ATSC vs DVB-T

Jos amerikkalaiset asiantuntijat suorittaisivat järjestelmänsä vertailevia testejä laboratorion lisäksi myös todellisessa kaupungissa, he tuskin olisivat löytäneet ATSC-standardin etuja. Laadun osalta sekä ATSC että DVB-T tarjoavat jokaiselle katsojalle saman studiolaadun, jota johtavat televisioyhtiöt tuottavat. Tässä suhteessa on turhaa verrata näitä standardeja. DVB-T, kuten ATSC, sisältää teräväpiirtotelevision ja Dolby AC-3:n. Standardit perustuvat MPEG-2:een, mutta ne erottaa ne signaalin toimittamisen luotettavuudesta tietylle katsojalle. Joten jos esimerkiksi ATSC-pesäpalloesityksessä lintu yhtäkkiä istuu antennin päällä ja lähetys keskeytyy tämän vuoksi, katsoja on tyytymätön tällaisen television työhön.
Jos vertaamme Yhdysvaltoja ja Venäjää, jollekulle saattaa tuntua, että maat ovat samanlaisia. Mutta tämä on totta vain suhteessa heidän laajoihin alueisiinsa. Sekä Yhdysvalloille että Venäjälle tämä merkitsee satelliittijärjestelmän kehittämisen tärkeyttä televisio-ohjelmien ensisijaista jakelua ja uudelleenjakelua varten. Erot liittyvät ensisijaisesti erilaisiin ilmasto-olosuhteisiin. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, lämpimämmän ilmaston rakennusten radion läpinäkyvyys helpottaa television vastaanottoa. ATSC-vastaanottoa sisäantenneissa ja kannettavissa televisioissa ei kuitenkaan oteta huomioon edes näin edullisissa olosuhteissa. New Yorkissa joka talo on kytketty kaapeliin, mutta jokaisella amerikkalaisella perheellä on 3-4 lisätelevisiota, jotka on liitetty kaapeliin sisäantennilla.
Siten ATSC-standardin käytännön toteutus osoitti selvästi sekä amplitudimodulaation (8VSB) epäonnistumisen että tehokkaan keinon puuttumisen heijastuneen signaalin kanssa. Todellisuudessa DH-lähettimen tehon ilmoitetun pienentämisen sijaan New Yorkin korkeimman rakennuksen lähettimen teho nostettiin 350 kW:iin, mutta vastaanottoa ei taattu jokaisessa kaupungin pisteessä. On ilahduttavaa huomata, että USA:ssa on varattu taajuus kokeelliseen DVB-T-lähetykseen.
Venäjällä rakennukset ovat enimmäkseen teräsbetoni- tai tiiliteräsbetonikattoisia rakennuksia. Jopa monet lomakylät ja kaupungit koostuvat taloista, joissa on teräsbetoni- tai metallirakenteita, jotka tekevät niistä ei-radiota läpinäkyviä. Emme saa unohtaa sitä tosiasiaa, että Venäjällä ja naapurimaissa on otettu käyttöön Secam-analoginen televisiostandardi, jonka häiriöntorjuntatoimenpiteitä ei ATSC-standardissa säädetä ollenkaan. ATSC-standardin käyttöönotto Venäjällä ei ole vain haitallista, vaan myös tuhoisaa, koska se vaatii valtavia investointeja televisioverkkojen antennisyöttötalouteen sekä analogisen lähetyksen välitöntä hylkäämistä Secam-standardissa.

ATSC vs DVB-T
ATSC vs DVB-T
ATSC vs DVB-T
ATSC vs DVB-T ATSC vs DVB-T ATSC vs DVB-THome | Articles

May 22, 2024 20:36:48 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting