ATSC vs DVB-T

Hvis amerikanske specialister udførte sammenlignende test af deres system ikke kun i et laboratorium, men også i en rigtig by, ville de næppe have opdaget fordelene ved ATSC-standarden. Med hensyn til kvalitet leverer både ATSC og DVB-T faktisk til alle seere den samme studiekvalitet, som produceres af de førende tv-selskaber. I denne henseende er det meningsløst at sammenligne disse standarder. DVB-T inkluderer ligesom ATSC high-definition tv og Dolby AC-3. Standarderne er baseret på MPEG-2, men det, der virkelig adskiller dem, er pålideligheden af signallevering til en specifik seer. Så hvis for eksempel en fugl under et ATSC-baseballshow pludselig sidder på antennen, og transmissionen afbrydes på grund af dette, vil seeren være utilfreds med arbejdet i et sådant fjernsyn.
Hvis vi sammenligner USA og Rusland, så kan det virke for nogen, at landene ligner hinanden. Men dette gælder kun i forhold til deres enorme territorier. For både USA og Rusland betyder det vigtigheden af at udvikle en satellitkonstellation til primær distribution og omfordeling af tv-programmer. Forskellene er primært forbundet med forskellige klimatiske forhold. Hvor mærkeligt det end kan virke, letter radiotransparensen af bygninger i varmere klimaer tv-modtagelse. Men selv under sådanne gunstige forhold tages der slet ikke hensyn til ATSC-modtagelse på indendørs antenner og bærbare fjernsyn. I New York er hvert hus tilsluttet kablet, dog har hver amerikansk familie 3-4 ekstra tv'er tilsluttet kablet med en indendørs antenne.
Den praktiske implementering af ATSC-standarden viste således tydeligt fejlen i både amplitudemodulation (8VSB) og manglen på et effektivt middel til at håndtere det reflekterede signal. I virkeligheden, i stedet for den annoncerede reduktion af DH-senderens effekt, blev effekten af senderen på den højeste bygning i New York faktisk øget til 350 kW, mens det ikke gav garanteret modtagelse på alle steder i byen. Det er glædeligt at konstatere, at der i USA er afsat et band til eksperimentel DVB-T-udsendelse.
I Rusland er bygninger for det meste armeret beton eller mursten med armeret betonlofter. Selv mange feriebyer og byer består af huse, der indeholder armeret beton eller metalkonstruktioner, der gør dem ikke-radiogennemsigtige. Vi bør ikke glemme det faktum, at i Rusland og nabolandene er den analoge tv-standard Secam blevet vedtaget, hvis anti-interferensforanstaltninger overhovedet ikke er fastsat i ATSC-standarden. Introduktionen af ATSC-standarden i Rusland vil ikke kun være skadelig, men også katastrofal, da det vil kræve enorme investeringer i antenneføderøkonomien for tv-netværk samt øjeblikkelig opgivelse af analog udsendelse i Secam-standarden.

ATSC vs DVB-T
ATSC vs DVB-T
ATSC vs DVB-T
ATSC vs DVB-T ATSC vs DVB-T ATSC vs DVB-THome | Articles

May 24, 2024 03:15:53 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting