3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisio

Olet siis katsonut Avatarin, yritä olla paitsi 3D-elokuvan ensi-illasta ja olet valmis ostamaan 3D-television. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään 3D-tekniikan hienouksia ja kertomaan, mitä sinun tulee ottaa huomioon valittaessa 3D-televisiota.
Mikä on 3D-TV?
Toistaiseksi valtaosa kaikesta videosisällöstä - elokuvat, ohjelmat, pelit - esitetään 2D-muodossa, ts. Näemme kuvan vain kahdessa tasossa. 3D lisää kuvaan kolmannen ulottuvuuden – syvyyden. Stereoskooppinen efekti itsessään ei ole mikään uusi, mutta vasta nyt 3D-tekniikat ovat tulleet todella massiiviseksi. Nyt 3D-elokuvan katsomiseksi ei tarvitse mennä erikoistuneeseen elokuvateatteriin ja kuluttaa rahaa kalliisiin lippuihin. Pelkkä 3D-television ostaminen riittää.
Kuinka 3D-TV toimii
3D-television ytimessä ovat ihmisen näön mekanismit. Siksi ymmärtääksemme, miten 3D-tekniikka toimii, on ymmärrettävä, kuinka silmämme ja aivomme toimivat. Trigonometrian koulukurssilla on termi triangulaatio. Se on menetelmä, jolla määritetään etäisyydet kohteeseen mittaamalla kulmia tietystä pisteestä. Visiomme mekanismi toteutetaan samalla tavalla. Aikuisen silmät ovat noin 7 cm:n etäisyydellä toisistaan, joten jokainen heistä näkee kohteen hieman eri kulmasta. Jos suljet vasemman silmäsi ja katsot jotakin esinettä ja avaat sitten oikean silmäsi irrottamatta katsettasi, sinusta saattaa tuntua, että kohde, jota katsoit, hyppää. Tämä vaikutus johtuu kunkin silmän kuvakulman erosta. Aivot analysoivat ja vertaavat kahta kuvaa ja antavat meille yhden kuvan.
Vastaavasti vain katsomalla 3D-kuvaa 3D-televisioruudulta näet aluksi kaksi erillistä kuvaa. 3D-tekniikka saa aivot ajattelemaan, että kuvassa olevat kohteet ovat kauempana tai lähempänä kuin ne todellisuudessa ovat. Kumpikin kuva lähetetään kummallekin silmälle. 3D-lasien avulla aivot yhdistävät ne ja "antavat ulos" tuloksena stereoskooppisen vaikutelman.
3D-tekniikan tyypit
Kuten monilla muillakin ihmisen keksinnöillä, 3D-teknologialla on useita tapoja kehittää ja toteuttaa. 3D-kuvausta on kolmea tyyppiä:
Anaglyph on ensimmäinen, klassinen tapa mallintaa 3D-kuvaa käyttämällä laseja, joissa on punaiset ja siniset linssit. Tässä tapauksessa 3D-kuva on tulosta värisuodatuksesta, minkä seurauksena tämän tyypin suurin haitta ilmenee - epärealistiset värit 3D:ssä.
Passiivista tekniikkaa stereoskooppisen kuvan luomiseen käytetään, kun kuvan katsojan katselukulman peitto on pienempi kuin valkokankaan koko - esimerkiksi elokuvateattereissa, joissa on suuri näyttö. Tämän tekniikan haittana on, että jos et ole suoraan näytön edessä tai kallista päätäsi, lasit eivät luo 3D-efektiä uudelleen.
Aktiiviset 3D-lasit ovat edistyksellisin ja nykyaikaisin tyyppi tähän mennessä. Tämän tekniikan haittapuolena on lasien läsnäolo (nyt ei ole epäonnistuneita yrityksiä saada 3D-kuvaa ilman laseja ja muita lisätarvikkeita). Katsojalla on kuitenkin mahdollisuus nauttia Full HD 1080p -kuvista realistisilla ja täyteläisillä väreillä.
Mitä tarvitset 3D-katseluun
Ensinnäkin uusi 3D-televisio. Perinteiset 2D-televisiot eivät teknisesti pysty toistamaan stereokuvaa. Varmista ennen laitteen ostamista, että sinä ja perheesi pystytte katsomaan 3D-tehosteita. Noin 7 % ihmisistä ei näe stereokuvia erilaisten näköongelmien vuoksi tai kokee epämukavuutta katsoessaan (päänsärkyä, huimausta jne.). Eikä parhaatkaan aktiiviset 3D-lasit auta tässä tapauksessa.
Toiseksi pisteet. Useimmat 3D-televisiovalmistajat tarjoavat aktiivisten 3D-lasien käyttöä ohjelmien katseluun 3D-muodossa. Muista tarkistaa lasien koko sarja, saatavuus ja suorituskyky, kun valitset ja ostat televisiota. Useimmissa 3D-televisioissa on yksi tai kaksi paria laseja – jos perheesi on suuri, sinun on ostettava ylimääräiset silmälasit katsoaksesi yhdessä. Samalla kaikki 3D-televisiot voivat lähettää myös tavallista 2D-kuvaa korkealla resoluutiolla, eli voit katsoa mitä tahansa ohjelmia ja elokuvia tällaisen laitteen näytöltä.
Mitä ottaa huomioon ostaessasi 3D-televisiota
3D-televisiot voivat olla plasma- tai LED/LCD-televisioita. Joka tapauksessa nämä ovat korkean teknologian laitteita, joille valmistajat ovat antaneet runsaasti erilaisia lisätoimintoja ja laajat viestintäominaisuudet, mukaan lukien Internet-yhteys, mahdollisuus katsella videota pyynnöstä, tuki ulkoisille tallennusvälineille ja paljon muuta.
Yksi tärkeimmistä tekijöistä 3D-television valinnassa on näytön virkistystaajuus. Mitä korkeampi se on, sitä mukavampaa silmäsi on katsella televisio-ohjelmia sekä 3D- että 2D-muodossa. Useimmissa korkealaatuisissa LED/LCD 3D-televisioissa on 200 Hz:n virkistystaajuus, halvemmat mallit voidaan varustaa 100 Hz:n näytön virkistystaajuudella. 3D-plasmatelevisioille 600 Hz:n virkistystaajuus on tämän päivän paras. Kun tämän 3D-television ominaisuuden arvot ovat alhaisemmat, koet epämukavuutta katsoessasi dynaamisia kohtauksia (toimintaelokuvat, urheilulähetykset) pitkään.
Toinen tärkeä valintatekijä on tapa liittää aktiiviset 3D-lasit televisioon. Se voi olla infrapuna (Infrapuna, IR) ja radiotaajuus (Radio Frequency, RF). Ensimmäisessä tapauksessa lasit toimivat kuin kaukosäädin - jotta voit katsella 3D-kuvaa, sinun on oltava suorassa näköyhteydessä television infrapunalähettimeen. Toinen tyyppi tarjoaa enemmän vapautta, koska se käyttää radioaaltoja viestiäkseen television kanssa.
On myös langallisia 3D-laseja, mutta ne ovat menneisyyttä, joten emme käsittele niitä yksityiskohtaisesti.
Varotoimenpiteet
Lopuksi, tässä on joitain suosituksia 3D-television katseluun. Vaikka 3D-television kehittäjät pyrkivät jatkuvasti parantamaan tekniikkaa, monille ihmisille 3D-kuvien pitkäaikainen katselu voi olla väsyttävää. Tämä koskee erityisesti lapsia. Annostele TV-ohjelmien katselua, erityisesti 3D-muodossa.
Onnea ostoksille ja nauti katselusta!

3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisio
3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisio
3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisio
3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisio 3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisio 3D-maailma kotonasi. Kuinka valita 3D-televisioHome | Articles

July 16, 2024 13:13:47 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting