Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικά

Με την ονομασία "Ηλεκτρική σκούπα" θεωρείται μια τέτοια συσκευή που, με τη βοήθεια του αέρα που αραιώνεται από έναν αεροσυμπιεστή, αναρροφά τη βρωμιά και τη σκόνη που συσσωρεύεται στο φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας. Συνήθως χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δαπέδων και χαλιών εσωτερικών χώρων.
Τα κύρια εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας περιλαμβάνουν έναν ανεμιστήρα και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο σώμα. Για ευκολία, η ηλεκτρική σκούπα είναι εξοπλισμένη με ειδικό εύκαμπτο σωλήνα και ακροφύσια για διάφορες ανάγκες.
Υπάρχουν τέτοιοι τύποι ηλεκτρικών σκουπών, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής: δαπέδου, σακίδιο, χειροκίνητη, βούρτσα-ηλεκτρικές σκούπες, αυτοκίνητο κ.λπ. Οι ηλεκτρικές σκούπες δαπέδου θεωρούνται οι πιο συνηθισμένες. Οι ηλεκτρικές σκούπες χωρίζονται επίσης ανάλογα με τη μέθοδο απόρριψης: με σακούλα με δοχείο και με φίλτρο νερού.
Ηλεκτρική σκούπα με αντικαταστάσιμο συλλέκτη σκόνης
Αυτά είναι μοντέλα στο σχεδιασμό των οποίων χρησιμοποιείται μια σακούλα σκόνης, η σκόνη και τα μικρά σωματίδια υπολειμμάτων συσσωρεύονται σε αυτήν κατά τον καθαρισμό. Κατά κανόνα, ο συλλέκτης σκόνης εγκαθίσταται μέσα στην ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να είναι κατασκευασμένος από ύφασμα, το οποίο βρίσκεται συνεχώς μέσα στην ηλεκτρική σκούπα και απελευθερώνεται από τα συντρίμμια καθώς γεμίζει, και επίσης αφαιρείται - από χαρτί ή μη υφασμένο υλικό . Δεδομένου ότι οι μόνιμοι συλλέκτες σκόνης είναι κατασκευασμένοι από ύφασμα, είναι αναποτελεσματικοί, επειδή μπορούν να παγιδεύουν μόνο μεγάλα σωματίδια σκόνης, ενώ μικρά σωματίδια ψεκάζονται στον αέρα. Οι αντικαταστάσιμοι συλλέκτες σκόνης είναι πιο αποτελεσματικοί κατά τον καθαρισμό, επειδή. μπορούν να παγιδέψουν σκόνη έως και 0,3 microns (μικρόβια, αλλεργιογόνα, ακόμη και οσμές).
Ηλεκτρική σκούπα Cyclone
Τέτοιες ηλεκτρικές σκούπες περιλαμβάνουν μοντέλα στα οποία είναι ενσωματωμένο ένα ειδικό φίλτρο κυκλώνα· κατά τον καθαρισμό, σκόνη και βρωμιά, καθώς και άλλα σωματίδια υπολειμμάτων, συλλέγονται σε αυτό μέσω φυγόκεντρης δύναμης. Το 1986 κυκλοφόρησε η πρώτη ηλεκτρική σκούπα κυκλώνα Dyson. Όσον αφορά την απόδοση, οι ηλεκτρικές σκούπες κυκλώνα δεν είναι ιδιαίτερα ανώτερες από τις κλασικές ηλεκτρικές σκούπες, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για την τιμή, η οποία είναι συχνά μια τάξη μεγέθους υψηλότερη.
Ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο νερού
Αυτοί είναι οι τύποι ηλεκτρικών σκουπών στις οποίες γίνεται διήθηση ψεκάζοντας τη ροή του αέρα σε ειδικό δοχείο με νερό, έτσι ώστε η μεγάλη σκόνη να συγκρατείται με την ανάμειξη στο δοχείο με νερό και η πολύ διασπαρμένη λεπτή σκόνη παραμένει σε έναν ειδικό διαχωριστή. Δημιουργείται ένα αντίστροφο ρεύμα στον διαχωριστή, εξαιτίας αυτού, μόνο μόρια αέρα περνούν μέσα από αυτό, αλλά συγκρατούνται σκόνη και νερό.

Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικά
Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικά
Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικά
Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικά Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικά Τύποι ηλεκτρικών σκουπών με λεπτομερή χαρακτηριστικάHome | Articles

April 20, 2024 13:30:27 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting