Hoe een videocamera kiezen?

Een videocamera is een handig ding. En, nou ja, heel gezellig. Bij het fotograferen worden immers alle emoties en gebeurtenissen opgeslagen. De video-opname is echt een “levende” herinnering.
Veel digitale camera's zijn uitgerust met een video-opnamefunctie, maar niemand zal ontkennen dat het niveau van video-opname in een camcorder nog veel hoger ligt.
Het kiezen van een goede videocamera is niet zo eenvoudig, omdat deze techniek echt heel veel kenmerken en extra functies heeft. Overweeg dus de basisparameters voor het kiezen van een videocamera.
Camcorder-opnameformaat
Camcorders kunnen opnemen in digitale formaten zoals Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. Camcorders die in de eerste drie formaten werken, gebruiken nog steeds bandopname, maar dan in digitale kwaliteit.
Camcorders met opnameformaat Digital 8 worden gekozen door degenen die nog opnames hebben in analoge Hi 8-formaten.Deze camcorders maken het niet alleen mogelijk om video in Hi 8-formaat te bekijken, maar ook om te digitaliseren in Digital 8. Opnemen in zowel Hi 8 als in Digitaal 8 gaat naar 8 mm film, maar pas in het tweede geval in digitale kwaliteit en met stereogeluid. De prijs van camcorders die opnemen in Digital 8 is vrij laag. Maar als u de eerste camcorder kiest, en niet duur, is het beter om op het mini DV-formaat te letten.
Mini DV-camcorders zijn kleiner en lichter omdat ze een kleinere cassette gebruiken (6,35 mm brede tape) dan Digital 8. Maar met iets betere digitale video en stereogeluid. Deze camcorders en cassettes ervoor worden geproduceerd door veel bekende fabrikanten (Sony, JVC, Panasonic, Samsung), dus er zouden geen problemen moeten zijn met verbruiksartikelen.
Dvd-camcorders nemen rechtstreeks op dvd-r/rw-schijven op. Het grote voordeel is dat de opgenomen video direct op een dvd-speler kan worden bekeken en eenvoudig kan worden teruggespoeld naar het juiste moment. Maar de afmetingen van de dvd-camcorder zelf worden bepaald door de grootte van de schijf, dus het is niet mogelijk om hem compact genoeg te maken.
Onder de moderne videocamera's kunt u degene kiezen die opnemen in Mpeg 4-formaat.
Tabel voorbeeld
Het proces van video-opnamen volgen, de gewenste hoek en verschillende instellingen kiezen - hiervoor wordt een zoeker, optisch of reflex, gebruikt.
Lens Waarden
H.264 video-opname H.264 video-opname
Full HD video-opname van woningen Full HD video-opname van woningen
Opname videoformaat XF, Superfijn, Fijn Opname videoformaat XF, Superfijn, Fijn
Handmatige verstelling van de voorruit Handmatige verstelling van de voorruit
Automatische afstelling van de voorruit Automatische afstelling van de voorruit
Lijstweergave met opsommingstekens
F1.8
Optische zoom 15x
Digitale zoom 180x
Filterdiameter 46 mm
Brandpuntsafstand 46,3 - 694,5 mm
De zoeker kan ook zwart-wit of kleur zijn.

Hoe een videocamera kiezen?
Hoe een videocamera kiezen?
Hoe een videocamera kiezen?
Hoe een videocamera kiezen? Hoe een videocamera kiezen? Hoe een videocamera kiezen?Home | Articles

July 23, 2024 08:34:35 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting