Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείων

Μια φορά κι έναν καιρό, οι πρόγονοί μας ξόδευαν πολύ χρόνο κόβοντας πάγο το χειμώνα. Έπρεπε να ασχοληθούν με αυτό το δύσκολο και εξαιρετικά επικίνδυνο επάγγελμα μόνο για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των προϊόντων κρέατος την άνοιξη και το καλοκαίρι, αφού έφτιαχναν παγετώνες από τον πάγο που ήταν αποθηκευμένος για το χειμώνα - ανάλογα των σύγχρονων ψυγείων και ψυκτικών θαλάμων. Παρεμπιπτόντως, πώς λειτουργεί ένα ψυγείο γενικά και με ποια αρχή λειτουργεί; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Αν όχι, τότε μάταια - τελικά, χωρίς καν να γνωρίζουμε τις βασικές αρχές λειτουργίας των σύγχρονων καταψύκτη, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε τη σωστή και ενημερωμένη επιλογή ενός ψυγείου κατά την αγορά του και είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθετε το συμπτώματα δυσλειτουργιών που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη λειτουργία του. Διαβάστε λοιπόν και φωτιστείτε!
Αρχικά, ας δούμε από ποια κύρια μέρη αποτελείται. Το πιο σημαντικό μέρος του είναι ο κινητήρας-συμπιεστής, ένα είδος αντλίας που κυκλοφορεί ένα ειδικό ψυκτικό μέσο (συχνότερα φρέον). Ένας συμπυκνωτής είναι κρυμμένος στον πίσω τοίχο - ένα μέρος όπου το ψυκτικό υγρό ψύχεται, συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε υγρό. Το επόμενο σημαντικό στοιχείο είναι ο εξατμιστής, όπου το υγρό εξατμίζεται από τον συμπυκνωτή και έτσι παράγεται κρύο.
Πώς λοιπόν αυτά τα μέρη αλληλεπιδρούν μεταξύ τους; Ο συμπιεστής αντλεί ατμούς ψυκτικού από τον εξατμιστή και στη συνέχεια τους αντλεί στον συμπυκνωτή, όπου το ψυκτικό περνά σε υγρή κατάσταση. Περαιτέρω, αυτό το υγρό μέσω του φίλτρου και του τριχοειδούς σωλήνα εισέρχεται στον εξατμιστή. Σε αυτό, το ψυκτικό βράζει, παίρνοντας θερμότητα από την επιφάνεια του εξατμιστή και ψύχοντας το εσωτερικό του ψυγείου και ό,τι υπάρχει σε αυτό. Στον εξατμιστή, το υγρό ψυκτικό μετατρέπεται ξανά σε ατμό και περνάει ξανά όλη τη διαδικασία. Αυτό συμβαίνει έως ότου η θερμοκρασία πέσει στο επιθυμητό επίπεδο, μετά την οποία ο κινητήρας απενεργοποιείται.
Αυτή η απλή διαδικασία λειτουργίας του ψυγείου μπορεί να διαταραχθεί από ακατάλληλη λειτουργία και μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του. Για να αποφύγετε αυτό, εξετάστε τα πιο προβληματικά θέματα του ψυγείου.
Πώς να πλύνετε το ψυγείο;
Το ψυγείο είναι το μέρος όπου αποθηκεύονται τα τρόφιμα μας και φυσικά πρέπει να τα διατηρούμε απόλυτα καθαρά. Συνιστάται να πλένετε το ψυγείο τουλάχιστον μία φορά τη σεζόν, τηρώντας την εξής σειρά:
1. Ετοιμάστε ένα διάλυμα ζεστού νερού με σόδα για πλύσιμο (2 κουταλιές της σούπας σόδα ανά 1 λίτρο νερού).
2. Αποσυνδέστε τη μονάδα από το ρεύμα. Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα και φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος.
3. Ξεπαγώστε τελείως το ψυγείο.
4. Ξεπλύνετε το με το παρασκευασμένο διάλυμα σόδας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό και στεγνώστε με ένα στεγνό καθαρό πανί.
5. Ξεπλύνετε τα δοχεία και τα ράφια ξεχωριστά με τον ίδιο τρόπο όπως το εσωτερικό.

Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείων
Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείων
Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείων
Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείων Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείων Ω, παγετός: οι αρχές λειτουργίας των σύγχρονων ψυγείωνHome | Articles

May 20, 2024 21:59:26 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting