Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste?

Fabrikanten van koelkasten hebben moeite om de concurrentie te verslaan. Welke trucs gebruiken ze: ze creëren modellen met een ongelooflijk ontwerp, bedenken nieuwe functies. Dit alles met één doel: kopers aantrekken. Een enorme keuze aan verschillende modellen brengt bezoekers van winkelcentra in de war, het is moeilijk om uit zo'n overvloed één model te kiezen. Dit artikel bespreekt ontdooisystemen voor koelkasten, na het lezen van het materiaal zullen lezers kunnen begrijpen welk apparaat voor het bewaren van voedsel meer geschikt voor hen is.
Bij het kopen van een koelkast is een van de belangrijkste criteria de methode om het apparaat te ontdooien. Er zijn drie hoofdtechnologieën voor dit proces:
1. infuus;
2. gecombineerd;
3. lucht, beter bekend als "No Frost".
Het belangrijkste doel van deze systemen is om de vorming van een sneeuwkorst op de oppervlakken van de vriezer en koelkast te voorkomen. Hoewel het de werking van de motor of andere elementen van het apparaat niet kan beïnvloeden, schaadt de aanwezigheid ervan de warmte-uitwisseling tussen de opgeslagen producten en het verdampingsapparaat. Hierdoor wordt de bevriezingsmodus aanzienlijk verslechterd, de motor wordt zwaarder belast.
druppel systeem
Deze ontdooimethode bestaat erin dat condens zich op de achterwand verzamelt, dit gebeurt door het temperatuurverschil in de kamer en de koelkast wanneer deze wordt geopend. Elke keer komt er op dit moment warme lucht het apparaat binnen, wat bijdraagt aan de vorming van vocht. Van tijd tot tijd, wanneer er een pauze is in de werking van de compressor, stroomt de vloeistof in een speciale container, waarna deze verdampt. Tegelijkertijd vormt zich geen rijp in het koelgedeelte, maar is het aanwezig in de vriezer. Daarom zal de koelkast periodiek moeten worden ontdooid.
Vorstvrij
Bij koelapparatuur met een dergelijk ontdooisysteem wordt gebruik gemaakt van geforceerde luchtcirculatie, terwijl vochtdeeltjes uit het koelgedeelte worden verwijderd. De techniek is goed, want ook in het vriesvak vormt zich geen ijs op de wanden. Dit is haar grote pluspunt. Omdat de lucht in het apparaat constant in beweging is, wordt het voedsel gelijkmatig gekoeld en is het dus langer houdbaar. Er is ook een minpuntje: de producten, die constant in de "trek" zijn, worden gedroogd. Bewaar ze in een gesloten verpakking.
De hierboven beschreven methoden voor het ontdooien van huishoudelijke apparaten zijn niet ideaal, elk heeft nadelen, dus fabrikanten zijn constant op zoek naar een uitweg en proberen de beste manier te vinden. Als gevolg hiervan werd besloten om modellen te maken die beide opties combineren. Dit zal hieronder worden besproken.
Gecombineerd systeem
Deze technologie wordt alleen gebruikt in dure modellen. De hoofdlijn is als volgt: het koelgedeelte wordt ontdooid door een druppelsysteem en het vriesgedeelte wordt ontdooid door geforceerde ventilatie. Een dergelijke implementatie heeft vanuit het oogpunt van de consument geen nadelen. Er zijn technische nadelen: de koelkast heeft meer blokken, waardoor de kosten stijgen.
Als u deze functies kent, wordt het gemakkelijker voor u om te beslissen over de keuze van een koelkast. Als u de voorkeur geeft aan een bepaald model, vraag dan zeker naar de energiebesparende klasse en capaciteit - deze parameters zijn ook belangrijk.

Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste?
Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste?
Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste?
Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste? Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste? Een koelkast kiezen: welk ontdooisysteem is het beste?Home | Articles

June 15, 2024 03:25:13 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting