vettä)
"Ilmanpesuri" yhdistää ilmankostuttimen ja ilmanpuhdistimen toiminnot. Tässä tapauksessa ilman kostutus johtuu muovilevyistä, jotka muuttavat veden sumuksi. Tämän seurauksena ei tapahdu vain kostutusta, vaan myös ilman puhdistus pölystä, siitepölystä, mikro-organismeista jne. Perusero "ilmanpesun" ja perinteisten kostuttimien välillä on, että tämä laite toimii ilman vaihdettavia suodattimia eikä tarvitse kulutusosia.
"Ilmapesun" muotoilu ja sen toimintaperiaate ovat hyvin alkuperäisiä: monimutkaisen hydrodynaamisen muodon muovilevyjärjestelmä pyörii vesisäiliössä. Ilmaa saastuttavat pölyhiukkaset, jotka pääsevät sisään laitteeseen, latautuvat sisäänrakennetulla esiionisaatiolaitteella ja laskeutuvat levyille, minkä jälkeen ne pestään pois vedellä. Taistelu mikro-organismeja ja bakteereja vastaan suoritetaan lokerossa olevilla ionisoivilla elektrodeilla ISS. Siten kostuttamisen ohella "ilmapesu" puhdistaa ilman luonnollisesti - pannulle kerääntyy pölyä ja likaa. Jos haluat jatkuvasti tuntea raitista ja puhdasta ilmaa huoneessasi (kuten sateen jälkeen), niin "ilmanpesukone" selviytyy helposti tästä tehtävästä, ja huoneissa, joissa on paljon pölyä, tämä laite on yksinkertaisesti välttämätön normaalin mikroilmaston palauttamiseksi nopeasti. .
Edut:
toimii itsesäätelyperiaatteen mukaan (ilman hygrostaattia)
On kapseli aromatisointia varten
siitä ei tule höyryä
eri malleissa voi olla erityisiä ionisoivalla sauvalla varustettuja suodattimia biologiseen ilmanpuhdistukseen erilaisista mikro-organismeista
Virheet:
melko suuret mitat
suurin ilmankosteus - 60%
joidenkin mallien suodattimet on vaihdettava säännöllisesti
"Ilmanpesurit" sopivat henkilöille, jotka tarvitsevat erityisen puhdasta pölytöntä ilmaa (keuhkoastmaa sairastaville allergikoille) sekä hiljattain remontoituun taloon.
Ilmastokompleksit ovat nykyaikaisia kodinkoneita, jotka suorittavat useita toimenpiteitä talon ilmanlaadun parantamiseksi.
Ilman puhdistus. Ilmastokomplekseissa käytetään pääsääntöisesti useita suodattimia: antibakteerinen HEPA-suodatin (erittäin tehokas hiukkasten pidätyskyky) puhdistamaan ilmaa pienimmistä pölyhiukkasista, pölypunkeista, bakteereista ja hiilisuodatin epämiellyttävien hajujen, tupakansavun, kaupunkien poistamiseksi. savusumu, pakokaasut. Ilmankostutusprosessi ilmastokompleksissa tapahtuu veden luonnollisella haihduttamalla, samoin kuin perinteisissä ilmankostuttimissa. Kostutusteho riippuu huoneen ilmankosteudesta, eli mitä korkeampi kosteus, sitä alhaisempi veden haihtumisnopeus, ts. ilmankosteus pysyy automaattisesti optimaalisella tasolla.
Lähes kaikki ilmastokompleksit on varustettu sisäänrakennetulla ilman ionisaattorilla rikastamaan ilmaa negatiivisilla happi-ioneilla, joiden määrä nykyaikaisten kaupunkien ilmassa ja vielä varsinkin huoneistoissa, huoneissa, joissa on runsaasti toimistolaitteita, on erittäin pieni. . Ionisoinnin avulla ilmanlaatu paranee, ilma muuttuu "eläväksi". Ilmastokomplekseissa tarjotaan mahdollisuus ilman aromatisointiin erityisen kapselin avulla. Huoneesi täyttyy miellyttävällä tuoksulla, ja tuoksuvat öljyt rauhoittaa hermostoa, lievittää jännitystä ja tonisoivaa vaikutusta.
Ilmastokomplekseja käytetään tehokkaasti asunnoissa, toimistoissa, kauneushoitoloissa, maalaistaloissa ja päiväkodeissa. Erittäin tehokas ilmankierto tekee siitä ihanteellisen erittäin pölyisissä tai savuisissa ympäristöissä.
Edut:
monikäyttöisyys
liikkuvuus
Virheet:
ilman kostutusrajoitus 60 %
mitat.
kulutusosien (suodattimien) säännöllinen vaihto
On syytä tehdä yhteenveto, mihin kiinnittää huomiota valittaessa tiettyä mallia:
Huoneen pinta-ala ja tietyn laitteen käyttöalue. Samaa mieltä, ei ole järkevää ostaa laitetta, joka on suunniteltu 50-60 neliömetrin kostuttamiseen. m, jos huoneesi pinta-ala on 15 neliötä. m. Lisäksi on epätodennäköistä, että on mahdollista käyttää yhtä laitetta ilman kostuttamiseen kaikissa asunnon huoneissa kerralla, sinun on siirrettävä se paikasta toiseen
Vesisäiliön tilavuus. Kompakteissa ultraäänikostuttimissa reservi on yleensä pieni, jopa 5 litraa (muuten laitteessa on jo melko vakavat mitat). Yleensä tämä tilavuus on enemmän kuin tarpeeksi, jos ilmankostutin jätetään päälle yön yli. Lisäksi, jos valmistaja ilmoittaa kuinka paljon ilmaa laite pystyy kulkemaan läpi (esimerkiksi puhdistettaessa tai "pestäessä"), on toivottavaa, että koko huoneen ilmamäärä pääsee kulkemaan ainakin suodattimien läpi. 2 kertaa tunnissa
Toiminto pitää kosteus halutulla tasolla. Tämän avulla et kostuta liikaa huoneen ilmaa, mikä estää kosteuden esiintymisen
Kulutettu teho. Yleensä laitteet ovat taloudellisia, mutta mitä suurempi teho, sitä nopeammin kostutus tapahtuu. Täällä sinun on jo lähdettävä tarpeistasi ja valittava mikä on sinulle tärkeämpää - tuottavuus tai taloudellisuus
Vedenkulutus mitataan litroina vuorokaudessa tai grammoina tunnissa. Useimmat kotitalouksien ilmankostuttimet haihtuvat 8-12 litraa päivässä ja tämä riittää
Ajastin lisää käyttömukavuutta: esimerkiksi sammuttaa laitteen tietyn käyttöajan jälkeen
Melutaso (5-70 dB) määräytyy laitteen rakenteen, tuulettimen nopeuden mukaan. Vähiten meluisat mallit on suunniteltu makuuhuoneeseen. Mitä pienempi tämä parametri, sitä mukavampaa uni on laitteen ollessa käynnissä.
Suodattimet. Kostutin voidaan varustaa esisuodattimella - tämä on mekaaninen "karkea" suodatin karkeille epäpuhtauksille. "Ohuet" suodattimet puhdistavat ilman pölypunkeista, sieni-itiöistä, kasvien siitepölystä ja patogeenisistä bakteereista (HEPA, ULPA, sähköstaattinen ja fotokatalyyttinen). Fotokatalyyttisiä suodattimia pidetään parhaina ja historiallisesti uusimpina suodattimina, ja ne ovat myös kestäviä
Kiinnitä myös huomiota siihen, minkälaatuista vettä säiliöön voi kaataa: tislattua vai suoraan hanasta.
Kaikki ilmankostuttimet on suunniteltu toimimaan yhdessä suljetussa tilassa, ne ovat helppokäyttöisiä ja suunniteltu toimimaan ympäri vuorokauden. Tyypistä riippumatta ilmankostuttimien melutaso on erittäin alhainen.
Ilmankostuttimien käyttö hyödyttää paitsi sinua ja lapsiasi, myös kaikkea, mikä sinua ympäröi: lemmikkejä, kasveja ja jopa sisustustavaroita. Niiden käyttö vaikuttaa suotuisasti hyvinvointiisi ja mielialaan.

Miten valitsen ilmankostuttimen?
Miten valitsen ilmankostuttimen?
Miten valitsen ilmankostuttimen?
Miten valitsen ilmankostuttimen? Miten valitsen ilmankostuttimen? Miten valitsen ilmankostuttimen?Home | Articles

May 20, 2024 20:56:18 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting