Hoe een koelkast kiezen?

Moderne koelkastmodellen verschillen niet alleen qua uiterlijk van hun voorgangers, maar ook in nieuwe moderne materialen, evenals een reeks functies waarmee u een grote verscheidenheid aan producten voor een lange tijd kunt bewaren. Inbouwapparatuur is een nieuwe oplossing geworden in het interieurontwerp van keukens, en samen met fornuizen, ovens, wasmachines en vaatwassers is het concept van "inbouwkoelkasten" verschenen. In vergelijking met vrijstaande modellen hebben ze enkele voordelen: hogere efficiëntie tijdens gebruik door betere thermische isolatie van de muren, lager geluidsniveau, aangezien decoratieve meubelpanelen het geluid aanzienlijk "doven". En natuurlijk passen ingebouwde koelkasten harmonieus in de keukenomgeving en bieden ze op elk moment gemakkelijke toegang tot hun inhoud.
Fabrikanten van huishoudelijke apparaten bieden consumentenmodellen van verschillende maten, vormen en zelfs kleuren. Maar om de beste optie te kiezen, moet u weten op welke parameters u moet letten.
Afmetingen koelkast en modelkenmerken
Allereerst is het noodzakelijk om het volume van de koelkast te bepalen, en daarmee de afmetingen. Voor een gezin van 1-2 personen is een compact model dat niet groot is geschikt. In de regel zijn dit koelkasten met één kamer tot 1 meter hoog, inclusief een koelkast en een klein vriesvak. In sommige opzichten lijken ze misschien op bescheiden oude modellen die met de hand moesten worden ontdooid. Maar nu zijn bijna alle koelkasten uitgerust met het No Frost-systeem, dat de vorming van rijp op de wanden van de kamer voorkomt (voor Liebherr-koelkasten wordt deze naam samen gespeld - Nofrost). Een voorbeeld van dergelijke koelkasten is het model Bosch KIF 20A50
Een gezin van 3-4 personen heeft een groter model nodig. Hier is het al de moeite waard om aandacht te besteden aan de koelkast met een ruim hoofdvak en een vriezer die sluit met een aparte deur. De hoogte van dergelijke modellen bereikt 1,9 meter, de binnenruimte is meestal verdeeld in drie zones: koelen, vriezen en een nultemperatuurzone, bij de meeste consumenten bekend als een "versheidszone". Als er geen vragen zijn over de eerste twee secties, heeft de derde enige verduidelijking nodig. Het compartiment, dat tot een vijfde van de hoofdruimte van de koelkast in beslag neemt, is speciaal ontworpen voor het bewaren van bederfelijke producten. Het ontdooien van zo'n koelkast is vrij eenvoudig: in de regel hoeft alleen het vriesgedeelte volledig ontdooid te worden, het koelgedeelte is voorzien van hetzelfde No Frost systeem.
Koelkasten met twee compartimenten kunnen met één of met twee compressoren werken, en beide opties hebben hun voordelen. De eerste is zuiniger in gebruik, maar met de tweede kunt u alle camera's uitschakelen en ontdooien, terwijl de tweede in goede staat blijft. En dit is, zoals de ervaring leert, veel handiger.
En tot slot grote side-by-side koelkasten. Bezitters van ruime keukens kunnen zich deze veroorloven, want dit is misschien wel het ruimste en meest complete type koelkast. Letterlijk wordt naast elkaar vertaald - "zij aan zij", wat waar is: de camera's bevinden zich naast elkaar en openen met behulp van twee klapdeuren. De hoogte van de modellen varieert van 1,7 tot 1,9 meter, de breedte kan oplopen tot 1,2 m en het totale bruikbare volume is van 520 tot 800 liter. Ondanks de indrukwekkende afmetingen van koelkasten, zult u geen problemen hebben met ontdooien: No Frost-technologie is daarin een verplichte standaard, bijvoorbeeld de Gaggenau IK 300-354 gecombineerde vrijstaande koelkast met drie kamers "Side by Side"
De side-by-side-modellen hebben meerdere temperatuurzones, waaronder een afgesloten kamer met nultemperatuur en een variabel vochtigheidscompartiment. Bijna alle koelkasten van dit type bieden een extra mogelijkheid om dranken te koelen: in een speciaal compartiment op de deur wordt de temperatuur 3 graden lager gehouden dan in de hoofdkamer. Bovendien kunt u met de ingebouwde ijsblokjesmachine ongeveer 4 kg ijs per dag krijgen zonder het moeizame gieten van water in vormen en het vervolgens scheiden van bevroren blokjes ervan. Via een slang die is aangesloten op de watertoevoer, komt water het filter binnen met vervangbare patronen en komt vervolgens, gezuiverd van onzuiverheden, in het ijsvormingscompartiment. Handig, eenvoudig en zeer effectief.
Bij het kiezen van de afmetingen van de koelkast mag men echter de problemen van de levering aan de installatieplaats niet vergeten. Houd er rekening mee dat het door de deuren van het appartement en de keuken moet - minimaal en maximaal - in een lift moet passen die uw aankoop naar de gewenste verdieping brengt. Welnu, als u al voor het side-by-side-model hebt gekozen, wees dan bereid om een niet-standaard beslissing te nemen: u moet misschien de deuren in het appartement verwijderen. De enige troost is dat deze ongemakken tijdelijk zijn.
Cameralocatie
Het item is niet vereist, maar wordt gezien als een kwestie van bruikbaarheid. Als de koelkast twee of meer kamers heeft, zou het leuk zijn om te beslissen waar het vriesvak moet komen - bovenaan of onderaan. Als je liever voornamelijk diepvriesproducten en halffabrikaten kookt en meerdere keren per dag de vriezer gebruikt, heeft het geen zin om ervoor te hurken. Voor wie vaker de deur van de koelkast opent, is het handiger om een model te kiezen waarbij de vriezer zich onder de koelkast bevindt, zoals gedaan wordt bij het model Bosch KIV 38X00
Vriesvermogen
Deze eigenschap wordt vaak aangegeven op de deur van de vriezer of, als de koelkast een enkele kamer heeft, naast de werkingsindicatoren. Twee sneeuwvlokken geven aan dat de maximale temperatuur in de vriezer -12°C is, drie geven aan dat deze waarde -18°C bereikt, en met de afbeelding van vier sneeuwvlokken kun je gerust rekenen op alles -24°C.
Controle
De koelkast kan zowel elektromechanisch als elektronisch worden aangestuurd. De eerste is de meest bekende en eenvoudig: aan- en uitzetten doe je door op de knoppen te drukken, en de gewenste stand stel je in door aan de thermostaatknoppen te draaien. De tweede methode maakt gebruik van een elektronisch paneel met een digitaal display en een bedieningspaneel. Met hun hulp kunt u de gewenste temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen, wat niet mogelijk is met handmatige bediening, maar als u een display heeft, moet u ervoor zorgen dat u een goede spanningsstabilisator koopt.
Aangezien de basisfuncties van koelkasten met verschillende bedieningsmethoden bijna hetzelfde zijn, is de keuze van het model voor deze parameter geheel aan jou.
Ontdooien
Volgens dit criterium zijn koelkasten onderverdeeld in modellen met handmatig ontdooien en automatisch. De vermelding van de eerste optie benadrukt alleen de voordelen van de tweede, die geen menselijke tussenkomst vereist. Het condensaat ontdooit automatisch op de achterste binnenwand van het koelgedeelte, waar de verdamper zich bevindt. Water stroomt in een speciale groef aan de onderkant van de koelkamer en verlaat het door een speciaal gat in het bad boven de compressor en verdampt daar onder invloed van de warmte die daardoor wordt gegenereerd.
Extra koelkastfuncties
Naast het No Frost-systeem, dat ijsvorming in het koelgedeelte voorkomt, hebben veel modellen moderne koelkasten een aantal extra functies.
Air Shower zorgt voor het creëren en onderhouden van een lage temperatuurregime en luchtcirculatie, waardoor er een soort ventilatie van de koelkamer is.
BioFresh is een functie waarmee u de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer kunt regelen, waardoor alle noodzakelijke voorwaarden worden gecreëerd voor het bewaren van verschillende soorten producten. Hoge luchtvochtigheid draagt bij aan het langdurig behoud van de versheid van groenten, fruit en kruiden.
Het multifunctionele MagicEye-display op de deur geeft informatie weer over de werking van de koelkast.
Coolmatic biedt snelle geforceerde koeling met ventilatorgeleide luchtstromen. Nadat er 6 uur zijn verstreken na het activeren van deze functie, wordt de normale temperatuurinstelling hersteld.
Antibacteriële bescherming wordt geboden door de wanden en het binnenoppervlak van de deur van het koelkastcompartiment te coaten met een polymeer op basis van zilverionen. Deze functie is beschikbaar in een aantal modellen van Bosch, Siemens en enkele andere fabrikanten.
Crisp Fresh is een in het schap ingebouwd filter om groenten in te bewaren en lang vers te houden.
Het GlassLight-systeem is een in de schappen ingebouwde LED-verlichting waarmee u zich snel kunt oriënteren in het schappensysteem en de ligging van producten.
Cooler is een apparaat voor het koelen en verwarmen van drinkwater ingebouwd in de koelkastdeur, bestaande uit een tank, een of twee kranen en een omgekeerde fles water die aan de bovenkant is bevestigd. In de tank wordt water, afhankelijk van de taak, verwarmd of gekoeld, waarna het via een kraan wordt aangevoerd.
Geluidssignaal - de mogelijkheid om de open deur van de koelkast te signaleren.
Het SilverClean-antibacteriële systeem, ontwikkeld door koelkastfabrikanten van Neff, voorkomt de vestiging en groei van schadelijke bacteriën. Het is gebaseerd op de werking van zilverionen, die deel uitmaken van het materiaal voor de wanden en het binnenoppervlak van de deur van de koelkamer. Koelkasten die zijn uitgerust met het SilverClean-systeem zullen nooit stinken en voedsel gaat langer mee.
De aanwezigheid van een verwijderbare scheidingswand tussen de dozen, waardoor omvangrijke producten kunnen worden bewaard, wordt anders genoemd in koelkasten van verschillende merken. Miele heeft VarioRoom, Liebherr heeft VarioSpace, AEG heeft VarioBox. Fabrikanten hebben diepvriezers uitgerust met glazen planken en uittrekbare containers om producten gemakkelijker te kunnen plaatsen. Al deze elementen kunnen indien nodig eenvoudig worden verwijderd, zodat er voldoende ruimte overblijft voor grotere producten.
De SuperCool-functie zorgt voor een snelle en hoogwaardige luchtkoeling met behulp van een speciale ventilator. Multidirectionele luchtstromen koelen de inhoud van de kamer van alle kanten af, wat vooral belangrijk is voor producten die net in de koelkast zijn geplaatst. LG heeft dezelfde functie genaamd Multi Air Flow.
Met de SuperFrost-modus kunt u snel een groot aantal producten invriezen bij een temperatuur van -32 ... -38 ° C, waardoor hun smaak behouden blijft en u langer kunt bewaren. De modus wordt automatisch uitgeschakeld, omdat het volledige volume producten is ingevroren.
De door Liebherr ontwikkelde FrostControl-functie bewaakt de temperatuur in de vriezer en schakelt bij een stijging geluids- en lichtsignalen in. Met de FrostControl-indicator kunt u op tijd actie ondernemen en de SuperFrost-modus gebruiken als het voedsel begint te ontdooien als gevolg van een stroomstoring.
Vrijstaand of inbouw
Dit punt is ook erg belangrijk. Nu ingebouwde apparaten langzaam maar zeker de "solo"-modellen vervangen, wanneer het fornuis wordt vervangen door een kookplaat en oven, wanneer zelfs magnetrons zich "verbergen" in de ingewanden van elegante kasten, breiden koelkastfabrikanten steeds meer de productie van volledig ingebouwde modellen. Ze zijn natuurlijk veel duurder dan hun zelfstandige "broers", omdat de eisen voor hen veel hoger zijn. Ten eerste een minimum aan trillingen zodat houten meubels geen soort klankkast worden en het gezoem van de motor niet door de hele keuken hoorbaar is. Ten tweede thermische isolatie. Koelkasten "solo" mogen niet dicht bij meubels en muren staan en een speciale vereiste is de afstand tussen de koelkast en de radiator. Volledig ingebouwde modellen kunnen worden geplaatst waar het u uitkomt, en alleen u.
En tot slot, overweeg de puur esthetische kant van het kiezen van een koelkast. De klassieke witte modellen zijn nog steeds het populairst, maar nu zijn ze ook verkrijgbaar in de kleuren: geel, staal, met een houtachtige afwerking, de kleur van Liebherr CPes roestvrij staal 40030. De meest harmonieuze koelkast past echter in het interieur alleen als het de deur heeft, is het precies hetzelfde paneel als de gevels van keukenmeubels. En dat kan alleen als je een embedded model koopt.
Wijnkoelers of wijnkasten
Kenners van goede wijnen, die de mogelijkheid hebben om ze in grote hoeveelheden te kopen, zullen een speciale eenheid moeten aanschaffen om deze kostbare drank op te slaan. Zoals u weet, is het noodzakelijk om niet alleen een bepaalde temperatuur, maar ook vochtigheid te bieden om ervoor te zorgen dat de wijn zijn eigenschappen niet verliest. Het is voor dit doel dat een aantal fabrikanten van huishoudelijke apparaten de productie van wijnkasten hebben ontwikkeld en gelanceerd.
Net als koelkasten verschillen "opslagplaatsen" voor wijnen van elkaar in grootte en mogelijkheden. Daarom vereist de vraag hoe een wijnkast te kiezen een aparte overweging. Kortom, we kunnen zeggen dat aanhangers van bepaalde soorten wijnen het misschien wel redden met modellen met één temperatuur, maar liefhebbers van variatie zullen moeten oppassen met het kopen van modellen met meerdere temperaturen. Bovendien, hoe duurder de wijnkast, hoe meer mogelijkheden deze heeft voor een goede opslag van een breed scala aan wijnen - wit en rood, versterkt en mousserend. Wijnkoeler model Miele KWL 4712 SG ed
Financiële kansen
Bij het kiezen van een koelkast komt u onvermijdelijk voor een financieel probleem te staan, namelijk hoeveel geld u in de winkel moet achterlaten om een goed resultaat in de keuken te krijgen. Elke fabrikant biedt meestal verschillende uitrustingsopties - van budget- tot elite-modellen, dus het is heel goed mogelijk om een model voor uw portemonnee te vinden. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat een koelkast, in tegenstelling tot andere soorten huishoudelijke apparaten, meestal voor vele jaren wordt gekocht: de afmetingen zijn vrij groot en door het gewicht kunt u niet eenvoudig de oude eruit halen en een nieuwe plaatsen . Daarom is het de moeite waard om goed na te denken of u geld wilt besparen bij het kopen of een echt goed model wilt kopen bij een van de wereldberoemde fabrikanten.
Het beroemde "label" op de koelkast is niet alleen een mooi ontwerp van de deur. Dit is een bevestiging van kwaliteit, een teken dat het bedrijf verantwoordelijk is voor zijn product. In de loop van de tijd verandert alles en hebben huishoudelijke apparaten nieuwe functies en mogelijkheden. Als u dit weet, haast u dan nu om een van de modernste koelkastmodellen te kopen, zodat u geen spijt zult krijgen van uw beslissing. Ja, u zult een serieus bedrag per keer moeten betalen, maar dan kunt u uw aankoop vele jaren en zelfs decennia gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over de reparatie en de noodzaak om deze te vervangen.
Goedkope modellen van elite koelkasten:
Inbouwkoelkast Miele K 9414 iF
Inbouwkoelkast Kuppersbusch IKE 247-8
Koelkast Liebherr CP 40030
Hoe een merk te kiezen
Het is misschien onrealistisch om uit de algemene massa fabrikanten een merk te kiezen dat het beste, meest betrouwbare en prestigieuze zou kunnen worden genoemd. Uw smaak, of misschien zelfs intuïtie, zal u vertellen hoe u het juiste model kunt vinden tussen vele met vergelijkbare functies, maar gemaakt door verschillende fabrikanten. In de regel biedt elk merk, naast de standaardfuncties, iets van zichzelf, bijzonders. Zo heeft Miele een uniek GlassLight-achtergrondverlichtingssysteem ontwikkeld, hebben Bosch-specialisten een nieuwe superfreeze-modus bedacht en geïmplementeerd.
Een belangrijk ding bij het kiezen van een product van een bepaald merk is de aanwezigheid van een bedrijfsservicecentrum in uw stad. Maar als je producten koopt van grote fabrikanten zoals Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff of Zanussi, hoef je je daar geen zorgen over te maken.
Levensduur en garantie
De levensduur van moderne koelkasten, afhankelijk van alle bedieningsregels, is van 10 tot 15 jaar, en sommige fabrikanten, bijvoorbeeld Miele, hebben het over een serieuzere periode. Zoals de ervaring leert, gaan goede modellen veel langer mee, en als ze verouderd raken, dan moreel. Dit betekent dat er gedurende de opgegeven tijd meer perfecte, goed doordachte en uitgerust met nieuwe functies koelkasten verschijnen, wat niet verhindert dat de oude werken, werken en werken. Maar ondanks de aanzienlijke levensduur is de garantie voor koelapparatuur vrij bescheiden - van 1 tot 2 jaar, en de tweede optie kost klanten meer.

Hoe een koelkast kiezen?
Hoe een koelkast kiezen?
Hoe een koelkast kiezen?
Hoe een koelkast kiezen? Hoe een koelkast kiezen? Hoe een koelkast kiezen?Home | Articles

April 19, 2024 11:49:29 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting