Een tabletcomputer kiezen

De populariteit van tabletcomputers komt momenteel alleen maar in een stroomversnelling. Hun afmetingen, gewicht en functies evolueren voortdurend en houden gelijke tred met de ontwikkeling van computertechnologie. Steeds meer bedrijven bieden tablets op de markt en voor een simpele leek is het soms moeilijk kiezen uit deze verscheidenheid aan toestellen. Hier zullen we proberen u te helpen en de vraag te beantwoorden: hoe kies je een tabletcomputer?
Het is de moeite waard om te beginnen met definities en erachter te komen wat een tabletcomputer is? In feite zijn er verschillende soorten apparaten verborgen onder één naam. Overweeg de meest voorkomende. Het is een tablet-pc en een internettablet.
Het eerste type is een normale volwaardige computer, het verschil met een conventionele stationaire personal computer is alleen de vormfactor, in eenvoudige bewoordingen lijkt het erg op een grote tablet. Om met externe apparaten te werken, heeft het alle mogelijke interfaces en kun je er een toetsenbord en muis op aansluiten en alle gebruikelijke apparaten om op kantoor te werken. Op zo'n computer zijn volledige versies van besturingssystemen van de Windows-familie of Linux of Mac OS geïnstalleerd.
Afzonderlijk moet worden gezegd over de internettablet. Het combineert twee apparaten, een smartphone en een laptop, en heeft het onmiskenbare voordeel dat het compact is. Ondanks hun grootte zijn moderne internettablets behoorlijk functioneel en vooral gericht op het werken op internet en webapplicaties. Elke internettablet is compatibel met een personal computer en heeft de mogelijkheid om er verbinding mee te maken voor het delen van bestanden en andere bewerkingen. De meest voorkomende besturingssystemen voor dergelijke tablets zijn Android en iOS. Op deze systemen wordt de overgrote meerderheid van de moderne tablets geproduceerd.
Nu het verschil tussen internettablets en tabletcomputers is vastgesteld, kunnen we internettablets onder de loep nemen en ontdekken waar u bij het kiezen speciaal op moet letten.
Een van de belangrijkste vragen bij het kopen van een digitaal apparaat die u zelf moet beantwoorden, is de vraag: waarom heb ik het nodig? Voor welke taken heb je een tablet nodig? Als je op zoek bent naar licht gewicht, compactheid, mobiliteit, gebruiksgemak op internet en websurfen met games, dan is dit toestel iets voor jou.
Uiterlijk en ergonomie
Een van de belangrijkste criteria voor de koper is het uiterlijk van het apparaat. Zoals ze zeggen, worden ze opgewacht door hun kleding. Tegenwoordig krijg je honderden modellen aangeboden van verschillende fabrikanten om uit te kiezen, allemaal met hun eigen chips, waarvan er één misschien wel de schoonheid van het apparaat is. Met andere woorden, er zijn geen kameraden voor de smaak en kleur. Hier moet worden gereserveerd dat achter de externe aantrekkelijkheid een slechte vulling of andere onaangename momenten kunnen schuilen, bijvoorbeeld een slechte ergonomie van de tablet. Om daar achter te komen, zijn er twee manieren. De eerste is om beoordelingen over het apparaat te lezen op gespecialiseerde fora en websites, waarbij u de hulp inroept van experts, of om ervoor te zorgen dat het apparaat gebruiksvriendelijk is door het te bekijken en te onderzoeken.
CPU
De vulling van de tablet is een ander belangrijk detail. De processor is het hart van de tablet, hij heeft natuurlijk niet dezelfde kracht als desktopcomputers, omdat hij geen complexe wiskundige bewerkingen uitvoert. Als u een gewone gebruiker bent en meestal op internet gaat surfen op zoek naar interessante informatie, dan is een processor met een klokfrequentie van 600-800 MHz best geschikt voor u. Als je video's gaat spelen en bekijken, let dan op krachtigere modellen.
Geheugen
Allereerst is het de moeite waard om onderscheid te maken tussen RAM en ingebouwd geheugen. De eerste heeft invloed op de snelheid van bewerkingen en de tweede is verantwoordelijk voor het opslaan van gegevens. Met RAM is alles duidelijk, hoe meer het is, hoe beter, evenals met de tweede. Houd er rekening mee dat om het geheugen voor het opslaan van informatie te vergroten, geheugenkaarten worden uitgegeven, zodat het volume kan worden verhoogd.
Besturingssysteem
Zoals hierboven vermeld, zijn de leiders op de markt voor tabletbesturingssystemen Google met Android en Apple met iOS. Windows Phone wordt geroepen om hen op de hielen te zitten, maar het is aanzienlijk minder populair dan de eerste twee. Er zijn veel meningen over de voordelen van het ene of het andere besturingssysteem, hier zijn enkele punten om op te letten:
Door een ipad aan te schaffen, word je een gelukkige eigenaar van iOS. Het is snel, stabiel in gebruik en buitengewoon aantrekkelijk. De nadelen zijn onder meer een groot aantal betaalde applicaties, het ongemak van het downloaden van bestanden van een computer en het gebrek aan compatibiliteit met de Flash-speler, dat wil zeggen dat verschillende animaties met de swf-extensie niet worden weergegeven op uw iOS-tablet.
Als u een Android-apparaat heeft, bent u de eigenaar van misschien wel het meest "populaire" besturingssysteem van dit moment. Het is verstoken van alle bovengenoemde nadelen, flexibel in instellingen, heeft de mogelijkheid om te updaten en een heleboel applicaties op de Android-markt.
Er zijn andere besturingssystemen voor tablets, maar die zijn niet zo populair in Rusland en we zullen er geen aandacht aan besteden.
Scherm en diagonaal
Dit kenmerk kan variëren van 4 tot 11 inch. In veel opzichten kan de prijs van het apparaat van deze parameter afhangen. Als u comfortabel op internet wilt surfen, dan is een tabletcomputer met een diagonaal van 10 inch best geschikt voor u.
Tablets hebben een aanraakscherm, het is vermeldenswaard dat er capacitieve en resistieve varianten van aanraakschermen zijn. Capacitieve reageren op een lichte aanraking van de vingers, maar zijn niet geschikt om de stylus aan te raken, en resistieve zijn ontworpen voor stylussen, maar de mogelijkheid om met je vingers aan te raken is ook aanwezig, maar je zult druk op het scherm moeten uitoefenen met moeite. Op dit moment is de capacitieve verscheidenheid aan schermen wijdverspreider geworden.
Batterijduur
Een zeer belangrijke parameter waar u goed op moet letten. Het meest energie-intensieve onderdeel van een tablet is natuurlijk het scherm, hoe groter het is, hoe sneller de batterij leeg raakt. Let op de batterijcapaciteit, het is wenselijk dat deze minimaal 2400 mAh is, dit is genoeg voor 4-6 uur continu gebruik.
Een ander belangrijk punt is het gewicht, het hangt allemaal af van uw voorkeuren, tegenwoordig hebben fabrikanten hun modellen aanzienlijk vergemakkelijkt dankzij technologie en er zal geen groot probleem zijn bij het kiezen.
Draadloze adapters
Werken op internet en webapplicaties is het belangrijkste doel van tablets, dus ze moeten zijn uitgerust met Wi-Fi en 3G-adapters. Tot op heden zijn netwerken van de derde generatie en draadloze Wi-Fi-verbindingen in Rusland op bijna elke plaats beschikbaar.
Tablet lichaam
In de regel is het lichaam gemaakt van metaal of plastic. Een metalen behuizing is natuurlijk veel sterker dan plastic. Houd er rekening mee dat de behuizing niet in de handen "krabbelt" en er holistisch uitziet. Voor alle, zonder uitzondering, internettablets is het echter de moeite waard om een hoesje te kopen. Het beschermt je tablet tegen krassen en ongewenste vlekken.

Een tabletcomputer kiezen
Een tabletcomputer kiezen
Een tabletcomputer kiezen
Een tabletcomputer kiezen Een tabletcomputer kiezen Een tabletcomputer kiezenHome | Articles

May 20, 2024 22:16:17 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting