Koelmiddel en koelcompressor

Als we het hebben over de aanschaf van een middelgrote of grote koelkast, dan denken ze meteen aan het aantal compressoren dat erin zit. Wat betreft de kleine koelkast, één compressor doet uitstekend werk met al het werk dat eraan is toegewezen. De aanwezigheid van twee compressoren in de koelkast betekent dat de koelkast is uitgerust met twee onafhankelijke koelsystemen. Een van deze systemen is ontworpen voor de werking van de koelkast en de andere voor de vriezer. De volledige werklast wordt verdeeld over twee systemen. Een koelkast met twee compressoren heeft verschillende voordelen:
1. Deze koelkast heeft een langere levensduur. De compressoren werken namelijk alleen voor de camera's waarvoor ze bedoeld zijn, en op het moment dat het nodig is.
2. De koelprestaties van een koelkast met twee compressoren zijn veel hoger.
3. Tweekamercontrole is eenvoudiger. De gebruiker kan de temperatuur in verschillende kamers onafhankelijk regelen. U kunt ook elk van de camera's afzonderlijk inschakelen. Maar er zijn zulke koelkasten met één compressor, waarmee u ook de temperatuur in verschillende kamers kunt aanpassen.
Er is een mening dat een koelkast uitgerust met twee compressoren veel betrouwbaarder is dan een enkele compressor. Maar deze verklaring is niet waar. Integendeel, de koelkast met de beste kwaliteit zal betrouwbaarder werken. Hetzelfde geldt voor het geluid en stroomverbruik van de koelkast. De koelkast is voorzien van koelmiddel. Op dit punt is het ook nodig om op te letten tijdens de selectie van het juiste model. Koelkasten van moderne productie bevatten twee soorten koelmiddel. Het meest gebruikte koelmiddel is R134a. Maar er is ook het gebruik van R600a koudemiddel. Deze twee soorten koelmiddel bevatten geen chloor.
En chloor is, zoals u weet, een van de ergste vijanden van ozon. Het koelmiddel kan niet worden verwisseld. Als de koelkast bijvoorbeeld is ontworpen om te worden gevuld met R600a-koelmiddel, kan alleen dit type koelmiddel worden gebruikt. Als we alle beschikbare soorten koelmiddel voor de koelkast vergelijken, kunnen we R600a onderscheiden. Dit type heeft veel voordelen. Het zorgt ook voor een zuiniger energieverbruik voor de koelkast.

Koelmiddel en koelcompressor
Koelmiddel en koelcompressor
Koelmiddel en koelcompressor
Koelmiddel en koelcompressor Koelmiddel en koelcompressor Koelmiddel en koelcompressorHome | Articles

May 20, 2024 02:38:49 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting