Hvorfor vælge DVB-T

Driften af telecentre med overlappende zoner med pålidelig modtagelse på samme frekvens er fuldstændig fraværende i ATSC og anbefales til brug i DVB-T-standarden. Dette ødelægger den sædvanlige idé om frekvensplanlægning, gør det unødvendigt at bygge høje antennestrukturer, reducerer antallet af sendere med en faktor på 6-7 og gør det muligt yderligere at reducere sendereffekten med 25-30%.
Modstand mod flere refleksioner, når hoved- og reflekterede signaler er ens, er tilvejebragt i DVB-T-standarden og er fuldstændig fraværende i ATSC (niveauet af det reflekterede signal er mindre end 15 dB).
DVB-T-standarden kræver ikke opgivelse af eksisterende analoge tv-programmer, da den har et højt sikkerhedsniveau for analogt tv. Den mindre sikre ATSC-standard, selv med NTSC-hakfiltre, fik den amerikanske regering til at vedtage et komplet digitalt overgangsprogram.
Båndbredden i DVB-T-standarden kan tilpasses til ethvert land og er fast i ATSC (kun 6 MHz).
Overførselshastigheden i DVB-T-standarden varierer fra 5 til 32 Mbps og er fastsat i ATSC (19,3 Mbps).
DVB-T-standarden understøtter såvel ATSC, HDTV og Dolby AC-3.
Den faktiske sendereffekt for eksempel i London er mindre end 10 kW og giver pålidelig modtagelse af DVB-T-standarden inden for en radius af 114 km, mens en sender i New York med en effekt på 350 kW ikke giver 100 % modtagelse selv inden for en radius af 10 km.
Modtagelse på en indendørs antenne eller bærbart tv giver ikke problemer i DVB-T-standarden, i ATSC-standarden er det umuligt i de fleste tilfælde.
Parametrene i DVB-T standarden kan godt tilpasses byområder. Der er et valg: Ved gradvist at øge antallet af transmitterede tv-programmer, når der er områder med usikkerhed, beslutte, om det er mere rentabelt at forbedre kabelføringen i husene eller begrænse antallet af nåede programmer.
DVB-T-standarden tillader brug af konventionelt forældet antennedistributionsudstyr uden ændringer, mens det i ATSC er nødvendigt at bruge snævert rettede tv-antenner med mulighed for justering (ved hjælp af en motor), hvilket ikke garanterer pålidelig modtagelse.

Hvorfor vælge DVB-T
Hvorfor vælge DVB-T
Hvorfor vælge DVB-T
Hvorfor vælge DVB-T Hvorfor vælge DVB-T Hvorfor vælge DVB-THome | Articles

June 15, 2024 05:21:27 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting