Een printer kiezen

Het kiezen en kopen van een printer is als het zoeken naar een geschikt automodel, in die zin dat je het niet koopt om het interieur te versieren, maar dat je ermee moet 'rijden'. Het is vrij moeilijk voor een gewoon persoon om het juiste model te kiezen, je moet eerst de technische kenmerken bestuderen van printers die leveranciers tegenwoordig aanbieden. En de keuze aan printers is zo groot en gevarieerd! In dit materiaal helpen we u de vraag te beantwoorden hoe u een printer kiest? Hoe u de juiste printer kiest en de technische specificaties benadrukt op basis waarvan u uw keuze maakt.
Eerst moet u een lijst maken met taken die u van plan bent op te lossen met behulp van een nieuwe acquisitie. Analyseer uw kantoorbehoeften op basis van de kenmerken van verschillende printers: productiviteit, de prijs van verbruiksartikelen, de prijs van het apparaat zelf. Daarna heb je een meer visueel idee van welke printer je moet kiezen voor thuis en welke voor op kantoor.
soort installatie
Op type installatie kunnen alle printers worden onderverdeeld in drie typen:
vloer opstelling
bureaublad opstelling
draagbaar
Plaatsingen op de vloer vereisen bijzonder grote apparaten die een aanzienlijk aantal documenten verwerken. Meestal zijn dit multifunctionele apparaten met aanzienlijke afmetingen en gewicht, die in kantoren of drukkerijen worden geïnstalleerd en een grote hoeveelheid werk met zich meebrengen. Desktopprinters worden gebruikt in kleine kantoren of thuis voor stationair werk. Draagbare apparaten worden meestal gebruikt voor het afdrukken van foto's tijdens zakenreizen, ze zijn licht en klein van formaat.
Qua mogelijkheden verschillen printers ook sterk. Van gewone printers met een printfunctie, goedkoop en praktisch voor het oplossen van kleine en eenvoudige taken van een minikantoor thuis, tot multifunctionele apparaten die verschillende functies van individuele printers, scanners, kopieerapparaten en faxapparaten tegelijk combineren. Als u apparatuur nodig heeft voor een drukkerij, neem dan contact op met Ural-Minolta!
Multifunctionele apparaten
De prijs van dergelijke slimme apparaten ligt natuurlijk veel hoger dan die van eenvoudige thuisprinters.
Multifunctionele apparaten (MFP's) passen gemakkelijk in elk computernetwerk en het meest complexe workflowsysteem.
En hoeveel pluspunten multifunctionaliteit heeft - één apparaat gebruikt ruimte zuiniger dan vijf of zes printers. En de prijs van het "multi-handed device" is lager dan de volledige set fax-printer-scanner-kopieerapparaat. MFP's zijn eenvoudiger te installeren en te configureren - u kunt volstaan met één driver en één interfacekabel in plaats van vele verschillende.
Levensduur en prestaties van de printer
Een zeer belangrijke parameter. Bescheiden apparaten voor thuiskantoren kunnen tot 10.000 pagina's per maand verwerken. Deze omvatten inkjet- en laserprinters. De meest populaire zijn kleine kantoorprinters met een printcapaciteit van 10.000 tot 50.000 exemplaren per maand. De MFP van middelgrote kantoren kan tot 100.000 pagina's verwerken, en zelfs voor de grootste kantoren concurreren afdrukapparaten over het algemeen met printers.
Kies qua prestaties een toestel op basis van de werklast van je kantoor. Voor een thuisprinter is deze indicator niet zo belangrijk, maar voor een gemiddelde printer is het al nodig om tot 30 pagina's per minuut verwerkt materiaal te kunnen krijgen, de eisen voor krachtige apparaten zijn zelfs hoog tot 40 pagina's per minuut.
Printtechnologieën
We zullen de printtechnologie van moderne printers begrijpen. U kunt afdrukken van zeer hoge kwaliteit krijgen op een MFP of printer met lasertechnologie. De kwaliteit wordt geleverd door elektrografisch printen, maar de kosten van een dergelijk apparaat zijn hoog. Dit wordt tijdens het proces echter gecompenseerd door de lage afdrukkosten.
Inkjetprinters zijn veel aantrekkelijker geprijsd en razend populair. Ze gebruiken piëzo-elektrisch of thermisch inkjetprinten. Documenten doen qua afdrukkwaliteit niet onder voor laserdocumenten als ze op fotopapier zijn gemaakt. Houd er bij de aanschaf van een dergelijke printer rekening mee dat de kosten voor het afdrukken van een enkel document in dit geval hoog zijn. De reden hiervoor zijn de hoge kosten van inkjetcartridges en de eigenaardigheid van dit apparaat, dat een constante continue werking vereist om uitdroging van de inkt te voorkomen. Bovendien is de duur van het printen op een inkjetprinter langer en deze eigenschap zorgt ervoor dat ze eerder thuis worden gebruikt. Overweeg deze tips bij het kiezen van een inkjetprinter.
Hoe de printer werkt
Wat is het werkingsprincipe van elk type apparaat? In laserprinters vormt de straal een afbeelding op een trommel met lichtgevoeligheid. En dan wordt deze afbeelding met poederverf overgebracht op een vel papier. De roller warmt op en smelt de poederdeeltjes, waardoor een tekst of patroon ontstaat. De verf kan van verschillende kleuren zijn en het aantal patronen neemt dienovereenkomstig toe. De cartridge is ontworpen voor één toner. Het werkingsprincipe van LED-printers lijkt sterk op het bovenstaande, maar de LED-lijn is goedkoper te produceren dan een laser, wat tot uiting komt in de prijs van de printer.
Bij inkjetprinters levert de printkopmatrix inkt aan het papier. Het diafragma van het piëzokristal vormt een inktdruppel. Wanneer elektriciteit wordt toegepast, buigt het piëzokristal en drukt op het diafragma, waardoor de druppel uit het mondstuk wordt geduwd. Deze technologie heeft de wereldberoemde printerfabrikant Epson verheerlijkt. De apparaten van dit bedrijf staan bekend om hun verbazingwekkende duurzaamheid.
In sublimatieprinters wordt de inkt verwarmd door een thermo-element en valt, verdampend, op een vel papier. De lange printtijden van deze printers zijn te wijten aan het feit dat elke kleur beurtelings wordt verwerkt en pas daarna een beschermende coating wordt aangebracht.
Bij vaste-inktprinters wordt de inkt eerst in een houder gesmolten en vervolgens naar de printkop geleid en vervolgens naar een vel papier.
Verschillende printermodellen hebben verschillende inktpatronen. Het is erg als er maar één cartridge is voor zowel zwart-wit als kleurenafdrukken, een van de kleuren op is en de hele cartridge moet worden vervangen.
Kies een printer met een aanraaktoetsenbord op het chassis en een LCD-scherm of -scherm voor informatie onderweg, om te voorkomen dat u het afdrukken via een computer moet instellen.
Hoe en hoeveel papier wordt er in de printer ingevoerd? Goedkope thuisprinters zijn uitgerust met één papierinvoerlade met een capaciteit van maximaal 150 vel. Apparaten voor middelgrote kantoren kunnen tot 500 vellen accepteren, voor grote kantoren 1000 of meer. Modulaire multifunctionele printers zijn meestal uitgerust met meerdere laden en de mogelijkheden zijn uitgebreid tot 8700 vel. Dergelijke serieuze apparaten zijn vaak uitgerust met een automatische invoer voor originelen tijdens het scanproces. U hoeft alleen een stapel vellen te plaatsen en het apparaat zelf kopieert eerst de ene en vervolgens de tweede kant van het vel en draait het zelf om.
Overweeg de eigenschap van printers om lawaai te maken tijdens het gebruik. Hoe krachtiger de printer, hoe meer geluid hij maakt.
Uw doel is om foto's op een printer af te drukken? Koop een printer met de mogelijkheid om op fotopapier af te drukken, alleen op deze manier krijgt u afdrukken van hoge kwaliteit. Wat betreft het gewicht van papier voor printers, de maximale waarde is 1190,0 g/m.
Hoe zijn printers aangesloten?
Bij grote ondernemingen en instellingen sluiten specialisten de MFP tegelijkertijd aan op meerdere computers, waardoor werknemers gratis toegang krijgen tot het apparaat om documenten af te drukken. Hiervoor wordt het HTTP-protocol gebruikt. Vanuit een gewone internetbrowser vindt een standaard installatieprocedure plaats.
En fotoprinters hoeven niet langer via een computer te worden geconfigureerd. Ze kunnen alleen afdrukken maken in combinatie met een camera. Voor het bewerken van foto's en het bekijken van foto's zijn deze printers uitgerust met een kleurenscherm.
De kwestie van het kiezen van computerbesturingssystemen voor de normale werking van de printer-computer-tandem is in onze tijd niet relevant. De computer kan met elk besturingssysteem worden uitgerust, en om een printer te selecteren, de gegevens over de hoeveelheid RAM en het type processor op een stuk papier te schrijven, kan het van pas komen. Printers hebben hun eigen RAM. Het slaat beeldverwerkingsgegevens op en bij hoge resoluties is de hoeveelheid van dit geheugen erg groot.
Wanneer de printer bezig is, is de frequentie van zijn processor belangrijk, bij hogere frequentiesnelheden loopt de afdrukwachtrij sneller.
Accessoires en verbruiksartikelen
Eigenaars van printers moeten zich herinneren dat Exupery zei dat we verantwoordelijk zijn voor degenen die we hebben getemd. Om dit te parafraseren, kunnen we zeggen dat als je een printer hebt gekocht, je er constant voor moet zorgen. En deze zorg zal erin bestaan om het in werkende staat te houden door componenten te vervangen en verbruiksartikelen te kopen.
Een levendig voorbeeld is een fotodrum als onderdeel dat moet worden vervangen nadat de bron is uitgeput. Dit apparaat brengt een afbeelding over op een vel papier. En zowel bij laser- als bij LED-printers put het zijn bronnen uit met vrij snel afdrukken. Als de fotodrum in de cartridge wordt geplaatst, zoals bij MFP's en eenvoudige printers, wordt de levensduur verlengd.
De bron van magnetisch poeder in een laserprinter heeft ook zijn grenzen - de ontwikkelaar, dat wil zeggen dit poeder, kan tot ongeveer 600.000 pagina's meegaan. De tonerbron is nog kleiner - het is slechts genoeg voor vijfduizend pagina's in persoonlijke printers, tot dertigduizend kopieën in productieve grote apparaten. De bronnen van kleurentonercartridges zijn iets hoger - tot vijftigduizend, en zwart-witte tonercartridges - tot honderdduizend pagina's. Let op het feit dat met een aanzienlijk prijsniveau van inkjetprinters de bron van hun inktcartridges zeer bescheiden is. Het is gelijk aan driehonderd pagina's.
Welke interface gebruiken?
Met behulp van welke interface u uw nieuwe printer met een computer verbindt, beslist u niet na aankoop, maar vóór dat gelukkige moment waarop het nieuwe apparaat uw kantoor siert. Laten we proberen de overvloed aan menselijke uitvindingen op het gebied van gegevensoverdracht van een processor naar een randapparaat te begrijpen. Interfaces zijn bedraad en draadloos. De laatste zijn natuurlijk in elk opzicht handiger, en de mensheid gaat verder met haar uitvindingen, weg van de noodzaak om zich vast te klampen aan de draden onder de voeten. Nogmaals, we benadrukken dat alles wordt bepaald door de prijs, en u beslist welke interface u kiest:
Ethernet is een bekabelde interface, de RJ-45-connector verbindt de kabel met een printer of MFP. Het ongemak zit in de draden onder je voeten en de noodzaak om de kabel opnieuw in een nieuwe connector te krimpen, op voorwaarde dat iemand er nog steeds aan vastklampt. Verzamel connectoren en koop een krimpapparaat.
LPT is een zeer populaire eerdere, maar nu verdwijnende, parallelle interface voor het overbrengen van gegevens van een computer naar een printer. Het wordt gekenmerkt door een lage snelheid en het rustig uitleven van zijn dagen.
USB - aangezien dit tegenwoordig de meest populaire en wijdverspreide interface is - raden we aan om er mee te stoppen. Elke moderne computer heeft meerdere USB-poorten. Daarom zouden er geen problemen moeten zijn met het overstappen van uw aankoop.
FireWire - deze interface is serieel en verschilt niet alleen op deze manier van LPT. De snelheid van deze verbinding is veel hoger en ligt rond de 400 Mbps.
Bluetooth is een uiterst handige draadloze interface. Mee eens, het is een plezier om van printer te wisselen zonder dat er draden op de grond liggen.
Wi-Fi is een moderne versie van draadloze communicatie. Het wordt gebruikt in grote bedrijven en organisaties om draadloze netwerken te bouwen. Handig en veilig, zodat u de draden kunt vergeten.
IRDA - infraroodpoort. Het heeft een lage gegevensoverdrachtsnelheid, maar wordt gebruikt om bijna elk apparaat te schakelen dat is uitgerust met een vergelijkbare infraroodstralingsinterface.
Faxfuncties
Fabrikanten van multifunctionele apparaten hebben hard gewerkt om de mogelijkheden van de nieuwste apparaten uit te breiden, en we hebben de mogelijkheid om dit brede assortiment te gebruiken. Kopieer, scan, verzend en ontvang faxberichten en telefoneer nog steeds zonder handset - als een sprookje? Maar deze kansen zijn al lang voor iedereen beschikbaar!
In een aantal functies heeft de MFP alle voordelen van een volwaardige telefoon, bovendien zijn sommige van deze slimme machines uitgerust met een draadloze handset. U kunt dus, in navolging van Julius Caesar, meerdere taken tegelijk uitvoeren: de telefoon beantwoorden, afbeeldingen kopiëren en koffie drinken. Als de speakerphone bij uw MFP is geleverd, is praten via de speakerphone voor u geen probleem. Het antwoordapparaat neemt de functies van het afhandelen van klantenoproepen over als u niet op de werkplek bent.
Als u uw computer programmatisch instelt om de in de MFP ingebouwde fax te gebruiken, bespaart u aanzienlijk op papierkosten.
MFP-scanmogelijkheden
Deze magische multifunctionele apparaten kunnen ook in een kleurenscanner veranderen. Ingebouwde scanners in MFP's zijn onderverdeeld in twee typen: flatbed en broots. De eerste zijn ontworpen om individuele documenten te scannen. Door het vel op de scannerglasplaat te leggen, leest u kwalitatief de informatie uit uw document. U kunt deze bewerking met het boek uitvoeren, als u het probeert. Maar met de doortrekscanner kunt u niet met een boekpagina werken als u deze niet eerst hebt uitgescheurd. Dit type scanner is ontworpen om heel verschillende taken uit te voeren. Als uw foto of poster groot is, is een grootformaat MFP met een doortrekscanner precies wat u nodig heeft. Het is in staat om grootformaat posters en kalenders, uithangborden, foto's en aankondigingen te digitaliseren. Let hier bij het kiezen van een MFP op.
Fabrikanten van MFP's zouden geen verkoopleiders zijn als ze geen MFP's op de markt zouden brengen met ingebouwde scanners die de mogelijkheden van een flatbed en een brootsapparaat combineren! Ja, er zijn zulke gecombineerde apparaten.
Benadrukt moet worden dat de kosten van de ingebouwde scanner, en dus de kosten van de gehele MFP, sterk afhangen van het type sensor dat door fabrikanten wordt gebruikt. In de meeste gevallen kunt u de aanwezigheid van een CIS-contactsensor in de scanner tegenkomen. Deze optie is democratischer qua prijs en is ontworpen voor consumenten in de thuiskantoorsector.
Maar als uw professionele behoeften betrekking hebben op grafische verwerking, hoogwaardige digitalisering van afbeeldingen en foto's, dan staat een CCD-scanner tot uw dienst. Uiteraard zullen de kosten van een dergelijk apparaat hoger zijn.
Dankzij de mogelijkheden van moderne MFP's kunt u geen beroep doen op de diensten van postduiven, maar bovendien onmiddellijk een gelezen afbeelding per e-mail verzenden zonder naar uw browser op uw computer te gaan, maar via het aanraakscherm van het apparaat zelf en het adresboek. En vertel me daarna dat onze eeuw geen periode van nieuwe menselijke mogelijkheden kan worden genoemd!
MFP-kopieermogelijkheden
Sommige MFP-modellen bieden kopieermogelijkheden zonder computerbesturing. De kwaliteit en snelheid van het proces doen niet onder voor typische analogen.
De monochrome kopieersnelheid voor A4-papier is van 3 tot 140 pagina's/min en de kopieersnelheid in kleur van 1 tot 130 pagina's/min.
Garanties voor serviceondersteuning
Bij de aanschaf van dure apparatuur ontdekt elke koper zelf mogelijke serviceopties, omdat complexe apparaten de eigenaar op een bepaald moment vaak voor onaangename verrassingen brengen. In de regel gebeurt dit op het meest ongelegen moment op het hoogtepunt van de werkdag met maximale belastingen en tijdslimieten voor reparatie.
In dergelijke situaties verschijnen zeer snel gewetenloze "specialisten" van eendagsfirma's zeer snel op kantoor tijdens een oproep, die, met hoge verzoeken om betaling voor hun diensten, er nog steeds in slagen uw hoogwaardige onderdelen te vervangen door minder efficiënte.
Om dergelijke situaties te voorkomen, probeert u van tevoren apparatuur bij een dealer aan te schaffen, waardoor u een garantie krijgt voor een hoogwaardige vervanging van een onderdeel dat in korte tijd defect is geraakt. U bent verzekerd tegen het vervangen van onderdelen van uw dure toestel.
Menu Russificatie
Moderne MFP's zijn zeer moeilijke apparaten om hun werking te begrijpen met een groot aantal verschillende functies. Daarom zal het voor u gemakkelijker zijn om informatie over de mogelijkheden ervan te leren en ermee te werken als het menu in uw moedertaal Russisch is.
Conclusie
De prestaties op het gebied van IT-technologieën zijn zeker indrukwekkend, maar het uur is ver weg waarop we de papieren versie van documenten volledig zullen vergeten en overschakelen op elektronische. Veel mensen denken zelfs dat dit idee niet haalbaar is.
Uit levenservaring weet iedereen hoe bitter het is om een belangrijk document te verliezen in een dringend noodzakelijke situatie door een computerstoring. Maar het voordeel van de papieren versie van het document is de permanente bewaring, de branden niet meegerekend.
De ontwikkeling van de productie van kopieerapparaten blijft niet achter bij de algemene trends in computertechnologie, fabrikanten houden nauwgezet de behoeften van werknemers van grote bedrijven en bedrijven bij. Hierdoor kunnen we altijd profiteren van een rijk aanbod aan hoogwaardige technologie. We hopen dat deze tips voor het kiezen van een printer je zullen helpen!

Een printer kiezen
Een printer kiezen
Een printer kiezen
Een printer kiezen Een printer kiezen Een printer kiezenHome | Articles

June 16, 2024 08:17:47 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting