Een e-book kiezen

Een e-book dat opgeslagen tekstbestanden met verschillende extensies op het scherm weergeeft en een gewoon papieren boek vervangt. Na het lezen van dit materiaal kun je de vraag beantwoorden: hoe kies je een e-book?
E-books hebben een onmiskenbaar voordeel ten opzichte van papieren boeken, in één apparaat kunt u vele megabytes aan tekstmateriaal verzamelen. De elektronische versie is gemakkelijk af te lezen, in tegenstelling tot LCD-analogen. De tekst is optimaal leesbaar en het toestel zelf hoeft niet lang opgeladen te worden. Een ander pluspunt is de grootte van het apparaat: e-books zijn in de regel veel kleiner dan hun papieren tegenhangers en wegen ook veel minder.
Vervolgens gaan we in op de belangrijkste verschillen tussen e-books.
Scherm grootte
U kunt e-books voorwaardelijk op schermgrootte indelen in:
- standaard, waarvan de schermdiagonaal 6-7 inch is
- compact, hun diagonale afmeting is 5 inch
- grote boeken, met een diagonaal van meer dan 8 inch
Als u informatie comfortabel wilt waarnemen, dat wil zeggen, de tekst in een hele alinea wilt zien, met een groot lettertype, dan moet u op grote boeken letten, als compactheid belangrijk voor u is, dan kunt u de grootte verwaarlozen en een kleinere diagonaal.
Let op de schermresolutie, de minimaal acceptabele resolutie is 480x800 pixels.
Schermtype
De e-readermodellen van tegenwoordig worden vaker met touchscreens geproduceerd, omdat kopers daar de voorkeur aan geven. Het is vermeldenswaard dat touchscreens gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf dan conventionele.
Kleurenscherm
Kleurenschermen zijn niets nieuws in e-readers. Er zijn 2 soorten schermen, Color E-Ink en LCD-schermen.
De eerste stralen geen licht uit, dat wil zeggen, als een lamp niet op zo'n scherm of zonlicht schijnt, dan zie je er helaas niets op. Aan de positieve kant is het stroomverbruik van zo'n scherm aanzienlijk lager dan dat van LCD-tegenhangers, maar er zijn nog meer significante nadelen, zoals vertraging bij het omslaan van pagina's en vervagende kleuren.
LED-displays zijn dezelfde technologie die wordt gebruikt in de meeste moderne apparaten, mobiele telefoons, tablets, tv's en andere apparaten. dergelijke schermen hebben achtergrondverlichting en het lezen van boeken gaat zonder problemen voorbij, zelfs in volledige duisternis, zelfs in het licht. De beeldkwaliteit erop is aanzienlijk hoger dan in het vorige geval. Onder de tekortkomingen kan men een groter negatief effect op de ogen en een snel batterijverbruik onderscheiden als gevolg van energie-intensieve achtergrondverlichting.
Geheugen grootte
Ingebouwd geheugen boeken. Het is aanwezig in alle e-books en het is voldoende om een hele kleine bibliotheek te downloaden. Zoek echter naar meer opslagruimte, want je zult prentenboeken en zelfs video's moeten bekijken.
Uitbreidbaar geheugen. Alle elektronische mobiele apparaten hebben zonder uitzondering uitbreidingsslots, inclusief e-books. Het meest voorkomende formaat voor uitbreidingskaarten is SD en microSD.
Maximale hoeveelheid geheugen. De apparaten van vandaag nemen normaal gesproken geheugenkaarten tot 32 GB waar. Dit volume is voldoende voor alle soorten entertainment, van het downloaden van muziek, films en boeken.
Bestandsextensie
Een van de belangrijke punten is de mogelijkheid om boeken van verschillende extensies te lezen. De meest populaire boekformaten zijn bij iedereen bekend, dit zijn html, txt, rtf, pdf, fb2. Het is vermeldenswaard dat ondanks de ondersteunde mogelijkheid om het PDF-formaat te lezen, u deze documenten met moeite zult moeten lezen. Ten eerste kunnen maar weinig apparaten correct bestanden van deze extensie weergeven die zo groot zijn in volume en de leesbaarheid van de tekst behouden, en ten tweede bestaat dit formaat helemaal niet om in e-mail te lezen boeken, en het scherm van e-books is veel kleiner dan A4.
Zip-archieven. Veel moderne boeken kunnen eenvoudig bestanden openen uit archieven van deze extensie. De meest populaire zijn boeken van PocketBook. Ze accepteren perfect DJVU, DOC, TCR, EPUB en alle bovenstaande bestandsextensies.
Muziekbestanden afspelen. Zonder uitzondering begrijpen alle modellen van alle fabrikanten het MP3-muziekformaat perfect, veel modellen hebben hoofdtelefoon- en luidsprekeruitgangen, let op dit punt bij het kiezen, met behulp van de MP3-extensie kunt u niet alleen audiobestanden lezen, maar ook beluisteren.
Bekijk foto's en plaatjes. Het meest gebruikte afbeeldingsformaat is Jpeg. E-books begrijpen niet alleen dit formaat, maar ook gif, png, tiff en bmp.
Extra functies.
Geluidsrecorder. De aanwezigheid ervan is geen verplichte functie voor een e-book, maar als u tijdens een persconferentie of lezing gedachten of belangrijke punten moet noteren, kunt u niet zonder een voicerecorder.
Wifi. De aanwezigheid van een draadloze communicatiemodule voor het downloaden van boeken is vereist. Let bij het kiezen op dit detail.
Ergonomie van het apparaat
U kunt het beheer van een e-book alleen evalueren door het in uw handen te houden. Wees niet lui om een uitstapje te maken naar de computersupermarkten van uw stad en ontdek wat handiger voor u is, hoe de bedienings- of scrollknoppen zich bevinden, aangezien u een individu bent, en wat voor een persoon lelijk of ongemakkelijk lijkt, zal lijken optimaal naar een ander.
Let op deze punten bij het kiezen van je e-book. Succes!

Een e-book kiezen
Een e-book kiezen
Een e-book kiezen
Een e-book kiezen Een e-book kiezen Een e-book kiezenHome | Articles

July 14, 2024 17:47:28 +0300 GMT
0.003 sec.

Free Web Hosting